Ga naar inhoud


zonneschijn

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door zonneschijn

  1. Bedankt voor jullie reacties . Dan zal het met een Triax 80 of Triax 100 wel niet lukken . Maar het vreemde is, dat ik in het verleden op 62 oost wel de toenmalige zenders Prima TV en Kiss TV heb kunen ontvangen .
  2. Hallo , Zijn er nog hier in Nederland transponders op Intelsat 39 62 oost , die te ontvangen zijn ?. De meeste transponders zijn van deze satelliet op het Midden Oosten gericht, maar blijkbaar is er ook een footprint van intelsat 39 , die op west europa is gericht ; als dat zo is , moet er toch iets te ontvangen zijn? Ik heb een Triax 80 .
  3. Geen probleem , mijn locatie is 51.8 Noord en 4.7 Oost , hoofdstad van de Drechtsteden , Dordrecht. Voor de goede orde.........dus voor de Triax 100
  4. Ja, die combinatie had ik inderdaad al eens geprobeerd met de Triax 80. Ik heb nog een Triax 100 ; ik ga mijn configuratie aanpassen, zodat ik met de triax 100 39-42-45 Oost kan ontvangen.
  5. Beste Sprietje , Ik had al een donker bruin vermoeden , dat dat niet goed mogelijk is en ja, je leest inderdaad veel onwaarheden op verschillende websites de bekende klok en de klepel Ik heb de combinatie 39-42-45 al snel uit mijn hoofd gezet , want dit zou bij een breedte van 87 cm ook mogelijk moeten zijn . Overigens bedankt voor je toelichting en duidelijke achtergrondinformatie , om het inzichtelijk te maken ! 🙂
  6. Beste Sprietje , Mijn vraag was, of de inverto triple lnb 13-16-19 oost op deze afstanden ook op een Triax 80 past en wil deze triple lnb dus niet gaan gebruiken als triple lnb voor Canal Digitaal 19,2 - 23,5 en 28,2 oost Daar heb ik een andere opstelling voor . Is een Triax 100 dan wellicht een betere optie voor de ontvangst van triple 13-16- 19 oost ?
  7. Ik heb een Triax 80 nieuw model en wil daar een triple lnb op zetten, zoals omschreven. De vraag is , of dat kan op de nieuwe triax 80 en zo ja, is het dan niet een gepruts om de lnb houder met de verloopring tussen de pijpjes te krijgen ? Als dit niet zou lukken , om de houder tussen de pijpjes te bevestigen , is er dan wellicht nog een andere goede triple lnb (13-16-19 ) in de handel , waar dit iets makkelijker gaat ?
  8. Don Quijote en Bobje schijnen het wel te begrijpen , dat zegt genoeg over inzicht !
  9. Ja hoor, die zijn nog steeds te krijgen , heb ik gezien op internet. Voor mijn doen is die prima geschikt . Bedankt D. Quijote voor deze hint. Beter , dan het nietszeggende antwoord en dit topic belachelijk maken door Tonskidutch
  10. Als ik praat over een geschikte tas , dan mag duidelijk zijn , dat dit bedoeld is voor klein spul voor het satellietgebeuren. ( connectors ,satfinder, tangetjes moeren etc etc )
  11. Beste mede satters , Kan één van jullie mij een hint geven , om een lekkere ruime opbergtas met diverse vakken etc. te gaan kopen , om mijn satellietspullen fatsoenlijk en wat overzichtelijker op te bergen. Op dit moment gebruik ik een laptoptas , maar dat is ook niet alles.
  12. Waarvan akte ! Bedankt vrije fries voor deze informatie.
  13. De tijd zal het leren , bedankt Sprietje.
  14. Hoe zit dat dan met het onderscheid tussen de SAB rail met 1 groef en de Triax rail met 1 groef , zoals gevraagd ?
  15. Uit zeer betrouwbare bron van een uitstekende satellietwebshop heb ik vernomen, wat wij al lang vermoedden , dat Triax failiiet is verklaard . Men werkt op dit moment bij Triax aan een doorstart alleen voor de rendabele onderdelen . De nieuwe triax multi railen worden nu gefabriceerd met 1 groef en niet meer met 2 groeven . Het is te hopen, dat zij bij de fabricage van de nieuwe triax multirail met 1 groef goed rekening hebben gehouden met het brandpunt van de triax schotel. Er gaat nu natuurlijk verwarring ontstaan met de nog bestaande SAB rail met 1 groef , want je ziet nu al , dat satshops de SAB rail met 1 groef aanbieden i.p.v. de triax rail. Is het onderscheid tussen de sab rail en triax rail ,beide met 1 groef , voor de satliefhebbers nog te zien ?
  16. Ik had toch nog ruimte op mijn SUR 420 WSG , wat ik over het hoofd had gezien en gebruik dus de SUR 211 WSG niet. Het topic kan worden gesloten.
  17. Hallo , Kan ik een spaun SUR 211 WSG uncommitted switch koppelen aan een spaun SUR 420 WSG uncommitted switch ? Deze laatste ( SUR 420 WSG ) is namelijk al volledig bezet Waar moet de rode selector knoppen van beide uncommitted switches dan op staan ? Is er een andere ( betere ) oplossing ?
  18. Mooi gedaan zeg en wat een creativiteit . Zie ik nou rechtsonder op de satellietschotel naast de lnb arm een roestplek en ook op de lnb arm zelf ? Dan moet hij daar al heel lang staan . Is dat een orginele Triax ????
  19. Dat is inderdaad fantastisch , dat ik dit Flexiblock kan gebruiken ; dat werkt veel makkelijker. Bedankt voor je heldere uiteenzetting over het plaatsen van een LNB houder tegen de lnb arm en het gebruik van de multi-rail van 49 mm voor de grotere schotels. Zou er dan toch individueel vraag zijn naar multi-rails van 49 mm ? Ik heb deze multi-rail ontvangen van een webshop uit België via die sterke jongen in Nederland , die teveel heeft gegeten 😄.
  20. Geweldig bedankt voor de berekening ! Er gaan inderdaad geruchten , dat TRIAX zijn schuldeisers niet kan batalen en op de rand van faillissement zou staan ; we moeten maar afwachten wat er nu precies van waar is en wat er gaat gebeuren. Ik had nog een andere vraag .Is het nu altijd zo , dat bij de berekeningen van de afstanden tussen de LNB houders altijd één van de houders tegen de lnb arm wordt gezet en zo ja, hoe weet je dan welke ,of is dit afhankelijk van b.v. de grootte van de multi rail, zoals bij mij met 49cm voor 1,9 -7- 16 oost ?
  21. Tsa............ de link,waar naar je verwijst , had ik ook gezien en daarom snap ik er nog steeds niets van , want de afbeelding van deze ( nieuwe ) multirail heeft duidelijk toch één groef . Zou Triax de SAB multi rails soms hebben opgekocht ? 😄 Ik kan mij dat niet voorstellen . Overigens.....................Triax heeft ook het flexiblock 2 -10 graden technisch gewijzigd. De nieuwe uitvoering van genoemd flexiblock heeft nu een mini- multi rail met 2 groeven.
  22. Ik heb nog liggen voor deze opstelling : één Inverto ultra 40 mm PLL LNB en 2 stuks Megasat Multi feed single lnb met verloopringen van 40 naar 23 mm. Wat ik echter nog steeds niet begrijp , is, dat de multirail , die in mijn bezit is , zoals ik heb geschreven, 2 groeven heeft en een binnen afmeting van deze multi - rail 49 cm is. Sab rails hebben immers toch altijd maar 1 groef , zoals gebruikelijk ?
  23. Ter aanvulling nog even : Ik heb de " triax rail " waar de genoemde satellieten 1,9 0ost- 7 oost en 16 oost geplaatst moeten worden nog eens opgemeten en het verbaast mij , dat de binnenmaat van de kromming aan de voor binnenzijde van de triax houder 49 cm is ; de normale triax multi rail is kleiner , d.w.z. binnenmaat van de kromming 32 cm De multi rail van 49cm, die ik in mijn bezit heb, heeft wel 2 groeven .
  24. Beste Sprietje , Kunt u voor mij met de triax rail en de daarbij behorende locatiegegevens 51.8 noord en 4.7 oost de afstanden berekenen tussen de drie lnb's voor de posities 1,9 oost - 7 oost en 16 oost voor een triax 65 ? Alvast hartelijk dank voor de te nemen moeite.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...