Jump to content

rvqx

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rvqx

 1. Inderdaad een betere methode. Ja, het interne waterpas van de ipad wijkt af.
 2. Ik heb de app waterpas op mijn ipad en als ik er dan een fysieke waterpas op zet, heeft hij een kleine afwijking. Meestal staat de luchtbel tussen de streepjes, maar soms wat verder. Maximaal staat een streepje midden op de luchtbel. Maar welke er ook afwijkt, het is toch niet zuiver genoeg om nauwkeurig te meten. Wel is het erg handig om een idee te krijgen over de plaats van de satellieten. Trouwens; ik zie dat er een rood kruisje staat in SatfinderLite. Is het de bedoeling dat die op ooghoogte komt?
 3. Dank voor alle antwoorden, deze geven de burger weer moed om verder te gaan. Uiteindelijk heb ik hem toch kunnen krijgen door de elevatie te veranderen. De schotel moest een klein beetje naar beneden bijgesteld worden. Volgens SatfinderLite op mijn ipad zou Astra 28,2 net op de grens zitten of hij boven de huizen tegenover mij uit zou komen. Daarom had ik het al bijna opgegeven. Toch bleek deze app niet zo nauwkeurig toen ik de elevatie controleerde. En komt de satelliet zeer ruim boven de huizen uit.
 4. Bedankt voor je antwoord. Ik heb nu de satfinder app erbij gehaald en misschien zit hij toch net onder de huizen tegenover me.
 5. Ik kan mijn schotel afstellen op Hotbird 13E, op Astra1 19E, op Astra3 23,5E , maar op Eurobird 28,2E lukt me niet in Groningen. Heeft deze een andere azimut, skew of is het signaal te zwak?. Gek genoeg ontvang ik hem wel met een kleinere Technisat schotel. Het gaat om een oudere naamloze schotel van 80x85 cm. Zicht op de satelliet is vrij. Ik stem de tv af op BBC 1 en draai de schotel, maar geen beeld. Doe ik iets verkeerd?
 6. Iedereen bedankt voor de moeite die je getroost hebt voor mij. Ik begrijp dat ik met (of zonder) mijn smartcard alleen de FTA zenders kan ontvangen en dat ik dus niets meer aan mijn card heb. Wel een handige lijst met zenders, die Sprietje geeft.
 7. Radiozenders. Sommige krijg ik wel, sommige niet. Wel: -NPO radio 1 en 5 -SKY radio -radio 10 -Arrow classic -radio Veronica -Classical -FunX - Slam! - 100% nl - L1 radio - radio Gelderland - radio Oost - VRT radio 1 - VRT radio2 Niet: - NPO radio 2, 3 en 4 - 538 - BNR nieuwsradio - MnM - Studio Brussel Bij die laatste 5 verschijnt dan: geen rechten voor deze zender. Kun je hier iets uit concluderen?
 8. Bedankt Sprietje. Bij Technische Informatie staat op bladz. 5/5 Aanbieder: CANALDIGITAAL datum: 08/01/21 en verder nog gegevens over de harde schijf TV Drenthe kan ik ontvangen, bij de andere (niet vrije)zenders krijg ik het beeld: Geen rechten voor deze zender.
 9. Dank voor al deze info. Ik heb dus 5 jaar geboft. Dan zal ik nu moeten uitkijken naar een abo of tevreden moeten zijn met de fta zenders.
 10. Hoe kan het dan dat ik 5 jaar deze kaart heb kunnen gebruiken? Op welk kanaal zit tv-Drenthe?
 11. Ik heb geen gegevens van de kaart. Alleen de kaart zelf. Die heb ik gekregen toen ik mijn schotel met ontvanger kocht 2e hands.
 12. Ja, zo`n oranje kaart. Het is geen magneetstrip; ik denk dat het een microprocessorchip heet. Die ook op een telefoonkaart zit, zo`n goudkleurig 4-kant geval. Ik ontvang wel BVN en duitse zenders. Is er ook een FTA zender op Astra3 die ik zou moeten kunnen ontvangen?
 13. Reken maar dat ik alle normale dingen heb geprobeerd en wel in 2 ontvangers. De magneetstrip onder en als eerste erin. Maar ik hoor niet veel over de DSR 8121, wordt deze nog wel ondersteund?
 14. Ik heb een smartcard in de vorm van een creditcard. Ik gebruik hem nu bijna 5 jaar tot juni 2020, voornamelijk in Spanje. Maar toen ik hem in Nederland weer wilde gebruiken in september, deed hij het niet meer. Zowel in Nederland als in Spanje heb ik 2 Philips-ontvangers van het type DSR 8121. Ook een nacht aan laten staan van de ontvanger helpt niet. Tevens ben ik naar de CD-site gegaan en heb het card-nummer ingevoerd om hem opnieuw te valideren, dat gaf geen soelaas. Wordt het oude type CD-card niet meer ondersteund of de ontvanger?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.