Ga naar inhoud


bartos

Lid
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bartos

  1. 3 minuten geleden, ceesv zei:

    En, werkt het met die app op jouw schotel?

    Of t echt werkt betwijfel ik…ik kan t nu niet uittesten. Ik heb zelf te weinig ervaring met azimuths e.d. Wel staan er in de avtex een aantal sat’s voorgeprogrammeerd die niet in de oyster staan. Dus valt t wel te proberen (dus zoeken vanuit de app, tot er signaal verschijnt)

     

    7 minuten geleden, ceesv zei:

    En, werkt het met die app op jouw schotel?

    De schotel laat zich prima besturen door de app, als je dat bedoelt.

  2. 13 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    maar wat heb je eraan als je die toevoegt en nooit ernaar kijkt dan wel nooit een paytv kaartje kan aanschaffen voor die zenders op DIE satelliet als niet ingeborene van dat land waar je naar zou willen kijken?

    Ja nee, het hele topic gaat erover dat Oyster nogal gelimiteerd lijkt door een lijst voorgeprogrammeerd satellieten. Even doorspitten, en die limitatie kan toch omzijld worden. Toch logisch dat hier te plaatsen? Ik bedoel het lijkt me nogal omslachtig, maar het vermelden waard.

    • Like 1
  3. Haha het ging hier gisteravond nog even door zie ik. Nogmaals dank voor alle adviezen. Deze oyster gebruik ik voor canaal digitaal en bbc, iTV etc. Als ik perse the universe wil afscannen zal ik toch iets anders moeten aanschaffen. Voorlopig voldoet hij. Super handig dat Disceq, want handmatig een schotel richten lijkt me nog lastiger.

  4. 23 minuten geleden, cookie monster zei:

    1 Als je slecht 20 satellieten programmeert , dan zijn het er 20 !!

    2 Meer zenders kan wel met elke ontvanger , met een grotere schotel !!

    bv: 7°W , met een 1 meter heb je er al wat , met 250cm krijg er je meer zenders

    van deze zenders , dit vanwege de beam (zeer belangrijk) !!

    Ah duidelijk, nog meer informatie, thanks!

  5. 2 minuten geleden, ceesv zei:

    Met de Oyster bedienkast kies je de gewenste satelliet, je hebt keuze uit 14 voorgeprogrammeerde satelliet posities

    Of je werkelijk ontvangst hebt hangt af van je locatie en of de betreffende footprint van die satelliet jouw geografische positie aanstraalt.

    Aan de kust in Portugal zal je bijvoorbeeld problemen kunnen krijgen bij de ontvangst van de Nederlandse Zenders.

     

    In Zuid Europa is de ontvangst van veel Engelse programma's niet mogelijk.

     

    Wanneer de schotel naar de juiste satelliet gedraaid is kan je daarna met een willekeurige ontvanger de vrij ontvangbare programma's bekijken van de betreffende satelliet.

     

    Je hebt nu een aantal keren dezelfde vraag gesteld, wat is er onduidelijk aan onze antwoorden?

    Het zijn er 20. Zie hierboven, is de enigma superieur in het vangen van zenders uit deze 20? Ik bedoel niet of de enigma een mooier display heeft, maar of hij beter of preciezer de transponders naloopt. ?

  6. 27 minuten geleden, Sprietje zei:

    Je kunt met deze automatische schotel nooit meer dan de 14 satellieten ontvangen die in de eerder geplaatste lijst staan, welke satellietontvanger je ook gebruikt.

    Het zijn er 20, maar kun je met de enigma meer zenders uit die 20 satellieten halen? Denk van niet…

  7. Sorry, Ik bedoelde de Vu+ UNO4K SE (second edition). Zeg je nou dat mijn Oyster daardoor bestuurd wordt of niet?

    bij voorbaat dank. 
    wat ik nu begrijp is dat het samengaat maar geen voordeel in satelliet bereik, noch aantal te bekijken kanalen zal opleveren.

    ik heb t niet over wel of geen 4K, en ook niet over mijn balcon 😆😆😆

  8. 9 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    op 20 satelliet posities wisselen de zenders wel vaker...

    dus er vallen soms enkele af en komen ook weer andere bij waarvan steeds meer gecodeerd worden uitgezonden (waar je een smartcard en of CI - Cam voor nodig hebt)

    kingofsat.net bekijken

     

    ik denk dat je der niet op vooruit gaat, maar wel een makkelijker interface kan gebruiken via de mogelijkheden van de enigma2 receiver op die Vision III

    Dan is t niet de moeite waard. De avtex tv voldoet ook. Nu vraag ik me weer af wat voor schotel zich dan wel door Vu+ Duo 4K SE laat besturen. Nu ja, er zijn grotere problemen in de wereld.

  9. 6 minuten geleden, Codx zei:

    Is het niet zo dat dit gewoon via diseqc wordt aangestuurd, in dat geval kun je er letterlijk elke ontvanger aan hangen. 

    Wordt het ook.

    1 minuut geleden, Tonskidutch zei:

    kijk eens aan dat levert misschien wat op de Oyster Vision III

    er wordt daar gebruik gemaakt van het DiSEQC V3 iD

    dat stel je in bij de eerste setup

    volgens de handleiding

    Maar gaat dit dan meer zenders opleveren? Zoals gezegd, het aantal satellieten (20) staat voorgeprogrammeerd.

  10. 14 minuten geleden, Tonskidutch zei:

     

    je moet wel de juiste gegevens aans de mensen geven die willen helpen

    Oyster

    Oyster Vision

    Oyster Vision II

     

    en ook dan zou Oyster fabrikant moeten aangeven hoe je die eigen merk receiver moet aansluiten

    ik had allang een support bericht aan Oyster of die receiver met switch aangesloten kan worden!

     

    Dit is precies die ik dus heb:

    Oyster V3 HD Single, vol automatische schotel 85 cm. (tv-voor-camper.nl)

     

    image.png.232c7997f8ceb0990e8847c82c2f1569.png

    Ook hier weer:

    • Alle gangbare digitale en analoge receivers zijn geschikt voor het zoeken van een satelliet (Europa). Zelfs in tv-toestellen geïntegreerde receivers alsmede specifieke digitale boxen van de aanbieder kunnen worden gebruikt!

  11. 6 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    hij schreef:

    zou je

    dit eens kunnen proberen

    2 maal zou je

     

    Maar ik begrijp dat het Oyster systeem als een gesloten systeem met haar eigen controle module die alleen met gecertificeerde apparatuur samenwerkt en geupdate kan worden. Bovendien zijn er natuurlijk heel wat gelijksoortige vragen geweest hier en elders over het aansturen van een Oyster.

    Je kan beter achteruit parkeren oefenen en die schotel uitrichten 😁🤣

     

     

    Ok die vragen ga ik dan ook eens lezen. Want wat zowel de fabrikant van Oyster als van het Enigma apparaat meldt lijkt niet te kloppen als ik het forum mag geloven.

  12. En dit staat notabene in de info van mijn schotel:

    Satellietontvangst met de Oyster Vision biedt kwaliteit en bedieningsgemak, zoals u die thuis gewend bent. De Oyster Vision is te combineren met een satelliet ontvanger naar keuze. Voor centraal west en zuid europa volstaat de 85cm uitvoering.

    De besturingseenheid wordt gemonteerd in de camper of caravan en zorgt ervoor dat de schotel met een druk op de knop op de juiste satelliet wordt uitgericht.
    Aan de hand van het verlichte alfanumerieke display met nederlandstalige menu,s zijn alle commando,s eenvoudig in te voeren

    Het platte bedieningspaneel kan op elke plek in de camper of caravan geplaatst worden. U kunt dit zelf bepalen. De Oyster zal automatisch snel de juiste satelliet zoeken. De volgende keer zal de schotel onthouden waar u was. Hij zal de satelliet daarom de volgende keer nog sneller vinden. Kan in combinatie met elke ontvanger gebruikt worden. Automatisch richten. Klaar binnen 60 seconden. Ingeklapt 22cm hoog. Gewicht 14 kilogram. Simpele bediening. Werkt op 12/24 volt.
    Een nieuw concept in automatische satelliet ontvangst

