Ga naar inhoud


Shark

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Shark

  1. 22 uren geleden, Shark zei:

    Op Youtube vind je voorbeelden van zelfbouw DAB(+) coax antennes met behulp van een pvc-buis van 25mm. Deze zijn berekend op basis van de kanalen en frequenties die in Duitsland worden gebruikt. Voor de Nederlandse kanalenen frequenties zullen de specs net iets anders zijn. Wie heeft kennis van zaken en wil mij helpen. De bouw doe ik zelf....:-)

     

  2. Mijn Gigablue draait op Openpli 9.0 en ik heb de plug-in XStreamity geinstalleerd. Het lukt niet om de instellingen als Server url; Gebruikersnaam en Wachtwoord op te slaan. Ik krijg dan een foutmelding dat de ingevoerde gegevens niet geldig zijn......

    Wie heeft ervaring met XStreamity en is bereid mij te helpen dit probleem op te lossen?

  3. Hallo tuintje,

    Ik heb een completeset Clone+ bestaande uit basisstation met voeding, 2 cliëntcards  en 2 verlengmodules voor de cliëntcards.

    Deze zijn bedoeld om de cliëntcards buiten de ontvanger te leggenzodat het klepje van de kaartlezer van de ontvanger gewoon dicht kan.

    Interesse? Laat mij dat even weten.

     

    Groet,

    Shark.

  4. Ik heb hem inmiddels aangeschaft en het is een prima aanschaf. Lekker snel en met OpenPli erop kan ook de Oscam worden geinstalleerd en dan werkt de Canaldigitaal card zoals het hoort. Jammer dat de eigen image van GiaBlue geen mogelijkheid heeft om Oscam te installeren omdat het een prettige image is.

  5. Boyke heeft de LNB's gefinetuned en de switches gemeten en alles bleek te werken! Vervolgens op de aansluitdoos binnen gemeten en daar was geen signaal.

    Vervolgens beide kabels van een nieuwe f-connector voorzien en......er is weer beeld.

    Wel merkwaardig dat beide aansluitingen gelijktijdig hetzelfde probleem gaven....

    Probleem opgelost met dank aan Boyke.

  6. Dag Sprietje, vandaag geen beeld op 23.5 Met mijn Satlink het dak op EN jouw frequentie ingesteld en dat leverde een prima resultaat op. 2 groene balken (signaal en kwaliteit) en binnen 5 minuten beeld met 12.4db. Dank voor de uitleg en hulp!! Wanneer ik tijd heb stel ik de andere LNB's af met de frequenties die jij hebt opgegeven. Nogmaals mijb dank voor het meedenken. (ik ben nu rookie af hoop ik...)

     

  7. 4 uren geleden, Shark zei:

    Klopt, ik meet rechtstreeks aan de LNB.

     

    Hoi Sprietje,

     

    nog even over de frequentie. Je noemt 11720H en wanneer ik deze opzoek in de lijst van LyngSat dan zie ik TP1 in de linker kolom maar SKY UK als provider. Is het uitgangspunt om altijd TP1 te kiezen of is dit niet de juiste gedachtegang?

    4 uren geleden, Shark zei:

    Klopt, ik meet rechtstreeks aan de LNB.

     

    Hoi Sprietje,

     

    nog even over de frequentie. Je noemt 11720H en wanneer ik deze opzoek in de lijst van LyngSat dan zie ik TP1 in de linker kolom maar SKY UK als provider. Is het uitgangspunt om altijd TP1 te kiezen of is dit niet de juiste gedachtegang?

  8. 9 uren geleden, Sprietje zei:

    En de rest van de antwoorden op mijn vragen?

    Ik ben een rookie op dit terrein maar heb de volgende gegevens in mijn satfibder gevonden:

    LNB type  universal

    LOW freq  09750 MHz

    HIGH freq 10600 MHz

    TP num  001

    Frequency 12522

    Symbrate 27000

    Pol Ver

    Netwerk Search OFF

    LNB power 13/18

    DISEQC 1.0  OFF

    DISEQC 1.1  OFF

    MOTOR  OFF

  9. 1 uur terug, trust zei:

    Op welke freq. laat je die satmeter  zoeken , met welke instellingen ?

    Hallo Trust, ik heb een satfinder met daarin een lijst van sats die ik kan selecteren. Ik kies bij de betreffende LNB de satelliet en zie direct of er signaal is. Bij mijb test vanmiddag krihg ik ongeveer 75% signaal maar o% kwaliteit.

     

    Ik kijk nu naar de TV op 23.5 maar dat is dus kennelijk de LNB op positie 28,2.

     

    De ontvanger boven heeft op beide ingangen geen signaal....!!

     

    Zou het een diseqc probleem kunnen zijn?

  10. Ik heb de Cahors Bisat met 4 quad lnb's en 4 diseqc's. 2 diseqc's zijn aangesloten op de VU+ DUO2 en de andere 2 diseqc's gaan naar de VU+ DUO2 op de bovenverdieping. Sinds een paar weken heb ik geen ontvangst op de Astra 2.

    Tuner instellingen bekeken maar dat staat zover ik kan zien goed dus het dak op en alles geherstructureerd en wel zo dat alle 4 de diseqc's op dezelfde manier zijn aangesloten nl. 

    Poort A HB 13 graden

    Poort B Astra 1  19,2 graden

    Poort C Astra 3   23,5 graden

    Poort D Astra 2   28,2 graden

     

    Nu het probleem! Wanneer ik mijn satfinder rechtstreeks op LNB C (Astra 3) aansluit krijg ik geen signaal.Wat ik ook doe, de LNB  (Alps) wat hoger, lager kantelen etc. geen signaal. Vervolgens een Venton quad geprobeerd....zelfde resultaat. Wanneer ik de satfinder rechtstreeks op LNB D (Astra 2) aansluit, krijg ikgeen signaal. Wanneer ik echter in mijn satfinder de positie van Astra 3 (dus van poort C) invoer heb ik prima signaal!!!

    Ik begrijp hier niets van.

    Is er iemand die mij hulp kan bieden en dit probleem kent???

  11. Ik heb de satfinder van Satlink WS 6926 en deze heb ik al heeeel lang niet meer gebruikt. Nu heb ikeen probleem met 2 disecq's die op mijn 2e ontvanger zijn aangesloten. Van beide krijg ik geen signaal meer binnen. Nu heb ik de WS 6926 rechtstreeks op de LNB aangesloten en krijg weer geen signaal. Moet ik de transponders in de WS 6926 updaten en zo ja hoe doe ikdat of waar vind ik de benodigde info.

    Ik heb quatro LNB's voor Astra 1,2,3 en Hotbird.  Wie heeft de juiste info??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...