Ga naar inhoud


Marver10

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Marver10's prestaties

Nieuw hier

Nieuw hier (1/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Je snapt inmiddels wel dat je tegen een leek praat die probeert hier wat op te steken maar voor wie dit alles af en toe Chinees is. Dus ik ga nog even door met de suffe vragen als dat mag: Je bedoelt dus dat ik hier toch nog iets aan moet veranderen? Ondanks dat de automatische instelling stug blijft volhouden dat ie op 0 moet staan? En dan zou ik moeten gaan naar - 1,5?
  2. Eerder koos ik steeds uit onwetendheid de automatische stand, 19,2 dus. Afgelopen dagen koos ik voor uitrichten op 23,5. Dat gaat toevallig al een paar dagen goed, m.u.v. het geval met de regendruppels op de LNB. Dat is dus nog niet ideaal want in een regenbui koop ik er dan nog niks voor. Maar het feit dat ie het al een paar dagen goed dat is in ieder winst. Maar bij beide opties ontvang ik alle zenders in ieder geval.
  3. Dat kan ik kiezen voorafgaand aan het uitrichten. Standaard richt ie uit op 19, 2. Pas je dat aan in het menu dat gaat hij voor 23,5 (of Hotbird of Eutelsat of...) Op dit moment staat hij ingesteld op 23,5.
  4. 23E zit inderdaad aan de zijkant van de arm. Daar kan ik met de huidige opstelling ook niets aan veranderen. De coaxkabel zit op een vaste positie aan de bedieningsunit, die draait dus zeker niet 'heel veel keren rond' maar blijft keurig in positie. Het is ook een kwalitatief hoogwaardige kabel, de bagger die erbij zat hebben we meteen weg gedaan. Deze schotel werkt inderdaad met Power inserter en dus nog die aanvullende korte coax. Die halen we er beide echter tussenuit als er eenmaal ontvangst is, dan gaat de COAX rechtstreeks in de MZ-102. Kan anders alleen maar verstoringen geven en ik hou niet van al die kabel rommel achter m'n tv.
  5. Mogelijk niet de slimste vraag, maar hoe kom ik daar achter?
  6. Hierbij de foto waar Mojo om vroeg. Bedankt ook voor het uitgebreide antwoord van Sprietje, daar moet ik nog even op studeren 😉 Ga ik straks eens doen.
  7. Hallo Mojo, inderdaad, als NPO 2 en SBS 6 uitvallen is er soms nog signaal bij veel andere zenders. Maar soms dus ook helemaal nergens meer. Zojuist wel weer wat wijzer geworden. Zaterdag een testopstelling gemaakt, werkte allemaal prima. Zojuist weer gaan kijken, NPO 2 en SBS 6 dus weer weg. Regendruppels van de LNB geveegd en direct weer probleemloos ontvangst. Dus dat is in ieder geval een van de mogelijke oorzaken.
  8. Hoi Sprietje, die duo LNB zit nou een maal aan de schotel/bij de zet die je van Travelvision koopt. Daar ga ik niet aan morrelen. De schuinte etc stelt hij allemaal automatisch in, aan de hand van de gevonden GPS coördinaten. Werkt als een trein. Behalve dus dat hij na verloop van tijd z'n signaal blijkbaar toch kwijt raakt.
  9. Bedankt voor jullie feedback. Het is een automatische schotel en deze heeft dus zelf aan in welke stand ik de LNB moet draaien. Opties zijn - 3 t/m +3, tot nu toe dus altijd 0, zie foto. Een kapotte LNB kan, maar lijkt me sterk, dan zou ik toch niet dagenlang optimaal signaal moeten hebben, tussen het opnieuw uitrichten door. Dat verdraaien/speling lijkt dan nog het meest aannemelijk. Hoewel de schotel gewoon vast staat in de gevonden stand dus eigenlijk kan dat ook niet echt. Ga ik nog eens op letten.
  10. Wij zijn in het bezit van een Travelvision R6-duo. Deze combineren we met een MZ-102 van Canal Digitaal en een kwalitatief goede coax kabel. Als het werkt een prima combinatie, maar helaas werkt het niet altijd naar behoren. Na installatie werkt de schotel probleemloos en de bedieningsunit geeft aan dat er optimaal signaal is. De eerste dag (of zelfs enkele dagen) gaat dan verder prima, maar op enig moment besluiten SBS6 en Nederland 2 (en vast nog een aantal zenders) het niet meer te doen, K524/geen signaal. Jammer, maar het is niet anders. Alle andere zenders doen het goed tot laat in de avond. Als we de volgende ochtend de radio weer willen zetten doet echter niks het meer, nergens signaal. Bedieningsmodule weer aansluiten, opnieuw zoeken (schotel niet verplaatst) en weer optimaal signaal. Maar ja... ik heb natuurlijk geen zin om elke dag opnieuw op zoek te moeten naar de juiste stand. Iemand een goed idee wat de oorzaak zou kunnen zijn van het verdwijnen van het signaal en hoe ik het op zou kunnen lossen? Probleem doet zich voor in NL en Oostenrijk (andere landen niet getest) op allerlei verschillende plekken. Vrij zicht naar het zuid-oosten, soms zelf in het vrije veld, vrij zicht rondom. LNB is volledig uitgeklapt. LNB moet op 0 en staat ook exact op 0. Connectoren zitten netjes handvast aangedraaid. Meest recente software versie is aanwezig. Ontvangst is altijd eerst enige tijd prima. Het lijkt geen 'slecht weer' ding. Het weer was goed in de hele Benelux/Oostenrijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...