Jump to content

scannie

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About scannie

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Maria Hoop
 • Interesses
  Feed hunten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. scannie

  scannie

 2. Ik moet de installatie nog kopen en aansluiten. Een aparte kabel trekken voor de motor aansturing is dus geen probleem. Ik ken het diseqc protocol niet en weet dus niet of de motor zo intelligent is dat deze de positie onthoudt. Als dit niet het geval is zal deze waarschijnlijk de fout in gaan met een tweede ontvanger die de motor aanstuurt. Ik denk aan een stab 100 motor omdat deze compact is ik een schotel wil aanschaffen van 1 meter (Gibertini).
 3. Ik wil een schotel aanschaffen met een h-h motor. Ik wil een ontvanger maar ook een TBS usb ontvanger gebruiken. Kan ik met beide ontvangers de motor besturen? Gaat dit goed als beide ontvangers de informatie naar de motor sturen? Weet de motor de juiste positie te bepalen als deze afwisselend door de beide ontvangers bestuurt gaat worden?
 4. De richting bepalen met dishpointer gaat prima.echter ik kan daarmee niet bepalen of ik over het dak van mijn huis kijk naar een satteliet. Of ik zie iets over het hoofd?
 5. Ik wil mijn sat hobby weer oppakken en een schotel kopen. Draaibaar met als doel feed hunten. Ik vraag me echter af in hoeverre mijn huis een belemmering is als ik de schotel in de tuin zet. Nu zijn er apps beschikbaar waarmee je dmv je telefoon naar de hemel kunt kijken en de satellieten als het ware kunt zien. Erg betrouwbaar lijkt het niet, meerdere apps geprobeerd, steeds andere posities aan de hemel. Hoe kan ik het beste bepalen of het loont om een schotel met alle bijbehorende zaken aan te schaffen? Peter.
 6. Er zijn voor de VU+ ontvangers alternatieve images beschikbaar. Wat bieden deze extra ten opzichte van de originele image? Welke raden jullie aan?
 7. De vraag is dan wat meer voorkomt / belangrijker is: - ACM, VCM, Multi Input Stream, 16APSK and 32APSK mode, Multiple Generic Stream - S2X Een van beide ga je dan missen. Die ervaring heb ik niet.
 8. Ik wil een TBS usb ontvanger aanschaffen met het doel feedhunten. Ik neem aan dat een CI slot dan geen enkele toegevoegde waarde heeft. Er zijn momenteel 3 modellen te koop. Wie kan mij hierin adviseren? TBS 5980, 5990 en 5927.
 9. Ik zal me eens verdiepen in deze ontvanger. Is de VU+ zero 4k ook een goede optie?
 10. Ik ga met de schotel niet groter dan 120. Zelf denk ik aan 100 / 110 cm met een H-H disecq motor. Naast een TBS usb ontvanger wil ik ook een ' gewone' ontvanger aansluiten. Ik denk daarbij aan een Linux versie. Er zijn verschillende merken, waaronder de bekende Dreamboxen en de VI+. Welke ontvanger raden jullie mij aan met het doel feedhunten? Usals ondersteuning is daarbij een eis. 4K is niet per-se noodzakelijk. Ik ga met de schotel niet groter dan 120. Zelf denk ik aan 100 / 110 cm met een H-H disecq motor. Naast een TBS usb ontvanger wil ik ook een ' gewone' ontvanger aansluiten. Ik denk daarbij aan een Linux versie. Er zijn verschillende merken, waaronder de bekende Dreamboxen en de VI+. Welke ontvanger raden jullie mij aan met het doel feedhunten? Usals ondersteuning is daarbij een eis. 4K is niet per-se noodzakelijk.
 11. Een polarmount met actuator is wellicht stabieler dan bv een HH120. Waarom tweedehands? Situatie en polarmount worden toch nog steeds gemaakt?
 12. @Crazy Sat: dank je wel voor de zeer uitvoerige uitleg. Daar heb ik zeker iets aan. Biss kende ik nog niet. Maar daar is dus wellicht een oplossing voor. ik weet inmiddels zeker dat ik een draaibare schotel wil. Heb vroeger 180cm gehad, maar dat is té. 120 cm is de max. Merk weet ik nog niet. Ook de motor niet. Verder weet ik zeker dat ik een TBS usb ontvanger aanschaf. Welke 'gewone' ontvanger weet ik ook nog niet. Net als LNB. Tips zijn dus zeer welkom.
 13. Bedankt voor alle reacties. Is bijna alles BISS gecodeerd en is er dus bijna niets meer te ontvangen?
 14. Ik start binnenkort opnieuw met de hobby met als doel feed hunten. Ik zou hiervoor een Triax 110cm, HH120 en een TBS usb ontvanger voor de pc willen aanschaffen. Is dit een goede start? Alle tips zijn welkom!
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy