Ga naar inhoud


fred33

Lid
  • Items

    187
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fred33

  1. Een andere suggestie is (if all fails):

     

    vaste kern draad met druppel soldeer erop - soldeer af laten koelen en dan proberen de achtergebleven stukje kern samen eruit te trekken.

     

    Ja... en anders - gewoon hele connector vervangen... wel drastisch - maar wat moet, moet.

  2. En of het van deze tijd is - sterker nog - je zou satelliet televisie opnieuw moeten waarderen voor wat het is!

    Met satelliet televisie kun je nog volledig anoniem kijken: niemand weet dat je naar een bepaalde zender aan het kijken bent - zelfs de broadcaster niet, je geeft niets prijs aan derden - zelfs niet iets zoals 'IP adres'.

     

    Het recht op vrije nieuwsgaring? Dat je als eindgebruiker/kijker nog altijd zelf kunt beslissen om wél of niet naar een bepaalde zender te kijken binnen het ontvangstgebied, er zit geen derde partij tussen waar je afhankelijk van bent. Je hoeft ook aan niemand van te voren te vragen of je alsjeblieft (weer) naar zender xyz mag kijken.

     

    We hebben gelukkig nog niet massaal te maken met infrastructuur falen - maar b.v. bij overstroming, stroomuitval (in de wijk) - gaat je internet of kabeltv niet meer werken. Met satelliet-tv ontvangst heb je het nog zelf in de hand - zolang je maar je eigen prik regelt en je eigen zaakje op het droge hebt.

     

    Fred

    • Like 1
  3. 1 hour ago, mati said:

    Je zou een straalverbinding kunnen maken tussen woning en schuur met bijvoorbeeld een "Mikrotik Wireless Wire Cube Pro"

    In de stal een POE switch en bekabeld naar de camera's

    Eventueel een WiFi punt voor andere doeleinden

     

    Exact. Als een zichtverbinding mogelijk is - dan is dat een goede optie. dus b.v. twee antennes op het dak en aan de andere zijde eveneens op het dak. Twintig meter op 802.11n moet geen probleem zijn.

     

    Het is dat de plannen heel groot zijn (met twee cameras en al)... die cameras zou je bedraad naar die access point moeten brengen. Dat scheelt aanzienlijk, zodat je de wireless alleen als punt-punt verbinding hoeft in te zetten.

     

     

     

     

  4. Ja groot gelijk om die accupack te fixen, ipv een nieuwe... ik heb het idee dat de nieuwe modellen lang niet zo goed zijn gebouwd als de oude.

     

    Die PSR12 VE-2 was gelukkig heel populair geweest. Op (Duitse) webshops zijn die vervangende accu-packs gewoon te bestellen. Wel kan er verschil zitten in de gebruikte materialen, maar vooral de 1.2V cellen die zijn verwerkt als pack. Zo heb je 2.0, 2.2, 3.0 en 3.5 Ah uitvoeringen... althans, de geclaimde capaciteit.

     

    Nu je een vervangende pack hebt besteld, zou je ook voor de gein de avontuurlijke route kunnen nemen: de bestaande accu-pack van nieuwe NiMH cellen voorzien, dan weet je ook wat voor kwaliteit erin gaat.

     

    En voor wie heel zuinig met z'n accucellen om wilt gaan... je zou ook afzonderlijk per cel kunnen opladen met een daarvoor bestemde (microprocessor gestuurde) lader. Ik doe dat toevallig voor een netbookje, waarvan de interne oplader het niet meer doet. (Maar dan voor 3.7 V cellen)

     

    Succes!

    bosch_accupack-lines-scale-2_00x-gigapixel.png

  5. 3 uren geleden, ceesv zei:

    Modaal salaris in Nederland is bruto € 2.800 per maand.

     

    Ben je specialist in je vakgebied met jaren ervaring, kan je daarboven komen, maar de meeste werknemers in Nederland zullen het met maximaal € 3.000 bruto per maand moeten doen.

     

     

    Zo is de waardering inderdaad ja. (Installatie) Techniek wordt niet al te gewaardeerd in Nederland. En als je er iets over zegt, krijg je al commentaar van "je CV de prullenbak in", "dream-on" ...

     

    Alsof je als werknemer blij moet zijn dat je zo'n baan kan krijgen tegen die betaling. Met schalen, CAO, loonmatigingsconvenanten wordt het dan alvast onbespreekbaar gemaakt: "Zo zijn de afspraken"... vooral niet teveel macht bij de werknemer leggen.

     

    Dat is ook de reden, waarom de jongere generatie het niet als aantrekkelijk ervaart. Die willen dat allemaal niet, jarenlang tegen 'modaal' aanhikken. Job-hoppen is de enige manier om trapsgewijs bovenuit te komen. Je geeft ze de opleiding en weg zijn ze.

     

    Maar goed, nogmaals "no hard feelings"... Ik heb hier terloops Broadcast Partners nog tips gegeven bij een gerichtere werving, misschien lukt het wél binnen dat bedrag. Het is net als een koopje scoren op de markt - wie weet? Ik wens ze oprecht veel succes. 

  6. 37 minuten geleden, Sprietje zei:

    Ik denk dat je met bruto Euro 3500 - 4200 per maand in Nederland niemand krijgt voor dat werk. €78.000,- inclusief vakantiegeld en 13e maand lijkt me een betere schatting.

     

    Ja, dank Sprietje 👍 voor de bevestiging dat ik er niet alleen sta in de inschatting...

     

    Ik denk ook dat je die richting op moet. Is eenmaal ook een unieke baan - dus is *extra* aantrekkelijk salaris op z'n plaats en tsja, concurrentie op de arbeidsmarkt ook. Is niet eens zo'n gek bedrag.

     

    Dat werkgevers, eigenaren, investeerders en aandeelhouders niet bereid zijn om het te betalen, is andere koek. Maar zo is het altijd geweest: is hun sport om niet teveel te betalen. De machtsverhoudingen verschillen: diegenen die de werkopdrachten bedenken vinden het altijd triviaal wat de uitvoerende moet krijgen.

     

    Maar daarom zal die vacature naar mijn verwachting ook tijdje open blijven staan. "Keep on dreaming" is eigenlijk een advies richting de wervende partij. Want wie weet? Reageert daadwerkelijk een capabel en enthousiast iemand, een bergwand beklimmer (m/v) met novice zendamateurlicentie en MBO-T die het vak zo fijn vindt en in de buurt van Terneuzen woont - dat ie het eigenlijk wel best is. Het kán hè?

     

    Maar serieus - ik denk ook dat je dit soort specialistische vakmensen ook moet combineren: daar zijn er gewoon niet veel van en iedereen vist in diezelfde vijver. Wellicht zelfs in de vorm van een apart uitzendbureau, die dan mensen per project bemiddeld die naast zendmasten ook windmolens doen. Maar lager bij de grond: werven bij (outdoor) klimmuren en toch wat aan salarisbereidheid doen.  

  7. 15 minuten geleden, Drs. IJzerbout zei:

    Ik denk eerder dat zo´n baan bij bruto Euro 3500 - 4200 per maand begint (en dat is al veel) en dan met ervaring, leeftheid en zin om te werken naar boven gaat.

     

    Nu ja - we zijn het niet heel erg oneens met elkaar... het bedrag wat jij aangeeft is inderdaad wat 'de markt' realistisch geeft. Maar iemand met al die veelzijdige kennis, vaardigheden en diploma's heeft dan ook andere opties en keuze mogelijkheden.

     

    En overigens... wat jij daar opsomt, wordt niet eens naar gevraagd initieel hè? Staat niet in de vacature. De waardering (ook in geld) in Nederland - blijft dan ook achterwege, ik proef hier echt uit: liever niet teveel betalen aan salariskosten.

     

     

    Overigens hoef ik niet over dat soort salarissen te dromen... ik doe namelijk andere dingen, misschien omdat ik daarom anders naar kijk: unieke baan, speciaal werk: dus ook speciaal salaris. Zo zie ik het.

     

    De satelliet/RF hobby is louter hobby voor mij hier.

  8. 1 uur geleden, Drs. IJzerbout zei:

    Je blijft de vraag schuldig van wat jij denkt dat deze baan waard is?

    Wat vind jij een fair (bruto) salaris voor deze job?

     

    Ik blijf nieuwsgierig. 

     

    Ow sorry... ik ben geen deskundige hierop he? Maar als je het écht aan mij vraagt: 6000 EUR bruto per maand = 72000 EUR per jaar; met vakantiegeld komt dat op 78k , om mee te beginnen. Dat lijkt me redelijk - gezien de uniekheid en de risico's van het werken op hoogte... je moet dit maar kunnen...

