Jump to content

Visatown

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Ham
 • Interesses
  Natuur, fotografie, computerprogrammatie

Recent Profile Visitors

619 profile views

Visatown's Achievements

 1. Het programmaatje of plug-in "Satfinder" gebruikt by default de frequentie 11836 (voor de 3 satellieten). Ik veronderstel dat die freq ingebakken is (hexadecimaal) in de plug-in, niet in een leesbaar (en dus wijzigbaar) config bestandje.
 2. Dank u. Dat met VTI satfinder niets gaf op 23.5E, wel op 19.2 en 28.2 is te wijten aan het volgende: - satfinder gebruikt voor de 3 satellieten, by default, dezelfde gegevens: frequentie 11836 H, 27500, DVB-S, 3/4. - bij 19 en 28: ok, signaal - bij 23.5 is deze frequentie voor AstraConnect (Internet), met DVB-S2, 31430, 3/4, 32APSK (bron: Lyngsat). Heb de satfinder op 23.5 handmatig ingesteld voor 12168 V, 27500, DVB-S, 3/4. Resultaat: signaal en "LOCK". Ik heb mij afgevraagd waar die default frequentie van 11836 ergens opgeslagen is. In de unzipte, untarred rootfs vind ik de ASCII-string "11836" enkel in het bestand satellites.xml. De default-waarden voor de test-frequentie van satfinder is dus elders, waarschijnlijk hardcoded. Verder veel versies van satellites.xml gebruikt, waaronder die van satellites-xml.org. Automatische scan van 23.5E: 544 TV-services. Dus de LNB doet het nog steeds goed. Dank u.
 3. Mijn variant van de Triple Quad van TVV met de uitgangen op één lijn.
 4. Dank u, Tonskidutch en Mimisiku. Zowel bij VTi als OpenPli vind ik satellites.xml in /etc/tuxbox/. Die van Vti dateert van 2016, van OpenPli van 2021. Heb die van OpenPli in etc/tuxbox/ geplaatst. Na restart van VTi geen verandering. Even OpenPli 8 geflasht. Daar geeft satfinder voor de drie satellieten ontvangst.
 5. Met mijn Uno 4K SE met VTi 15, aangesloten op een triple lnb (19.2E, 23.5E en 28.2E) kom ik het volgende tegen: Satscan: 19.2 en 28.2: signaal ok. 23.5: geen signaal. Blindscan op 23.5: melding dat er geen transponder is. Manuele scan van de 23.5E: zenders gevonden. (Idem voor 19.2 en 28.2). Met de Technisat: signaal op de 3 satellieten. Heeft iemand daar een uitleg voor? Dank bij voorbaat
 6. Kreeg (als zorgverlener) mijn eerste spuitje (Astra Zeneca) op 5 maart, en stel het wel.Tweede spuitje voorzien eind mei. Ik zal er zijn. Interessant te bekijken: het R getal (gemiddeld aantal mensen die door een geïnfecteerde persoon besmet worden). R>1: epidemie verergert. R=1: epidemie stabiel. R<1: epidemie vermindert. In UK: 0.8 (behalve Noord-Ierland, waar het >1 is). Ons land: 1.28.
 7. Nog een vraagje: welke skin ik ook kies, krijg ik bij het afspelen van een opname, heel kleine meldingen in het LCD-schermpje (ze vullen 1/3 van de hoogte, 1/3 van de breedte). Hoe kan ik dit aanpassen (vergroten)? Dank bij voorbaat.
 8. Oplossing gevonden (zoals u meldde): aangepaste skin gedownload en geinstalleerd "Vu_HD_Series (HD)". Prima!
 9. Nog een vraagje: EMC vult slechts 2/3 van mijn scherm (hoogte en breedte). Hoe bekom ik dat emc het scherm vult? Dank bij voorbaat!
 10. Dank u. EMC zojuist gedownload en geinstalleerd. Wel VEEL instellingen, dus nu wat zoeken ..
 11. Ja, dat weet ik (zie tweede zin van mijn eerste bericht). Dat gaat enkel de inhoud van de folder waarin men zich bevindt alfabetisch sorteren. Ik had graag een instelling om alle folders en hun inhoud alfabetisch te sorteren.
 12. In webIf wel gesorteerd. Op tv duidelijk niet (ter info: het zijn afleveringen van Maurice De Wilde, op hdd2 geplaatst via ftp van dcc): blijkbaar op datum gesorteerd.
 13. Bij mij krijg ik ook na shutdown (update database na restart ingesteld) een niet-alfabetische sorteren. Kan ik de sql-statement veranderen? Waar is die? Dank u.
 14. Is het mogelijk, en zo ja, hoe, te bekomen dat de opnames stelselmatig alfabetisch gesorteerd worden. Eens in de opnames kan ik via de menutoets de inhoud van de folder alfabetisch sorteren, maar dit is dan enkel voor de folder waarin ik ben. Verder kan ik kiezen dat een kleurentoets sorteert, maar dat is dan enkel op tijd, niet alfabetisch. Dank bij voorbaat.
 15. 1. Bestanden met volgende extensies worden allen door Notepad.exe geopend Groep "DAT Files", met extensies: .conf, .DAT, .info, .oscam, .REP, .server, .srt, .user Groep "Text Document" met extensies .dic, .exc, .log, .scp, .txt, .wtx in registry noemt deze groep: txtfile 2. Enkel voor de groep txtfile is er in de registry een definitie van de DefaultIcon: Daar wordt een icon in system32\imageres32.dll gekozen o.v.v. C:\windows\system32\imageres32.dll,-102 (dat is het wit icoon) imageres32.dll bevat een groot aantal icons, echter NIET het "echte" van notepad=kladblok. 3. Het "echte" icon zit (als enig icon) in notepad.exe zelf In de registry moet dan komen: c:\windows\system32\notepad.exe,0 (in [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\txtfile\DefaultIcon]) 4, Indien u zelf geen ingreep op de registry verkiest te doen is er een handig programma dat het voor u doet: Default Programs Editor.exe (free and safe).
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.