Ga naar inhoud

Saucer

Leden
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Saucer

 • Titel
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Beerta, (Gron)
 • Interesses
  techniek, computer, sat tv. stoomtreinen, zeilen, muziek jaren '60, '70, '80.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Sprietje, bedankt weer voor alle informatie. Dit leek me, na alles doorgenomen te hebben, achteraf ook de makkelijkste oplossing. Natuurlijk ga ik de arm schoren. Ik was van plan om een paar binnenkabels voor een fiets te halen en daarmee de arm te schoren. Dit zijn vrij dunne roestvrije stalen kabels. Op het uiteinde daarvan wil ik een oogje solderen. Ik heb, als het goed is, nog wat nylon boutjes liggen en als ik die in de gaten van de schotel doe, is het geheel roestvrij en is de kans op beschadiging vrijwel uitgesloten. Volgen mij heeft dit nauwelijks invloed op de ontvangst.
 2. Sprietje, De schotels is een triax 88, oud model. Wat de Philips DSR 8121 aangaat, ik ben nog niet zo lang actief op dit forum. Dacht dat de informatie in de beschrijving juist was.
 3. Sprietje bedankt. Verkeerde voorlichting dus. Niet best. Dan is er maar één oplossing. Gewoon losse lnb's gebruiken. Ik was bezig alles te lezen over het onderwerp, maar ik begrijp het nog niet helemaal. Het is toch ingewikkelder dan ik dacht.
 4. Hallo Sprietje. Volgens de beschrijving die ik gedownload heb, wel. Zie hierboven. Wat betreft mijn vraag: ik heb het dus nog nog niet helemaal begrepen. Nog maar weer eens goed bestuderen,dus
 5. Dank voor de reactie. Ik heb meerdere satelliet ontvangers. Een sab titan 4, een sab titan 1 en een Philips DSR 8121. Deze ontvangers hebben alle diseqc 1.1 Het mooiste zou zijn als ik 4 aansluitingen zou hebben. Maar ik heb nog 4 Spauns sar 412 liggen. Wat ik begrijp is dat ik dat 4 uncommitted switches moet hebben. Ik was aan het kijken hoe ik het aantal kabels terug kon brengen, vandaar dat ik dit had bedacht. Is dus wel aanmerkelijk duurder, er van uitgaande dat ik ook nog een duo lnb met 4 aansluitingen moet hebben.
 6. Bedankt voor de reacties. Had al gezocht, maar kon er niets over vinden. Ga me er in verdiepen. m.vr. gr. Bé.
 7. Is het ook mogelijk om een duo quad lnb te combineren met enkele quad lnb's door middel van diseqc switches? Bijv. een duo (quad) lnb voor 19,2 en 23,8 en twee enkele (quad) lnb's voor bijv. 13 en 28,5? Indien ja, hoe wordt dan de diseqc ingesteld op de ontvangers? Ik heb gezocht maar kan er niets over vinden.
 8. Johnno. Helemaal mee eens. Die hele marktwerking is een grote flop. Kijk o.a. maar naar de posterijen of de spoorwegen. En dan komt er af en toe nog een bericht dat de managers of commissarissen via een omweg weer enorm veel geld binnen weten te halen. Ben er langzamerhand helemaal klaar mee.
 9. Ja, Inderdaad. Profiel was prima. Er was zo'n 8000 km op gereden. Het was wel heel goedkoop. Daarom had ik er wel voor over om ongeveer 450 km te rijden. Bovendien hebben we Alphen aan den Rijn ook maar gelijk even verkend. Zo zie je ook nog es wat. haha.
 10. Ja, ziet er goed uit. Die van mij waren stalen velgen. Maar voor de winter vind ik dat prima.
 11. Nee. complete set. Dus 4 velgen met banden en moeren. Ze waren wel 2 jaar oud. Gewoon internet goed in de gaten houden...
 12. Ik heb voor een paar jaar terug een setje winterbanden op internet gekocht voor een heel schappelijke prijs. Moest er wel veel km's voor rijden. Compleet met velgen en moeren. Je kon niet zien dat ze gebruikt waren. Het waren die winterbanden die ik graag wou hebben. (Continental, TS 850, prijs compleet € 180,-) Heb meteen van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een nichtje op te zoeken, die ik al enkele jaren niet had gezien. Wissel de set meestal om, begin november en na de winter, zo eind maart, plaats ik de zomerbanden weer terug. Heb ze aangeschaft omdat wij ook regelmatig
 13. Sprietje bedankt. Weer wat geleerd. Het blijft een leuke hobby.
 14. Goedendag. Ik heb me verdiept in het berekenen van de afstand tussen de LNB's voor verschillende satellieten bij schotelontvangst. Zou graag willen dat iemand die weet hoe dat moet, even wil controleren of ik de juiste afstand heb gevonden. Het gaat om de satellieten 19,2˚ oost (Astra 1) en 13˚ oost (Hotbird) De schotel is een triax 88 en de locatie is Beerta (Groningen) Volgens wat ik heb berekend moet de afstand hart op hart 79,2 mm zijn. Ik ben zeer benieuwd of dit juist is. Alvast bedankt voor de moeite en een goed weekeinde gewenst.
 15. Ik zit veel te zoeken op internet en gisteren kwam ik de volgende satfinder tegen: Steinberg Systems SBS-SF-2000. Deze heeft de volgende specificaties: Model SBS-SF-2000Toestand NieuwAansluitspanning (input) 230 VAansluitspanning (output) 14 V DC 2 ALengte stroomkabel 145 cmMateriaal behuizing PEDVB-S frequentiebereik 950~2150 MHzSignaal DVB-S -65~-25 dBmImpedantie 75 IcDVB-S demodulatie QPSKDVB-S2 demodulatie 8PSK, 16APSK, 32APSKDVB-S2 symboolsnelheid 1-45 MS/sSignaal DVB-S 22 kHz JaDiSEqC 1.0 JaDiSEqC 1.1 JaDiSEqC 1.2 JaDiSEqC 1.3 JaUSALS JaIngangsconnector F-stek
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.