Jump to content

Saucer

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Saucer

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Beerta, (Gron)
 • Interesses
  techniek, computer, sat tv. stoomtreinen, zeilen, muziek jaren '60, '70, '80.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank voor de reacties. Zo ben ik weer wat wijzer geworden. @Ventura: Ik was er al achter gekomen dat de S meting weinig zegt. Deze meter (rode balk) geeft ook wat aan als er niets is. Ik probeer de schotel zo af te stellen dat beide meters S (sterkte signaal) en Q (kwaliteit) zo ver mogelijk uitslaan. Ben er ook achter dat deze schotel (T 88) het nogal precies komt om de satelliet te vinden. Als ik het goed heb zijn de hoge en lage LNB frekwenties 2 verschillende zenders. Waar je met deze meter ook moet letten is (3e foto) dat de meter de juiste satelliet aangeeft. (boven programma naam) De meter gaat n.l. vrij snel weer in de stand "alle satellieten" staan.
 2. Ik heb, met de informatie en tips die hier gegeven werden gegeven, nog eens weer gezocht met de schotel. Met Dishpointer heb ik de richting gezocht van de Hotbird. (ongeveer) Voor zover ik dat kan beoordelen is dat behoorlijk goed gelukt. Zie hieronder het resultaat. Alleen ben ik er nog niet achter wat op de middelste foto: LNB laag; LNB hoog; Frequentie en Symboolfrequentie op de meter inhoud. En op de laatste foto: PID V 3502 en A 3622 Misschien dat iemand mij dat kan uitleggen. Alvast bedankt.
 3. Bedankt voor de reacties. Dat de meter alleen satelliet signalen DVB-S kan ontvangen wist ik bij aanschaf. Daar had ik hier al naar gevraagd. Waarom dan toch deze meter zou je zeggen. De prijs was zodanig laag, dat ik dacht voor experimenteren kan ik 'm niet laten liggen en mocht ik er toch niet verder meegaan, is er vast wel iemand die hem over wil nemen. De materie blijkt toch wat ingewikkelder te zijn dan dat ik in eerste instantie verwacht had. Daarom niet getreurd, ik ben iemand die het maar zo niet opgeeft. Ga nu eerst weer eens kijken op de site van "KingofSat (die ik al had gevonden) of ik er achter kan komen wat alles precies betekend. Tip voor Mimisiku: er bestaat ook zoiets als een zonnebril......... Maar alle gekheid op een stokje: alle tips zijn natuurlijk van harte welkom.
 4. Dank voor de reacties. De LNB is een ...... SRT L 701 Enkel. Deze zat op de 2e hands T 88. Ga er binnenkort op een avond nog weer mee aan aan het experimenteren. Wat ik niet begrijp is dat je op de meter de satelliet kan instellen. Deze had ik toch echt op Hotbird staan. Dan ga je er vanuit dat je de goede satelliet hebt. Bij de Astra satellieten gaat dat immers wel goed. Vraag mij af hoe het mogelijk is dat ik toch wat ontvangen heb. Of op de meter is een frekwentie v/d satelliet/kanaal verkeerd ingevuld. (meter is ook een 2e hands, en ik weet niet wat daarmee gedaan/ingevuld is) Zal de volgende keer de satelliet lijst erbij nemen van de Hotbird, alles goed controleren en noteren, desnoods een foto er van maken. Ik ben nieuw met deze materie. Het gaat mij niet alleen om de zenders maar ik wil er graag meer van weten. Daardoor kan ik wel eens de "verkeerde" vragen stellen, maar dat moeten jullie mij maar niet kwalijk nemen.
 5. Een paar dagen geleden zocht ik met een T 88 schotel naar de Hotbird satelliet. (experimenteel) Eerst kon ik deze niet vinden, maar na een dik half uurtje zoeken lukte dat wel. Wat mij opviel was dat de kwaliteit ongeveer 1/7 was van de Astra 19.2 (Astra gaf ongeveer 70% op de meter, de Hotbird 10 %) Dit is gemeten met een WS 6908 satellietmeter. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dit goede waarden zijn. Ik denk dat er wat verkeerd gegaan is / ik wat verkeerd doe. De meter had ik ingesteld op de Hotbird. Bovendien kon het uitgezonden programma gewoon bekeken worden.. Ook was de meter "gelockt". (Gelezen waarden: LNB laag : 12.625: Frekw.12.596: Symbool frekw: 27.500 gHz. Dit was een muziek kanaal.) Mijn vraag: Is het signaal v/d Hotbird (N. O. Nederland) aanmerkelijk zwakker dan dat van de Astra 19.2 ?
 6. Of de omschrijving juist is...... Er zijn sat. finders waar je ook programma's op kunt zien. Kan een satelliet welke DVB-S2 signalen uitzendt gevonden worden met een satelliet finder, welke alleen geschikt is voor ontvangst van DVB-S signalen? Het is mij bekend dat met een sat. finder, welke geschikt is voor ontvangst van DVB-S signalen, alleen programma's kunnen worden bekeken welke in DVB-S worden uitgezonden. Hiermee kunnen geen programma's worden bekeken welke in DVB-S2 worden uitgezonden. Maar is het wel mogelijk om met deze finder een satelliet te "vinden" welke in DVB-S2 uitzendt? Zoals signaal sterkte en kwaliteit?
 7. Hallo Sprietje. Bedankt voor de reactie en het antwoord. Ik ga er vandaag of morgen mee aan het werk. (als het weer het toelaat). Blijft alleen nog de vraag hoever de LNB's (Inverto Black Ultra) uit de houder moet steken (5 à 6 mm?)
 8. Ik heb een 2e hands Triax schotel van 87 x 97 cm (oud model TD100?) op de kop getikt. Met deze schotel wil ik graag Astra 1 en Astra 2 (FTA zenders) ontvangen. Ik wil 2 losse LNB's plaatsen met een multiblock en een switch. Wat kan ik het beste doen.? De beide LNB's symmetrisch links en rechts van de LNB arm plaatsen, of eerst Astra 1 uitlijnen en daarna Astra 2 of omgekeerd? Hoever moeten de LNB's (Inverto Black Ultra) uit de houder steken? (Heb in een ander topic gelezen dat dit 5 à 6 mm moet zijn. (Dit heeft toch niets met de locatie te maken?)) Mijn locatie is Beerta, Groningen.
 9. Saucer

