Jump to content

fred33

Members
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by fred33


 1. Een belangrijke factor die ook de andere leden aangeven is, dat op 16E bepaalde transponders op zowel H als V uitzenden.

  Heb je de LNB niet zuiver (dus niet maximaal haaks tov H en V), dan is er interferentie tussen die twee polarities.

  _ Signaalsterkte kan hoog zijn, maar met wat pech, onbruikbaar (vanwege die cross polarisatie)

  - Je stelt dat de Vu+ het wel doet... dat is fijn, maar dat sluit niet uit, dat de LG meer signaal en meer zuiver signaal nodig heeft.

   

  Dus mijn advies: blijf de zaak zuiver houden - cross polarisatie is in dit geval belangrijker dan signaal sterkte.

   

  Succes


 2. 7 hours ago, de vrije fries said:

  ... Op deze manier beëindigde een van de grootste mediagroepen van Samanyol Yayin Grubu (Samanyolu TV Avrupa, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV, MC TV, Dünya TV, Tuna Shopping TV, Irmak TV, Samanyolu TV HD, Shaber HD, MC EU) hun activiteiten of iets kleinere Ipek Medya (Bugün TV, Kanaltürk) en veel kleinere tv-stations...

   

  Ik heb Samanyolu TV Avrupa wel vaker gezien vroeger - omdat ze de transponder deelden met duckTV (toen nog bebeTV geheten) :D op Astra3 (KabelDeutschland bouquet).


 3. Ik draai de Canaldigitaal app op AndroidTV 9 - op een RockPi 4, is een klein computerboardje - met dezelfde formfactor als een Raspberry Pi model 4.

  Ik heb het gewoon geinstalleerd toen het zichtbaar werd in Google App store...

   

  Het werkt - met wat nukken... zo klaagt ie dat ik geen WiFi heb (ja, duh! Ik heb de RockPi4 bekabeld aangesloten op Gigabit ethernet)... hoe omzeil ik dit?

   

  1) je klikt de foutmelding weg

  2) je kiest een programma dat volgt ("next")

  3) vervolgens kies je 'terug'

  4) opeens vergeet de app dan dat je nog steeds niet op WiFi zit - en laat ie gewoon het programma zien.

   

  Prima beeld!

   

  Maar wat ik me afvraag: Waar zijn de erotiekzenders gebleven in de app? (Zijn die er gewoon niet - in de AndroidTV app?)

  En... als je op 'alles' kiest, krijg je ook zenders te zien als 'ITV' enzo... met slotje erop ... heeft iemand idee hoe je die dan kan enablen?

   

  Fred

   

   

  Rock_Pi4_Heatsink_30133390-03[1].jpg


 4. Ook de Zweedse dames hebben er zichtbaar zin in:

   

  Name: SWE041
  Provider: alla
  Video Width: 1920
  Video Height: 1080
  Apid: 4112
  Vpid: 512
  Tsid: 1
  Sref: 1_0_1_1_1_1_46AB8E_0_0_0
  Pmtpid: 257
  Pcrpid: 512
  Sid: 1

  Orbital Position: Orbital Position: 7.0° E
  11151V 3600 3/4 8PSK DVB-S2

  SWE041_1_0_1_1_1_1_46AB8E_0_0_0.jpg


 5. Eigenlijk moet dat hele rechtensysteem herzien worden, want het is echt niet meer van deze tijd.

   

  Vroeger, was er weinig keuze - bereikten signalen je woonkamer ook slechter (ja, zelf ontvangen... zelf met een hoge mast op je dak en een yagi - je omwonenden vonden het maar niks)... Maar tegenwoordig?

   

  Tegenwoordig heb je veel meer mogelijkheden om tv uitzendingen te kunnen zien... kabelnet, ether, satelliet, IPTV... IPTV-via-VPN-van-elders... ...

   

  Ook moeten de rechthebbenden achter hun oren krabben: wanneer is het pas genoeg? Afgelopen Super Bowl was droevenis, zeker als je zo sneu via de BBC moest kijken - geen Amerikaanse reclames... maar dat was nou juist het feest bij dit event.

