Ga naar inhoud


John van Dreumel

Lid
  • Items

    2925
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

5 Volgers

Over John van Dreumel

  • Verjaardag 02/25/1966

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Gelderland zuid.
  • Interesses
    Satelliet, computers, F1 en Moto GP, vakanties. ;)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

John van Dreumel's prestaties

  1. Hij appte mij net vóór het avondeten en nu blijkt ook zijn probleem getackeld. Hij had eerder nooit gehad dat de schotel automatisch van positie wijzigde na het kiezen van een andere zender. Met de door mij aangepaste setup in die Rebox van hem ervaart hij nu pas, na jaren gepruts door derden, dat dit ook geautomatiseerd kan. Hij is dus (ook) weer een blij mens. Net als ik toen mijn motor na jouw truc ook weer 100% functioneerde. 🤣🤣🤣
  2. Zojuist de Rebox van die kennis hier gehad en heb ik deze eerst ‘standaard’ ingericht op DISEqC A/B en daarna de setup gewijzigd naar USALS wat op mijn gereanimeerde draaibare set toen ook gelijk vlekkeloos verliep. De belangrijkste satellieten ingesteld. Aangezien zijn schotel ook weer enigszins bewoog ga ik ervan uit dat ook zijn PowerTech goed moet functioneren met USALS. Dat hoor ik straks van hem. Op zijn hoge leeftijd (87) is klimmen uit de bozen.
  3. Ik heb de prioriteit maar even op mijn eigen schotel gelegd en aangezien het ook droog is / was heb ik vanmorgen gelijk maar jouw advies gevolgd. Vermoedelijk stond mijn schotel niet alleen vrijwel op Sirius maar heeft deze a.g.v. onbekende oorzaak straight naar Sirius (het nulpunt) ‘gekeken’. Ik had gelijk signaal op die transponder terwijl dat gisteren niet het geval was omdat ik getest had op Sirius en Thor etc. Oost en West deed gisteren niets en aangezien het signaal naar behoren was heb ik de ontvanger ruim een half uur uitgezet en de coax ontkoppeld. Daarna, vol verwachting klopte mijn hart, alles weer aangezet en eerst Sirius weer getest, vervolgens Thor gekozen en ‘alles’ bleek weer te werken. Dus mijn DISEqC motor werkt weer zoals gewenst. Super. A.g.v. een reactie van de man met de PowerTech, heb ik hem gevraagd of de tips met reset van de PowerTech geholpen had en hij gaf aan dat met een andere ontvanger de schotel nu ineens wél naar Astra 19.2 draaide maar dat de andere satellieten verdwenen waren uit zijn setup. Ik heb hem nu gevraagd om met zijn beide ontvangers langs te komen. @D-box Heel erg bedankt voor jouw tip. Dat heeft voorkomen dat ik het dak op moest klimmen en het is tóch opgelost. 👌👍
  4. Dankjewel. Het zal meer uitkomen op ‘sterkte’ vrees ik. Mijn lenigheid is bar slecht en dan is zelfs op een plat dak ‘klimmen’ al een opgave, dan op de knietjes om de betreffende knoppen beiden in te drukken en dan hopelijk ook nog overeind kan komen. En dan hopelijk met droog weer. Ik heb die DISEqC setup gelukkig niet heel vaak nodig maar tóch wil ik hem weer werkend hebben.
  5. Nou, naar het schijnt is mijn eigen motor een soort van jaloers geworden want die lijkt na wat gestoei met een andere ontvanger in de buurt van Sirius geparkeerd te staan en reageert ook nergens meer op. Noch met een UNO 4Kse, noch met een oudere Amiko noch met mijn tester. Morgen, mits het droog is, maar eens kijken of ik de mijne ook kan resetten met de eerdere truc. Merk weet ik zo niet. Staat al zo’n kleine 15+ jaar op mijn schuurdak. ☹️
  6. Gelukkig hangt de schotel op een redelijk bereikbare plaats op een hoogte van zo’n 3.5 - 4 meter. Binnenkort laat ik het weten zodra ik gelegenheid heb gehad.
  7. Ik heb vanmiddag na een flinke zoektocht een manual gevonden van een motor die er sterk op lijkt. Het bedienen van de verschillende types zal v.w.b. de reset niet heel verschillend zijn. (Hoop ik). Ik zal er binnenkort weer naartoe gaan. https://www.sadoun.com/wp-content/uploads/2019/03/SADOUN_DG240_User_Manual.pdf Ik ga ervan uit dat deze link niet onder reclame valt. Zo niet, dan haal het maar weg.
  8. Onlangs werd mij gevraagd of ik kon helpen met een probleem met een combinatie Rebox ontvanger (type onbekend) en een Powertech DISEqC motor (type ook onbekend) Hij lijkt op de motor op het plaatje. Het probleem, geen ontvangst, zou uit het niets ontstaan zijn. De motor draaide ‘ineens’ niet meer. Oorzaak onbekend. Een alternatieve ontvanger is eerder door hem aangesloten en vervolgens draaide de motor een flink eind naar het oosten om daarna naar 0 terug te gaan en daarna niets meer te doen. Een east of west limit is niet gevonden in de betreffende ontvanger. Handleiding van de Powertech is niet gevonden. Ik ben daar vanmorgen naartoe gegaan mede omdat het zo’n lekker weer was en met mijn tester draaide de motor tussen 0, Sirius en Thor. Koos ik eender welke andere oostelijk gelegen satelliet, dan draaide de motor een stukje naar het oosten (±Sirius) en stopte weer. Als ik de toetsen Oost of West indrukte dan draaide de motor wel westwaarts maar als ik Oost drukte, dan stopte de motor vlak na Sirius en begon er een rood ledje te knipperen. Ik vermoed dat deze óf intern mechanisch geblokkeerd wordt bereikt is. Ik heb geen idee óf en hoe deze ingesteld is met DISEqC 1.2 met de Rebox. In het menu is dit niet te vinden. Ik heb gezocht naar een methode of deze motor te resetten is, maar ook dat is nergens te vinden. Het komt nog weleens voor dat er een schakelaartje onder het zacht plastic kapje te vinden is maar ook dat was niet te zien zoals deze gemonteerd is. Iemand ervaring met de Powertech DISEqC motoren?
  9. Inmiddels heb ik jouw adres gezien Cees. Jij het mijne ook? Er gaan dus zaken niet helemaal lekker m.b.t. PM’s.
  10. @Nanya1996 Ik ben al een tijdje met CeesMF in gesprek maar de transactie is agv ziekte vertraagd. Ik heb hem net de gegevens van mijn S2x FBC tuner gestuurd.
  11. Werd dat niet ergens eind Maart pas bekend gemaakt?
  12. Uno 4Kse. Kaartlezer + CI slot, harde schijf mogelijk, multiboot ook, etc. etc. Wil je persé een groot display dat de Duo 4Kse.
  13. Dat hangt feitelijk af van jouw wensen zoals daar o.a. zijn. Ondersteund door OpenPLi. Meerdere tunersoorten gewenst. DVB-C + DVB-S2. FBC tuners gewenst. Opnemen gewenst? Een groot display gewenst. Snelle processor. Nog actief ondersteund door een fabrikant. Kortom, ik zou wel een advies weten. Een Vu+ Duo 4Kse of als één soort tuner gewenst is een Uno 4Kse. Ik heb niets met GigaBlue dus daar zou ik niet gauw voor kiezen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...