Ga naar inhoud


Italieman

Lid
  • Items

    216
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Italieman

  1. Laten we dan dus maar hopen dat die info klopt. Toch wazig dat Kabelio er zelf niet over rept, ServusTV niet in de zenderlijsten op hun eigen website staat en alleen 2 Oostblok-websites het melden.
  2. Hallo allemaal, Op onder andere https://www.satindex.de/paytv/kabelio/ staat dat ServusTV nu WEL bij het Zwitserse pakket van Kabelio zit, na toevoeging van Kabelio een aantal zenders begin deze zomer. Een aantal oostblok-websites melden dit ook. Op de website van Kabelio zelf is echter niets leesbaar of zichtbaar qua logo. (nog niet bijgewerkt?) Weet iemand hoe het zit? Is ServusTV nu inbegrepen in het Kabelio-pakket?
  3. En, als je ook van Italiaanse zenders houdt, Alle mediaset (troep) van Berlusconi staat er ook FTA op. Toch is dat niet allemaal per se 'troep'. Kijk bijvoorbeeld maar eens Flikken Maastricht op Rete4. Nederlands geluid, Italiaanse ondertiteling. Helpt mij in elk geval goed bij mijn Italiaans. Zelfde trucje werkt met een aantal Duitse en Engelse series en films. Ik vind het een prettige manier van talenkennis bijspijkeren....
  4. Bedoel je niet 4.8 oost in plaats van 4.8 west? 🙂 Zie ook je handtekening... En je mag Fransat inmiddels ook toevoegen aan je handtekening.
  5. Ja, ik heb er één voor je. Stuur ik deze week naar je op.
  6. 65 cm vindt ze goed. Ze wil gewoon niet groter dan nodig. Als we iemand laten komen om de boel te plaatsen, willen ze waarschijnlijk een Hirschmann duo43 willen gebruiken. Die Inverto lijkt niet leverbaar in Oostenrijk. Maar zijn dat niet stiekem dezelfde? Hirschmann HMAN-TWNM22-DUO43-6PP Inverto duo LNB twin 60/65cm Lijken wel verdacht veel op elkaar....
  7. Geweldig. Bedankt voor het advies. Gaan we gewoon voor een 65 cm 🙂
  8. Vriendin. (WAF). Hoe kleiner, hoe liever voor haar.
  9. Blijft nog de vraag of het (nog steeds?) zo is dat de beeldkwaliteit wat minder is met Kabelio. Dat wordt namelijk met die 4k televisies (ook al kijk je gewoon HD) wel steeds belangrijker.
  10. Voor single LNB op 23,5 moet 65 cm genoeg zijn volgens de footprint. Maar met twin LNB wordt het misschien toch krap.
  11. Beste allemaal, Weet iemand of een Fuba 65 cm schotel genoeg is voor ontvangst 19.2 en 23.5 nabij Salzburg? Met de Inverto duo LNB twin 60/65cm?
  12. Dat had ik wel gelezen, maar die zijn er vorig jaar al bijgekomen. Februari 2022.
  13. Ik zie nergens staan welke zenders er dan bij komen. Wel dat een tweede module voor een kleine meerprijs gaat. 1 CAM 149 euro, 2 CAMs 189 euro
  14. Bedankt voor de antwoorden. De multistream aanvoer per satelliet is bekend. Maar las vanmorgen op mijn telefoon ergens op een website dat DVB-T in Frankrijk multistream of multiplex of iets anders met 'multi' was, waardoor er toch een Strong ontvanger + kaart voor nodig zou zijn. Wat me niet zou verbazen omdat de Fransen nu eenmaal altijd alles anders doen. Helaas is Safari op telefoon gecrasht waardoor ik de geschiedenis moest wissen en de bewuste website niet meer kan vinden.
  15. Als ik iemand nou 100 euro voor de benzine geef, wil die Mimisiku dan helpen met zijn schotel? Kom op zeg, hij doet zoveel voor dit forum.
  16. Het begint er helaas toch op te lijken dat ik iemand hier, net over de grens uit Duitsland, naar Haarlem moet gaan sturen om de T-90 schotel van Mimisiku uit te richten omdat in NL niemand kan/wil. Jammer hoor, en ik moet er even over denken of ik dat er voor over heb. Alleen voor de Franse zenders weer 300 euro uitgeven, na eerst van Emmen naar Oud-Beijerland naar Haarlem te zijn gereden om de schotel te kopen en af te leveren.
  17. Hierbij een vraagje over DVB-t in Frankrijk. Ben benieuwd of iemand op het forum dit weet. Heb je om Franse DVB-t in Frankrijk (TNT/ TDF?) te ontvangen, nou wel of niet een TNT smartcard (+Strong ontvanger) nodig? En is het nu wel of niet multistream? Dus kun je in Frankrijk nu wel of niet gewoon een antenne plaatsen en op een televisie aansluiten om TF1 en France 2/3/4/5 M6 te ontvangen (FTA)? Ik lees hier verschillende berichten over op de Franse websites; dat je wel een kaart + ontvanger nodig hebt (vanwege dat multistream), maar zie nergens een afbeelding van zo'n kaart. Alleen TNT Dat. (en Fransat). Andere websites van 'ik vertrekkers' schrijven dat ze gewoon met een antenne klaar waren.
  18. Lees trouwens ook dat de beeldkwaliteit met Kabelio toch wel wat geknepen is: ...und bekommt keinen Augenschaden bei der vergleichsweise schlechten Bildqualität. Bitraten gehen bei den grossen Sendern bis 8000kbps bei anderen tatsächlich nur bis 4000kbps, scheint variable Bitrate zu sein, aber alles in allem durchaus Ok, ich hätte es mir schlechter vorgestellt da hört man von diversen seiten allerdings anderes, wie unakzeptabel! Voor de Zwitserse zenders heb je vaak geen keus, maar voor ORF en BBC (ITV/CH &5) is Kabelio dus wellicht niet de eerste keuze. Als totaalpakket met ook nog de Fransen erbij blijft het wel sterk en bijzonder natuurlijk.
  19. In Oostenrijk hebben ze ook gewoon dvb-t hoor; SimplyTV. Het is niet overal enorm vol bergen. Je hebt ook mobiele telefoon en radio-ontvangst nodig, dus masten staan er toch overal. Servus is vooral belangrijk als je F1 wil kijken. Verder vind ik Kabelio alleen leuk voor plekken waar je geen Astra 28,2 spotbeam kunt ontvangen. Anders is het gewoon erg kostbaar op de lange termijn.
  20. Als het wel om Zwitsers en Oostenrijks gaat, misschien wel. Maar dan wil je ook wel ServusTV erbij.... 🙂 Kan Zwitsers in Zwitserland niet via een soort DVB-T? Dat zou toch een veel voordeligere oplossing zijn? Extra schotel of schotel met 3 lnb's voor BBC. Eenmalige uitgave en op veel tv's te gebruiken. En dan een ORF CAM. Die kost 100 euro activering per 5 jaar per CAM. In plaats van 750 euro Kabelio per 5 jaar. En dan heb je wel Servus TV plus nog wat Oostenrijks erbij. Scheelt 1300 euro voor 2 tv's per 5 jaar....
  21. Volgens dit kaartje heb je in Zwitserland trouwens helemaal niet zo'n grote schotel nodig voor BBC/ITV-Channel4&5. Dus vanwaar dan interesse in Kabelio voor BBC-ontvangst in Zwitserland?
  22. Sorry, maar ik las nergens iets over BBC. Als je het om BBC gaat, is volgens mij op de langere termijn gewoon een grote schotel van Laminas of Aerby goedkoper. Kun je ook makkelijker op meerdere televisies kijken. Al moet je natuurlijk wel een grote schotel (2,5 meter, 3 meter) kwijt kunnen. Verder zijn die CAM's gewoon te koop met een jaar geldigheid. Op de bekende veilingsite maar ook gewoon bij satellietzaken in Zwitserland. Du erhälst von uns einen Freischalte-Code für 12 Monate, das Kabelio Module kannst du danach bequem 12 Monate verlängern. Maar goed, de thread zal hier inderdaad wel niet over gaan, maar over 1 of ander ingewikkeld technodingetje.
  23. ? Hoezo 'boeven'? Of jij de kaart nu buiten Zwitserland gebruikt of iemand anders hem te koop aan bied voor gebruik buiten Zwitserland; ik zie het verschil niet. Mag in principe allebei niet. Ik vermoed dat die CI-CAM's gewoon in Zwitserland te koop zijn met een jaar geldigheid. Dus iedereen kan er daar 1 kopen op vakantie en meenemen naar huis voor een jaar. ServusTV is dus wel degelijk relevant voor wie F1 wil kijken, want dat wordt half op ORF en half op ServusTV uitgezonden.
  24. Je kunt op de bekende internationale veilingsite Kabelio CAMs kopen die voor een jaar geldig zijn voor 189 euro, dus adres in Zwitserland is inderdaad niet per se nodig. Het is een mooi pakket, alleen jammer dat Servus TV er niet bij zit in verband met de F1. Commentaar is goed bij ORF/Servus F1.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...