   

  Eigenlijk - zou het model heel anders moeten zijn... de bedragen voor reclame is monstreus - en! het *is* al een uniek reclame event geworden.

  Gewoon afkopen - free view for all - all over the world. Past ook in het "Make America Great Again"... laat het maar als uithangbord zien hoe groot en tof je Amerikaanse adverteerders zijn - hebben wij ook eens een keer lol aan en vooral geen gezeur over rechten en pietluttigheid over uitzendingen die je al op een ander voorkeuze kon zien... Dat laatste is echt onbegrijpelijk... de kijker kijkt wat ie kan zien!

   

  Een ieder die dat wil beperken, heeft z'n eigen belangen voor ogen - niet voor de kijker.

   

  Fred

   

   

   


 6.  

  1 uur geleden zei georges:

  Hopelijk tot nooit meer, maar wie weet???

   

  Nou ja - zo moet je als mens niet zijn vind ik... alleen hier wenden als je problemen hebt - vervolgens nooit meer zelf een bijdrage aan anderen (proberen) te leveren - dat lijkt mij geen succesvolle instelling... als Mens.

   

  Maar goed - fijn dat het enigszins werkt - succes en veel plezier ermee verder...tsja.

   

  Fred


 7. 1 uur geleden zei georges:

  Verbinden mit 192.168.1.9.

   

  Verbunden.
  Dreambox reactie: Login successful.
  ** Ophalen directory lijst **
  FTP-Transfer wird gestartet
  Transfer abgeschlossen
  ** Verzenden bestand "/var/tuxbox/config/enigma/services" **
  FTP-Transfer wird gestartet
  Transfer abgebrochen
  Fout bij verzenden van bestand "services" naar de Dreambox.
  Verbindung wird getrennt.
  Verbindung getrennt

   

  Wat kan zijn is:

  - dat de programmatuur iets probeert op te vragen voor ftp transfer dat niet bestaat (b.v. verkeerd bestandsnaam en/of pad: /etc ipv /etc/enigma2 )

  - die /var/tuxbox/config/enigma/services (die dan net ergens anders staat - of niet bestaat - of 0 bytes heeft (wie weet))

  - dat je box wel iets wil versturen, maar dat je opvragende PC het niet kan opslaan (b.v. verkeerde directory met te weinig rechten, enz enz)

  - Een andere mogelijkheid is, dat een software-firewall (op je windows PC), de inkomende ftp port 22 blokkeert. Port 21 is om de verbinding op te starten - dat lukt zo te zien wel), port 22 is voor data transfer.

   

  Dus... op basis van wat je met ons deelt: IP connectie lukt ("verbunden"), ftp transfer kan worden gestart, maar daarna gaat het mis.

   

  Ik zou zeggen... probeer het eens handmatig op te halen met een windows - cmd box? En kijken of je /var/tuxbox/config/enigma/services kunt ophalen.

  Maar, wat Tonskidutch ook al zei... *waarom* wordt dit bestand opgehaald?

   

  Immers... je zou eerder verwachten dat /etc/enigma2/lamedb benodigd is...

   

  Een tekening hoe de boel met elkaar is verbonden zal trouwens helpen om beter te begrijpen wat er mogelijk mis is.

   

  Groetjes

   

  Fred

   

   

   


 8. Drie belangrijke aspecten die worden vergeten ten aanzien van IPTV en traditionele broadcasting:

   

  1) Anonimiteit: Wie naar een broadcasting kijkt of luistert, kan men moeilijk achterhalen - ja, daargelaten dat daadwerkelijk een meetwagen langsrijdt die je local oscillator gaat zitten meten - dat soort bangmakerij verhalen uit de jaren 60. (Die meetwagen is allang naar de sloop gebracht - sterker nog, zelfs de sloop is inmiddels gesloopt).

  Met IPTV, Internet radio, kijken via een setopbox-met-retour, VOD, heb je die anonimiteit niet - 'men' weet dat je afstemt en kan het nog aantonen ook, ook partijen die daar niets mee te maken hebben - kunnen het in theorie achterhalen.

   

  2) Bulk geld: Doordat niemand echt weet wie (op dat moment) het publiek is, worden reclame gelden met de natte vinger ingeschat en betaald. Immers... hoeveel mensen bereik je dan? Geen idee... maar het is op die en die zender, met zoveel % dichtheid - laten we bedrag X doen.

  Met dit soort bulk gelden - kun je een hoop doen. Adverteerders houden hier niet van, maar wij houden weer niet van adverteerders eigenlijk - dus dat is okee.

   

  3) Controle door tussenliggende partijen: Met IP is heel veel mogelijk om je te beletten om iets te zien of te horen... geofencing, IP blocking... allemaal mechanismen die ervoor kunnen zorgen dat jij bepaalde uitzendingen niet kunt zien of horen. Is ook niet in het belang van het publiek.

  Nee... voor mij blijft (satelliet) ontvangst nog steeds een prachtig medium. Moeten we nog steeds blijven ondersteunen! Als de uitzender aan je de uitzending wil tonen, dan wil ik het (als publiek) willen kunnen ontvangen!

  Fred


 9. En... als we nou eens die zenders zelf op zeer laag vermogen (genoeg voor je kamerradio) hermoduleren? Dus... (als de zenders nog als internet stream te beluisteren zijn) ophalen en vervolgens zelf opnieuw moduleren (= uitzenden) op de frequentie die we zelf zo nostalgisch mooi vinden.

   

  Bijvoorbeeld met een Raspberry Pi (met RPi TX)

  Is dat een idee? :D

   

   


 10. Ze zijn ook bij (de niet nader te noemen) van oorsprong Duitse electronica postorder te koop! Ik denk dat ik er eentje ga halen - voor mijn SDR experimenten.

   

  Misschien offtopic, maar welke receiver gebruikt men doorgaans voor zulke lage SR waarden?

   

  Alvast bedankt

   

  Fred33

   


 11. In het verleden gespeeld met 'narrow signals' op SES4 (22W); rond 11588 MHz. - geen idee wat deze signalen zijn (125 kHz wide). Maar zo'n stabiele LNB zou zeker hebben geholpen ja. Waar kun je die handig bestellen (of vlak over de grens halen) ? *** rekent weer porto over enzo... met levertijd van een week - dat schiet niet op. Met die Home Pro wil ik het experimentje nog een keer herhalen ja... dan denk ik dat je gelijk profijt hebt van die frequentie stabiliteit.

   

  De Inverto Black Ultra geeft vooralsnog lagere noise figure op... Hoe denken jullie daarover?

   

  Groetjes

   

  Fred
   

  narrow_sat_signals.jpg


 12. 34 minuten geleden zei Codx:

  jij loopt wel erg achter inderdaad. De oranje kaart is volop in gebruik maar NPO 1 UHD gaat alleen open als je die oranje smartcard in een officiele CI module stopt of een officiele CDS ontvanger., dan draait die namelijk in nagra mode ipv seca mode.

   

  Ja sorry - ik was onder m'n steen in slaap gevallen :D Is toch anders he? Als Oranje niet meedoet aan WK...

   

  Ok! Dank voor je antwoord... ik heb wel een officiele CI module, maar die is vast te oud :( (zo eentje met DIGITAAL in het rood)

   

  Groetjes

   

  Fred


 13. En... met die Triax'n kan de nauwkeurigheid van de schotel en klaparm uitmaken, zeker als je 'm transporteert.

  Kijken of de klaparm en LNB houder nog wel in het midden en brandpunt staat.

  Proefondervinderlijk schuiven, duwen, trekken voor optimaal ontvangst helpt - is mijn ervaring.

  (Ik heb een Triax 78, 88 en 110 gehad).


 14. Ik heb nog even voor je gekeken: een Hama Universele afstandsbediening 4in1 (12306) kost een tientje en heeft als VU+ code 4473.

  Dit zou kunnen werken (ik heb een Duo2 en een Hama (11492) - Duo2 heeft mode2 als default - kan ik dus niet testen voor je).

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy