Jump to content

Visatown

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Visatown

 1. Het programmaatje of plug-in "Satfinder" gebruikt by default de frequentie 11836 (voor de 3 satellieten). Ik veronderstel dat die freq ingebakken is (hexadecimaal) in de plug-in, niet in een leesbaar (en dus wijzigbaar) config bestandje.
 2. Dank u. Dat met VTI satfinder niets gaf op 23.5E, wel op 19.2 en 28.2 is te wijten aan het volgende: - satfinder gebruikt voor de 3 satellieten, by default, dezelfde gegevens: frequentie 11836 H, 27500, DVB-S, 3/4. - bij 19 en 28: ok, signaal - bij 23.5 is deze frequentie voor AstraConnect (Internet), met DVB-S2, 31430, 3/4, 32APSK (bron: Lyngsat). Heb de satfinder op 23.5 handmatig ingesteld voor 12168 V, 27500, DVB-S, 3/4. Resultaat: signaal en "LOCK". Ik heb mij afgevraagd waar die default frequentie van 11836 ergens opgeslagen is. In de un
 3. Mijn variant van de Triple Quad van TVV met de uitgangen op één lijn.
 4. Dank u, Tonskidutch en Mimisiku. Zowel bij VTi als OpenPli vind ik satellites.xml in /etc/tuxbox/. Die van Vti dateert van 2016, van OpenPli van 2021. Heb die van OpenPli in etc/tuxbox/ geplaatst. Na restart van VTi geen verandering. Even OpenPli 8 geflasht. Daar geeft satfinder voor de drie satellieten ontvangst.
 5. Met mijn Uno 4K SE met VTi 15, aangesloten op een triple lnb (19.2E, 23.5E en 28.2E) kom ik het volgende tegen: Satscan: 19.2 en 28.2: signaal ok. 23.5: geen signaal. Blindscan op 23.5: melding dat er geen transponder is. Manuele scan van de 23.5E: zenders gevonden. (Idem voor 19.2 en 28.2). Met de Technisat: signaal op de 3 satellieten. Heeft iemand daar een uitleg voor? Dank bij voorbaat
 6. Kreeg (als zorgverlener) mijn eerste spuitje (Astra Zeneca) op 5 maart, en stel het wel.Tweede spuitje voorzien eind mei. Ik zal er zijn. Interessant te bekijken: het R getal (gemiddeld aantal mensen die door een geïnfecteerde persoon besmet worden). R>1: epidemie verergert. R=1: epidemie stabiel. R<1: epidemie vermindert. In UK: 0.8 (behalve Noord-Ierland, waar het >1 is). Ons land: 1.28.
 7. Nog een vraagje: welke skin ik ook kies, krijg ik bij het afspelen van een opname, heel kleine meldingen in het LCD-schermpje (ze vullen 1/3 van de hoogte, 1/3 van de breedte). Hoe kan ik dit aanpassen (vergroten)? Dank bij voorbaat.
 8. Oplossing gevonden (zoals u meldde): aangepaste skin gedownload en geinstalleerd "Vu_HD_Series (HD)". Prima!
 9. Nog een vraagje: EMC vult slechts 2/3 van mijn scherm (hoogte en breedte). Hoe bekom ik dat emc het scherm vult? Dank bij voorbaat!
 10. Dank u. EMC zojuist gedownload en geinstalleerd. Wel VEEL instellingen, dus nu wat zoeken ..
 11. Ja, dat weet ik (zie tweede zin van mijn eerste bericht). Dat gaat enkel de inhoud van de folder waarin men zich bevindt alfabetisch sorteren. Ik had graag een instelling om alle folders en hun inhoud alfabetisch te sorteren.
 12. In webIf wel gesorteerd. Op tv duidelijk niet (ter info: het zijn afleveringen van Maurice De Wilde, op hdd2 geplaatst via ftp van dcc): blijkbaar op datum gesorteerd.
 13. Bij mij krijg ik ook na shutdown (update database na restart ingesteld) een niet-alfabetische sorteren. Kan ik de sql-statement veranderen? Waar is die? Dank u.
 14. Is het mogelijk, en zo ja, hoe, te bekomen dat de opnames stelselmatig alfabetisch gesorteerd worden. Eens in de opnames kan ik via de menutoets de inhoud van de folder alfabetisch sorteren, maar dit is dan enkel voor de folder waarin ik ben. Verder kan ik kiezen dat een kleurentoets sorteert, maar dat is dan enkel op tijd, niet alfabetisch. Dank bij voorbaat.
 15. 1. Bestanden met volgende extensies worden allen door Notepad.exe geopend Groep "DAT Files", met extensies: .conf, .DAT, .info, .oscam, .REP, .server, .srt, .user Groep "Text Document" met extensies .dic, .exc, .log, .scp, .txt, .wtx in registry noemt deze groep: txtfile 2. Enkel voor de groep txtfile is er in de registry een definitie van de DefaultIcon: Daar wordt een icon in system32\imageres32.dll gekozen o.v.v. C:\windows\system32\imageres32.dll,-102 (dat is het wit icoon) imageres32.dll bevat een groot aantal icons, echter NIET het "echte" van notepad=kladblok.
 16. Dag Smetin. Ik heb hier sinds 2011een Sat801 van TVV. De smartcard is verhuisd naar mijn VU+ UNO 4K SE. Je hebt de laatste firmware. Ik heb even de opstarttijd gemeten: - slaapstand: rood lichtje, uur in venstertje. - STB knop op afstandsbediening -> lichtje groen en "boot" in venstertje. - na 31 seconden (3x gemeten) -> (lichtje groen en) uur in venstertje. Heb het altijd zo traag geweten, maar had die tijd nooit gemeten. Groetjes.
 17. Bij het zappen verschijnt een rechthoek met Kanal gevolgd door het nieuw kanaalnummer. Mijn VU+ Uno 4k SE met VTI heb ik ingesteld op de engelse taal. Om "Channel" i.p.v "Kanal" te zien heb ik de bestanden opgezocht waar het woord "Kanal" voorkomt. 4 gevonden: \usr\share\enigma2\Vu_HD_1080P\skin.xml usr\share\enigma2\MuteSpectator\skin.xml \usr\share\enigma2\AtileHD\skin.xml \usr\share\enigma2\AtileHD\allScreens\skin_infobar_XPicons.xml In het eerste (\usr\share\enigma2\Vu_HD_1080P\skin.xml) heb ik Kanal vervangen door Channel. Het resultaat:
 18. Dank voor de reactie. Ik heb een pdf (14 pagina's) gedownload, "Hoe Oscam configureren.pdf". Hierbij een citaat daaruit: #===============begin citaat Hoe Oscam configureren ..... 3. Configuratie voor speciale gevallen. 3.1 CanalDigitaal, TV-Vlaanderen, Télesat Van de pakketten Canal Digitaal FamilieHD, Canal Digitaal EntertainmentHD, Canal Digitaal Fox Sports International, TV Vlaanderen Basic, TV Vlaanderen Basic+, Télésat Basic Light, Télésat Basic, Télésat Basic+ en Télésat L’espace Ciné kunnen niet alle kanalen meer gedecodeerd kunnen worden
 19. Uno 4k SE met VTI, gereactiveerde smartcard van TVV (basic+ abo), CI-module. Met de smartcard in de CI-module in de box: alles van TVV ontvangen. Heb nadien de smartcard direct in de box geplaatst (zonder ci), en oscam + oscambutler geinstalleerd. Met dcc het bestand oscam.server aangepast (ident van de reader). Resultaat: bijna alle zenders van TVV zichtbaar. Geen beeld op o.a. France2. Nu lees dat ik een boxkey nodig heb om wel alles te zien. Mijn vraag: heb ik zo'n key, en, zo ja, waar kan ik die vinden? Ik vraag dus NIET een boxkey te krijgen of te copiëren
 20. Dank u. De compressiemethode is wel voor alle images dezelfde (bz2 op een tar van rootfs, enkele bin's, samen verpakt in een zip). Bij het installeren van Openpli op VTI, werd niet alles overschreven: het startscherm bleef dat van VTI. Ik had de raadgeving van Tonskidutch gevolgd, en eerst een backup van het VTI-image gemaakt.
 21. Heb gisteren de installatie van de Oscam en OscamButler kunnen verrichten (TVV kaart uit de CI Module gehaald en direkt in mijn Vu+ Uno 4K SE geschoven). Daarna met Dreambox Control Center het bestand oscam.server even overgeplaatst, en voor TVV aangepast, volgens richtlijnen hier op dit forum gevonden. Oscam herstart, en het werkt prima. Dank voor jullie bijdragen!
 22. Dank allemaal. Heb een VU+ Zero 4K SE met DVB-S2X aangeschaft (verleden week). Eerst uiteraard origineel image, daarna VTI erop gezet. (later ook even OpenPli uitgetest). Oude losse TVV smartcard laten reactiveren, en in een CI geplaatst, dan in de Uno. Fastscan, dan nog wat prutsen om de Common Interface Assignment juist te krijgen. Werkt prima. Nu ga ik trachten de smartcard direct in de uno te plaatsen (zonder de CI). Volgens sommigen zou dit betere resultaten geven. Ik heb hier geen kabel/telefoonlijn (electriciteit komt van groep/omvormer). Wel draa
 23. Beste ceesv, Dank u. Ik vind nergens de "handtekening". Verder: mijn map verandert regelmatig. Regelmatig verdwijnt mijn juiste locatie, en krijg ik Cincinnati als locatie. Wat zie ik over het hoofd? Nogmaals dank.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.