Jump to content

Christiaan71

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

About Christiaan71

 • Rank
  Sat4all Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb opnieuw herstart. Was geen verschil, toen zag ik dat het ir led in de usb aan de achterzijde was in gezet. Ik heb deze eruit gehaalt (wat de ontvanger zelf eigenlijk ook meld bij het flashen "verwijder alle via usb aangesloten apparatuur" toen werd de ontvanger direct opgestart.
 2. Ga ik doen zodra hij vrij is.
 3. Dank mannen! Er zit een SSD van 1tb in, zelf erin gezet toen ik de ontvanger besteld en ontvangen heb. Ik heb eigenlijk altijd Openpli erop staan. Alles werkt prima verder dus het is niet een groot probleem maar alleen wanneer de stroom eraf moet. Ik weet toevallig dat dat volgende week even moet gebeuren. Ik weet nu al dat ik hem dan met opstarten weer haast niet draaiend krijg omdat hij niet "doorpakt". Hebben jullie ook een VU Duo 4k? Deze start wel direct door naar volledig beeld als hij eens van de stroom afgeweest is?
 4. Vanmorgen opnieuw geflashed. Ook met het flashen loop ik tegen hetzelfde probleem aan. Zodra het glashen gereed is en de vu opnieuw opstart krijg ik in de display het vu logo te zien. Daarna een zwart scherm en verder nikx meer. Als ik niet met de schakelaar aan de achterzijde de ontvanger weer opnieuw aan en uitzet gaat deze echt niet vanzelf doorstarten, verder dan VU logo komt hij niet. Op een gegeven moment lukt het. Ik volg exact de beschrijving voor het flashen wat hier op het fofum staat. Wat doe ik fout?
 5. Dank voof jullie reacties! Alleen jullie praten steeds of gaan er steeds vanuit dat ik de ontvanger bewust zo uit schakel zonder directe aanleiding. Ik zet hem altijd uit door middels de afstandsbediening naar standby te schakelen. Dit geeft nooit een probleem. Ik schakel de ontvanger alleen uit met de schakelaar aan de achterzijde als ik weet dat de stroom eraf gaat, als de stroom uitgevallen is zonder aankondiging storing/sluiting in groep of als de ontvanger een probleem heeft bijvoorbeeld vastgelopen is. Dus alleen wanneer het niet anders kan. Op het
 6. Dank jullie wel! Ik ga hem opnieuw flashen. Ik zet hem nooit expres uit met de schakelaar aan de achterzijde. Maar bijvoorbeeld laatst is de stroom eens uitgevallen, dan krijg ik hem niet meer op gestart. Hierdoor eerst de schakelaar uit en aan gezet, maar het doorstarten werd niet meer opgepakt. Wellicht is bij de stroomuitval de image vernield. Ik ga hem vanavond flashen, dan zal het opgelost zijn.
 7. Goedemorgen, Ik heb een vraagje, de VU DUO 4K die ik heb start vaak niet op als deze is uitgeschakeld met de schakelaar aan de achterzijde, of als de stroom eraf is geweest. Het enige wat ik zie gebeuren is even het VU Logo en dan lijkt de ontvanger niet meer verder te gaan met opstarten. Wat ik gewend ben nog van de DUO 2 is gewoon de schakelaar aan de achterzijde aan zetten en de DUO 2 starten dan gewoon op. Maar de Duo 4K heeft dat eigenlijk nog nooit gedaan, ik moet wat "rare fratsen" uithalen om hem opgestart te krijgen, zoals heel snel achterelkaar de schakelaar aan e
 8. Mannen, het is gelukt! Zonder Samba aanpassing. Heb 1 externe schijf op usb aangesloten. Vu Zero opnieuw geflashed. Beide ontvangers herstart. Toen werkte het direct met CIFS i.p.v. NFS. Toen de mount geactiveerd werd duurde het bijwerken van mount wel een tijd. Waarschijnlijk doordat er behoorlijk wat bestanden op staan denk bijna vol dus zou dan 2tb kunnen zijn. Dank jullie wel!
 9. Beetje vreemde reactie Tonskidutch. Overigens op jou advies daar dezelfde vraag gestelt. Je doet het net voorkomen alsof ik niet de waarheid vertel (netjes gezegd). https://forums.openpli.org/topic/80398-op-duo-4k-usb-aan-gesloten-hdd-niet-te-zien-op-zero-4k/?view=getnewpost
 10. Ik heb inmiddels de vraag gesteld op het PLI forum. Eerste antwoordt luid: Je moet helemaal niet aan samba zitten sleutelen, er staat notabele in dat je dat niet moet doen. Als je in OpenPLi een opslag device aansluit (disk, stick, sdcard, etc) dan wordt er automatisch een samba share voor aangemaakt. Aannemende dat die externe disk geen label heeft, moet er dus gewoon een share "usb" bestaan. Wat er met label bedoelt wordt begrijp ik niet. Dit heb ik ook gevraagd.
 11. Iedereen heeft zijn best gedaan! Dank hiervoor! Idd een goed idee om dit bij PLI neer te leggen! Ik heb geen verstand van VTI maar als jullie zeggen dat het daar wel mee werkt. En idd het zou ook geen "rocket science" hoeven zijn dit is toch een gewoon normale vraag en software. Ik ga dit doen. Nogmaals dank!
 12. Ik vrees van wel. Jammer want ben PLI liefhebber. Of toch voorzichtig naar een nas gaan kijken. Maar met SSD schijven vind ik het erg duur worden.
 13. Nee. De externe schijven zitten op de usb poorten van de VUDUO4k aangesloten.
 14. Hoi Tonskidutch, ik had vanmiddag vrij en dacht zal het nog eens proberen. Al het onderstaande gedaan. Geflashd (moeder ontvanger) Samba aangepast etc. In Windows staat SMB ook aan. Pfff ik weet het echt niet meer. Ik vindt het lastig uit te leggen maar, als je op de dochter ontvanger niveaus hoger wil (dus map opnamen op hdd) dan naar bovenliggende map dan kun je gewoon niet hoger komen om bij de map media te komen op de moeder ontvanger. Anders gezegd ik krijg alleen maar toestemming om de bestaande map media/hdd te openen. Hoe ik de nieuwe mount ook instel (heb ik vaker gedaa
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.