Ga naar inhoud


Pergola

Lid
  • Items

    91
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    ten zuiden van de Pyrenees

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Pergola's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Wat is de bron van dit artikel ceesv. Heb je een link voor mij ? Zou helpen in de discussie bij diverse VVE. Alleen al om het argument ¨ ik vind ze niet mooi om op uit te kijken ¨ , te minimaliseren.
  2. Ik zie nog voorraad genoeg (CI witte module). Onder andere bij een van de grootste sat websites uit Zuid Holland.
  3. En terecht Davidv. Ik heb precies hetzelfde hier. En werken met een box via HDMI ingangen geeft een meer gebruiks vriendelijkere oplossing. Schakelen tussen diverse HDMI bronnen, in plaats van die rottige apps moeten sluiten, om snel een andere bron (wedstrijd) te kunnen volgen op je Panasonic TV. En daarna de app weer te moeten openen.
  4. We gaan het zien, in sept. Als de standaard kaartlezer niet meer werkt, dan maar via de CI+ wit met de opname beperkingen. Veel mensen beschikken nog steeds over een M7 receiver. Dus het kan nog wel eens meevallen met de aantallen afhakers ?! Klopt, want die heb ik ook uitgeprobeerd. Probleemloos.
  5. Het is duidelijk dat deze vorm van iptv moreel gezien niet juist is. Maar wel heel begrijpelijk dat mensen er naar kijken, en zeker niet alleen uit kosten oogpunt. Kan me nog herinneren dat we uit onvrede over het aanbod van de centrale wijkmast, op zoek waren naar een alternatief voor meer zenders. Waaronder uit Belgie en Dtls , BBC enz. Destijds waren we afhankelijk van een wijkraad die immers van mening was dat we beter een franstalige zender dan een Eurosport achtige in het aanbod moesten hebben. De schotel was een verademing. Jaren later herhaalt de geschiedenis zich: het aanbod op de schotel verschraald, want geld verslaafde clubs als Viaplay, Discovery+ (eurosport), Videoland, HBO enz moeten zonodig zelf gaan streamen. Dus kopen ze content weg bij de oude providers zoals Ziggo, en andere sport rechten van voorheen RTL/Talpa groep. Geld geld en nog eens geld. Jarenlang ben ik tevreden geweest met het aanbod met pakketten op de schotel, waar met een maand bedrag van euro 50-60/maand, een dekkend sport portfolio te zien was. Legaal een abo aanschaffen op b.v. een duits pakket binnen de EU , is nu niet eens mogelijk. Zolang dat niet veranderd zullen er altijd andere opties op de markt blijven komen. Regel het legaal, en hopelijk leidt dat tot het faillisement van de Viaplay achtige van deze wereld. (Ziggo is goed bezig met het vergaren van meer sportrechten).
  6. Ik werk met een coax van Belden (of Salden). Prima ervaringen mee, en ook beter bestand tegen UV (direct zon licht). Gewoon gekocht bij een Satelliet winkel.
  7. En oplossingen voor de vragen gekregen. Dus bij deze mijn donatie. Voortgang ziet er gelukkig goed uit. TOP
  8. Om je bovenstaande vraag te beantwoorden: ik zie een hoop M7 receivers bij normale TV kijkers. Die klagen pas als het beeld veelvuldig bevriest of blokkerig wordt. Zolang ze bewegend beeld hebben, let die groep zeer waarschijnlijk niet op de signal sterkte ?! Zeker weten doe ik dat niet. Heb ze immers niet persoonlijk gesproken. UPDATE van mijn eigen installatie. Net als zaterdagavond, was ook gisteravond de kwaliteit sterkte op normale waarden. Rond de 90% VELDsterkte (waarnaar werd gevraagd) staat bij alle transponders (12187, 11739, 11856, 12129) op 100%. Gisteravond om 22.00 uur. Note: Rebox 8220 geeft altijd hoge waarden. Mijn vroegere 9000 en de tweede tuner RE4000HD geven circa 10% punten lager aan. (Bij dezelfde schotel opstelling). Momenteel kan ik dus niet zien, mocht de kwaliteit% wederom inzakken, of de VELDsterkte ook mee omlaag beweegt. (Immers signalsterkte is nu goed). Ben wel benieuwd hoe de situatie nu bij anderen is. Ook voorbij ? Sprietje ?
  9. Dat ziet er prima uit, die dB getallen. Ik heb inderdaad vooral de kwaliteit in % opgegeven. Kan ook de veldsterkte zien, en zal dat mede volgen. Toch kunnen we niet om het feit heen, dat zoveel mensen hier in Zuid Spanje al weken last hebben van deze beduidend lagere signal waarden gedurende de avonden. Allemaal interferentie ? In zo´n groot gebied ? Heb de lokale korte golf amateur er al eens op aangesproken, met zijn giga parabool. Op verzoek een aantal vaste avonduren OFF. Geen verschil cq effect op onze schotels. Ik kan het technisch niet onderbouwen, maar het kan alleen aan de zender zijde zitten. En als u (Old Satterhand), in Noord Europa zit danwel ergens boven de Pyreneen, wel goede cijfers meet ?! Dan blijft de Footprint over. We zitten hier nu eenmaal aan de rand. Er is iets wezenlijks veranderd bij de bron. Mijn ontvangst installatie is na alle checks en vernieuwingen uitgesloten.
