Ga naar inhoud

John van Dreumel

Leden
 • Aantal items

  2043
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over John van Dreumel

 • Titel
  Sat4all Core Member
 • Verjaardag 02/25/1966

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Region Nijmegen
 • Interesses
  Satelliet, computers, F1 en Moto GP, vakanties. ;)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Helaas zul je vanavond geen nieuwe images kunnen downloaden. Er staan nog geen images online. Morgen een Release image downloaden, de ZIP uitpakken en de hele map vuplus op een stick plaatsen, stick in de box plaatsen en spanning op de box zetten. En dan de power knop op de box indrukken. Is het softwarematige knopje naast het display. In het display verschijnt updaten. En daarna afwachten totdat de box herstart. Staat er een correcte backup op je harddisk dan zal deze ge-restored worden en de box werkt weer. Als de backup oud is, dan zal niet alles gelijk weer werken.
 2. Gewoon vers flashen. Afhankelijk of jij hem zelf kunt inrichten ben je in principe ook zo weer online. Als je een goede backup op de harddisk staan dan kan dat binnen no time gebeurd zijn. De images van PLi bleken tijdelijk offline. Wie weet lag daar de oorzaak. Edit: Afhankelijk waar jij woont zal er best hulp zijn.
 3. Is deze niet standaard geïnstalleerd? Kijk eens via menu - applicaties - rood onder extensions of deze daar al staat?
 4. Ik ga er morgen weer mee verder. Ik zal eerst proberen om niet gebruikte satellieten / zenders te verwijderen. Daarna weer nieuwe pogingen ondernemen.
 5. Bedankt voor je snelle reactie. Heel bizar maar bepaalde zaken werkten niet zoals jij hierboven aangaf. Vraag mij niet waarom. Het hele gedoe staat nu in de stalling en zodra ik voldoende informatie heb ga ik opnieuw aan de slag om te proberen om alleen maar Astra 1-2-3 te ontvangen. Misschien ook nog 9 oost eventueel voor Joyne. Op dit moment moet ik nog kiezen wat ik doe. Maar dan wil ik eerst alle bakenfrequenties weten van de diverse satellieten zodat ik zeker weet dat daar geen probleem zit. Ik heb dit nog niet zo vaak aan de hand gehad dus nog geen idee waar of hoe ik die zoektransponders van de diverse satellieten kan vinden. 😉
 6. Onlangs aan het stoeien geweest met een Alden automaat. Deze combo positioner + ontvanger vindt Astra 1 probleemloos. Ondanks dat ik eerst box naar fabrieksinstellingen heb teruggeplaatst, de laatste updates (2017) uitgevoerd heb, de zoekfrequentie(s) aangepast maar los van één klein lichtpuntje waar de schotel uiteindelijk stopte met de melding dat dit niet Astra 3 betrof, bleek alles nutteloos. Ook bleek dat het geheugen vol lijkt te zitten. Bij het opnieuw scannen van Astra 1 verschijnt op enig moment de tekst ‘geheugen is vol, verwijder meerdere zenders’. Ik meende stellig dat de zenders ook gewist zouden worden bij fabrieksinstellingen. Iemand suggesties v.w.b. de mogelijk weer gewijzigde zoekfrequenties? Of iedere andere tip. Alles is welkom. Het is zonde om dit ding weg te doen.
 7. Nee, dat werkt nóg niet. De BT connectie is in (deep) standby niet actief. Daar is oa. OpenPLi wel mee aan het spelen geweest maar welke status dat heeft behoudens ‘nee dat is nog steeds niet mogelijk’ is mij onbekend. Ik heb hem zelf ook en kan er prima mee leven om eerst even iets secuurder te moeten mikken.
 8. Dat laatste zou m.i. gezien de eerder gewijzigde europese wetgeving m.b.t geoblocking niet meer nodig hoeven/mogen te zijn.
 9. Zo lang als je geen CI module persé nodig hebt zou ik deze ook zeker niet gebruiken. Met OScam heb je maximaal de mogelijkheid om vier sids tegelijk te decoderen tegen twee met een module. Als je tóch een passende Cam wilt gebruiken schaf dan de originele witte Mediaguard module voor CD aan. Die werkt ook goed. Laat je geen Oranje module met ingebouwde kaart aansmeren. Die is niet nodig en werkt nét even minder als de witte Mediaguard. Je hoeft geen verstand te hebben van software. Als je een box bij een gerenommeerd bedrijf aanschaft óf bij een van de kleinere bedrijven in jouw regio met over het algemeen meer service, dan stelt het niets voor en krijg je een werkende box.
 10. Heel simpel, inhakend op de reactie van mijn voorganger waar ik het volledig mee eens ben. De Vu+ Uno 4Kse is in principe al een perfecte ontvanger met bijvoorbeeld een 1 Tb harddisk. Als je iets meer geld wilt uitgeven dan kan je kiezen voor de Duo4K maar daar zitten nog wel enkele (driver)bugs in die IMHO na één jaar op de markt onderhand wel opgelost hadden mogen zijn.
 11. Als je de RC 7.1 plaatst dan is de installatie toch écht een kwestie van goed lezen wat er tijdens de installatie wordt gevraagd. Dat geldt ook voor het plaatsen van extra plugins / applicaties. Oscam is er daar één van want die wordt niet meer default geïnstalleerd.
 12. Enige details v.w.b. jouw hardware zou voor de helpenden handig zijn. 😅 Wellicht is er a.g.v. dat rommelen van jou wel een herhaalde timer ingesteld waardoor de tuner, jij maakt namelijk geen melding dat jij mogelijk een twin tuner hebt, bezet is. Hoe dan ook kan je met een enkele tuner slechts programma’s opnemen van zenders die op dezelfde satelliet zitten en ook nog in hetzelfde quadrant zitten. Ik zeg het zo vaak tegen ‘kennissen’ van mij, ‘beter eerst even bellen voordat je zelf gaat zitten rommelen’. Nu mogen anderen d.m.v. het kijken in de glazen bol, jij vermeld niet wat voor een ontvanger, noch welke firmware daarom staat, noch de schotel die jij hebt, wat er mis kán zijn. Wie weet heb jij wel ergens in het menu de instellingen van bijvoorbeeld de voorkeurstuner gewijzigd of enige andere gerelateerde instelling in het menu ‘diverse instellingen’.
 13. @HG5812 Ach ja? Ik heb een compleet andere ervaring met hun klantenservice. Gewoon niet reageren lijkt hun devies.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid