Ga naar inhoud


johnb

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door johnb

  1. Bedankt voor de tip. Het werkt best goed. Heel veel dank voor al jullie aanwijzingen en vooral voor de kabeldecoder van tonskidutch!
  2. De kabel-tuner van Tonskidutch doet zijn werk. Ik heb beeld van de "Delta-zenders". De samenwerking tussen de Delta-kanalen en de satelliet-kanalen loopt echter niet lekker. Nu snap ik waarom jullie vertelden dat het veel beter is als oscam de delta-kaart kan lezen. Volgende week ga ik proberen de reader van mimisiku in oscam te zetten (voorlopig heb ik even genoeg van Vu+, sat-TV en van oscam).
  3. Dank je wel voor de tips m.b.t. de kabelscans
  4. Het spreekwoord luidt: "Het geluk is met de domme" De kabel-tuner is al onderweg naar mij. Als die is geïnstalleerd, kom ik jullie ongetwijfeld weer om hulp vragen (zie de eerste zin).
  5. bedankt voor de informatie. ik was van plan om het vti-image weer te vervangen door pli, maar ik wacht nu eest de post af.
  6. Ik heb ook nog een VU+SOLO4K-decoder. Daar is naast de aansluitingen voor satelliet-TV nog een "lege plek". Kan daarin een kabeldecoder worden gezet die dan meteen aangesloten is op de ontvanger?
  7. Mijn probleem is niet, dat ik geen TV kan kijken. Dat lukt gewoon door de kabel rechtstreeks op de TV aan te sluiten. Maar Ik wil TV kijken via de Vu+- decoder vanwege de ondertitel-mogelijkheden in het PLI-image en de geweldige EPG. Als ik TV kijk m.b.v. een app, mis ik de mogelijkheden van het PLI-image. Bovendien heb ik een Windows-laptop. Daarop kan ik de app van Delta-TV niet installeren. Jouw oplossing is dus voor mij niet weggelegd.
  8. Bedankt voor je aanbod Mimisiku. Ik heb geen kabeltuner aangeschaft, want ik wil niet de satellietkanalen missen om de Delta-kanalen te kunnen zien. Als de kabeldecoder essentieel is, dan bekijk ik de Delta-kanalen rechtstreeks op de TV en gebruik ik de decoder voor de ongecodeerde satelliet-kanalen.
  9. Bedankt voor je aanmoediging. Ik ben niet van plan om een totaal nieuwe ontvanger te kopen (met satelliet- en kabel-tuners). Ik vermoed dat internet-tv de nieuwe norm gaat worden en dat kabel-tv in Nederland zal verdwijnen. Ik zal eerst eens kijken of ik op mijn laptop teamviewer kan installeren, zodat jullie mij dan verder kunnen helpen bij de installatie van een geschikte oscam-versie.
  10. Bedankt voor de informatie. Blij dat ik de kabel-tuner niet heb gekocht. Jouw "P.S.-oplossing" lijkt mij heel interessant!
  11. Op mijn decoder zitten twee satelliet-tuners. Mijn gedachte was om één tuner te vervangen door een kabeltuner. Dan zou ik naar de "Delta-kanalen" en ook naar de "satelliet-kanalen" kunnen kijken m.b.v. de vu+-decoder. Ik zou dan kunnen blijven profiteren van mooie dingen van het Pli-image: - de skin; - ondertitels met lettergrootte, kleur en achtergrond die ik zelf kan instellen; - de epg van Rytec. Ik weet wat FTP-en is, maar daar houdt mijn kennis wel bij op. Als iemand van de sat4all-goden mij wil helpen door de benodigde bestanden als hapklare brokken te leveren, heel graag.
  12. Dat was inderdaad mijn oorspronkelijke vraag: Als ik een kabel-tuner koop, gaat de CI-module met Delta-kaart dan werken in combinatie met Pli? Een kabeltuner kost 79 euro. Als het niet werkt, heb ik 79 euro voor niets uitgegeven. Uit de reacties heb ik begrepen dat het zonder kabel-tuner kan, maar ik heb ook begrepen dat je dan echt verstand moet hebben van de materie. Vandaar dat ik besloten heb om de zaak te laten zitten.
  13. Ik heb nog eens al jullie aanwijzingen en adviezen doorgelopen, zoals de verwijzing van Kees321 naar een ander topic dat over hetzelfde probleem ging. Mimisiku geeft aan dat mensen zelf moeite moeten doen om iets voor elkaar te krijgen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik de kennis mis om dit tot een goed einde te brengen, ondanks jullie adviezen. Om twee voorbeelden te geven: Alex vertelt hoe ik de reader voor Delta moet editen. Voor mij is dat veel te ingewikkeld. In het Pli-image werd mijn module met Delta kaart niet eens herkend! Ik heb me erbij neergelegd dat alleen de standaard manier van TV-kijken voor mij is weggelegd, dus met CI-module met Delta-kaart in de TV. De Vu+-decoder gebruik ik dan alleen nog maar voor de Britse commerciële zenders en om de open kanalen van Hans te bekijken. Wel ga ik een tweede Delta-kaart laten activeren, zodat ik op meerdere TV's de Delta-kanalen kan zien (bedankt voor de tip!) Nogmaals bedankt voor jullie inspanningen.
  14. Dank jullie wel voor je inspanningen. Ik heb pas zaterdag tijd om jullie tips uit te proberen. Ik zal dan laten weten of ik al wat verder ben gekomen.
  15. Dank jullie beiden voor jullie reacties. Ik ga vrijdag verder op basis van jullie aanwijzingen.. Nog tips voor het vinden van de RSA-key?
  16. Ik weet niet wat RPC verbindingen zijn, ik kan dus ook niet beoordelen of die potentieel gevaarlijk zijn. Heb je nog tips voor mij om de RSA-key te vinden? Even googelen werkte bij mij in ieder geval niet. Werd jij nog wijzer van de gegevens die ik in de vorige mail vermeldde?
  17. Ik heb op een Vu+ SOLO 4K een VTI- image geïnstalleerd. Nu kan ik wel informatie van mijn CAM-module lezen. Ik wordt er niets wijzer van, maar jij misschien wel. CI+ Module Status Loader Device: Ox5a,8,33113 Key: 89,0,16 CSSN: 2157045920 L-016 Loader version: 3.18 Op vervolgschermen staat nog meer informatie die voor mij onbegrijpelijk is. De RSA-key stond er volgens mij niet bij. Toen ik met Google de waarde van de RSA-key probeerde te vinden, lukte mij dat niet. Waarschijnlijk weet ik niet waar ik dat moet zoeken. Ik heb je "reader" wel in oscam server gezet, maar die levert mij geen beeld. Hangt waarschijnlijk samen met het ontbreken van de juiste RSA-key. Ik heb Anydesk nog niet op mijn computer geïnstalleerd. Mijn virusscanner raadde mij af dat te doen.
  18. Dank je wel voor je inspanning, Mimisiku! Ik ben onmiddellijk op zoek gegaan naar de CAID van Delta. Ik heb mijn deltacard (met en zonder module) in mijn vu+ gestopt, maar die kan hem niet lezen. Daarna de deltacard in de TV gestopt, maar ik krijg wel de zenders te zien, maar geen informatie over de kaart zelf. Mijn volgende stap is een oude Humax kabeldecoder van stal te halen en daar de delta kaart in te doen. Hopelijk weet ik dan meer. Dat zal pas voor vanavond zijn. Dank je wel Kees voor de informatie. Ik zal het topic eens doorlezen. Maar je laatste zin voorspelt niet veel goeds!
  19. Dag Kees, Delta levert het signaal voor internet en TV in huis via coax. De aansluiting van de coax op glasvezel is op een afstand van ongeveer 30 meter vanaf mijn huis. Dus daar zit ongetwijfeld de omzetter. Ik hoop dat je met deze informatie mij verder op weg kunt helpen
  20. Dank je wel voor je antwoord, Mimisiku. Helaas ben ik een echte leek. Ik weet dus niet hoe wat ik in de oscam reader moet aanpassen, zodat de Delta kaart wordt gelezen. Geen idee wat je bedoelt met "een andere caid" Als ik mijn card met module in mijn TV stop, dan moet ik een paar gegevens invullen (freq, .., ...) en vervolgens heb ik beeld. Maar zo simpel is het blijkbaar niet als ik de Vuplus wil gebruiken. Kun je me nog verder op weg helpen?
  21. Ik heb een VU+UNO4KSE decoder met twee Satelliet-tuners. De decoder is voorzien van een PLI-image. Tot nu toe heb ik een Canal Digitaal abonnement. M.b.v. de softcam (oscam-emu) kan kijken naar het Canal Digitaal-pakket. Omdat het waarschijnlijk heel moeilijk gaat worden om m.b.v. de softcam te kijken, heb ik mijn abonnement bij Canal Digitaal opgezegd en overgestapt naar Delta. Mijn vraag: kan ik met een kabel-tuner in de decoder naar het zenderpakket van Delta kijken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...