  13. ook verwarrend dit (reclame bij die ontvanger):

    "De nieuwe VU+ UNO 4K-UHD SE Satelliet Ontvanger, de nieuwste 4k/UHD ontvanger van VU+. Deze nieuwe ontvanger heeft een aantal toevoegingen gekregen op zijn kleinere broertje zoals het hebben van een eigen frontdisplay met beeldmogelijkheid, een interne harde schijf en een HDMI ingang. Daarnaast is hij ook geschikt voor in de camper of caravan aangezien hij ook voorzien is van een 12 volt aansluiting. Kortom, de beste ontvanger in zijn soort die ook nog eens mee op vakantie kan! Opstarten doet deze in minder dan 30sec en deze is inmiddels zo snel dat er bijna geen vertragingen meer zijn wanneer u de ontvanger bediend, zelfs niet wanneer u opneemt"

  14. Een multifeed schoteltje. Dus op een statief naast de camper, nee op een soort tegel 😅ingewikkeld. Die Oyster zit wel gigantisch gemonteerd op en (ik weet niet hoe) in de camper. Als de motor start klapt hij automatisch in. Nee het zou een extra schoteltje worden (als die scanner NIET werkt met de Oyster, maar dat is me toch niet helemaal duidelijk) thanks anyway voor al uw support!

    Zojuist, Sprietje zei:

    Het is mij nog steeds niet duidelijk wat @bartos precies wil? Ja heel veel zenders ontvangen maar waar? Op zijn automatische schotel op zijn camper of in zijn appartement waar je van de vereniging van eigenaren geen schotel mag plaatsen?

     

    Heel veel zenders IN de camper !

  15. 20 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    Die oude Vu+ SOLO (die jij toont @bartos ) is misschien leuk en goedkoop om een en ander uit te proberen als nieuwkomer en dan definitief de overstap maakt naar de Vu+ UNO4K SE (second edition) opdat je ook een echt snelle doos aan de wok hangt. Screenshot_5.png.6a31c07bddd5c3c63d25ccbd8fede6f1.png

     

    Maar het maken van een mooie zenderlijst en bouquet/favoriet voor 5000 te ontvangen zenders (13-19,2-23,5-28,2) is zoals @ceesv schrijft heel handig alsook films naar NAS en of pC mounten om ze op te nemen en indien gewenst na te bewerken (reclame wegknippen etc).

    Ook kijken op je pC telefoon of iPad is natuurlijk mogelijk en dat kan je met jou Oyster vergeten.

     

     

    Dus dit apparaat sluit je aan op een PC. Netuurlijk! Maar dit apparaat is duurder..gaat het ook werken met mijn Oyster 85?

  16. image.png.bba0555633429b8f961c38509aef0c6e.pngBij aanschaf van iets dergelijks en dan de coax daarop aansluiten. Waarom een tv zonder extra opties? Ik heb de meest simpele uitvoering van de avtex tv. Ik kan hem op proef aanschaffen en tijdelijk omzetten toch ook? Maar ik vraag me wel af hoe die dan met de command unit gaat communiceren. Heb je nog iets meer details?

  17. 16 uren geleden, John van Dreumel zei:

     

    Dat is afhankelijk wat er standaard in de Oyster V voorgeprogrammeerd zit. Ik heb niet heel veel gestoeid met de Oyster / Ten Haaft app maar of die daarvoor ingericht is, dat betwijfel ik. Datzelfde geldt zeker voor de AVtex TV. Een prima TV maar niet om actief mee te spelen. Daarvoor is deze ook niet op de markt gebracht. Met een losse extra (enigma) ontvanger zou je de coax via een priority-switch kunnen laten lopen en dan de HDMI naar een tweede TV zonder bijzondere opties. Via de DISEqC setup van de ontvanger zou je dit eens kunnen proberen. Overigens geloof ik zelf niet dat je, behoudens de door NL gebruikers standaard gebruikte satellieten heel veel meer zult kunnen ‘zien’. Ontvangen en zien zijn dan ook twee totaal verschillende zaken. 

    BCE7F2C7-1E30-4ADE-BD66-469B51B86B5B.jpeg

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...