Ga naar inhoud


Max Power

Lid
  • Items

    126
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Max Power

  1. Het heeft voor en nadelen idd met meerdere mensen in 1 huis. En voor de overweging & besluitvorming. Toch fijn dat er o.a. dit forum is.
  2. Klopt, maar ik verwacht wel dat de huidige ARM processor en overige HW al weer een verbetering zijn t.o.v. de Mips in de Ultimo (v1 nog). Maar gewoon TV kijken gaat prima. We gaan ons meer inlezen, hopelijk word het (kunstmatige?) chiptekort ook eens opgelost en komt er weer wat meer op de markt beschikbaar. Als het glas hier ligt in de komende maand(en) zal ik wel iets moeten. 2 Kastjes voor mij prima, maar ik woon niet alleen. En voor de zeer leuke besparing door de introductie aanbieding , daar kunnen we toch zeker wel een vervanger voor aanschaffen.
  3. Ziggo gaat hier zo-ie-zo pleitte. Veel te onstabiel de laatste jaren. Talloze modem swaps/metingen enz maar blijft onstabiel. ( maar da's off-topic) De reden dat ze nog niet weg waren waren het DVB-C signaal en de afwezigheid van een alternatief. Maar gelukkig word daar nu voor reeds de sleuven ge-graven. De DVB-C verdwijnt anders helaas toch ook, in welke tempo weet niemand. Feit is dat bij nieuwbouw al geen coax meer aangelegd word. Althans hier in de nieuwe wijk niet meer. De overweging is alleen nog, gaan we de Ultimo nog upgrade'n voor een nieuwere DVB-S ontvanger of beter wachten.....
  4. Toch is het helaas een feit dat bv hier in de Nieuwbouw flat en wijk hier geen coax meer word voorzien/aangelegd, het deel wat reeds opgeleverd is heeft enkel glasvezel liggen.
  5. Met dat kastje Tonskidutch bedoelde ik uiteraard hun IP-TV kastje. Ik denk dat jij in een vergelijkbare situatie komt als wij. Als je de vrijheid van een eigen (E2) ontvanger gewend bent is het hard zoeken naar een weg om die vrijheid om die vrijheid te houden. Het zal hard zoeken worden naar een waardige eigentijdse opvolger voor de Ultimo. Gelukkig hebben we nog DVB-S. De hollandse commerciele zenders worden zelden bekeken, maar er zijn voldoende mogelijkheden. Maar het moet voor de huisgenoten wel Jip en Janneke blijven. Zoals het nu dus ook is met de Ultimo. 4 tuners, 1 zenderlijst Alles met 1 AB Opnemen bv doen/deden we niet vaak. Maar als je nodig was konden we dit tenminste ongecodeerd met de standaard kastjes is dit niet mogelijk. Sterker nog met providerkastjes gaan je opname's tegenwoordig de wolken in en bepalen hun de bewaartijd. Ik bedoel maar.
  6. Je kunt ook tussen de add-ons van Firefox meerdere sniffers vinden. Google croom is niet verplicht daarvoor,
  7. Ziggo zakelijk codeerde ook niets destijds, geen idee of ze inmiddels dat veranderd hebben. Maar ik vermoed en hoop idd dat het zo werkt met een eigen Multicast stream Vlan. Da's snel genoeg uitgevonden. Ik vermoed overigens dat Ziggo ook naar iets soortgelijks zal gaan, Hun nieuwe "ontvangers" hebben ook geen dvb-c ingang meer.
  8. VLAN's zijn geen uitdaging. Heb er hier nu ook meerdere. In de router & switch bepaal je welke wel en niet toegang tot elkaar hebben. Houd je netwerk safe en scheelt een hoop kabels. Je wilt je Wifi en zeker je gasten netwerk toch echt wel scheiden van je LAN. Maar we draaien steeds om de start vraag heen. Wat is een prettig en goede IP en DVB-S(2) combi?
  9. En precies dit stukje was niet zo volgens de meneer van Delta. Je kon eigen kastjes gebruiken. Heb jarenlang op zakelijke locatie's Windows embedded TV's en ook amino's gehangen. De eerste draaide gewoon op VLC met een kabel lijst, daar merkte de eindgebruiker niets van. In de Amino schoot je de zenderlijst in en ook klaar. Alles was hardstikke legaal. Signalen aangeleverd door KPN en soms Ziggo allemaal over glas. Die gaan zich echt geen risico lopen op dit soort aantallen dat dit illegaal was. Sterker, je kreeg de IP adressen gewoon van je provider aangeleverd. Alles zakelijk uiteraard. Vanuit thuis was dit via een VPN/firewall ook gewoon mee te kijken voor controle. Ben er nu alleen al bijna een decenium uit dus weet niet meer precies wat er op de markt is. Maar goed, ik wil graag een advies over een prettig combi kastje als wat ik de start topic vroeg. Anno 2022 moet dit toch gewoon in 1 kastje kunnen. Al was het alleen maar voor het gebruikers gemak en om het stroomverbruik binnen de perken te houden. De Vu+ Ultimo heeft zijn hobby & kijk uurtjes prima opgeleverd, maar de HW begint achter te lopen op de huidige mogelijk heden. Dus wat is een goede vervanger?
  10. Dus IP-TV is per definitie Illegaal?
  11. Ok, vreemd als dat zo is. Zal de beste man me fout hebben voorgelicht. Heb het nog thans uitdrukkelijk nagevraagd. Ik kon ook kiezen om bij hun extra kastjes bij te huren, of te kopen. Ik zie online IP-TV combi kastjes met DVB-S(2) welke iptv legale bron word daar dan voor gebruikt? Via een browser is geen optie. 2 van de gebruikers zullen daar niet mee overweg kunnen. Het moet simpel. Gebruik nu ook senioren AB voor ze met 6 functie's. Harder/zacht aan/uit zender hoger/lager.
  12. We hebben het hier over Caiway/Delta Ze zullen het niet voor niets zeggen.
  13. Vreemd, deze provider geeft zelf aan dat je ook met eigen hardware kunt kijken. Bij het informatiepunt ( info winkel van glasvezelprovider) gaf deze aan dat je bv met een eigen google android kastje gemakkelijk kon kijken
  14. Max Power

