Jump to content

Funfreak

Members
 • Posts

  1,876
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Funfreak's Achievements

Newbie

Newbie (1/11)

 1. @ Mimisiku Hartelijk dank voor de hulp die je geboden hebt en de gastvrijheid. Ik kan de box nu zo aansluiten, zenders laten zoeken en configureren. Ik moet eerst nog een paar coaxkabels van de schotel naar de zolder trekken. Super dat je mij geholpen hebt!
 2. @ Mimisiku Dank voor het aanbod. Ik wil nog even afwachten of zich iemand dichter bij huis meldt, anders maak ik graag gebruik van je aanbod.
 3. Ik heb het halve huis op z'n kop gezet vanmiddag en m'n Vobis PC uit 1997 aangesloten. Daar zit helaas 1 COM-poort op, die ook voor de muis wordt gebruikt. Nulmodemkabel eraan en software op cd gebrand. Ik krijg geen connectie tussen de PC en de Dreambox met Dreamup (diverse versies geprobeerd). Ik hoop dat er iemand is in de omgeving van Amersfoort, die voor mij even de juiste bootloader #84 erop kan zetten. Ik heb de bootloader al op mijn PC staan. Dan kan ik daarna zelf de software flashen via het netwerk.
 4. De SSL #84 (nfi) heb ik wel. Ik krijg serieel nog geen verbinding. Als dat wel lukt, dan kan ik hem serieel flashen.
 5. Er zit een zwart/zilverkleurige USB stick van Dream multimedia bij (recovery stick). Als ik kijk onder Windows 7, dan is de stick leeg. Is het mogelijk om de inhoud van de stick te mailen of moet ik de stick niet met Windows bekijken?
 6. Hoe werkt het flashen via USB? Kan ik via USB er ook een nieuwe bootloader inzetten (#84)?
 7. Voor de goede orde: Het gaat hier om een originele Dreambox van dream Multimedia, productiedatum 12-12-2008.
 8. Het is ongelofelijk maar waar, ik heb gisteren een Dreambox DM8000HD gekocht die nooit gebruikt is en nog de maagdelijke software heeft. De bootloader is #70. Het is jaren (en enkele computers) geleden, dat ik software flashte in een Dreambox. Als ik deze nieuwe Dreambox aan het netwerk hang, hem aanzet met de onderste pijltoets ingedrukt, dan krijg ik een IP adres te zien. Dat tik ik in in de browser (Edge of Chrome) en dan krijg ik het flash scherm te zien. Ik kies dan voor een image bestand (nfi) en klik op flash. Dan gebeurt er verder niets. Ik heb ergens gelezen, dat er eerst bootloader 84 op zou moeten staan, om te kunnen flashen via het netwerk. Mijn computer heeft geen com poort meer. Bij een oudere laptop heb ik nog wel een verloop van USB naar RS232 (volgens mij van Sweex). Daar heb ik ook wel iets mee gedaan met een Dreambox. Ik weet niet, of ik dan vanaf dat verloop met een nullmodemkabel de verbinding moet maken (ik heb namelijk 2x female stekkers nodig) en heb alleen een nullmodemkabel liggen van het Humax tijdperk. Wat kan ik het beste doen, hoe krijg ik een actueel image in mijn Dreambox? Is er toevallig iemand in de omgeving van Amersfoort die dit voor mij zou kunnen en willen doen, mocht ik er niet uit komen? Bij voorbaat dank voor alle tips en hulp.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.