  10. Heren wat een gesteggel allemaal, in bovenstaande berichten. Toch ben ik blij het nu te lezen, want het bevestigt mijn problemen met de ontvangst. Die ik niet eerder durfde te posten, nadat ik mijn eigen satelliet set volledig had nagelopen. De situatie die Sprietje beschrijft is correct. Hier ter hoogte van Alicante gebeurt precies hetzelfde. Zwakker signaal aan het begin van de avond tot na middernacht. De transponders 11739 en 11856 zijn het ergst. Op 12187 en 12129 blijft een lagere signal sterkte beperkt. NPO2 / SBS6 gaan van 89% kwaliteit terug naar 69%. RTL kanalen zelfs van 90% terug naar 67%. NPO / VRT van 92% naar 81% Weken aan een stuk, iedere avond hetzelfde. Ik heb een Triax 88 voor de 23.5 sat. Met 100% vrij zicht. Alles nagelopen: LNB gewisseld, kabels en connectors vernieuwd (sommige waren aangetast door de zon), Sat tuner omgewisseld met de slaapkamer-receiver. Schotel opnieuw uitgericht, maar zoals in andere berichten beschreven: je krijgt er amper 1-2% meer uit. Moedeloos, hoe kan dit ? Werkt al meer dan 10 jaar probleemloos ! Gelukkig heb ik al een relatief grote schotel, dus alles blijft werken zonder blokken. Het moet aan de zender kant zitten. Hoe dan ? ((Ik ken deze situatie van de Astra 2 (28.2): daar is iedere zomer de signaal sterkte lager dan in de winter. Maar wel voor bijna alle zenders. Vandaar dat we uiteindelijk een 1.90 dish hebben aangeschaft, om zonder blokken te kunnen blijven kijken.)) Toch foot print wijzigingen en/of up link problemen. Aannemelijk. Maar er stond tot afgelopen woensdag niets over op het SAT4 ALL forum. Up link vanuit Praag lijkt me erg vreemd. En de RTL kanalen hadden toch hun up link vanuit Luxembourg. Merk je voor al als het slecht weer is boven Hilversum en RTL4 gewoon blijft functioneren ?! Tot mijn stomme verbazing, waren gisteravond rond 22.00 alle transponders weer op de oude goede sterkte ??? Zal vandaag en de rest van deze week nauwkeurig bijhouden, en deze post updaten.
  11. Maar niet op Satelliet, zoals dit artikel beschrijft (TV Totaal 7 febr). Waarom alleen op hun IPTV platform ? Dus voor de Satelliet kijker geen Dreamworks. Idem voor ESPN3 (niet beschikbaar) en Ziggo voetbal alleen in SD. Geeft Can Dig uiteindelijk de schotelkijker op, en worden alle kaarten gezet op IPTV ??? Satelliet Voor de satellietkijkers met een Canal Digitaal-abonnement blijft het zenderaanbod hetzelfde. De twee zenders die nu aan het IPTV-aanbod zijn toegevoegd, komen dus niet via satelliet beschikbaar.
  12. Hoorde afgelopen maand een nieuwsbericht over het genomen besluit door Liander, om met fysieke uitbreiding van het stroomnet. Middels 4500km aan nieuwe kabels en 1600 nieuwe trafo huisjes. De eerste netwerk eigenaar volgens mij. En met eigen partijen, zonder financiele steun uit Den Haag ??!! Via RTL Z een artikel hierover terug kunnen vinden. Blijkt relatief oud nieuws van 28 NOV 2022. Ongelooflijk dat hier niet meer netwerkbeheerders binnen Nederland op inhaken met soortgelijke plannen. Zou toch prioriteit numero 1 moeten zijn. Vooral omdat het werk 6 jaar in beslag neemt (2023 - 2029) Bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5349646/liander-netbeheer-stroom-noord-holland-gelderland
  13. aldus Totaal TV op 20 januari. Betekent dat nu ook, dat Can.Dig via de Satelliet deze sportkanalen (Ziggo -Voetbal en -Golf) EINDELIJK in HD gaat doorgeven ? Dus niet alleen via haar internet TV pakketten. Ben benieuwd. Vooralsnog niets te vinden op de Can.Dig. website.
  14. Zo werkt het hier ook: geldende variabele tarief voor terug geleverde kW (door mijn Solarpanels) Ik heb wel een vast tarief voor de energie die ik afneem. Gunstiger dan variabel. Al met al nog steeds een zeer rendabel systeem. Voor mij blijven zonnepanelen een systeem met een terugverdientijd van circa 7 jaar. Warm aanbevolen, en minder afhankelijk van de grillen en grollen van de energie-markt. Was machine, Vaat wasser, en boilers overdag hun werk laten doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...