Ga naar inhoud


Rasta 87

Lid
  • Items

    559
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rasta 87

  1. Dankjewel, Ik ga op je aanbod in. Ik stuur je een pm. Zodra de box op de post gaat zal ik dat in dit topic vermelden en mag het op slot.
  2. Nee, ik heb uiteindelijk wel de kaart werkend gekregen maar uiteindelijk was er weer een ander probleem, kregen we de multi epg niet aan de praat of dan werkte de wifi weer niet door onjuiste drivers of ik kon geen settinglijst downloaden of bij een ander image werkte de aan uit knop niet. Weer een ander image werkte het wel maar toen stond Astra 23,5 niet in de satelliet lijst en wist ik niet hoe ik die erin kreeg. Kortom het was niet zo eenvoudig als ik had verwacht en ik heb er vele uren in gestopt, echt dagen bezig geweest. Dus ik verkoop hem uit frustratie eigenlijk. Mijn geduld en kennis was op. Wel moet ik vermelden dat er een heel tof aanbod ligt van Mimisiku om de box voor mij te configureren en als de verkoop niet lukt dan maak ik van zijn aanbood gebruik.
  3. Ik bied aan mijn gloednieuwe Dreambox 2 Ultra HD Box is 2 weken oud, alleen uit de doos geweest, enkele images erop geïnstalleerd maar voor mij toch te ingewikkeld. Komt met garantie in originele verpakking met alle toebehoor. Eventueel inruilen voor een ander merk satelliet box waar PLI en een canal digitaal goed op draait is ook bespreekbaar. Vraagprijs minimaal 200 euro, ik heb er 300 voor betaald.
  4. Dat had ik nooit zonder jullie hulp kunnen vinden. Bij deze alle lezers en bijdragers bedankt voor het meedenken.
  5. 1) smartcard moest naar beneden Mimisuku heeft me online geholpen ik weet dat je vroeg op moet, hoe kan ik je bedanken en wat was het?
  6. Ik kan het groene vinkje aan of uit zetten resultaat blijft
  7. Ik zag dat die user dvbapiau uitstond, heb hem aangezet maar geen verschil
  8. Hij geeft aan no intitlements, en in het andere scherm kan ik hem groen aanvinken maar dan gaat hij uit
  9. Ik heb alle stappen ingevuld maar geen beeld. dit is de status;
  10. Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Daar kan ik wat mee, Alleen kan ik de ingevulde waardes van het screenshot bij reader niet goed lezen. Dus loop ik weer vast. Het is een kaart van een werkend abonnement omdat ik de oude box vervang. Waar alles prima loopt op pli
  11. Ik heb de dreambox 2 ultra, zal de kaart naar boven plaatsen. moet ik de card reader soms ook nog apart activeren?
  12. Moet ik nu juist wel of niet de ARM versie nemen? En, via putty lukt me waarschijnlijk wel, maar hoe pas ik de configuratie aan? waar vind ik het C+NL bestand? Heeft iemand een link waar dit bestand staat of de juiste procedure staat beschreven? Als ik een ander image erop zet, bijvoorbeeld Gemini, werkt het dan wel met de softcam? En als laatste, moet de kaart naar boven of beneden?
  13. Beste lezers, Ben een beetje gestrest omdat het installeren van een softcam niet lukt. Ik heb een nieuwe dreambox ultra 2 gekocht en ben deze nu bij mijn moeder in Spanje aan het installeren. Ik heb voor het openATV image gekozen omdat ik die de mooiste vond. Helaas zit er geen softcam download sectie in deze image. Met veel moeite een ipk bestand kunnen installeren vanaf een sd kaart. (Ik heb geen windows pc hier voor putty) alleen een ipad Ik moest de bestanden meerdere malen installeren voordat er eindelijk een softcam menu verscheen. Daaruit kon ik alleen de Oscam stable installeren. Deze in het menu gevonden en op gestart. Werkende canal digitaal kaart erin maar geen beeld? eerste vraag, moet de chip van de smartcard naar beneden of beneden? tweede vraag, welke softcam moet ik gebruiken en hoe kom ik daaraan en hoe krijg ik deze op de box? stres is dat ik nog maar 2 dagen heb alles werkend te krijgen.
