Ga naar inhoud


Saucer

Lid
  • Items

    114
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Saucer

  1. Voor de tweede keer dat het nieuwe Outlook automatisch opstart terwijl ik er niet om gevraagd heb. Het lijkt erop dat Microsoft je wil dwingen om dit te gebruiken. Echter, dat maak ik zelf wel uit. Ik zit erover te denken om over te stappen op Linux.
  2. Mag een slotje op. Is verkocht.
  3. Hierbij bied ik te koop aan: Een nieuwe Amiko CCC (vervangende) afstandsbediening. AMIKO CCC AFSTANDSBEDIENING Afstandsbediening (volgens Amiko) voor de volgende ontvangers: Amiko HD8155 Amiko HD8255+ Amiko HD8265+ Amiko HD8275+ Amiko Impuls T2/C Amiko Impulse T2/C WiFi Amiko Impuls 265 T2/C Amiko Mini Combo Extra Amiko Mini HD265 Amiko Mira2 Wifi Amiko T60 Amiko T70 Amiko T765 Amiko Mini 4K UHD S2X Amiko Mini 4K UHD-combo Amiko Mini 4K UHD T2/C AmikoLX-800 Prijs € 10,-
  4. "Try the new Outlook" Ja, dat heb ik geweten...... Ik heb meerdere mailadressen. Na installering van het nieuwe Outlook bleek dat de andere mailadressen niet meer toegankelijk waren. (niet meer zichtbaar en dus ook niet toegangkelijk). Grote paniek. Maar gelukkig bleek, nadat ik dit ongedaan had gemaakt (ja, die mogelijkheid is er, na wat zoekwerk) dat de beide andere mailadressen weer toegankelijk waren. Eens geprobeerd, maar dus nooit weer......... (waarschijnlijk een poging van Microsoft om het nieuwe Outlook als standaard te gebruiken)
  5. Hallo Mimisiku. Heb de oude gegevens gewist, ontvanger opnieuw opgestart en een nieuwe scan gedaan. Daarna stond hij er wel in maar op plek 2400 nog wat. Daarna nog een scan gedaan, ik meende Canal Digital en daar was hij weer op plaats 57, waar hij altijd stond. Bedankt voor de tip. Het is op één of andere manier toch weer gelukt. Groetjes Saucer.
  6. Hallo Sprietje. Kan Netwerk zoeken nergens vinden. Wat ik ook probeer: Opnieuw scannen, Satelliet installeren, of Transponder wijzigen, Voer ik de juist gegevens in, en druk ik op Ok os Exit: hij gaat steeds weer naar 12515 / V2200 in plaats van 12515 /2000 H. Wat doe ik fout??? Ik heb hier ook wat beelden van:
  7. Hallo Sprietje. Ik weet het niet. kan daar momenteel niet naar kijken. Bedankt voor de suggestie. Zal morgen kijken. Groetjes Saucer
  8. Goedendag. Ik heb een SAB Titan 4 . De nieuwe technische ontvangstgegevens van zender BVN zijn: Satelliet: Astra 1L Positie: 19,2° oost Transponder: 1.105 Frequentie: 12515 MHz Polarisatie: H Modulatie: DVB-S/QPSK Symbolrate: 22000 Mbaud FEC: 5/6 Service ID : 4101 Vido-Pid : 501 Tot zover is alles wel duidelijk. Maar hoe krijg ik dit in de SAB titan 4 ontvanger? Ik heb al van alles geprobeerd, maar het lukt mij niet de nieuwe ontvangstgegevens in de ontvanger te krijgen. Ook heb ik geprobeerd een nieuwe scan te doen, maar het resultaat is 0,0. Ik heb ook een SAB Titan 1, Na een scan staat de zender wel in dit apparaat. Heeft iemand suggesties? Met vriendelijke groet Saucer.
  9. Ik ken deze signaalzoeker niet. De kwaliteit moet minstens op 60 / 70 uitkomen. (De schotel moet iets achterover (uit het lood) staan...)
  10. Signaalsterkte zegt niet zoveel. Je kunt wel een signaalsterkte hebben van 90 en toch niets ontvangen. Beter is het om naar de kwaliteit te kijken. (als je de juiste satelliet gevonden hebt...)
  11. Op astra 1 zit ook de Nederlandse zender BVN. Deze is ook gratis................
  12. Goedendag. Het probleem met de timer van de SAB Titan 4 Combo (timer voor opname lijkt een eigen leven te lijden, en werkt alleen goed als na de instelling ervan de ontvanger aan blijft staan) is, denk ik, algemeen bekend. Nu heb ik ergens gelezen dat deze ontvanger ook onder andere merknamen verkrijgbaar is, hetzij met enkele uitwendige verschillen, o.a. Amiko HD8265+ Het menu en de afstandsbediening schijnen ook hetzelfde te zijn. Mijn gedachte is: Als het hetzelfde toestel is, kan de software misschien ook wel hetzelfde zijn. Mijn vraag is of iemand daar meer van weet, en ooit geprobeerd heeft of de software van deze Amiko ook werkt op de SAB Titan 4 Combo.
  13. Saucer

    TRIPLE Quad lnb

    Tetron... Tip: Op de grote verkoopsite staat één te koop onder schotelantennes (op dit moment do 22-9 om 18:13) op pagina 5). Echter alleen ophalen in A' dam. Misschien kun je de persoon benaderen en haar vragen of hij opgestuurd kan worden............. Saucer
  14. Goedenavond. Laat ik eens een poging wagen. Vraag: Heb je wat kennis van satellietontvangst?
  15. Goedenavond allen. Ik heb zojuist een noodopstelling gemaakt met een 78 cm schotel, een duo twin LNB, twee andere kabels maar wel de zelfde DSR 8121. Tot mijn grote verrassing blijkt de DSR het nog te doen. Zowel de zenders op de 19,2 als de 23,2 zijn te zien. Daardoor denk ik dat de DISEqC switches defect geraakt zijn door een te grote belasting van de Inverto LNB's, hetgeen ook al gesuggereerd werd. . Ik ga binnenkort nog een paar leds met voorschakelweerstanden in elkaar knutselen om te kunnen zien of een switch nog werkt. Bedankt iedereen voor het meedenken en de tips.
  16. Hallo Trust, Frans B en Sprietje. Dit idee was al eerder geopperd. Er blijft verder ok niet veel meer over. Ik heb nog wel een schema gevonden op internet, maar er moet iets geprogrammeerd worden en dat gaat mij net iets te ver. Het schema ziet er als volgt uit (of het werkt, weet ik niet):
  17. Vanavond bericht gehad van de aanbieder: "Deze is helaas niet meer leverbaar" Was ergens wel te verwachten, immers Spaun is met de productie van alle apparaten gestopt.
  18. Bedankt voor de reacties. Heb bericht naar het bedrijf gestuurd, maar nog geen reactie onvangen. Kan zijn dat hij reeds verkocht is.............
  19. Ik heb nog een oude kWh meter en heb deze maar een tussen de aansluiting van de diepvriezer en daarna tussen de koelkast geschakeld. De diepvries is niet groot: 125 x 60 x 60 cm. De diepvriezer is, denk ik zo'n 20 à 25 jaar oud. Ben behoorlijk geschrokken van het verbuik: omgerekend ongeveer 588 kWh per jaar. Een nieuwe (grotere) verbuikt ongeveer 175- 200 kWh per jaar. Even zo de koelkast, 30 jaar oud, verbruik jaarlijks ongeveer 350 kWh. Nieuwe zelfde grootte, ongeveer 80 kWh. Verder trek ik alle stekkers, waarvan het niet noodzakelijk is dat ze aan de spanning moeten blijven, bijv. van waterkoker, koffiezet apparaat, tv, radio, computer enz, na gebruik uit de WCD doos. Kan er daardoor niets gebeuren (aan/uit schakelaar zit tegenwoordig vaak in de lage spanning waardoor de voeding gewoon aanblijft) en is sluipverbruik uitgesloten (althans voor die apparaten)
  20. Sprietje: Fijn voor het meedenken. Dat klopt. Hezelfde probleem. Alleen was mijn vermoeden destijds, dat dat gebeurd was door een losse connector. Immers het werkte even goed, tot ik naar buiten ging om de switches tegen de regen te beschermen en er één (met kabels en al) uit mijn handen glipte en ongeveer 1 m lager op de grond terechtkwam. Op datzelfde moment was het beeld verdwenen. (wel heel toevallig, niet dan??) Het was destijds zo, dat ik van de 4 Spauns er niet één meer werkend kon krijgen, ook niet met één of twee LNB's aangesloten. Met met de SAB Titan 4 ontvanger heb ik ze allemaal geprobeerd, zonder resultaat. Toen alles nog doorgemeten en gecontroleerd op eventuele sluitingen, echter daar kwam niets verontrustends uit. Mijn conclusie was: De ontvanger is defect geraakt door de losse connector en daardoor zijn de Spauns ook overleden. Ik heb de DSR 8121 en de Spauns daarna weggegooid. (Ik was het destijds een beetje zat, en heb (nadat ik een andere DSR had, een Duo twin LNB aangesloten om naar de Duitse (vrije) zenders te kijken.) Nu had ik vorige week wat meer zin om hiermee verder te gaan. Het enige wat nog hezelfde is, zijn de LNB's en de kabels. De LNB's en de kabels doen het met de beide SAB ontvangers en met een Maximum en een Edison switch, prima. Daardoor denk ik, dat de LNB's en de kabels goed zijn. Zoals ik het nu kan bekijken is mijn conclusie: de nieuwe DSR ontvanger is weer stuk gegaan (voor de 2e keer) en heeft de Spauns opgeblazen, ofwel de Spauns zijn stukgegaan en hebben daarmee de ontvanger opgeblazen. Waarschijnlijk door te grote belasting. (zeer vreemd ????). Anders zou ik het niet meer weten. Graag je reactie.
  21. Bedankt voor de vele reacties. Ik zal proberen de vragen te beantwoorden. Frans B: Dit is iets wat ikzelf ook in gedachten had. Zal ik bij gelegenheid proberen. Moet dan wel de LNB als twin aansluiten. (ontvanger heeft 2 tuners) Mijn ervaring is dat als je 1 kabel aansluit, de ontvanger het niet doet. (Misschien is het een optie om een 2e schotel te nemen, deze uit te richten en aan te sluiten op de DSR 8121 om zo te kijken of de ontvanger defect is. Ik heb meerdere schotels liggen en ook nog wel een monoblok twin LNB. ) Ceesv: 1) De LNB voor de hotbird, is vrijwel nieuw, evenals de andere 3, (paar weken in gebruik) moet goed zijn. Immers op de SAB titan 4 doet hij het gewoon goed. Als deze stuk zou zijn, mag ik toch verwachten dat hij het op de SAB ontvanger het ook niet doet. (heb inmiddels een 2e ontvanger via een tweede kabel in een andere kamer aangesloten via een Edison switch, ook een SAB maar dit is een Titan1, waar ook alles goed werkt). 2) Dat kan zijn, dat deze verouderd. Weet ik niet. Valt er ook iets aan te meten? Heb geen schema. Ik heb wel een Fluke multimeter, en ook nog een oscilloscoop. (Meende me te herinneren dat als er geen LNB's aangesloten zijn, je weinig kunt met deze ontvanger). 3) De ontvanger heeft een ingebouwde voeding. Maar of dat het probleem is..... Heb nog een oude ontvanger liggen (waarvan in ieder geval de harde schijf defect is). Kan eventueel de voeding vrij makkelijk uitwisselen. Maar ik weet niet of deze voeding nog goed is..... Old Shatterhand: 1)Dit zou best eens kunnen. De specificaties van de DSR 8121: *Tuner DVB-S2 *Ingangsconnector: IEC 169-24 Contrastekker *RF-ingang: 950-2150 MHz, 75 Ω - 25 dBµV tot –65 dBµV *Diseqc 1.1 • LNB voeding 13/18v, 400mA max. *Bandschakelaar 22 kHz • DVB-S2 Het zijn 4 Inverto LNB's. Mag ik aannemen dat de totale stroom van deze 4 LNB's ongeveer 4 x 140 mA is? (560 mA?) Maar kunnen beide Spauns daaraan stuk gaan? (Er is met een eerdere DSR 8121 en 2 Spauns ook precies hezelfde gebeurd. Ik dacht toen dat het door een losse connector kwamen en heb toen de ontvanger en switches vernieuwd) 2) De (2) coaxkabels zijn KOKA 9 TS van Hirschmann. Totale lengte ongeveer 12 m per stuk. Hierbij moet worden opgemerkt dat er in beide kabels een koppelstuk is geplaatst omdat de kabels iets te kort waren. Als het aan de belasting ligt en ik koppel 1 switch (Hotbird) af, zou ik verwachten dat de overige 3 het wel weer doen, terwijl dat niet zo is Sprietje: Zie het antwoord op dezelfde vraag bij Old Shatterhand, punt 2.
  22. Ceesv.: Bedankt voor je reactie. Vraag: dit kan geen prolemen geven voor de switch of de ontvanger? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- smetje limb.BE.: De ontvanger waardoor de Diseqc switches waarschijnlijk defect geraakt zijn, was een Philips DSR 8121. Ik heb een opstelling met 4 LNB’s (Inverto) en 2 stuks Spaun Diseqc switches (Waarom een Philips DSR 8121ontvanger? Omdat dit apparaat een dubbele tuner heeft en een prachtig beeld geeft). Ik had 3 LNB’s aangesloten, voor 19,2 ; 23,2 en 28,5 satellieten. Dat functioneerde prima. Een paar dagen geleden heb ook de 13 (Hotbird) aangesloten. Ik heb eerst de ontvanger van de netspanning gehaald en daarna de Hotbird LNB aangesloten. Nadat ik alles nogmaals had gecontroleerd en de connectoren gecontroleerd had of ze goed vast waren gedraaid, de netspanning weer op de ontvanger gezet. Geen beeld. ??? Instellingen gecontroleerd (Diseqc A 19,2 ; B 23,2 ; C 28,5 en D 13.) Volgens mij alles goed, maar nog steeds geen beeld. (no signal). Andere ontvanger geprobeerd: (SAB Titan 4) ook: geen beeld. Alles weer spanningsloos gemaakt en een andere Diseqc switch (Maximum) aangesloten op de SAB Titan 4, spanning erop en, whalla, alles doet het. Alles weer spanningsloos gemaakt en de 2e Spaun switch aangesloten op de SAB ontvanger: geen beeld. Weer de Maximum switch aangesloten en alles doet het weer. Ik had de maximum switch ook nog op de Philips ontvanger geprobeerd, maar dat gaf ook geen ontvangst. Ik vraag mij nu af: wat kan er aan de hand zijn? Is het zo dat de switches defect kunnen raken door de Philips ontvanger? Indien ja, hoe is dat dan mogeijk? en waarom alle twee tegelijk? Dit is eerder gebeurd met een DSR 8121. Ik heb toen een andere DSR 8121 en 2 nieuwe Spauns gekocht, en dat heeft, tot ik de Hotbird LNB aansloot, goed gefunctioneerd. Vandaar dat ik de switches graag wil testen.
  23. Een vraag : Weet iemand toevallig of er een eenvoudige Diseqc switch tester voor 4 LNB's bestaat? Ik heb op internet gezocht maar kan (bijna) niets hierover vinden. Ik heb meerdere (vrijwel nieuwe) Diseqc switches liggen waarvan ik het sterke vermoeden heb dat ze defect zijn. Daarom zou ik ze graag willen testen. Saucer
×
×
  • Nieuwe aanmaken...