Ga naar inhoud


trinity1

Lid
  • Items

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door trinity1

  1. 39 minuten geleden, Donkeyman zei:

    Inmiddels gebruik ik al twee weken NLZiet en ik ben daar wel positief over. Afgezien van een paar software gerelateerde foutjes gaat de ontvangst goed, zowel op mijn LG als mijn Sony ontvanger. De beeldkwaliteit van de VU+ satelliet ontvangst blijft licht superieur aan die van NLZiet. Ik kijk regelmatig naar RTLZ en vanaf het begin heeft Canaldigitaal deze zender in een bijzonder inferieure soort SD vertoond. Bij NLZiet krijg je hem gewoon in HD, zoals het hoort.

    Per 1 juli as. is Canaldigitaal verleden tijd voor mij en er moet heel wat gebeuren om dit te veranderen.

    Ik ben ook deze week overgestapt van Canaldigitaal maar dan naar KPN+. Ik heb lang getwijfeld om ook naar NLziet te gaan.

    IK heb echter voor KPN gekozen omdat zij de eerste 10 kanalen met 14Mb/s streamen tegenover NLziet maximaal op zo'n 7.5 Mb/s zit. KPN geeft deze kanalen on-gecomprimeerd rechtstreeks van vanaf de bron door.

    En inderdaad bij NLziet is Canadigitaal met een VU+ net iets beter.

    Maar bij KPN met 14Mb/s niet meer. Dat is duidelijk beter dan de satelliet.

    Er blij met deze beslissing tot nu en 2 vliegen in 1 klap. Een betere beeldkwaliteit en ook nog eens  €30,= per maand goedkoper uit.

    • Like 3
  2. 5 uren geleden, ronny forgeron zei:

    Een vpn router heb ik, maar dat werkt niet altijd en soms traag. Na een paar dagen of een week wordt de server geblokkeerd en moet je een andere server in een ander land zoeken. Is die al eerder gebruikt en toen geblokt, dan is ie nog steeds geblokt..

    Alle vpn servers in Noord Amerika, techbedrijven, emailservices etc (gmail, aol ,yahoo) zijn geblokt vanuit China

    Er zijn ook landen zoals de UK en Australië waar via een VPN  bepaalde services zoals een internetradio portal ook geblokt worden.

    KPN blokt iptv via vpn , ook als je een server in NL zoekt.

    Maar de Canal Digitaal app die je bij het sat abo krijgt werkt altijd, je hebt betaald en dus zijn er rechten voldaan voor ontvangst die ook buiten NL kan plaatsvinden via schotel, in tegenstelling tot de pure internet Canal Digitaal app via abo zonder sat. Die werkt alleen in EU.

    China is bekend vanwege de Firewall die op de naamadressen werkt maar nu ook op het ip adres als dat eenmaal bekend is als ongewenst.

    In Singapore worden alle ip nummer adressen geblokkeerd wanneer je niet in een hotel als buitenlander zit.

    China doet ook aan deep packet inspectie, dus ik kijk NPO via een app, maar als ik zap naar BBC News of Al Jazeera stopt de stream, tenzij ik switch naar vpn. Maar daar vindt men je uiteindelijk ook via analyse van het internetverkeer en deep packet inspection, gaat de stream stotteren en uiteindelijk op nul.

    Als je het met wireguard doet heb je hier allemaal geen last van. Bovendien  hebt dan ook geen betaalde VPN dienst nodigen altijd de max snelheid van je thuisverbinding.

  3. Het abonnement wordt niet alleen duurder maar de lopende kortingen draaien ze ook voor een gedeelte de nek om. Dan is het niet €2,= maar €4,=  p/m duurder.😠 .

    En dan durven ze ook nog te beginnen in de mail dat ze blij zijn om je als klant te hebben.

    Ik denk dat er hier na 34 jaar nederlandse tv via de schotel een eind aan gaat komen.

  4. 7 uren geleden, Michel zei:

    Jazeker heeft dat voor 85% van de bevolking de toekomst. Er zijn natuurlijk ook nadelen.

    1. De beeldkwaliteit is meestal minder dan het gelijke aanbod op de satelliet.

     

     

    Dit waag ik voor de Nederlandse zenders zeer te betwijfelen. Ja, als je het vergelijkt met CD app wel want die  levert echt ondermaatse beeldkwaliteit. Maar in vergelijk met de KPN APP of NLziet vindt ik de beeldkwaliteit van de SAT zelfs minder. De KPN stream heeft een bijna dubbele Mbit/s dan de schotel of de CD APP. CD loopt hopeloos achter op de andere providers wat dat betreft.

