Ga naar inhoud


scannie

Lid
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door scannie

  1. Ik ervaar problemen met DVBDream. Soms hangt de pc even vast als ik een zender kies. Het hele scherm is dan tijdelijk lichtgrijs. Een ander probleem is dat ik zenders niet altijd zie. Als ik onderstaande lijst van boven naar beneden afloop zie ik bij de geselecteerde zender geen beeld. Loop ik van onderaf terug zie ik wel beeld. Kan dit een driver probleem zijn? Ik gebruik Streamreader 1.2.23
  2. Volgens mij bedoelt DeepThought met die stelschroef de moer op die onderste foto. Daarvoor hoef je niets te openen Die zit muurvast. binnenkort de motor maar eens openen en de oorzaak zoeken.
  3. Dat is inderdaad het probleem. De motor kan iets heen en weer bewegen. Ik heb een PremiumX motor, maar deze lijkt veel op andere motoren. Enig idee of deze motor ook een dergelijke mogelijkheid heeft. Anders zal ik deze eens moeten openen.
  4. Mijn h-h motor had na de storm ineens veel speling. Uiteindelijk eenzelfde motor gekocht en geplaatst. Die heeft ook al iets speling waardoor dit merkbaar is op een 120 cm schotel. USALS is dan niet meer nauwkeurig omdat de speling de motor iets te ver laat zakken. Is er een optie om dit softwarematig op te lossen? Of wellicht van USALS afstappen en alle posities apart opslaan? Iemand hier ervaring mee met EBSpro of bv aparte software om de motor te besturen?
  5. Ik heb inmiddels van de leverancier een nieuwe h-h motor ontvangen. voor nu is het probleem dus opgelost. Dank je voor het aanbod! Draaibare schotels lijken uitstervend te zijn. Een zoektocht bij verschillende winkels gaf geen resultaat. Voor feedhunten toch echt een must.
  6. Ik val van het ene in het andere probleem. Sinds de laatste storm nu speling op de h-h motor. gezien het formaat schotel wil ik overgaan op een polarmount met actuator. Bestaat dat voor deze schotel? Uiteraard gezocht op internet maar zonder resultaat. zelfs als ik een andere schotel zou nemen is er bijna geen aanbod.
  7. Inmiddels de motor moeten vervangen. Deze bleek mechanisch defect te zijn.
  8. inmiddels is de reset op de motor zelf wel gelukt. Echter zou de motor naar de middenpositie gaan. Er is een afwijking van zo'n 6 of 7 graden. Is er een kallibratie mogelijkheid om het echte midden van de motor weer als nul-punt in te stellen?
  9. Sinds vandaag draait mijn motor niet meer naar de juiste positie. Ik zou deze willen resetten, voorheen lukte dat met een hardware reset bij de motor. Daarop reageert deze motor nu niet meer. Dit staat in de handleiding. Maar ik werk met een pc kaart. Met welk programma kan in deze commando's ingeven?
  10. Mijn workaround voor feeds is nu: Blindscan via ebspro. De transponderfile in DBVdream importeren. Een volledige scan van alle transponders. Gevonden zenders accepteren. Interessante feeds bij favorieten plaatsen. Helaas verplaatsen deze zich niet maar worden ze gekopieerd. Deze zenders blijven dus ook in de hoofdlijst bestaan (- teken, zie screenshot). Hierdoor is er helaas is er geen optie om alleen de nieuw gevonden zenders te bekijken. Deze worden immers in deze totaallijst erbij geplaatst. Is dit ook de methode die jullie gebruiken? Tips zijn welkom.
  11. De hele avond liggen zoeken, het probleem nu opgelost. De instelling van video renderer ingesteld op enhanced video renderer. Tevens zie ik nu dat 4:2:2 direct in DVBdream afgespeeld kan worden, handig. Toch nog een uitdaging: Bij het zappen hangt DVBdream soms even vast, beeld wordt dan lichter en er staat bovenin dat de sat tuner niet reageert. Dit is afhankelijk van de geselecteerde zender. Dit gebeurt dan altijd als ik bij die zender weg wil zappen.
  12. Helaas te vroeg gejuicht. Zie onderstaande bij bewegende beelden. Iemand die een oplossing heeft voor dit probleem?
  13. Die instellingen had ik exact hetzelfde. Maar ik heb een TBS5927 en de SF8008 via een sat tweeweg splitter aangesloten. De SF8008 op de passieve ingang. Wellicht is dat de oorzaak. Wat is de beste manier om de motor met beide ontvangers aan te sturen?
  14. De raad van Crazy Sat opgevolgd en Pure2 geïnstalleerd. Alleen draait mijn h-h moor met USUALS niet meer. Ik heb bij tuner gekozen voor alle satellieten (USALS1) en mijn geografische coördinaten ingevuld. Zie ik iets over het hoofd?
  15. Dit is de gouden tip. Ik had ook een interlace probleem, strepen bij bewegend beeld. Ook dat is hiermee verdwenen.
  16. DVBdream laat de hele pc crashen en opnieuw starten. Dit op twee pc's geprobeerd. Ik lees op intetnet dat de driver van de TBS5927 de oorzaak zou zijn. Is er een goed alternatief voor DVBdream?
  17. Na enige tijd afwezig te zijn geweest door gezondheid ga ik de draad weer oppakken. Ik gebruik Ebspro om een blindscan uit te voeren. Ik ben niet geïnteresseerd in reguliere uitzendingen. Welk programma adviseren jullie hiervoor? Wat is jullie ervaring? 4:2:2 is dan ook belangrijk, BISS ook als je de keys hebt.
  18. Wegens omstandigheden verkoop ik mijn draaibare sat systeem (in nieuwstaat). Ook geschikt voor zwakkere signalen en feedhunten. De set bestaat uit: Triax 100 cm schotel H-H motor TBS5927 PC USB ontvanger Octagon SF8008 Twin LNB Tegelvoet Beugel voor muur montage Dit alles het liefst in 1 koop en af te halen (ivm schotel formaat).
  19. EBSpro geeft bij mij geen informatie over de transponder bij AV (playing). Na een schone installatie van Windows werkte het een keer, maar nu wederom niet. Iemand bekend met dit probleem?
  20. Dat is het verschil in inzicht tussen mijn onervarenheid en jullie ervaring.
  21. @Crazy Sat Ik heb je feedhunter guide helemaal bestudeerd en in EBSpro ingegeven. 47.7E Eutelsat Quantum staat in de lijst maar komt niet voor bij KingOfSat. Deze lijkt dus niet meer te bestaan:
  22. @Crazy Sat Inmiddels ook de ranges ingevoerd en blindscan metthode 1 geselecteerd. Wat me opvalt is dat de blindscan meer dan 2 x zolang duurt dan bij jou. 11 minuten <> 24 minuten op 7E.
  23. Ik ga de feedhunter ranges zeker toevoegen. Omdat ik nog aan het testen / experimenteren ben heb ik dit nog niet gedaan. Dat het sidepanel op die wijze alleen bij blindscan methode 1 werkt wist ik niet. Daar was ik niet eenvoudig achter gekomen.
  24. Die volgorde had ik al uitgeprobeerd. Het sidepanel openen en daarna pas de scan starten. Dan krijg ik onderstaand resultaat:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...