Ga naar inhoud


swhnld

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door swhnld

  1. Op dit moment kijk ik TV op mijn Panasonic met een Canal Digitaal CI module er in. Schotel heeft 4 koppen, Astra 1, 2, 3 en Hotbird.

    De Panasonic heeft geen Canal Digitaal app er op, dus bij slecht weer hapert het beeld en ben ik aangewezen op een extern Android kastje met die app er op maar dat kastje is aan zijn einde aan het raken en kan ook geen Disney+ aan. Nu krijg ik gasten uit Polen, en zag dat de zenders FTA veel meer zijn dan in de Canal Digitaal zenderlijst (ze staan zo rond kanaal 580). En dacht, misschien 2 vliegen in een klap.

    https://nl.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=pol&num_pays=13&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq

    https://m7cdn.io/canaldigitaal/downloads/klanten/hd-sd-zenderlijst.pdf

    Aangezien ik de Panasonic zenderlijst niet makkelijk vervangen zie worden voor iets wat wel alle zenders doet, en toch een nieuw Android kastje wil (of iets dergelijks), vroeg ik mij af of ik niet beter dan een andere satellietontvanger neem, daar de CI module in stop en dan een zenderlijst laad.

    Zenderlijsten heb ik al gevonden op https://www.detransponder.nl/downloads-2/kanalenlijsten/

     

    Blijft over, welke ontvanger te nemen die dat allemaal aan kan, dus Canal Digitaal App, Disney+ App, CI module, kanalenlijst Hans. Bestaat dit?

     

     

     

     

  2. Op 25-4-2017 om 23:22 zei Keromar:

    Wij gaan op het einde van het jaar met de auto naar Monte Gordo, Zuid oost Portugal tegen Spanje.

    Hoe groot moet de schotel antenne zijn voor ontvangst van Canal Digitaal.

     

    Mijn ouders overwinteren in Tavira wat daar 17 KM vandaan ligt. Ze hebben een automatische schotel op hun caravan, een Oyster 85CM HDTV Skew, en goede ontvangst voor de Nederlandse zenders.

  3. Ik heb de ervaring met de 4k ontvanger van KPN IPTV dat die beter beeld geeft op een HD kanaal dan de gewone KPN HD IPTV ontvanger. Oorzaak zit daar in de software die meer kan oplossen (ruisonderdrukking, beeld verbetering) door meer rekenkracht en betere grafische processor. Dus moet je vervangen zou ik zeker 4K kopen tegenwoordig zelfs voor HD of SD zenders. Echter ben je tevreden met / gewend aan wat je nu hebt, waarom geld uitgeven voor iets nieuws?

  4. Taal is niet afhankelijk van locatie, dus probeer het eens? En als het niet werkt, verander dan ook je account, en uiteindelijk de SIM kaart met een Franse SIM only of dat werkt. Ben benieuwd.

  5. De Mi Box 3 International heeft Android TV er op, waar ook de Android TV app store bij zit die lang niet zo compleet is als de Google Play App store op normale Android versies zoals op een telefoon zitten of op Chinese modelen (Amazon Prime Video mist bijvoorbeeld voor Android TV, is wel te sideloaden als je de Philips Android TV APK van die app weet te vinden bijvoorbeeld). Mi Box 3 is wel eind vorig jaar naar Android TV 8 bijgewerkt komende van Android TV 6, dus kan weer wat jaartjes mee. Voice bediening werkt goed op de afstandbediening. Sommige oudere TV's hebben problemen met het signaal van de Mi Box.

     

    Als het puur om Netflix/Kodi/Amazon Prime Video gaat is de Amazon FireTV 4K ook een goed alternatief, wel letten op een model wat naar Nederland stuurt (Amazon ondersteunt bepaalde functies niet in Nederland en verscheept daarom alleen de basic modellen naar Nederland, wat dezelfde hardware is maar minder overhead in de image bevat).

     

    Nvidia Shield wordt overal geroepen als beste, en is dat denk ik ook, behalve qua prijs, dus daarom is de vraag of het puur Netflix/Kodi is of meer wat je er op doet of het de meerprijs waard is voor jou.

  6. Hallo allen, na lange tijd twijfelen heb ik deze week een schotel laten installeren met Astra 1,2,3 en Hotbird er op.

    Ik heb een CanaalDigitaal CI module 701 erbij genomen en mijn 4K Panasonic  TX-40FXW724 TV heeft een tuner ingebouwd, dus ik kan TV kijken en heb prima ontvangst inclusief wat 4K demo kanalen.

    Echter ik wil zenders zien die CanaalDigitaal niet in hun zenderlijst heeft zitten, met name Poolse zenders want mijn vrouw is daar geboren. De installateur vertelde dat die er zijn, maar dat ik daarvoor zelf op fora op onderzoek moest naar transponder codes en frequenties om die handmatig toe te voegen.

    Na een dagje zoeken denk ik dat de beste oplossing is een zenderlijst te laden met het handje waarbij de "kanalenlijst Hans" blijkbaar de meest complete optie moet zijn.

    Maar dan blijkt die er in verschillende formaten voor verschillende systemen te zijn, en Panasonic vermeld niet welk formaat ze ondersteunen alleen dat je een zenderlijst kunt importeren.

    Nu heb ik de volgende vragen:

    1. Zit ik op de juiste weg hiermee, of kan ik het beter anders doen?

    2. Indien ik goed bezig ben, hoe weet ik welk formaat ik nodig heb, en hoe houd ik de zenderlijst bijgewerkt?

    3. Is er ergens een Howto die ik "moet" lezen in deze fase als beginneling?

  7. Ok, bedankt weer, kom ik weer een stukje verder!

     

    Voor mijn boodschappenlijstje, wordt het dan de Vivosat Big Bisat.

    Daar onder komt dan een VU receiver (4K Ultimo versie denk ik al lijkt deze best wel prijzig, in verband met mijn 4K TV, en de 2 CI sloten, plus app op telefoon wens).

     

    Dan moet ik nog 5 LNB's hebben (Eutelsat, Hotbird en de 3 astra's). Welke passen er op qua ruimte, en hoeveel kabels moeten er vanaf elke LNB lopen naar de switch (oftewel op welk merk/model+type LNB's kom ik dan uit)?

     

    En als laatstevraag , welke switch (merk/model+type) heb ik dan nodig, en ik neem aan dat 1 coax aansluiting van de switch naar de ontvanger voldoende is?

  8. Cookies staan in de folder waar je browser zijn internet geschiedenis opslaat.

    Op een Windows PC is dat over het algemeen ergens onder c:\users\<jou gebruikersnaam>\AppData\<en hier is het even zoeken waar, afhankelijk welke browser je gebruikt>

  9. Dank voor de reacties, dit helpt al weer wat verder.

    Die Spaun switches genoemd is dat ieders voorkeur?

     

    Verder lees ik van de Vivosat dat er een hoop kunststof gebruikt wordt, is dat positief of negatief op den duur?

     

    En dan nog een vraag over vogels, ik woon in een vogelrijke buurt, gaan die op een schotel of de arm er aan zitten zoals op de dakrand en de pergola en de boel storen / vervuilen met vogelpoep?

  10. Hoi allen, dit is mijn eerste post hier op het forum. Ik heb een beetje ervaring met schotel TV, ik heb voor mijn ouders op hun chalet een CanalDigitaal schotel met tripleLNB geinstalleerd voor Astra 1, 2 en 3 (ze hadden al een M7kastje uit hun oude caravan over, dus los de terras voet, schotel en LNB gekocht). Met de handleiding er bij, en de SatCatcher app op mijn smartfoon lukte het na een uurtje pielen.

     

    Nu komt er weer een prijsverhoging aan van mijn eigen TV leverancier, plus mijn vrouw komt uit Polen, dus ik zat te denken om thuis ook op schotel TV over te stappen.

    Echter, CanalDigitaal lijkt geen quadLNB te hebben om de Hotbird erbij te pakken (nodig voor Poolse kanalen), en in een standaard M7 kastje zal naast de CanalDigitaal kaart verwacht ik geen Poolse smartcard in kunnen (want daar kan ik wel via mijn schoonouders op abonneren).

    Ik ben al aan het zoeken geweest, maar zie door de bomen het bos niet meer.

     

    Hierbij de grote vraag, wat is de eenvoudigste schotel/lnb combinatie voor mij om te plaatsen en zelf uit te richten, of indien dat er niet is, wie weet iemand die dat kan doen in de omgeving Amersfoort (NL) en wat is dan de beste combinatie schotel/lnb?

     

    En daarnaast de vervolgvraag, wat is de meest gebruiksvriendelijke ontvanger om mee te werken, idealiter een oplossing met iets van een app erbij om op de tablet TV te kijken naar een andere zender dan op de TV in de woonkamer (we hebben maar 1 TV)?

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...