Jump to content

Saucer

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

About Saucer

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Beerta, (Gron)
 • Interesses
  techniek, computer, sat tv. stoomtreinen, zeilen, muziek jaren '60, '70, '80.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mimisiku en gerrithoogeveen. Bedankt voor jullie reacties. Het is mij bekend dat je voor onder de 15 Euro's een nieuwe koopt (ex. verzendkosten). Het is een experimenteer geval. Bovendien ben ik altijd nieuwsgierig hoe iets inelkaar zit. Soms is dat goed, maar soms verniel je helaas ook wel eens wat......... Kan er niets aan doen. Dat is nu een keer mijn aard. Ik gebruik al een hele tijd een DSR 8121 voor FTA zenders. Ik heb meerdere ontvangers (DSR 8121) geprobeerd. Die ik nu heb doet het prima. Van vorige die ik had viel het beeld na een minuut of 3 telkens
 2. Er zit wel wat beweging in. Ik kan er niet achterkomen waar precies de clipjes zitten. Meestal is het zo, dat als je het één keer weet, het doodsimpels is.................. Maar als je het verkeerd doet, breekt er meestal wat.
 3. Hoe krijg je de afstandsbediening van een DSR 8121 open zonder hem te beschadigen? Er zijn nergens schroefjes of iets dergelijks te vinden. Ook niet achter het batterijen dekseltje.
 4. Harry64. Misschien een tip. Ik zag gisteren (16-04-2021) zo'n schotel op de verkoopsite gratis. (mag geen naam genoemd worden) Zaten wel wat roestige bouten in, maar die kun je waarschijnlijk wel vervangen door RVS boutjes. Was, voor zover ik kon zien, helemaal compleet. (echter zonder LNB's) Ik weet niet waar je woont, maar ik meende dat dat in Alphen aan den Rijn was.
 5. Mimisiku: Dank voor je aanbod. Ik had gisteravond op ******* al een zelfde gekocht voor 10 Euri's. (DSR 8121)
 6. Recol/Sprietje. Bedankt voor de reacties en het grappig plaatje. Dit geeft er wat kleur aan. Ik heb geen boerderij en ook nooit gehad. Misschien was dat achteraf beter geweest. Ha ha . Ben altijd in de elektrotechniek werkzaam geweest. Ik heb een Fluke, dus een meter aanschaffen hoeft niet. Zal toch in de loop van de dag nog even meten, alhoewel ik er (bijna) volledig van overtuigd ben dat dat niet het probleem is.
 7. Had ik gisteren nog beeld en werkte 19,2 23,5 en 28,2 (zonder Hotbird) wel goed. Vanavond was dat anders. Nergens meer beeld. (en dat terwijl er niets is veranderd.) Alleen de 19,2 aangesloten zonder iets ertussen: de ontvanger geeft zelfs op de 23,5 een bijna volle balk, terwijl er geen LNB 23,5 aangesloten is............ Heb alles uitgezet. Weet het nu wel zeker dat hij defect is. Ga me beraden wat ik ga doen. In ieder geval deze ontvanger niet meer aansluiten en kijken naar een andere...... Bedankt voor alle berichten en suggesties.
 8. Trust: Jazeker. In zo'n (sporadisch) geval eerst het tape erom, en dan pas de afscherming, zonder vingeraanraking, terug er over heen. Pjotrb: Heb een andere kabel geprobeerd, maar had hetzelfde effect. Zelfs met een andere LNB. Dit verklaart nog steeds niet waarom ik op de ontvanger met alleen de LNB voor de Hotbird aangesloten een prima ontvangst heb (dus wel beeld) maar geen signaal. (dus geen kwaliteitsbalk (blokjes) of signaalsterkte balk (blokjes)). Ik kan maar één conclusie trekken: en dat is dat in ieder geval de Hotbird ingang van de ontvanger
 9. Jazeker. Heb een ander LNB geprobeerd, zonder switch, en daarna ook een andere switch. Natuurlijk zet ik de ontvanger uit. En wat betreft het vastdraaien met een steeksleutel, van binnen uit beginnen zodat je er met een sleutel vrij makkelijk bij kunt. Ik heb jaren in de elektro gewerkt, dus weet wel hoe vast ik zoiets moet draaien. Ik zal een volgende keer als ik iets bestel ook kijken naar zo'n sleutel. Ook wil ik dan kijken naar een sleutel waar je de connectors mee op de kabel kunt schroeven. Had al iets praktisch gezien. Heb nu bijna geen vingers meer over. Als de connect
 10. Bedankt voor de reacties. Wat betreft de connector: het is wel degelijk zo, had ze met een steeksleutel vast gedraaid. Ik heb er rubberringetjes tussen gedaan opdat het niet weer gebeurd. (zojuist nog weer gecontroleerd en behoorlijk vast gedraaid, zonder rubbertje!, blijft speling inzitten) De binnenisolatie ligt gelijk met de achterkant flens. (heb voor gebruik ook gemeten met de fluke of er sluiting was) Ik heb ook al een ander kabel en een switch geprobeerd. De LNB's zijn van Inverto, de switches van Spaun (SAR 412 WSG) zijn allemaal nieuw. Heb ook
 11. Diseqc probleem. Goedendag. Ik was donderdagavond bezig met het installeren van 4 LNB's op een Triax 88. Dat ging prima, tot de diseqc switch door één andere oorzaak van de tafel gleed. Daarna had ik geen ontvangst meer, van niet één satelliet. De oorzaak is vermoedelijk een f connector van de Hotbird LNB, deze bleek nl. wel goed vastgedraaid, maar omdat er niet genoeg schroefdraad opzat, maakte de huls niet voldoende contact. Door de beweging zijn waarschijnlijk de ontvanger en de Diseqc switch gedeeltelijk overleden. Ik ben erachter gekomen dat 19,2 23,5 en
 12. Saucer

  easyfind lnb

  Warbol: Tip(je): Met je mobiele telefoon (er vanuitgaande dat je die hebt) en Dishpointer kun je de richting bepalen van de satelliet die je wilt ontvangen. Op de zoekbalk intypen: www.dishpointer.com, dan satelliet kiezen die je wilt ontvangen, en de locatie ingeven waar je je bevind. Er wordt vrijwel precies aangegeven in welke richting de satelliet staat. Dan even zoeken naar de juiste kantelhoek van de schotel (verticaal, meeste signaal) daarna als je een duo lnb hebt de juiste skew vinden door de LNB meer of minder schuin te zetten.
 13. Zilverhippie/Sprietje. Bedankt voor jullie reactie. Ik ga 2 van deze LNB's bestellen. Hier kan ik voorlopig wel verder mee.
 14. Hieruit maak ik op, dat ik beter 2 bovenstaande LNB's kan gebruiken voor 19,2 en 23,5 i.p.v. één of twee smalle LNB's, ondanks dat ze een paar mm te ver uitelkaar staan.
 15. Weet iemand wat een goede smalle Quad LNB is? Ik heb de site van verschillende webwinkels bekeken maar kon maar een beperkt aantal vinden. Hierdoor twijfel ik een beetje. Ben er één nodig omdat ik niet voldoende ruimte heb om de afstand en de juiste skew in te stellen van de 19, 2 en 23, 5 op een multirail. (krijg het niet voor elkaar met quad Inverto LNB's op een Triax 88).
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.