Jump to content

autsim

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by autsim

 1. Heeft niemand ervaring met wat ik vraag? 😲 Voor 1) kan ik best inkomen dat je dan met committed en uncommitted te maken kan krijgen. Maar ik hoop toch dat iemand op dit forum de legacy poort op een dergelijke multiswitch. Voor 2) Nog steeds de vraag of het problemen veroorzaakt voor de wideband LNB's dat ze waarschijnlijk niet ideaal zullen staan (er is vast een reden dat ze niet kleiner gaan dan 60mm koppen). Ik wil ook zelf wel de plaatsing berekenen, maar tot nu toe zie ik Sprietje die berekeningen maken en geen link naar een tool of formules om dat zelf te doen.
 2. Dank voor het duidelijke antwoord Sprietje. Ik zie dat er idd meerdere posts het daarover hebben. Sommige hebben wel een andere schotel. Dan heb ik nu nog wel enkele vragen die ik al eens eerder gesteld maar nog geen antwoord op heb gevonden of gekregen. 1) De unicable multiswitch(es) hebben ook een legacy aansluiting. Als je 2 wideband LNB's aansluit zal de legacy aansluiten denk ik als een gewone DiSEqC switch werken, toch? Kun je dan daarachter ook nog een andere DiSEqC switch zetten zodat de andere 2 schotels van de tweede multiswitch (en andere losse LNB's) ook gecombineerd kunnen worden? 2) Wat zijn de instellingen voor mij hier in westerbork om de LNB's op Astra 1, 2, 3 en Hotbird 13 (en misschien Thor 0,8w) te richten? Hierbij zijn er waarschijnlijk 2 problemen, namelijk [1] Thor 0,8w 'drukt' Astra 2 vrij ver van het midden en is een 5e satelliet dus past niet op een 2e multiswitch (zou een derde worden maar een combiner kan maar twee en [2] de kopdiameter hindert misschien ideale uitrichting.
 3. Oh, dan zoek ik waarschijnlijk met de verkeerde termen. Ter verduidelijking, ik heb het nu over 'wideband' LNB's met een (kop)-'diameter' van 60mm, niet de diameter van de buis. Bepaalde termen waar ik naar zou moeten zoeken?
 4. Is hier ook iemand die smallere Wideband LNB's kent? Ze lijken allemaal zo rond de 60mm. Zou ik desnoods ook een 4.3 monoblock kunnen openen en de lnb's erin vervangen voor een wideband alternatief?
 5. Op zich dan wel logisch om bij een Inverto switch ook LNB's van dat merk te kopen. Ik zie op een grote internationale winkel de switch samen met 2 LNB's te koop staan als setje voor 144,90 euro. Evenzo voor een Dur-line DPC-32 en twee eigenmerk LNB's (voor 147,90). Lijkt me voor de rest precies hetzelfde. Waarschijnlijk is op Chinese sites wel ergens het orgineel te vinden 😄
 6. Weet iemand ook of Eurosport 4K ook is op te nemen (las ergens dat sommige HD+ zenders geblokkeerd zijn)? En kan je met de HD+ kaart ook afspelen en opnemen tegelijk of kan hij maar één ding tegelijk? Ik wil eigenlijk een VU+ DUO 4K aanschaffen en ik dacht ergens anders te lezen dat de oude (niet SE) CI+ kon decrypten met VTI 13.x (en nog een extra plugin ofzo). Zou mooi zijn als ik iets van de Olympische Spelen via Eurosport 4K kan opnemen.
 7. Dank voor je ervaring John, mooi om te lezen dat het met de Duo 4Kse zou moeten werken. Ik heb me heel klein beetje ingelezen over de VU+ kastjes (een wereld op zich, ik heb nog heel veel te leren 😅 ). Wat bedoel je met slaves en Fallback? Weet je nog welke LNB's je destijds hebt gebruikt en op welke satellieten ze 'tadellos' werken? Ik kom enkele LNB's van Inverto en GT tegen. Wideband LNB's worden duidelijk minder verkocht. Niet elke winkel heeft ze zo te zien. Iemand anders nog ervaringen met Wideband LNB's? Ik kan idd makkelijk genoeg een gleufje maken in het gras en met een pvc buis (waarvan ik nog enkele heb liggen) de kabel eronder leggen. scheelt bij het grasmaaien en mag wel. Tyleen, ja, zou kunnen, maar pvc buis heb ik en tyleenslang moet ik kopen (hoewel in vergelijking met de Inverto switch niet al te duur). Op zich wel een goede hint waar ik in de toekomst misschien wel wat kan.
 8. Toch een kleine kink in de kabel, netjes wegwerken door overeal in huis te boren e.d. is weer niet toegestaan. Losse kabel af en toe wel. Desondanks 'minplus' en 'RicardoBelli', dank voor jullie tips, het waren wel goede tips die me hebben geholpen. Helaas kan ik er dus niks mee. Ik ga het nu over een andere boeg gooien. 4 losse kabels geeft te veel troep. 1 en misschien zelfs 2 kabels gaat/gaan nog wel. Misschien enigszins jammer van de DiSEqC switches. Een nieuw idee is om nu een multiswitch met unicable2 uitgang (en één Universal/ legacy uitgang) te gebruiken. Dat zal wel duur worden denk ik, maar LNB's en extra coax kabel had ik nog niet gekocht dus ik kan nu nog redelijk makkelijk overstappen naar een dergelijk systeem. Ik kwam een Unicable2 multiswitch van Inverto tegen, namelijk de IDLU-UWT110-CUO1O-32P Met 2 van die switches, een 'combiner' en enkele wide band LNB's zou ik 4 satellieten kunnen gebruiken over een enkele kabel. Enkele weken geleden wou ik het satelliet systeem op een tv aansluiten en leek Unicable daarvoor niet zo geschikt. Bij deze multiswitch kun je kennelijk naast een unicable2 ook nog een Universal/legacy aansluiting maken. Dan kun je daar mogelijk ook nog een tv rechtstreeks op aansluiten. Grote vraag daarbij is of je achter deze aansluiting ook nog een DiSeqC switch kunt zetten. Afhankelijk van quatro of wideband LNBs heb je daaruit dus al 1 of 2 satellieten, iemand ervaring hiermee? Voor een satelliet ontvanger die unicable ondersteund dacht ik aan een VU+ DUO 4K (SE?). Ik heb nog niet onderzocht of deze met de Inverto multiswitch zou moeten werken. Misschien zijn er ook nog vergelijkbare multi-switches die ik beter zou kunnen gebruiken. Iemand hier een ander goed werkend alternatief?
 9. Ben even een week met andere real live dingen bezig geweest en kan me nu weer even hierin verdiepen. Dank voor je ervaring 'Old Satterhand'. Ja, ik zou inderdaad ook een paar Relooks LNB's kunnen installeren. Ik zal hier eens naar kijken. Voornamelijk een vraag aan Sprietje: wat zijn eigenlijk de maten die ik hier in Westerbork zou moeten nemen voor mijn installatie. Voor welke satellieten moet ik een smalle LNB kopen? Ik heb het altijd over 4 satellieten gehad, namelijk Astra 1, 2, 3 en Hotbird maar zie ook dat Thor 0.8W enkele zenders in 4k heeft. Maakt het veel uit voor de rest van de installatie als ik er een 5e LNB bij zet? (uiteraard zal het uitmaken voor de DiSeqC switches) Ook heb ik nagedacht over netjes aanleggen van een coax kabel. Op dit moment heb ik een kabel los over het gras lopen. Als ik wil kijken doe ik een raam of deur open en sluit ik hem aan op een andere coaxkabel die de laatste meters overbrugt. Niet bepaald ideaal. Nou heb ik in de woonkamer een hoek die aan de tuin grenst waar veel buizen (water, riool, netwerk) naar boven lopen vanuit de kruipruimte. Het lijkt me een prima locatie om daar dan ook kabels naar buiten te laten lopen vanuit de kruipruimte. Ik vraag me dan wel af, wat is verstandig? het zijn meerdere kabels die daar dus door een spouwmuur heen moeten. Ik wil zoveel mogelijk voorkomen dat er vocht in de spouwmuur komt. nou heb ik op internet voldoende plaatjes van kabels of meerdere 16mm pvc buisjes door muren en ook enkele dikke buizen waar kabels doorheen liggen met één of andere kit eromheen. Wat zijn jullie ervaringen met meerdere kabels?
 10. Wederom vele antwoorden en adviezen. Iedere keer voldoende te leren. Ik zal deze adviezen gebruiken bij het uitrichten van de Maximum E-85. Voor nu laat ik de huidige shotel maar staan zoals het nu is. Op dit moment is de ontvangst goed genoeg. Het probleem zit nu meer in het verkrijgen van de LNB's. Ik heb een paar mailtjes gestuurd naar enkele shops. Ze zijn simpelweg nog niet te bestellen en ook de voorraad is een dingetje. Kennelijk staat Inverto alleen nog maar inkoop van 'hele grote aantallen' toe. Dat kan dus nog wel eens lang gaan duren voordat dit bij gewone winkels beschikbaar is. Misshien moet ik toch de huidige Ultra Black overwegen voor de zijkanten en kleinere koppen voor krappe locaties.
 11. Vorige week zaterdag wou ik na het verwisselen van de kop in de klem de installatie gaan uitrichten. Na het controleren van de transponders in de satmeter heb ik die meter aangesloten. Tot mijn verrassing bleek de schotel al aardig goed te staan met 99% kwaliteit. 😲 Dat had ik echt niet verwacht, want toen ik de schotel bevestigde had ik enkel grofweg de richting bepaald. Het had ook zo eens 20 graden uit koerst kunnen staan. Echt beginnersgeluk. Ik weet niet of de BER en MER van van beide afbeeldingen goede waarden zijn, maar het leek goed genoeg om de tv naar zenders te laten zoeken. De tv vond wel de zenders maar wou ze eerst niet weergeven. Nadat ik in de satelliet settings de DiSEqC settings had ingesteld deden de zenders het wel. Afgelopen week heb ik de beschadigde schotel weer teruggestuurd (de winkel deed daar gelukkig niet moeilijk over). Gisteren heb ik een nieuwe schotel ontvangen die wel goed is. Ondertussen is Juli begonnen. Ik denk dat ik enkele winkels moet vragen wanneer ze de nieuwe Ultra PLL LNB's van Inverto gaan verkopen.
 12. Dankjewel Sprietje, de kop van Astra 23,5 staat nu in de klem. Was inderdaad niet echt moeilijk.
 13. Omdat dit nog wel een poosje gaat duren voordat ik een vervangende schotel heb gekregen, heb ik voor het moment maar een oude triax60 met duo lnb gekocht. In plaats van de 23,5 is de 19,2 in het centrum gezet van deze schotel. Zou ik dat moeten veranderen? Ook heb ik de Xsarius HD Easy Pro Ultra gekocht. Daar zitten al transponders in, maar die zullen misschien al achterhaald zijn. Heeft iemand een lijstje met transponders die ik zou moeten gebruiken voor astra 1 en 3? Verder nog tips hoe hier mee om te gaan (het is nieuwe materie voor mij)?
 14. Ik ga zeker nog contact opnemen met die winkel. Het is gewoon niet goed. Ik heb er tegenaan staan hikken om deze actie te ondernemen nu het eindelijk ontvangen is, maar daar ben ik ondertussen wel overheen. Ik had nog enkele andere dingen bij dezelfde site besteld en die zijn vandaag aangekomen. Dat ook deze doos butsen heeft wijt ik aan de bezorgdienst, maar gescheurde zakjes en gekneusde doosjes zie ik liever niet. Ik zag bij de afsluitweerstanden een 'load' en een 'DC' variatie staan. Zijn DC afsluitweerstanden enkel voor gemotoriseerde systemen?
 15. Dat is op zich wel een goede tip, Sprietje. Kun je dit soort beschadigingen ook repareren met een soort lijm of kit?
 16. Tja, ik weet niet of het de winkel of de postbezorger is. het product heeft dagenlang bij de bezorgende dienst gelegen die al tijden overbelast is, geen idee of ze er ruig mee om zijn gegaan, best mogelijk. De doos is ieder geval wel beschadigd maar niet specifiek op de plaats waar de beschadiging op de schotel zit. De beschadiging op de schotel zat wel aan de onderkant van de doos. De doos zelf vond ik nou ook weer niet erg sterk. De schotel zat ook niet tussen piepschuim of zo. Of de doos van de winkel is of van het merk weet ik niet. Er staat geen naam op.
 17. Ik zag al zoiets op de kabel staan. De tekst is op veel plekken behoorlijk afgesleten. Dus opmeten is dan nog het beste vrees ik. Ik heb vandaag eindelijk de schotel binnengekregen (had op zijn vroegst zaterdag kunnen zijn). Helaas is de bescherming kapot en is hij ingedeukt aan één kant. Gaat dit nou direct roesten? Kan niet zeggen dat ik dit graag weer opstuur en op een andere moet wachten die mogelijk weer beschadigt aankomt. De verzendtijd van tegenwoordig duurt me eigenlijk al te lang.
 18. Ik heb een schatting gemaakt van mijn coax kabel. ongeveer 90 cm per wikkel maal 47 is ~42,3m. dat is met bundel met 2 kabels dus per kabel grofweg 20 meter. Ik heb de lengte die ik nodig heb nog niet helemaal bepaald. Ik kom later terug op de rest van de installatie. Ik zal moeten wachten op de post.
 19. Ik heb mijn coax kabel gevonden. Het blijkt een Fracarro-Portenseigne PAS4116102. Een koperkabel van 1.0 mm met een capaciteit van 52 pF/m. Verliezen: 18,6dB @800 MHz, 31,7 @2150 MHz. Return loss >20dB @862-1750 MHz. Heeft een shielding efficiency van >85dB @1000-2150 MHz. Ik heb nog niet kunnen opmeten hoe lang de kabels zijn. Ik heb er vier van die waarschijnlijk even lang zijn. Ik denk dat ik die switches van Axing dan maar bestel.
 20. Aha, als de "Axing SPU 41-02" hetzelfde is, scheelt dat veel geld. Ik denk dat een pools avontuur me net een beetje te lastig is. Maar met 13,49 (x4 = 53,96) bij zowel een Nederlandse elektronica 'groothandel' en een Amerikaanse online winkel die tegenwoordig ook in Nederland zit is het de helft zo duur. Wat betreft de coax kabel. Ik weet dat ik ergens nog een zwarte coax kabel moet hebben die lang geleden dienst heeft gedaan voor een satelliet internet systeem dus waarschijnlijk wel van hoge kwaliteit. Heb er gisteravond naar gezocht en straks ga ik er opnieuw naar zoeken. Hopelijk vind ik hem nog.
 21. Aha, dus dat is het verhaal achter modelnummers. Tja, de 412 kost me 26,95. Maal 4 is dat 107,80. De EMP switch zou met 4x 7,95 = 31,80 euro zijn. Dat is 76 euro voor het halveren van het dB verlies. De 411 kost (bij een andere winkel) 39,00. Dat komt op 156 euro. 48,20 euro meer voor een enkele dB extra, dat is tocht echt te veel denk ik. Daarbij komen we ook bij de coax kabel. Als ik zoveel uit zou geven aan een DiSEqC switch, wat voor invloed heeft/hebben de coax kabel(s) dan. Hoeveel verlies tegen welke prijs krijg je daar? Zijn er bepaalde merken en soorten die beter presteren? Is het 4G/LTE zo'n probleem dat daarmee geadverteerd wordt? Een coax kabel is toch al afgeschermd?
 22. Op de site waar de E-85 79 euro was zie ik een Spaun sar 411 wsg staan. De 412 zie ik op een bekende Nederlandse site staan waar je alles kunt kopen. Ik kom het nu ook tegen bij een andere satelliet shop die op een bekende 2ehands site adverteert. Daar zie ik wel staan dat het DiSEqC 1.0 werkt, maar ik zie daar staan dat hij 3dB verlies heeft.
 23. Goed dat je het zegt. Ik dacht dat 75 + 20 verzendkosten het goedkoopst was, maar heb gevonden welke winkel je bedoelde. Ik kan een "Spaun SAR 412 WSG" vinden (en 411)? Heeft onder andere eigenschappen: Frequentiebereik: 950> 2200 MHz Trogverlies max: 2 dB Schakelisolatie:> 26 / typ. 30 dB DC-pass per hoofdlijn max: 500 mA Systeem schakelen met DiSEqC-commando's: Optie, Positie Dat is toch 4 dB beter dan de EMP. Kan alleen niet vinden welke DiSEqC versie je moet hebben. Ik heb een plaatje gevonden waar de 412 een icoontje voor DiSEqC 2.0 heeft. Houdt dat in dat je receiver 2.0 moet hebben, of zal ook een 1.0 of 1.1 ermee kunnen werken? We hebben een SAMSUNG UE40JU7000L en weet niet precies welke versies hij ondersteund maar ik dacht te herinneren geen 2.0
 24. Ik heb eens gezocht of deze schotel hier of op een welbekende 2e hands site staat, maar nee. Een tegelvoet hoop ik wel 2e hands te vinden. Waarschijnlijk koop ik morgen de schotel nieuw. Is de "EMP-CENTAURI S4/1PCN-W1 DISEQC SWITCH" een fatsoenlijke switch? Voor een satmeter, is de "Xsarius Satmeter HD Easy Ultra" (en Xsarius Satmeter HD Easy Pro Ultra) een goede meter? ik begrijp dat hij ook de MER weergeeft? Zo te zien is een nadeel dat hij in % weergeeft ipv dB? Weet iemand het verschil tussen de niet pro en pro?
 25. Zou voor de standaard een tegelloze KAT4060 werken (dan wordt het gras niet geel)? Zou zo een grote schotel uberhaupt werken op een kleine KAT3030 tegelvoet?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.