  Zomertijd, oops...

  Van mij mag het ook blijven. In de jaren dat onze zoon nog klein was begonnen we enkele dagen van te voren de tijd van eten geven al iets te verschuiven. Hij heeft er toen nooit wat van gemerkt. Ikzelf moest ook al heel vroeg op (5 u ) maar ging ook een paar dagen van tevoren iets erder naar bed. Heb er altijd heel weinig van gemerkt.
 10. Ik kan heel gemakkelijk bij de schotel, en via een in de kamer geplaatste spiegel zelfs het beeld op de TV zien, dus ik ga dat zeker proberen. Bedankt in ieder geval voor de suggestie, a33.
 11. Bedankt voor de info. Ga er binnenkort, als het wat rustiger weer is, weer mee aan het experimenteren.
 12. Ik heb sinds ongeveer een half jaar een Triax 78 cm schotel met een Maximum XO 32 duo twin LNB (voor Astra1 en 3). Ik gebruik deze installatie om naar de free to air (o.a. Astra 1) zenders te kijken. Nu heb het idee, dat één van de beide LNB's het niet doet. Misschien denk ik wel verkeerd, maar kun je dit controleren door de duo twin LNB horizontaal in de LNB klem te zetten, de goede helft van de duo LNB af te plakken met aluminium folie, en dan de schotel zodanig te verdraaien tot de vermoedelijk defecte LNB het signaal van eerder genoemde de satelliet (Astra 1) ontvangt? Ik heb geen abonnement op Canaal Digitaal en kan dus niet controleren of ik beide satellieten ontvang. (Astra1 en 3) Als je dat op bovenstaande manier wilt controleren, (als dat al kan) moet de DISEqC dan ook anders ingesteld worden om het signaal van de tweede LNB aan de ontvanger (of satfinder) door te geven? (en indien ja, weet iemand hoe die dan ingesteld moet worden?) (Ik heb sinds kort een Satlink WS 6908 satfinder en ben daarmee ook aan het experimenteren.)
 13. Bedankt Sprietje. Als ik het goed begrijp heb je in de toekomst steeds minder aan deze meter en kun je beter naar een meter kijken die ook DVB-S2 aankan.
 14. Kan met een satlink 6906 satfinder alleen satelliet zenders worden ontvangen die in SD uitzenden, of kunnen er ook zenders die in HD uitzenden mee worden ontvangen? Ik meende me te herinneren ooit ergens gelezen te hebben, dat deze satfinder alleen voor SD geschikt is. Is er iemand die weet hoe het zit?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy