Jump to content

RAL9001

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About RAL9001

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Rotterdam
 • Interesses
  Alles wat met de techniek te maken heeft.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb hem op de standaard skin laten staan. ๐Ÿ˜‰ Vandaag nog een update gehad zag ik. To-the-rescue newnigma2-deb-daily-OE2.6-dreamone-14_07_2019.tar.xz Install Reboot Daarna online update
 2. Net weer even gekeken, nu heb ik weer een paar zenders die werken, In ieder geval RTL 7 en RTL 8. Mogelijk toch de afstelling dan.
 3. Het is maar van korte duur, na 30 minuten alweer de melding "Afstemmen mislukt". Het maakt niet uit of het FTA of betaald is, zowel op astra 1,2 als 3. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn, niet de settings want daar ben ik maar even vanaf gebleven. Op welke transponder zou ik een lock moeten hebben? Af en toe zie ik lock zonder signaal, bij sommige 85% en lock. Of zegt dit verder niets.
 4. Bedankt voor jullie hulp. Alle kanalen heb ik weer kunnen inlezen en werken weer. ๐Ÿ‘
 5. Daar ben ik 100% zeker van, uitgericht op Astra 3. Dit was gisteren nadat ik de LNB had vervangen en de schotel opnieuw had afgesteld.
 6. Met gebruik voltage en 22 kHz inderdaad ander gedrag. Nog meer kanalen ๐Ÿ˜‚ 2986 kanalen gevonden!
 7. Heb met deze setting, automatisch de kanalen laten zoeken. Als provider staat ook M7Group er tussen maar zonder de Nederlandse kanalen (rtl4,5,7 ect.). Als je in eenvoudige configuratie bent kan je niet veel meer instellen. Wat hangt hier nu mee samen?
 8. Dank je wel๐Ÿ˜„ Ik heb inmiddels vele configuratie instellingen geprobeerd en ben hierdoor het overzicht verloren, zie de logica op dit moment niet. Eerder had ik het als volgt ingesteld met prioriteit op auto. 23,5 LNB 1 19,2 LNB 2 28,2 LNB 3 Wat mij verbaast is dat ik op geen enkele manier de betaalde kanalen van CanalDigitaal meer binnen krijg, kan dit te maken hebben met de tuner configuratie? Groeten Ronald.
 9. Beste forumleden, sinds vorige week bezig geweest met het aan de praat krijgen van de Dreambox One Ultra HD. Na upgrade naar NewNigma2 en installatie van de card service had ik sinds gisteren alle kanalen van canaldigitaal werkend. Dit was nadat ik mijn Duo LNB heb vervangen door een Tripple LNB. Nu had ik het briljante idee om de derde sateliet ook even in te lezen, de astra 28,2. Bij deze actie ben ik vergeten "het wissen van de kanalen" uit te zetten. Uiteindelijke resultaat is een zeer korte lijst met enkel astra 28,2. Hierna nogmaals voor alle satellieten de kanalen laten zoeken, echter wat blijkt nu, mis ik alle kanalen van CanalDigitaal. Spelen met de tunerconfiguratie levert veel verwarring op, nieuwe kanalen die eerder niet gevonden zijn, maar helaas geen canaldigitaal. De tuner configuratie staat momenteel ingesteld op DiseQC 1.0, LNB 1 gekozen voor 19,2 ; 23,5 en 28,2. Zenderlijst van 19,2 en 28,2 geladen en hierna automatisch gezocht. Enige verschil met vorige keer inlezen is dat ik toen nog met de standaard dreambox firmware heb gewerkt waarbij ik wel een andere satellites.xml had geladen. Mogelijk heeft dit er iets mee te maken. Wie kan mij in het kort uitleggen waarvoor welke instellingen zijn en welke nodig zijn voor een Tripple LNB. Diseqc switch zit in de LNB en zou zelf de configuratie moeten kunnen vaststellen. Huigige configuratie setting : Configuratie modus is advanced Setting voor 19,2 ; 23,5 en 28,2 LNB 1 Prioriteit 0 Type universeel LNB Spanningsmode 13V Tone Modus AAN DiSEqC-modus 1.0 Toneburst geen Vastgelegd DiSEqC commando Geen Snelle DiSEqC Uit Herhaal sequence Uit Commando volgorde toneburst, committed Wat zijn nu de beste instellingen voor de tunerconfiguratie? Schotel Triax 64cm Tripple LNB Dreambox One Ultra HD Kijk uit naar jullie reactie! Groeten Ronald.
 10. Is de dreambox one ultra hd out-of-the-box geschikt voor canal digitaal (staat wel vermeld op diverse sites) of dien je aanvullende software te installeren? Mvg Ronald
ร—
ร—
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy