Jump to content

freaky

Members
 • Posts

  2,054
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

2 Followers

About freaky

 • Birthday 03/11/1971

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

freaky's Achievements

 1. Ik heb je een pm gestuurd. Maar je moet de config niet in je YAML zetten maar in de applicatie config. Tenminste ik weet niet welke HA versie je gebruikt ?
 2. Nu probeer ik mijn Ziggo Next box te instaleren. Ik heb Hacs geinstaleerd, Daar staat de Ziggonext bij. Ik heb deze geïnstalleerd maar vervolgens kan ik hem nergens terug vinde. Niet bij de apparaten, entiteiten en intregraties. Onderstaande de yaml config; Ik zie de mappen ook staan in de /config/custom_component #Ziggonext - platform: ziggonext username: gebruikersnaam password: Wachtwoord country_code: nl Dat is het enigste wat me nog niet echt wil lukken. Is addons toevoegen. Ik krijg bijvoorbeeld ook niet P2000 draaiende. Ik heb nu ook mijn HC3 met Mqtt gekoppeld en dat werkt nu wel. Wellicht kan er iemand een korte beschrijving geven hoe de addons toe te voegen. Nu is het meer trial en error. Ik draai op een Raspberry Pi Het is echt wel een super mooi pakket.
 3. Iet er wel gaaf uit Michel. Ik ben zelf ook weer verder aan het hobbyen gegaan met HA.
 4. Ik ben een beetje aan het hobbyen met Home assistent. Ik gebruik voor mijn Domotica een Fibaro HC3. Dit werkt overigens prima. Echter zou ik graag een bedienpaneel willen maken met HA (Lovelace) Op een IPad. Ik heb op de Fibaro een MQTT bridge geïnstalleerd en op de HA integratie MQTT geïnstalleerd en de addon Mosquitto broker. Er is ook verbinding met de HC3 en kan de entiteiten ook bedienen. Maar hier zit mijn probleem. Als ik de entiteit in een kaart zet, bijvoorbeeld een fibaro dimmer, dan kan ik deze met de schuif 0-100% wel bedienen maar wil ik deze met de button aan/uit zetten laat deze niet zijn laatste status zien. Dus ook niet als ik deze met Fibaro bedien van aan naar uit en vice versa. Vraag is waar zou dat in kunnen zitten. Wellicht dat mij iemand hier verder mee kan helpen.
 5. Er staat nog een vraag open over Hikvision 😊 In HA dan he
 6. Ik heb hier ook een Homey staan. Zeker een leuk ding met goede ondersteuning. Maar de Fibaro is betrouwbaarder is mijn mening. Wat ik wel vindt is dat de HC3 verkocht wordt dat deze alles kan aansturen Zigbee, KaKu maar dat kan nog steeds niet.
 7. Ik ben sinds vorige week een beetje aan het experimenteren met HA en ik moet zeggen dat het wel erg uitgebreid is. Ik ben eens aan het kijken om alles mooi te kunnen integeren op een ipad aan de muur. Daar leent HA zich eigenlijk prima voor. Ik heb na veel proberen mijn Fibaro HC3 in kunnen lezen met MQTT. Dus ik heb nu keurig alle schakelaars op mijn kaart. Helaas krijg ik de scenes nog niet over geheveld. @Michel ik zag dat je ook je Hikvision camera's erop hebt staan. Wil jij met ons delen hoe je dat gedaan hebt ? Waar ik benieuwd naar ben of er nog meer mensen die de combi tussen Fibaro en HA gebruiken
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.