    Voor de Nederlandse zenders geldt eigenlijk dat er geen enkele redenen is om nog een schotel te hebben.

    En is ook nog eens daardoor onnodig duurder. Zeker met een extra kaartje. Zou ik alles onder brengen bij mijn huidige provider ben ik enkele tientjes per maand goedkoper uit. En dat zal wel niet meer zo lang duren voordat gaat gebeuren

  5. 2 uren geleden, zeeteefje zei:

    Dat weet ik, maar gebeurtenissen staan niet stil. Dit interview is al van maanden geleden, tenzij hij dit recent herhaald heeft.

    Eergisteren, recent dus, dat is geen maanden geleden. 
    Hoe het ook dadelijk is, ik hoef in ieder geval geen moeite meer te doen om hem  en zijn collega Jack niet te horen.

    ze proberen zichzelf nog te verkopen en hopen er zo nog ergens tussen te komen. De houdbaarheidsdatum van dat koppel is echter verstreken en dat hebben ze zelf nog niet echt in de gaten. Fijn voor hun dat Ziggo nog onderdak biedt.

  6. 7 uren geleden, zeeteefje zei:

    Uit geruchten op internet valt op te maken dat Olav Mol wellicht komend seizoen toch gewoon op locatie zal zijn voor Ziggo. Daarmee zou het commentaar van Olav ook beschikbaar zijn voor F1TV pro. Het zou me niets verbazen als dit de reden is dat er nog geen vermelding is van Nederlands commentaar bij F1 TV pro. Vooral omdat Viaplay zelf eind vorig jaar nog liet weten te verwachten dat hun commentaar bij F1TV zou worden uitgezonden. Dat zou de aantrekkelijkheid van F1TV voor veel Nederlandse fans nog aantrekkelijker maken.

    Nee hoor, gaat niet gebeuren. Olaf zit gewoon aan een keukentafeltje naar een monitor te kijken in de Ziggo studio in Nederland. Zijn geen geruchten want Olaf zegt dit zelf in een uitgebreid interview.

     

  7. Ze hebben bij proef  de bitrate naar beneden geschroefd. Om te kijken of er klachten binnen komen. Nee? mooi dan kunnen we nog meer zenders op 1 transponder kwijt. Kunnen ze discovery e.d. weer terughalen zonder de nieuwe zenders weer te verwijderen.

     

  8. Op 6-5-2020 om 10:55, Tonskidutch zei:

    bron a.u.b.

     

     

     

    Kom op zeg.  Algemeen bekend

    Dat is altijd al geweest en op ieder duitse mediasite of Satforum te vinden.

    Als je perse een bron wil  "Der Tagesspiegel"

    Citaat

    "An erster Stelle steht weiterhin das Satellitenfernsehen, das.. auf einen Marktanteil von 45,6 Prozent kam. Das Kabelfernsehen folgt mit 42,2 Prozent"

  9. 16 uur geleden zei RicardoBelli:

    Dank u wel Trinity, bedankt voor het mee denken . Heb jij dan zelf ook tx-55 fzw 804 oled ? Ik ga vanavond nog eens goed door het menu heen van de tv . Mvg  Ricardo

    @RicardoBelli

     

    Nee, Ik heb de tx55-FZW954 maar dat is in de basis hetzelfde als die van jouw maar dan met soundbar.

    Omdat de regionale van de schotel is ben ik naar het alternatief gaan zoeken om de zender via dvb-t  en straks via T2 te ontvangen. Daarbij ben ik ook al helaas tegen het probleem aangelopen dat de tv geen 5v heeft. Ik ga absoluut geen externe  5v voeding middels splitter i.o.d.  op de ingang aansluiten.

    Ik ben eerder op zoek naar een fatsoenlijke splitter om 2 antennes op de ingang aan te sluiten i.v.m. het uitrichten van verschillende Zenders

    Ik weet niet of jij ook de duitse kanalen   via dvb-t2 kan ontvangen, want ik moet zeggen dat de beeldkwaliteit minimaal gelijkwaardig is als via sat. zo niet zelfs beter

  10. 20 uur geleden zei RicardoBelli:

    Oke luisteraar dank u voor de uitleg .ik  heb ooit ergens gelezen dat de antenne ingang van een tv ook 5 volt  geeft  .ik weet niet meer welke tv het was . Als de Panasonic  804 het maar niet doet ben ik gerust gesteld  .dank iedereen die hierover mee heeft gedacht.

     

    Zoals ik al zei: Panasonic heeft geen 5V op de antenne ingang. Als ie het wel zou hebben moet er ergens in het menu een 5v aan/uit instelling zijn. Juist om te voorkomen dat je middels een externe voeding dubbel voedt. Ik heb deze instelling  nog niet gevonden.

  11. 35 minuten geleden zei RicardoBelli:

    Hallo, mijn vermoeden is dus goed over die 5 volt .heb er al eens ergens iets over gelezen. Omdat het signaal hier matig is van de npo zenders met mijn spriet antenne .de steunzender zit hier + - 15 kilometer hemels breed vandaan. De duitse kanalen drukken hier een stuk harder.

    Wat bedoel je precies met met vermoeden? Dat je geen 5 Volt hebt?  Ik meet op mijn Panasonic geen 5V en er is ook nergens een instelling in het menu te vinden waar je de 5V aan en uit kan zetten.  Dus helaas geen actieve uitgang. Ik had hem ook graag gehad. En best wel bijzonder dat juist Panasonic geen actieve uitgang heeft gezien het aantal signalen wat je erop aan kan sluiten.

  12. Met een  goede VPN service gaat het prima en werkt vrijwel altijd [ uitzondering is er alleen als je content wil zien welke pas wordt vrijgegeven na 22:00 uur, tenzij je je kan registreren middels een Duits ID]. 

     

    Ik heb de VPN in mijn Router geïnstalleerd. Voordeel is dat dan alles  als je een tv met Hbbtv hebt  je rechtstreeks via de tv kijken en vaak in HD kwaliteit. Vaak kun je dan zelfs series bekijken welke nog niet op tv zijn geweest

    Mijn ervaring met Chrome en Cyberghost is dat het erg omslachtig is en vaker niet dan wel werkt.

     

    Voordeel is dan ook dat je naar de live-streams [ARD en ZDF] kan kijken bij bijvoorbeeld sportuitzendingen die niet live worden uitzonden. Erg fijn bij bijvoorbeeld de OS waar dan sporten worden gestreamed die je niet of nauwelijks krijgt te zien.

  13. Omdat limbozender L1 [sukkels dat het zijn] besloten heeft om de sat te verlaten  heb ik toch maar eens de moeite genomen en de DVB-T/T2 ontvanger geactiveerd in de TV.

    De NL zenders kan ik nog niet ontvangen in T2 maar de Duitse zenders wel. Mijn verwachting was erg laag. Na installatie heb ik 3x moeten controleren of ik wel de juiste bron geselecteerd had. Ik kan het bijna niet geloven maar de duitse zenders in T2 doen vrijwel niet onder voor de sat HD kanalen.

     

    Bij een splitscreen vergelijk is geen enkel verschil te zien. WOAAW dit had ik dus nooit verwacht van DVB-T2.

    Nu kan ik zoals gezegd NL nog niet in T2 ontvangen maar wat hierboven gezegd wordt  over supermooi beeld en weinig verschil met de duitsers lijkt me erg onwaarschijnlijk.

     

    Het feit dat het 1080P is heeft weinig met kwaliteit te maken. Op Sat zend CD uit in 1080i en ARD,ZDF en co in 720P en daar zijn de NL zenders ook bagger wat beeldkwaliteit betreft.Maar ik ben wel benieuwd want dat zou betekenen dat de NL zenders een betere kwaliteit hebben op DVB dan op de Schotel en dat is wel uniek. Moet helaas nog ff wachtte tot April.

  14. 17 minuten geleden zei luisteraar:

    Die verhoging was te verwachten. 

     

     

    Nee Natuurlijk niet. Ik verwacht eerder een daling van de extra kaarten.

    Bij andere providers krijg je standaard er 2 decoders bij en bij beide kun je ook nog eens het totale pakket bekijken en niet zoals bij canaldigitaal waar je maar beperkt aanbod hebt op je extra kaart.

    " door de toegenomen kosten genoodzaakt om een verhoging van de tarieven van de extra kaart(en) door te voeren"

    Nou Canaldigitaal, specificeer eens welke kosten dat dan wel zijn want van €5.50 naar €6.50 is toch wel iets meer dan de jaarlijkse index verhoging.

     

     

  15. 8 minuten geleden zei Blockbusters:

    Zit hier niet op te wachten.

    Zou liever zien dat op zijn minst de NPO zenders in UHD worden doorgegeven.

    M7 of Canal Digitaal zouden dan een grote voorsprong op andere providers hebben.

    En hoe zouden ze dat moeten doen?

    NPO heeft nog geen studio's die 4K geschikt zijn.

    Dus al zou Canal Digitaal het willen, het kan gewoonweg nog niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...