    Vu+ Ultimo en IP-TV

    Hallo Allemaal, Omdat het over een onderwerp gaat wat in meerdere sub-topics gaat ben ik me niet zeker of ik de juiste heb uitgezocht. Het gaat om het volgende: Wij bezitten al een hele poos een Vu+ Ultimo (1e gen) met 2x DVB-C en 2x DVB-S naar volle tevredenheid. Ook voor diegene hier in huis waar het geen hobby voor is. Nu gaan wij binnenkort ons inkomende DVB-C signaal kwijt raken, Dus die tuners worden daarvoor werkeloos. De nieuwe TV signalen van de provider zullen via IP-TV binnen komen. De easy-way-out zou zijn hun kastje gebruiken uiteraard, maar dat willen we niet. Het liefst blijf ik 1 kastje gebruiken waar ook DVB-S mee gekeken/geluisterd kan worden. Nu heb ik de settings van Hans geprobeerd en daar zitten stream-kanalen bij, maar echt soepel lopen die ook niet ALS ze het doen. Ik ben me niet zeker of dat aan mijn Ultimo ligt die dat niet trekt? of zit dat ergens anders?. En ik weet ook niet of dit vergelijkbaar is met wat van een provider komt. Dus de overweging is, kan ik met deze hardware uit de voeten, of moet ik helaas opwaarderen. Ben al weer een tijdje minder goed op de actuele ontwikkelingen op dit gebied. Maar met Debian bv kan ik redelijk overweg. Graag advies, Groet, Max Power
×
×
  • Nieuwe aanmaken...