Ga naar inhoud

Christiaan71

Leden
 • Aantal items

  62
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Christiaan71

 • Titel
  Sat4all Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Mannen, het is gelukt! Zonder Samba aanpassing. Heb 1 externe schijf op usb aangesloten. Vu Zero opnieuw geflashed. Beide ontvangers herstart. Toen werkte het direct met CIFS i.p.v. NFS. Toen de mount geactiveerd werd duurde het bijwerken van mount wel een tijd. Waarschijnlijk doordat er behoorlijk wat bestanden op staan denk bijna vol dus zou dan 2tb kunnen zijn. Dank jullie wel!
 2. Beetje vreemde reactie Tonskidutch. Overigens op jou advies daar dezelfde vraag gestelt. Je doet het net voorkomen alsof ik niet de waarheid vertel (netjes gezegd). https://forums.openpli.org/topic/80398-op-duo-4k-usb-aan-gesloten-hdd-niet-te-zien-op-zero-4k/?view=getnewpost
 3. Ik heb inmiddels de vraag gesteld op het PLI forum. Eerste antwoordt luid: Je moet helemaal niet aan samba zitten sleutelen, er staat notabele in dat je dat niet moet doen. Als je in OpenPLi een opslag device aansluit (disk, stick, sdcard, etc) dan wordt er automatisch een samba share voor aangemaakt. Aannemende dat die externe disk geen label heeft, moet er dus gewoon een share "usb" bestaan. Wat er met label bedoelt wordt begrijp ik niet. Dit heb ik ook gevraagd.
 4. Iedereen heeft zijn best gedaan! Dank hiervoor! Idd een goed idee om dit bij PLI neer te leggen! Ik heb geen verstand van VTI maar als jullie zeggen dat het daar wel mee werkt. En idd het zou ook geen "rocket science" hoeven zijn dit is toch een gewoon normale vraag en software. Ik ga dit doen. Nogmaals dank!
 5. Ik vrees van wel. Jammer want ben PLI liefhebber. Of toch voorzichtig naar een nas gaan kijken. Maar met SSD schijven vind ik het erg duur worden.
 6. Nee. De externe schijven zitten op de usb poorten van de VUDUO4k aangesloten.
 7. Hoi Tonskidutch, ik had vanmiddag vrij en dacht zal het nog eens proberen. Al het onderstaande gedaan. Geflashd (moeder ontvanger) Samba aangepast etc. In Windows staat SMB ook aan. Pfff ik weet het echt niet meer. Ik vindt het lastig uit te leggen maar, als je op de dochter ontvanger niveaus hoger wil (dus map opnamen op hdd) dan naar bovenliggende map dan kun je gewoon niet hoger komen om bij de map media te komen op de moeder ontvanger. Anders gezegd ik krijg alleen maar toestemming om de bestaande map media/hdd te openen. Hoe ik de nieuwe mount ook instel (heb ik vaker gedaa
 8. Hoi Tonskidutch, ik ga het deze week weer verder proberen. @Ceesv ik gebruik PLI.
 9. Ik heb vandaag nog eens vanalles geprobeerd. Ik krijg het niet aan de gang. Enige mount die ik kan maken is naar de interne ssd van de moeder ontvanger VUDUO4K. Misschien is de aanpassing van Samba in PLI een ander verhaal dan in VTI. Van de week weer verder proberen.
 10. Hoi Tonskidutch, sorry, het heeft even stil gelegen. Ik heb de schijven nu via usb op de Vu Duo aangesloten. Alles opnieuw gedaan zoals hiervoor geschreven. Maar het lukt niet. Op de een of andere manier kan ik niet de schijven mounten. Ik kan alleen maar mounten met de interne ssd van de vu duo. Maar niet naar een niveau hoger komen. Net of het afgesloten is. Ik ga morgen weer kijken met Dcc of ik nu wel dezelfde schermen zie zoals bij jou. Misschien ook weer opnieuw die Samba regel toevoegen.
 11. Ik heb alles nog eens geprobeerd. Het lukt niet. Ik denk dat doordat ik de externe hdd's voorheen aan de Fritzbox gekoppelt had (in het borige huis) de instellingen op de VUDUO4K nog goed stonden om de hdd's te zien/vinden in het netwerk. Nu zit de switch vlakbei de VUDUO4K waar die samen met de hdd's op aangesloten zit. Als ik de hdd's op de dochter ontvanger wil zien zal die deze via de Ziggo Router moeten kunnen benaderen. Als ik in de router bij aangesloten apparaten kijk zie ik geen hdd's omdat de router ze niet herkent. Het zijn gewoon hdd's zonder software om iets af
 12. Wat ik ook doe, ik krijg het niet voor elkaar. Ga het van de week weer verder proberen.
 13. Ik weet het echt niet. Ik heb het zo aangesloten en via VU Duo menu via de map "opname" naar de bovenliggende map gegaan en daar de markeer punten aangemaakt zoals te zien op de foto van het tv scherm. Na mijn weten heb ik niet anders gedaan dan dat. Ik zal het verder gaan onderzoeken hoe of wat, het zal me lukken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.