     

    Dat gezegd te hebben... écht he? "no hard feelings"... constructief gedacht: denk ik dat BroadcastPartners ook gerichter moet werven... zodra het weer open mag: bij ... klimsporthallen enzo werven. Dat zijn tenminste mensen die al 1 component leuk vinden om te doen: die houden van klimmen en gefocust bezig zijn op hoogte.

  9. 7 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

    Met zo'n instelling lag jou sollicitatie bij mij als eerste in de prullenbak. 

     

    Ja, dank voor de eerlijkheid... maar daarom werk ik daar ook niet, in alle eerlijkheid mijnerzijds.

    Ik hou kennelijk gewoon niet genoeg van 'dat vak' om dat voor een salaris 'dat in lijn ligt' te werken.

     

    ... en kennelijk velen met mij, want tsja - anders hadden ze ook geen vacature voor uit hoeven schrijven en moeite voor moeten doen.

     

    Is ook niet bedoeld als sneer... maar ik vind dat het gezegd moet worden: Wat is je werkelijke intentie dan als wervende partij? Zeg het dan ook zo: "We willen graag de mensen die dit soort uitzonderlijk werk willen verrichten, maar we kiezen ervoor er niet extra voor te belonen, dat budget is er gewoon niet".

     

    Dus nee... ik wens Broadcast Partners veel succes in het vinden van nieuwe medewerkers... "met zo'n instelling".

     

     

     

  10. "Een salaris dat in lijn ligt met je opleiding en/of ervaring" - mjah.

     

    Kennelijk toch niet zo dringend dan... als je niet eens uit intentie de twee woorden "Goed Salaris!" durft te vermelden.

    Kortom, dit is werk dat je voor groot deel uit liefde voor het vak moet doen, ofzo...

     

    Zie je vaker - ook in andere branches... wel elk kwartaal huilen, janken en klagen dat er geen goed technisch personeel te vinden is, die bereid is om "een salaris dat (slechts) in lijn ligt met je opleiding en/of ervaring".

     

    Want laten we wel wezen... "Een salaris dat in lijn ligt met je opleiding en/of ervaring":

    • Voor minder ga je het heus niet doen (waarom zou je?)
    • Die opleiding en ervaring wordt elders ook gezien
    • De waardering voor dit werk zal ongetwijfeld ook wel zo gewaardeerd worden: "In lijn met je opleiding en/of ervaring".

     

    Leuk om te zien het filmpje, niet om serieus op in te gaan...

     

    Ze willen graag jonge, naar vooral niet al te dure mensen - zeg het dan ook zo. Salaris indicatie mag ook best worden gegeven. Hoeft geen zoekplaatje, kleur-beken spelletje te zijn.

     

    Fred33

    • Like 1
  11. 3 minutes ago, minplus said:

    Ook als het uit Nederland zou zijn heeft het melden vermoedelijk nog steeds weinig zin.

    In de jaren 80 een aantal malen gedaan vanwege straaljagers die op 30 meter hoogte overkwamen. Na de zoveelste keer eens gevraagd of ze er wel iets mee deden waarna de persoon aan de telefoon toegaf dat het in een la verdween.

    Correct... zo is het. Als burger heb je niet zoveel invloed op het luchtverkeer. Al helemaal niet, als het om militaire vluchten gaat.

     

    Zo was er een keer een Canadese gevechtshelikopter... die zichtbaar wilde kapriolen maakte laag boven Amsterdam en Utrecht. Je kunt het melden, van MinDef krijg je keurig een zo objectief mogelijk antwoord. Maar meer dan dat krijg je niet.

     

    Pas als het een keer echt goed misgaat (ernstig ongeluk - met onschuldigen dood ofzo) - staat iedereen weer in de rij om verontwaardigd te zijn en afkeurende statements te geven... Zo werkt het dan weer.

     

    Tot dan - hebben we niets over te zeggen... je mag er hooguit wat van vinden, dat is je enig recht. En zij negeren het.

     

  12. 9 hours ago, gerrit B said:

    De conclusie is dus eigenlijk wat ik ook al had bedacht nl. de tekens zijn bedacht in een tijdperk dat het handig was om zaken met een aantal pen/penseel strepen snel aan te kunnen geven/omschrijven.

    In het huidige digitale tijdperk is het echter achterhaald en onhandig in gebruik en is een compacter systeem met minder tekens veel eenvoudiger.

    Nu bevindt men zich nog in een overgang van oud naar nieuw en het wachten is op een simpelere methode om de oude tekens te gaan/blijven gebruiken of om afscheid te gaan nemen van de oude tekens en gebruik te gaan maken van een simpelere schrijftaal welke op den duur de oude schrijftaal zal gaan vervangen.

    Maar of wij dat nog gaan meemaken?????

    :) Die conclusie mag jij trekken... alleen zou ik willen aangeven dat het onderwerp groter is dan dat: mensen zijn nu eenmaal divers en kunnen raar en emotioneel handelen. De kans is groot dat velen het niet leuk vinden dat er maar voor ze wordt bepaald hoe zij voortaan hun diepste gedachten moeten overbrengen aan de voor hun speciale groep mensen.

     

    Bedenk, dat ook wij rare constructies hebben... die eveneens "echter achterhaald en onhandig in gebruik" zijn... onze QWERTY toetsenbord (hoe de toetsen zijn geplaatst en hoe die is ingevuld: QWERTY, QWERTZ, AZERTY? QWERTY met een ñ ? In het verleden zag je ook dat er initiatieven waren om het te *verbeteren* DVORAK keyboard bijvoorbeeld... maar wie *dat* kent, is al een specialist (DVORAK werd 'm niet).

     

    En ondanks de technologische ontwikkelingen (met 3D muizen, finger tracking, touchscreens) - zie je, dat er altijd nog een QWERTY (variant) toetsenbord indeling mogelijk moet zijn, die wordt dan met man en macht gesimuleerd voorgesteld ... op een touchscreen ... een indeling dat stamt uit 1878...

     

    Het is dus niet een 'done deal', dat het een kwestie van tijd is... het hangt van meer dingen af in hoeverre de bereidheid en acceptatie van de (nieuwe generatie) mensen er is om een nieuwe manier van input te adopteren. Immers, het is niet voor niets zo - dat er zo'n enorme lijst is van input methods.

     

    Alleen al voor wat wij hier met 1 woord "chinees" noemen, blijkt in werkelijkheid een hele diverse groep te zijn. Dus, de conclusie die jij hebt bedacht... wil ik verbreden: het is nog niet zo simpel als voorgesteld; omdat de mensen niet zo simpel zijn als ze door anderen willen worden voorgesteld.

     

    Fred

     

  13. 2 hours ago, gerrit B said:

    Maar dan zijn we er nog niet uit waarom men geen Chinese tekens invoert terwijl men die wel leest en waarom men die vertaalslag niet overslaat?

    Dus, je vraag is: "Waarom schrijven ze dan niet gewoon direct die chinese tekens op een tablet/touchscreen ipv die rare input systemen hanteren?"

     

    Ik kan alleen maar gissen, dat

    - chinese schrijftaal - anders is dan spreektaal: "Sommige uitdrukkingen zijn niet eenvoudiger in formeel schrift uit te drukken, maar alleen in 'code', voorbeeld '520' (= Ik hou van jou ; doch alleen in het mandarijns... in het cantonees betekent het juist "ik hou NIET van jou" - dus ja, heel erg subtiel en verwarrend ja) en cantonees: 886 = byebye (tot ziens). (Hier komt eigenlijk geen chinees aan te pas, het is een eigen 'digitale taal' geworden).

     

    - niet iedereen is de chinese *schrift* machtig... maar kunnen het wel spreken (en dus fonetisch uitdrukken wat ze willen zeggen - middels die input methods naar keuze). en je hebt mensen die een beetje tussen-in zitten... dus die weten *ongeveer* hoe je het schrijft, maar niet in detail, weten het wel hoe ze het moeten zeggen (fonetisch) en krijgen vervolgens een hint terug van de input-method en daarmee kiezen ze (naar hun gevoel) het juiste.

     

    - mensen die 'chinese traditional' gebruiken (kijk maar onder google translate, zie je ook direct *twee* keuzes: chinese traditional / chinese simplified); eveneens voor het gemak... sommige karakters zijn in 'traditional' zo ingewikkeld... ben je wel even mee bezig, terwijl je met een input method veel sneller klaar zou zijn (de computer + input method helpt je tot sneller resultaat).

     

    - gewoon praktischer :)Voorbeeld weer dat 'ik hou van jou':  我愛你 (traditioneel) ... dat middelste karakter 愛 "ai" (of "oi" in cantonees). Hier! Je mag kiezen: of 13x 'strokes' met je penseel (of vinger op het glas tegenwoordig) op het papier schrijven; of twee of drie keyboard toetsen kiezen...

     

    ...denk ik. Maar je ziet, het gebruik van 'chinees' is heel divers, niet alleen afhankelijk van geografie, cultuur... maar ook 'generatie', context en gebruik.

     

    (Overigens, beheers ik zelf geen chinees, althans niet levendig taalgebruik - ik heb in het verleden alleen maar meegewerkt aan het ontwikkelen van vertaalsoftware van/naar chinees voor verschillende markten in de wereld en de verschillende input methods, daar heb ik die kennis van overgehouden)

     

    Fred

     

     

     

     

  14. Als ik enigszins verhelderende (verbredende) bijdrage mag leveren omtrent dit onderwerp...

     

    - Je hebt *verschillende* manieren om chinees te typen!

     

    Sterker nog... er is een hele waslijst van die verschillende input manieren:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_input_methods_for_computers

     

    Maar grofweg heb je methoden die gebaseerd zijn op klank (fonetisch) of op schrift (hoe een chinees karakter is opgebouwd en eruit ziet)

     

    Daarbovenop zijn er twee soorten chinese schriften: Traditioneel (wordt gebruikt in Taiwan, Hongkong en Macau) en Simplified (mainland China).

     

    Nu, in de gesproken taal, is een verscheidenheid aan chinese talen... sommigen duiden dit als 'dialect' - maar ik laat het aan de sprekers zelf over hoe zij dat aanduiden: eigen aparte taal of dialect. (Het kan weleens gevoelig liggen).

     

    Dus, Gerrit (de topic starter): " in een land als China" ... China is maar *1* gebied waar chinees wordt gesproken, geschreven en getypt. De wereld is veel groter dan China alleen - ook al is China heel groot en hun invloed op de dag groter aan het groeien.

     

    Een fonetisch input systeem is b.v. Zhuyin ook wel geinig "bopomofo" systeem genoemd; deze wordt louter in Taiwan gebruikt (en door mensen uit Taiwan die elders in de wereld wonen natuurlijk). In China, wordt dit systeem niet gebruikt. Zij gebruiken het officiele Pinyin (gebruikt westerse alfabet met eventuele hulptekens en cijfers).

     

    Met de komst van SMS, smartphones, chat faciliteiten online - is in de vele communities ook weer sub-culturen ontstaan... met hun eigen afkortingen, symbolen en codes ... 

     

    Dus antwoord op je vraag: "Hoe voeren die dan hun tekst in?" - daar zijn dus verschillende manieren voor! (zie URL) en 'chinezen' zijn niet noodzakeljkerwijs homogeen... elk sub-cultuur/volk/community kan het weer anders doen. Je kunt je voorstellen... in Hongkong, wordt andere taal gesproken (cantonees)... ga je daarmee een fonetische input methode gebruiken, dan ziet dat er compleet anders uit:

     

    Zie voorbeeld van Kabeltje (hierboven):

    洗手间
    Xǐshǒujiān
     
    In Hongkong, zou je
    洗手間 (let op die laatste karakter verschillen)
    sai2 sau2 gaan1 (in het cantonees volgens Jyutping systeem); gelukkig zou je in Hongkong (nog wel) gewoon "Toilet" of "Tooh Let!" kunnen zeggen, voordat de nood te hoog is...
     
    Zie je? de (nog grotere) wondere wereld van 'chinees'
     
     
    Fred
     
     
     
     
     

     

     

     

     

  15. 2 hours ago, leor888 said:

    Is er iemand die mij iets meer info kan geven om deze situatie te kunnen begrijpen?
    Ik wordt helaas niet veel wijzer van voorgaande 'info' welke waarschijnlijk gevoed werd door irritatie / onbegrip van mijn leken begrip van de situatie?

    Er staat dat mijn solo2 een common interface heeft maar later dat ik deze moet aanschaffen?

     

    1) die 'common interface' (CI) - daar gaat een module in... de CI-module (ook wel CAM genoemd) -

    2) vroeger... ging vervolgens een losse kaart op zijn beurt weer in die CI-module

    3) tegenwoordig, zie je steeds meer dat providers geen losse kaarten meer willen - en hebben ze die kaart als het ware ingebouwd in zo'n CI-module

     

    CAM = conditional access module  

     

    Ik doe er ook een afbeelding bij...

    Die dikkere sleuf boven die twee dunne kaart sleuven is de CI... daar gaat dus zo'n CI-module (ook wel CAM geheten) in.

    Sterker nog, die Solo2 - heeft *twee* CI-sloten... daar kunnen dus twee CI-modules in.

     

    CI-module_in_VU+solo2.jpg

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...