Jump to content

Saucer

Candidate members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Saucer

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Beerta, (Gron)
 • Interesses
  techniek, computer, sat tv. stoomtreinen, zeilen, muziek jaren '60, '70, '80.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Saucer

  Zomertijd, oops...

  Van mij mag het ook blijven. In de jaren dat onze zoon nog klein was begonnen we enkele dagen van te voren de tijd van eten geven al iets te verschuiven. Hij heeft er toen nooit wat van gemerkt. Ikzelf moest ook al heel vroeg op (5 u ) maar ging ook een paar dagen van tevoren iets erder naar bed. Heb er altijd heel weinig van gemerkt.
 2. Ik kan heel gemakkelijk bij de schotel, en via een in de kamer geplaatste spiegel zelfs het beeld op de TV zien, dus ik ga dat zeker proberen. Bedankt in ieder geval voor de suggestie, a33.
 3. Bedankt voor de info. Ga er binnenkort, als het wat rustiger weer is, weer mee aan het experimenteren.
 4. Ik heb sinds ongeveer een half jaar een Triax 78 cm schotel met een Maximum XO 32 duo twin LNB (voor Astra1 en 3). Ik gebruik deze installatie om naar de free to air (o.a. Astra 1) zenders te kijken. Nu heb het idee, dat één van de beide LNB's het niet doet. Misschien denk ik wel verkeerd, maar kun je dit controleren door de duo twin LNB horizontaal in de LNB klem te zetten, de goede helft van de duo LNB af te plakken met aluminium folie, en dan de schotel zodanig te verdraaien tot de vermoedelijk defecte LNB het signaal van eerder genoemde de satelliet (Astra 1) ontvangt? Ik heb geen abonnement op Canaal Digitaal en kan dus niet controleren of ik beide satellieten ontvang. (Astra1 en 3) Als je dat op bovenstaande manier wilt controleren, (als dat al kan) moet de DISEqC dan ook anders ingesteld worden om het signaal van de tweede LNB aan de ontvanger (of satfinder) door te geven? (en indien ja, weet iemand hoe die dan ingesteld moet worden?) (Ik heb sinds kort een Satlink WS 6908 satfinder en ben daarmee ook aan het experimenteren.)
 5. Bedankt Sprietje. Als ik het goed begrijp heb je in de toekomst steeds minder aan deze meter en kun je beter naar een meter kijken die ook DVB-S2 aankan.
 6. Kan met een satlink 6906 satfinder alleen satelliet zenders worden ontvangen die in SD uitzenden, of kunnen er ook zenders die in HD uitzenden mee worden ontvangen? Ik meende me te herinneren ooit ergens gelezen te hebben, dat deze satfinder alleen voor SD geschikt is. Is er iemand die weet hoe het zit?
 7. Is er iemand die ervaring heeft met een Palm SG 2100-a H-H Diseqc 1.2 motor? Ik ben dit type motor ook onder een andere naam tegengekomen, o.a. Moteck en Digipower (?) Zijn dit dezelfde motoren?
 8. Nee, ook al is het 12 V 2,5 mm² draad of snoer. Draad is massief, snoer is soepel. Snoer (geschikt voor 230 V) mag in principe alleen worden gebruikt voor verplaatsbare leidingen. (enkele uitzonderingen daargelaten, bijv. verbinden verlichtingsarmaturen aan (massieve) draden in een doos in plafond of wand). 12 V snoer/draad is hier niet voor bedoeld. Dit in verband met eventuele lekspanning/lekstroom en doorslagspanning tussen de aders onderling enz.. Omgekeerd is geen probleem. (230 V draad of snoer gebruiken voor 12 V. Echter in alle gevallen dient te worden vermeden dat de maximale stroombelasting van het te gebruiken snoer/draad wordt overschreden. (aantal Ampère's) om oververhitting (brand) te voorkomen.)
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy