Ga naar inhoud


Youto

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Youto

  1. Beetje een laat antwoord maar ik heb nog geen bruikbaar antwoord voorbij zien komen. Eigenlijk is het heel simpel maar dat is altijd zo als je het snapt. Je gaat in het menu naar de expert instellingen. Daar vind je een optie hotkey, klik hierop en ergens kom je hdmi-in tegen. Klik daarop en dan kan je iedere knop van je afstandsbediening uitkiezen om de hdmi-in te openen. Ikzelf heb de rode knop lang indrukken gekozen om de hdmi-in te gebruiken. Vrij simpel maar je moet even zoeken in het instellingen menu naar de hotkey functie. Hiermee kan je trouwens iedere knop een andere functie geven. Veel succes. 

  2. Ik heb wel interesse om deze spulletjes te komen ophalen. Woon zelf in Huizen dus almere is makkelijk te doen. Voor mij is het schotelgebeuren een leuk tijdsverdrijf aangezien ik volledig arbeidsongeschikt ben en met dit is het voor mij een leuk tijdsverdrijf. Ik ben niet een echte techneut maar snap wel hoe het allemaal werkt. Ik probeer mijn te ontvangen satellieten uit te breiden en ik vermoed dat met de spullen in deze doos weer iets meer kan gaan proberen. Laat maar weten of het er nog is. Mvg, youto. 

  3. Vrij veel conversatie in dit topic maar ik lees (niet) dat er gehandeld is. Dus mijn vraag bij deze; zijn ze/is er nog iets te koop? Woon zelf in Huizen en naar Nieuwegein is half uurtje rijden dus als er nog iets is hoor ik het wel en kan ik eventueel komen ik kijken of het wat is. Mvg, youto. 

    • Like 1
  4. Beetje late reactie maar ik lees niet dat die verkocht is. Ik heb wel interesse. Heb er zelf ook één maar die heeft de geest gegeven. Welke tuner(s) zitten er in. En wat is je locatie want wil komen halen. Mijn locatie is Huizen, het gooi. Gr, Ronald. 

  5. #old satterhand. Ik was gisteren zomaar wat aan het lezen in de diverse onderwerpen die sat4all te bieden heeft. Mijn oog viel op de kopregel "hdr donker beeld" en omdat dit bij mij ook het geval is ging ik de opmerkingen lezen van de diverse personen in dit topic. Ik zag dat het topic nog open was en toen bedacht ik om mijn ervaring met het donkere scherm hier te vertellen want misschien heeft iemand er wel iets aan. Maarja, als ik jou commentaar hierop moet geloven is dat wel heel erg dom om te doen. Stel je voor dat er mensen zijn op een forum die hun ervaringen gaan delen met anderen, dat zou wel heel dom zijn, zeg. Dus voortaan wanneer ik iets wil melden hier op dit forum zal ik eerst toestemming aan jou vragen of dat nou wel zo'n goed idee is. Bij deze mijn oprechte excuses aan jou voor het feit dat ik wilde proberen om mijn ervaringen op een forum te delen. Zal het nooit meer doen. 

    • Haha 1
  6. Tis al een heel oud topic maar wil toch reageren. Ikzelf heb ook zo'n philips 4k uhd tv, nu zo'n 2 jaar oud. Het donkere scherm met hdr heb ik hier ook. Maar het is een groot en algemeen bekend fenomeen. Op het forum van open pli wordt hierover ook veel gediscussieerd maar niemand of nergens is er een oplossing gegeven. Daar wordt verteld dat het in de software van de televisies zit en er geen oplossingen voor zijn. Ook LG schijnt dit probleem te hebben. Dus volgens mij; probleem zit in de tv's. Iedereen, of heel veel hebben hier last van, en er zijn geen oplossingen voor. Zo heb ik het begrepen bij open pli. 

  7. #minplus, als jou dochter zo graag veels te dure producten wil kopen, (en dus eigenlijk opgelicht wil worden), en een hele slechte service en maar 1 jaar garantie krijgt terwijl in europa 2 jaar garantie verplicht is, moet ze vooral apple producten blijven kopen. Huawei is momenteel ook niet alles maar apple is wel het slechtste bedrijf om iets te kopen. 

  8. Misschien is het een optie om lcd4linux plugin te installeren, één of misschien wel twee extra samsung photoframes aansluiten en de mogelijkheden zijn onbeperkt. Alles wat je maar wil, (zeker 99%) van extra info is op de schermen aan te zetten. Ikzelf gebruik deze lcd4linux plugin an zeker 4 jaar en zelfs ik weet nog steeds niet alle mogelijkheden. Bijvoorbeeld zendernaam, provider, picons, vele soorten klok, vele mogelijkheden om het weerbericht te tonen, vrije ruimte van alle harde schijven in de mount, timers die in de wacht staan, pfffffff, enz, enz, enz. Ook is het mogelijk om de schermen met zelf instelbare tijdsspanne te laten switchen tot 9 verschillende schermen en op ieder scherm kan andere info getoond worden. En er is nog veel meer wat ik hier niet allemaal kan opnoemen. Enne, nee, ik heb geen aandelen in deze plugin. Misschien niet wat je met jou vraag bedoeld maar dit kan wel wat je in jou vraag vraagt. Maar dan veel en veel meer. Succes. PS, alleen de photoframe beeldschermen van samsung zijn geschikt hiervoor. Als je de plugin installeerd zie je vanzelf welke modellen bruikbaar zijn. Deze photoframes staan voor een paar tientjes op marktplaats. Er zijn zeker zo'n 8 of 10 modellen, mijn ervaring is dat de spf71 niet geschikt is en de spf87 is zeer onhandig in het gebruik. Alle anderen zijn goed geschikt hiervoor. Als dit niet is wat je vedoeld vergeet mijn verhaal dan maar, maar ik denk dat anderen mijn uitleg wel interessant vinden. 

  9. Topic is al oud en geen reacties meer dus waarschijnlijk al opgelost maar toen ik nog niet met unicable jess lnb werkte had ik ook een tripple lnb maar mijn volgorde was 19, 23 en 28. Op foto hier zie ik 19,  28 en 23. Lnb twee en drie zijn omgedraaid. Ikweet niet of dit effect heeft maar ik had nooit opname problemen. 

  10. #ceesv, met vhs c bedoel je denk ik de camera zelf. Dat is een hitachi, modelnr VM-E54E. Met digital signal processor, staat heel prominent op de zijkant. Toch nog iets digitaals. De aansluitkabel heeft tulp stekkers. Geel en wit. En je andere opmerking, ik heb zo'n usb grabber, usb in de pc, diverse aansluitstekkertjes aan de andere kant. Zelfs de installatie cd heb ik maarja, ik heb al een paar keer verteld, zodra de computer erbij nodig is, is hwt al snel te moeilijk voor mij. Deze usb grabber dus ook. Tijdje aan het prutsen geweest, lukt me niet. 

     

    #vansloneker, dat dacht ik ook. Nog niet uitgeprobeerd. Of de opnames op dvd branden en dan kijken of de pc deze wil afspelen, en kopieren natuurlijk. Dit dan wel met de normale snelheid. Zo'n dvd recorder heeft verschillende opnamesnelheden. 

     

    #tonskidutch, dvd recorden 2 weken geleden gekocht, eergisteren pas dit topic gelezen. Wat betreft gebruiksaanwijzing, handleidingen.nl doet wonderen. 

  11. Ik ben al tijden aan het klungelen om mijn videocamera opnames, met van die cassettebandjes, over te zetten naar mijn pc. Eerst heb ik pogingen gedaan om dit via de hdmi-in aansluiting van mijn hd2400 te doen, in eerste instantie leek dit heel goed te gaan. Videocamera gestart, de hd2400 op de hdmi-in stand gezet, ik kreeg beeld en geluid op mijn tv scherm dus ik dacht, kat in het bakkie. Na wat verschillende opnames gemaakt te hebben kwam ik er achter dat bij het afspelen van de opnames ik wel beeld maar geen geluid had. Wat ik ook deed, stekkertjes nakijken, kabeltjes vervangen, enz, maar geen resultaat, geen geluid. Op het open pli forum werd mij verteld dat de opnames analoog zijn en de hd2400 digitaal en dat er dan geen geluid werd opgenomen. Ik ben in beginsel best wel handig maar als het te technisch wordt dan wordt het al gauw te moeilijk voor mij. 

    Ik ben nu aan het prutsen met een harddiskrecorder, gevonden in de kringloopwinkel, helaas zonder afstandsbediening, dus met zo'n universele afstandsbediening krijg ik wel wat maar veel functies lukt niet. 

    Daarom was ik heel blij dat ik dit topic vond, via een ander topic door tonskidutch er op gewezen, maar die blijdschap was van korte duur. Heel veel uitleg door vele personen, maar wat ik al eerder vertelde dat het niet te technisch moet zijn want dan snap ik het niet meer, maar helaas voor mij is de ene uitleg nog technisch ingewikkelder dan de andere. 

    Ik kan veel, autoradiotjes inbouwen en aansluiten, in het oude tijdperk tv's aansluiten, zenders zoeken, videorecorders installeren, maar in het huidige computertijdperk met alle technische benamingen enzo gaat het mis. Dus hierboven genoemde ideeën zullen heel functioneel zijn maar niet voor mij. 

    Is er iemand die een uitleg en/of idee heeft zonder technische woorden waar ik iets mee kan? Mijn dank zou groot zijn. Mvg. 

  12. #ceesv, okee, nieuw topic maken hoeft voor mij niet. Ik wilde mijn ervaring met de hdmi-in functie mededelen. Het heeft mi. wel een beetje met dit onderwerp te maken. Ik had er geen vragen en/of oplossingen bij moeten zetten om het topic schoon te houden. Daar heb je gelijk in. Maar mijn ervaring met opnemen via hdmi-in, in mijn geval dan een videocamera aangesloten op de hdmi-in wel beeld, geen geluid, lijkt mij wel in dit topic thuishoren. Maar zoals je kan zien pas 7 berichten, hier ben ik nieuw, bij open pli ben ik al jaren, dus zo leer ik alleen maar. 

  13. #pieter532, zo'n handtekening dus eigenlijk bedoel ik zoveel boxen, tuners, sat schotels incl switches en weet ik veel allemaal. En dan weet je niet hoe je een fbc twin tuner aan moet sluiten? Ik ben benieuwd wie dat alles heeft aangesloten?

     

    Maar koop een unicable(jess) lnb alleen voor die fbc tuner. Met 1 kabel 8 zenders tegelijkertijd kijken/opnemen.

  14. #jurgen, enne hoi mimisiku, youto hier. Op open pli zit een menu optie hotkey, dan kan je een willekeurige knop van je afstandsbediening een andere functie geven. Daar kan je de hdmi-in  functie activeren. Dit doe ik al jaren. Ik heb ook een mutant hd2400 en die heeft ook hdmi-in. Mijn probleem is bij de mutant maar ook bij mijn vu box dat ik probeer om van mijn oude videocamera, die met de cassettebandjes, wil opnemen naar de hdd. Maar het geluid lukt niet. Beeld wordt opgenomen, geluid niet. Volgens een core member van pli komt dit omdat het een analoog geluid signaal is en niet digitaal. Misschien weet iemand hier er een oplossing voor. Deze cassettes laten omzetten bij een winkel kost 2,35 per minuut. Cassettes zijn 45 minuten. Katzjing kassa. Her er nog steeds geen oplossing voor. Dus via hdmi-in videocamera opnames kopiëren wel beeld, geen geluid. Mvg, Youto.

  15. Ik vind, maarja ik dus, mijn aanbod best representatief wat betreft de woonplaatsen om af te halen. Maar zoals hierboven al duidelijk is heb ik ook niets gehoord. Het is graag of helemaal niet. Als je geduld hebt komt er vanzelf een andere leuke aanbieding voorbij. Wel jammer dat reacties en/of contact uitblijft. Maar voordat er allerlei conclusies komen weten we niet waarom hij niet meer reageert. In noem een; corona opname, zes gebroken benen of nog erger is desbetreffende overleden. Het gaat ver maar ik heb het een keer meegemaakt. Hoop voor hem van niet maar alles kan. 

  16. Ik lees nergens dat het verkocht is. Je hebt wel woonplaatsen om af te halen of helemaal boven of helemaal onder in nederland. Woon zelf in het gooi dus bij iedere plaats is het minimaal 125km heen en 125km terug. Ik heb wel interesse maar ben al 30 of 40 euro benzine kwijt. Ik wil daarom 140 euro bieden. Laat maar weten. Als het te laag is, ik wil best 175 betalen als je het komt brengen. Gr, Ronald. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...