Ga naar inhoud


RaCafan

Lid
  • Items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door RaCafan

  1. Vandaag is het zo ver. Radio Caroline congratulations on your 60th birthday!
  2. Die boottrip lijkt me ook heel leuk, maar ik heb een advertentie en een banner voor Radio Caroline gedoneerd in het Nederlandse muziek magazine Lust For Live. In die advertentie staat ook dat men kan doneren voor de Ross Revenge. (maart/april nummer en op hun side.
  3. Het is me wat, nog steeds initiatieven nodig bij Radio Caroline om aan geld te komen voor de reparatie van hun voormalig zendschip de Ross Revenge. Terry Huygens van de vroege ochtendshow heeft een 4 uur durend show gemaakt onder de naam Eclectische jaren 80 die te beluiteren is op mixcloud. Er word gevraagd om kopjes koffie geven aan Terry in de vorm van geld. Dat geld is dan wel bestemd voor de Ross. Op zijn mixcloud pagina is o.a. ook te lezen hoe dat zit met het koffie geven. Adres. https://www.mixcloud.com/terrysrealgold/eclectic-80s/
  4. Dat heb ik niet gezegd. De apartheid in Zuid Afrika is in de jaren 90 afgeschaft en dat was een grote vooruitgang. Een vreselijk systeem. In de jaren 80 en 90 hadden we nog goede leiders, zoals Mandela en Gorbartsjof. Er gebeurde nog grote goede dingen in de wereld. De val van de muur, en de afschaffing van de apartheid als staatssysteem in zuid Afrika bijvoorbeeld. Nu hebben we een gek als Trump in het witte huis gehad en steeds meer oorlogen. Nederland en de wereld staan er nu veel slechter voor. De wereld word nooit een paradijs en is eerder op vele plaatsen een hel. (Vooral de mannen zijn daar schuldig aan en dat is niet alleen genetisch bepaald. ) Het kan beter. Daar moeten we aan werken.
  5. America geeft geld aan bevriende naties daar, om macht en belangen. Landen die vaak niet beter zijn dan Iran maar die aan onze kant staan. De bevolking van de landen zoals Egypte heeft best wel oog voor het Palestijnse probleem. Als de V.S. en Europa hadden gewild was het conflict al lang opgelost geweest wat ook de belangen zijn van Iran. Dat staat er buiten, laat je niet laat beetnemen door de zionistische agenda. Iran bewapend Hamas maar dat is weer niet het probleem, (Een reactie op het probleem) America bewapend Israël en Iran Hamas) het probleem is dat de Palestijnen recht moet worden gedaan en daar kunnen wij voor zorgen.
  6. Het onderwerp hier gaat/ging over de terreur aanslagen en leidde af van het onderliggende probleem. Net als al die berichtgeving de eerste dagen afleidde van de oorzaken. De waan van de dag. Sensatie. Dat verwijd ik ook de vredesbeweging. Als het stof weer wat is gaan liggen hoor je weer weinig van hun. We mogen de Palestijnen deze keer niet meer loslaten zoals iedere keer weer is gebeurd. We moeten degene die het geweld in stand houden op hun verantwoordelijk aanspreken en Israël boycotten. Zo hebben we ook de apartheid in Zuid Afrika met succes bestreden. Zo word de wereld een beetje mooier en veiliger.
  7. Lees mijn 2 voorgaande berichten, dat is het belangrijkste stuk van de grote lijn. De grote lijn, de rest brengt mensen in de war, dat ontstaat in discussies door voor en tegenstanders die soms geindoctrineerd zijn of het fijne er niet van weten, of jood of moslim zijn, belangen hebben of met religieuze argumenten komen. Ik heb me uitvoerig verdiept in dat conflict omdat ik voor waarheid en rechtvaardigheid ga en dat heeft mij pijn gedaan omdat ik ook opgegroeid ben met de eenzijdige verhalen over Israël en beinvloed ben door de trieste lot van de Joden in Europa in de vorige eeuwen. Van de rest en het lot van de Palestijnen wisten we niets. Ik kan niet tegen onrecht. Dat onrecht komt vaak van de gene die de macht hebben. V.S. Rusland en Israël bijvoorbeeld. Vooral wij het zogenaamde superieure westen hebben in de geschiedenis heel veel ellende gebracht of in stand gehouden in de wereld. Het lot van de Palestijnen is daar een voorbeeld van. Omdat Israël veel steker is dan de Palestijnen komen zij er zelf niet uit. Omdat Israël altijd al meer geintresseerd was in meer grondgebied dan een rechtvaardige oplossing komen zij er samen niet uit. Daarom moet het westen helpen om tot een rechtvaardige oplossing te komen. Israël belemmerd de beoogde tweestaten oplossing. Die nederzettingen zijn illegaal volgens het internationaal recht, maar sancties van de V.S. en europa bleven uit. Wij het westen hadden daarmee de sleutel in handen vaar een rechtvaardige oplossing maar hebben dat laten liggen. We deden niets. Voor de inwoners van Israël was het ook beter geweest dat het westen wel iets had gedaan om Israël te corrigeren. Nu nog steeds ellende voor alle partijen daar.
  8. Al dat gediscuseer over wie of wat het ergste is. Niet van belang als je de geschiedenis weet. Als je de oorzaken en het onrecht kent. Wat de Joodse mensen niet verdiende, die eeuwenlange Jodenhaat in Europa roepen de zionistische Joden nu over zich zelf af en ook op de andere Joden in de wereld. Triest! Ga maar eens naar de side van een ander Joods geluid. Die willen ook dat Israël zich anders gaat gedragen. De oorzaak moet wegenomen worden dat brengt meer rust in de wereld. Er moet een wapenstilstand komen en daarna mogen we de Palestijnen niet loslaten. Dat laatste is wat ik veel vredesactivisten verwijd, niet door gaan met de strijd voor rechtvaardigheid nadat het stof is neergedaald. Zo ging het telkens weer en daarom praten we nu al weer over het terreur van Hamas en Israël. Ondanks alles is het in alle landen veilig voor Joden dan in Israël. Dat is pas zo geworden toen de zionisten in de vorige eeuw daar de sfeer kwamen verzieken
  9. En volgend jaar misschien Radio Caroline 648 in heel Nederland in mooie kwaliteit waar je ook rijd. Er moet eerst nog veel gebeuren. Onder andere die nieuwe onderdelen voor de Harris. Hopelijk is er geen andere zender nodig als de Harris onderdelen niet te vinden zijn Dan nog meer geld nodig. Ook moet er nog in de herkansing toestemming komen van Ofcom om met meer vermogen te mogen. Zou Radio Caroline veel luisteraars en veel inkomsten verliezen als de organisatie zou besluiten om de Ross Revenge af te stoten? Veel emotionele waarde maar verder kost de Ross handen vol met geld.
  10. Hier komt een Spaanse zender hard binnen op (S9) 639 KHz. niets Country radio of BBC.
  11. Dit terwijl het in Spanje nog druk is op de middengolf (of ook niet meer? en de Sloveen Murski Val met 10 kw ook op de 648KHz uitzend.
  12. Toch opvallend dat het al zo lang aan de gang is deze hoeveelheid fading op die golflengte.
  13. Heb het gevonden op het net. Windmolens kunnen het electromagnetisch veld verstoren van onder andere middengolfzenders. Dat kan leiden tot ruis, reflectie of demping.
  14. Te laat om aan te passen, dus. Hebben al die grote windmolens op de Noordzee invloed op het radio signaal?
  15. Is dat begonnen toen men weer opnieuw met de Harris ging uitzenden vraag ik me af. Is er iets veranderd bij Murski Val? Zoveel vragen, maar ik heb geen ingangen tot de techniekers van Caroline. Bijvoorbeeld: Al de benodigde onderdelen voor de Harris gevonden enzo.
  16. Hier in West Brabant ook meer zwalken en soms ook een iets luider Murski-Val te horen door Radio Caroline heen. Dat is al een vrij lange tijd zo tijdens de donkere avonduren.
  17. Wel meer fading op 648 Caroline dan bijvoorbeeld vorig jaar in de herfst.
  18. Uit voorgaande blijkt dat iedereen ook wat manier van radio maken betreft verschillende voorkeuren heeft. Al die voorkeuren zijn in huis te halen en te beluisteren, wat een luxe! Toch mis ik nu de gezamenlijke luister en kijkervaring die je in de vorige eeuw nog had. De Veronica top 40 of de Dik Voor Elkaar Show bijvoorbeeld. Wat ik vind wat beter kan bij Radio Caroline is het volgende: Nu na twee albumtracks wat info. en een praatje van de deejay. Liever tussen iedere plaat de aankondiging van een albumtrack en een kort praatje. Waarom beter geen zogenaamde nieuwsuitzendingen op Caroline is uitvoerig uitgelegd door verschillende deelnemers op dit forum.
  19. Dat is de reden denk ik nu. Voor zenders is het vaak wel lonend om elk uur nieuws te geven, dit omdat niet iedereen in de gelegenheid is om heel de dag radio te luisteren.
  20. Toen had ik ook minder gelegenheid om radio te luisteren. Eerst vanwege op school zitten en later vanwege mijn baan. Dan was je blij dat je op de radio het nieuws kon horen wanneer je wel in de gelegenheid was om te luisteren. Wat het gestolen nieuws betreft heb ik daar wel eens om moeten lachen en dat was bij Radio Mi-Amigo. Die waren af en toe erg brutaal. In een bepaald jaar namen ze hele radio verslagen van De Tour de France rechtstreeks over van BRT radio. Leuke tijden, vooral de jaren 70 wat mij betreft.
  21. Op een muziekzender met elk uur zogenaamde nieuwsberichten heb je vaak vele uren achter elkaar de zelfde zogenaamde nieuwtjes. Dat herhalen van tekens het zelfde stoort me ook. Bij twee keer per dag nieuws op een gekozen plek en tijdstip blijf ik ook bij.
  22. Voor nieuws zijn er inderdaad genoeg bronnen. Als je het liefst heel de dag nieuws via de radio wil horen dan heb je bijvoorbeeld NPO radio 1. Voor een keer per uur bijna alle zenders in Nederland en verder heb je internet, kranten enzovoorts. Ik heb er een hekel aan wanneer je nieuws aangeboden krijgt op een tijdstip dat ik daar geen trek in heb. Vooral nu met die afschuwelijke oorlogen wil ik dat niet. Ik hou het wel bij maar via een bron die ik zelf kies en op een tijdstip die ik zelf kies. Een muziek zender moet gezellig en ook een beetje boeiend zijn. Dat betekend voor mij veel muziek en dan graag met de minder bekende tracks. (Alleen oude gouwe is al gauw saai) en af toe een praatje/info. door de deejay en meer niet. Dat laatste vind ik belangrijk omdat ik non-stop zenders ongezellig vind. Nieuwsuitzendingen maken een muziekzender voor mij ook ongezellig, die verpesten de sfeer. Ik hoop dat Caroline daar nooit aan begint want dan is het over met de liefde. Dat is het mooie van deze tijd met veel aanbod, er is altijd wel iets te vinden wat het beste bij je past.
  23. 1 Op een ander forum gelezen dat er na voorlopige afwijzing door Ofcom toch nog veel kans is op meer vermogen voor Radio Caroline. De wet in het V.K. word veranderd in verband met de toegenomen interferentie. Dat betekend dat meer vermogen is toegestaan voor een door Ofcom bepaald bedieningsgebied van een radio zender. 2 Vooral in deze dagen is Radio Caroline een veilige haven in een woelige wereld. Immers geen nieuws uitzendingen, dus ook geen verschrikkelijke berichten maar wel veel muziek.
  24. De laatste tijd ervaar ik hier in West Brabant na zonsondergang veel fading in de ontvangst van Radio Caroline. Dat verwacht je bovendien niet in die mate op een lage frequentie. Meer fading dan een tijd geleden tijdens de donkere uren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...