  14. Dankjewel allemaal. De dreambox is besteld.
  15. En kan ik die net zo goed in de flash programmeren? of raden jullie een sd kaart aan?
  16. Dankjewel voor jullie nuttige tips. Ik denk dat ik ‘m ga bestellen. Heb er eigenlijk wel zin in weer een beetje te hobbyen. Ik had op een ander forum ook begrepen dat PLI niet zo heel lekker draait. Advies was een DreamOs Firmware erop te draaien. Samen met jullie voorstellen voor images is er keuze genoeg en er zit vast wel een bij die bevalt. Zal ik dan toch maar een SD geheugenkaartje kopen om makkelijk van firmware te wisselen? Hoe groot moet deze minimaal zijn? Dan bestel ik er 3 of zo. Ja ik heb overwogen weer een oude dm800 te kopen maar mijn ervaring is dat deze toch weer sneller stuk gaan en met mijn moeder zo ver weg heb ik daar geen zin in. Voordeel nieuwe box is ook nieuwe afstandsbediening, ingebouwde wifi, snellere processor. Ik zal dan Oscam gebruiken met een kaart. Is Oscam standaard in de image of vanuit de image te downloaden?
  17. Hallo Mojo, Ik hoef ook geen officiële image, bijna alle images worden door hobbyisten bijgewerkt of verbeterd Zo een versie, ook al is het wat ouder, is prima voor mij.
  18. Hallo iedereen! Ik ben al een paar jaar niet meer bezig met satelliet sinds het verboden was om een schotel aan mijn huis te bevestigen. Mijn moeder in Spanje gebruikt echter nog steeds haar dreambox 800, die helaas kapot ging. Ik wil een nieuwe dreamboxvoor haar kopen, maar volg de markt nu al meer dan 5 jaar niet en heb wat informatie en advies nodig Ik lees hier op het forum dat dreambox failliet is en er ook veel andere Linux boxen zijn die het zelfde kunnen. Mijn eisen zijn een dreambox met display, draaiend op PLI-image en opname mogelijkheden. Dit omdat mijn moeder de bediening van de dreambox gewend is. Vooral het PLI image kent zij goed en ook de afstandbediening vindt zij prettig. Indien mogelijk zou het ook fijn zijn als iptv erop draait. Wij kijken naar de Nederlandse zenders op 23,5 en de Duitse zenders op Astra 19,2 met een schotel met dubbele kop (A en Mijn keuze is de dreambox 2 Ultra omdat deze een display heeft. Mijn vragen zijn: 1) Is de dreambox 2 een goede keuze als we een PLI-image willen uitvoeren? 2) Heb ik een SD-kaart nodig om de PLI-image uit te voeren/installeren of kan ik deze in de flash uitvoeren? (ik heb geen multiboot nodig) 3) Hoe installeer ik het op de SD-kaart, kan dat ook via de webinterface? 4) Welk soort USB stick raadt u aan voor opname? Gewoon usb3? Als ik het goed heb, kan ik geen harde schijf meer inbouwen? 5) Zal de box stabiel werken met PLI? (Zoals het was op de dreambox 500/800? 6) Wat zijn de IPTV-opties? Moet ik de kanalen in een lijst tussen de satellietkanalen zetten of is er een app waar ik mijn mr3u-lijn en abonnement, wachtwoord etc. Kan toevoegen? Hoe moet ik iptv op een dreambox voorstellen? 7) Welke softcam heb ik nodig om de Nederlandse Canal Digitaal abonnementssmartcard te gebruiken? 😎 Kan ik nog steeds de apps, picons, instellingenlijst (Hans) downloaden binnen de PLI-image? Bij voorbaat dank, Patrick
×
×
  • Nieuwe aanmaken...