Spring naar bijdragen

reynaertdevos

Leden
 • Aantal bijdragen

  53
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over reynaertdevos

 • Rang
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Middelkerke (B), Alanya (TR)
 1. reynaertdevos

  TRT Turk

  Oke, bedankt voor deze informatie. Ik had speciaal de zenderlijst vandaag opnieuw ingeladen maar is blijkbaar nog niet aangepast door TVVL.
 2. reynaertdevos

  TRT Turk

  Op TRT , kanaal 384 TVVL, goede ontvangst maar een zwart beeld? (toch niets te maken met verkiezingen in Istanbul?) TRT World kanaal 386 wel beeld.
 3. Tja Sprietje, al doende leert men hé. Trouwens nog bedankt voor de raadgevingen indertijd. https://www.sat4all.com/forums/topic/346696-astra-3-in-alanya/
 4. Ik heb ook een omgekeerde schotel met motor in Alanya (TR). Zie foto’s. Motor gemonteerd op een haakse muurbeugel zodat de bevestigingspijp horizontaal staat. Zelfgemaakte voet gelijkgezet met de voegen van de vloer (referentielijn). Beugel bijgesteld tot exact horizontaal. Vervolgens de motor met schotel bevestigd. Latitude 36° ingesteld op de motor. Dan de beugel uitgericht naar het zuiden met behulp van de sunoutagetabel van Jens Satre. Zo de schotel met motor gericht naar Astra 5B op 31°47’ (mijn longitude is 32°02’13"). Dan de elevatie ingesteld voor Astra 5B met behulp van een eenvoudige satelietzoeker(beeper). Vervolgens op de ontvanger de schotel zachtjesaan verdraaid tot er ontvangst was van Astra3 en positie opgeslagen. Opgepast aangezien de motor andersom staat wordt oost west en west wordt oost. Hetzelfde gedaan voor Astra1, Hotbird en Eutelsat 9. Op deze manier had ik al van de eerste keer goede ontvangst van de vier staellieten. Nog geprobeerd te fijntunen mbh van SF500-toestelletje maar dit bracht nog weinig of niks meer op. Zo heb ik zonder enige berekening het systeem ingesteld, er staat trouwens geen schaalverdeling op de schotel. Mijn materiaal : haakse muurbeugel op zelfgemaakte voet, motor Amiko DM3800, schotel 80cm (82 op 78) merk Neta, Lnb Inverto black ultra, ontvanger M7SAT801, een waterpas, een eenvoudig beepertje en een SF500 satfinder.
 5. Alle programmas van VTM zijn te (her)bekijken met de VTM app en via vtm.be. https://vtm.be/13-geboden (VRT en Canvas via "vrtnu"-app en vrtnu.be.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid