Jump to content

Italieman

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

About Italieman

 • Rank
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Locatie:
  Drenthe

Recent Profile Visitors

410 profile views
 1. OpenPLI kan helaas niet in verband met Fransat dat CI+ is. Ik heb dat destijds gevraagd hier op het forum en ook nog een V5 Fransat kaart gekocht omdat dat misschien zou werken, maar het moest VTi zijn omdat dat een 'geleend' CI+ certificaat ingebouwd zou hebben en OpenPLI niet.
 2. Klopt. Misschien ben ik ook een beetje instabiel en ga ik straks ook in half Grieks/half Engels schrijven.
 3. Jij hebt jouw systeem dus ook nog niet zo lang werkend. Zomer 2018 lees ik. Ruwweg net zo lang als ik. Tot en met gisteren, 15 maanden lang, was ik ook tevreden. En toen crashte het. Als jij nooit zwart beeld ziet na het zappen, dan heb je dus verstand van die Oscam programmeren. Het werkend krijgen was mij ook gelukt. Maar daarna schijn je van alles te moeten doen en in te moeten stellen met, ik citeer Mimisiku, 'fluwelen handschoentjes'. Ik had geen idee dat af en toe zwart beeld na het zappen betekende dat de instellingen niet goed stonden. Mijn ervaring is dat losse kastjes dat vaker doen. En als gewoon aan/uit dan niet werkt, dan gebruik je dat knopje op de achterkant. Wist ik veel dat dat een doodzonde was voor VTi. En nu opnieuw aan de praat krijgen, lukt dus niet meer op de één of andere manier. Helaas. Ik weet ook helemaal niet zeker of het puur aan de software ligt.
 4. Klopt met 2 of 3 ontvangers is alles op te vangen. Maar dat is geen gebruiksgemak. Leg het maar eens aan je vriendin uit... En op (midden)lange termijn wordt je daar zelf ook zat van. Speciaal daarvoor zijn er dus ontvangers met 4 kaartlezers. En alternatieve software. Dat is niet voor niets ontwikkeld. En dat werkt. Tot op zekere hoogte, blijkt dus helaas. En deze 'zekere hoogte' daar gaat het nu om. Een satellietforum zoals dit, is er niet voor niets. Dat is voor mensen die meer willen. Gebruiksgemak. Vrijheid. Bijzonderde systemen. Systemen die meer kunnen. Ik heb mijn hele leven mijn brood verdiend met mensen die meer willen/nodig hebben. Rechtstreeks uit de doos en plug en play, ja, daar heb je geen forum voor nodig. Geen speciale ontvangers. Geen speciale software. IPTV heb ik ook aan geroken. Werkt half. Is niet dezelfde ervaring. De app is alweer gestopt als je begrijpt wat ik bedoel. Sinds een week of zo. En gewoon ontspannen zappen, opnemen, laat staan Italiaanse ondertiteling bij Flikken Maastricht op Rete4. Dat gaat naar mijn weten niet met IPTV. Is niet dezelfde ervaring. Het is jammer. VTi is wel dichtbij. Maar omdat zoiets nooit een eigen servicepoint kan hebben en er nog scherpe randjes aan zitten, is het nog niet echt af. Tenzij je een techneut bent. Dan werkt het waarschijnlijk perfect.
 5. Dat wilde ik ook. Maar als je Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk wil kijken, of zelfs maar 3 van die 4, dan heb je een speciale ontvanger nodig. Met speciale software. En dat lijkt een poos goed te gaan. En dan ineens....
 6. VUplus met VTi software heeft 15 maanden gewerkt zoals de meeste apparaten werken. Af en toe een resetje. That's all. Plotseling half Griekse en half Engelse menu's. Gemeld. Forum voelt zich verongelijkt. Moet aan gebruiker liggen. Kan niet aan hardware of software liggen. Apparaat doet na 15 maanden plotseling raar. Moet aan gebruiker liggen. Kan niet aan hardware of software liggen. Inhoudelijk gaan we er niet echt op in, maar moet schuld van gebruiker zijn. Vuplus is heilig. VTi is heilig. Moet aan gebruiker liggen. Ik voel de oplossing al aankomen: Ik word straks geband. Geen oplossing qua decoder, gewoon de ontvanger bannen. Dat is de makkelijkste oplossing. Maar ik laat me weer verleiden tot antwoorden. Ik stop met schrijven. Definitief. Geen woorden maar daden. Minisiku gaat naar de ontvanger kijken. En adviseert straks een installateur die naar de schotels gaat kijken. De rest is ruis. Als het over 15 maanden dan nog steeds werkt, dan heeft Minisiku gelijk.
 7. Ik heb niets tegen een muur gereden. Het WERKTE GEWOON. Maar plotseling niet meer. Vandaar de topicnaam: VTi software plotseling beschadigd. Tja, als je het normaal vindt dat een apparaat/de software kapot gaat na het overhalen van het af en toe gebruiken van een aan-/uitschakelaar aan de achterkant, dan zijn we inderdaad uitgepraat. En nogmaals: dat schakelaartje gebruiken was een noodgreep. Dat doe je niet voor de lol. En ALS dat überhaupt het probleem is, want dat weet helemaal niemand. En nee, daar was ik uiteraard niet voor gewaarschuwd. Staat dat soms ergens op dit forum? Niet de knop aan de achterkant gebruiken, hoor, als het even niet werkt. Want dan gaat de software kapot. We weten immers niet beter dan dat dat vaak moet met apparaten. Windows? Anyone? En zo veel andere apparaten. Het staat nota bene zelfs in de handleiding van zoveel apparaten. Werkt het even niet? Gewoon harde reset doen. En ook de Humax 5200c moet, zoals ik al zei, vaak even een 'harde reset' krijgen om weer normaal te doen. Ging die echt niet kapot van. Geen enkele reden om te denken dat de configuratie niet in orde zou zijn. Ik doe dat al 14 maanden zo. Ging elke keer goed. Ik doe helemaal niemand te kort. Maar wil VTi min of meer mainstream worden, dan moet-ie er ook tegen een harde reset kunnen. Of het moet niet nodig zijn... Ik jammer niet. Heb alleen een duur systeem dat slechts 20 mensen in Nederland snappen. Waaronder geen dealers. Dus opsturen naar onbekenden. Zo obscuur is het eigenlijk gewoon. Gewoon bizar. En ja, een lekkende condensator en Chinese hardware kan veel rare dingen veroorzaken. Ik loop al een poosje mee. Heb hele rare dingen gezien. Maar het verschil is duidelijk. Het forum jubelt. Sommige gebruikers, die geen programmeurs, zijn, klagen. Lezers weten genoeg.
 8. En Jurgen, ik heb jouw tutorial stap voor stap gevolgd. Er stond OpenPLI op dat ding. Met jouw tutorial heb ik er VTi opgezet en alle 4 de kaartlezers en kaarten werkbaar gekregen met OScams en de hele reutemeteut. Dus jouw tutorial klopt. Zelfs ik, als leek, kreeg het werkend. En ik heb 15 maanden genoten. Kon niet opnemen en iets anders kijken, maar dat vond ik niet zo erg. Hulde dus. Zoals je van velen krijgt. Een handleiding die iedereen snapt. Dus de basis klopt. De tutorial klopt. De software gaat aardig in de goede richting. Maar er zitten blijkbaar toch scherpe randjes aan. Of het is toch een gevalletje Chinese hardware. God mag het weten. Iets houdt niet zomaar op na 15 maanden out of the blue. En zonder Minisiku kon ik dat ding nu weggooien want je kunt verder nergens terecht met zoiets. We zullen zien wat hier echt de oorzaak van is. Software, hardware en/of instellingen. Wordt vervolgd. Maar niet zeggen dat ik 'onzin' schrijf. Dat doe ik niet.
 9. Ik zal trouwens niet meer reageren. Mijn topic staat. VTi software plotseling beschadigd. Mocht er een oplossing komen, dan zal ik deze plaatsen. Ik heb mijn zegje gedaan en spaar geen aantal berichtjes onder mijn naam of zo.
 10. Het is geen onzin. Het zijn feiten. Forums zijn er ook om gebruikservaringen te delen. Mijn ervaringen zijn negatief. Punt uit. Ineens stortte de boel ineen terwijl het 15 maanden werkte. Dat is een feit. Geen onzin. Ik moet mijn ontvanger naar een vreemde sturen want je kunt bij geen dealer terecht. Dat is een feit. Geen onzin. Daarvoor waarschuw ik. Terecht. Je hebt het zelf over ondeskundigheid. Precies. Ik ben ondeskundig op dit gebied. En als je niet deskundig bent voor VTi; lees tijd en zin hebt om een halve programmeur te worden, dan moet je er niet aan beginnen. Er zijn genoeg mensen die het met me eens zijn. Die lezen in stilte. Voor hen schrijf ik. Je kunt luisteren en lezen, maar dit wil nog niet zeggen dat je het snapt. Of dat het dan ineens wel werkt. VTi is niet zo gebruiksvriendelijk. Dat denken sommigen alleen maar omdat ze de ins en outs weten. Het is mijn eerste ontvanger sinds 1997 die ik niet aan de praat krijg. Het is gewoon zeer tijdrovend. Er is ook Boele die nu een probleem heeft. Slechts 3 of 4 antwoorden heeft omdat de meeste het ook niet begrijpen. Je kunt het niet leuk vinden om te horen, omdat je wil dat veel meer mensen het gaan gebruiken. Maar daarvoor is het gewoon te ingewikkeld. Mensen die half geïnteresseerd zijn, zoals ik, en dat zijn er velen, daarvoor is het gewoon niet geschikt. Vergeet niet dat het probleem nog steeds niet is opgelost. Het is maar de vraag of het ooit weer werkt. Half Griekse/half Engelse menu's ineens. Na nieuwe software allemaal IIII in times new roman in het menu. Brrrrrr.....
 11. Er zit natuurlijk een groot verschil tussen VTi erop zetten (het zit er bij mij ook op) en het (duurzaam) werkend krijgen. Daar kan een dealer niet aan beginnen. Kost veel te veel uren.
 12. Het ding is inmiddels met de post mee. Maar voor nieuwelingen: wees dus gewaarschuwd; als je VTi niet per se nodig hebt, begin er dan niet aan tenzij je je verveelt en erg van programmeren en sleutelen houdt. Ook als het lijkt te werken, gaat het toch mis en kun je niet kijken en je ontvanger naar een vreemde sturen in de hoop dat het allemaal goed komt. En veel dealers die ook schotels plaatsen, houden niet van VTi en zijn dus ook minder bereid tot ondersteuning.
 13. Ik wil hem ook alvast wel opsturen. Ik heb er toch niets meer aan. PM je adres maar. En heb je een voeding die je kunt gebruiken? Dan maak je in het menu en dan moet de sat-dealer dat maar zo gaan aansluiten. LNB 1 - Hotbird 13 LNB 2 - Astra 19 LNB 3 - Astra 23 LNB 4 - Astra 28 LNB 5 - 5 west LNB 6 - 5 west (2de schotel omdat 5 west op de Bigast Cahors in de zomer niet bleek te werken door een boom verderop)
 14. Dat mag de dealer lekker doen. Het is ook allemaal al meerdere keren los geweest en er zijn twee verschillende dealers bij geweest. 1 ervan zei nog dat hij voor een andere poort had gekozen in verband met bereikbaarheid. Het zal. Het zou gewoon ook via de ontvanger moeten kunnen. Ik heb het via de ontvanger geprobeerd. En dan voelt dat ding niets. Probleem is dat de dealer geen fan is van VTi, dus die zal alleen de poorten gaan doormeten en vervolgens werkt er dan nog niets want de ontvanger voelt op geen enkele ingang iets. Ik weet dan alleen welke LNB welke ingang heeft. En dan mag jij opnieuw de software doen en kijken of de boel werkt. Tegen die tijd is het februari.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy