Ga naar inhoud

jackren

Leden
 • Aantal items

  175
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jackren

 1. schotel geplaatst, is inderdaad van andere kwaliteitscategorie als de triax👍. nu nog even uitrichten, als ik alleen de 2 lnb wil gebruiken voor astra 3 (23.5) en astra 2 (28.2), kan ik dan het beste de lnb's allebei iets uit het midden en een graad of 5 ertussen plaatsen en dan beginnen met schotel te stellen voor de 23.5 en dan later de 28.2 goedzetten door schuiven/draaien op de rail?
 2. @Tonskidutch, zijn de zenders dan ook meteen verwijderd uit alle boeketten verwijderd? kan namelijk niet meteen testen, gebruik alleen linux pc's (demoneditor) , en moet oude windows laptop eerst opstarten om Dreamboxedit te gebruiken. Als ik met demoneditor 1 sat wis en opsla, en dan zenderlist opnieuw laadt in programma, zijn alle zenders weer terug.
 3. Hoe kan ik het eenvoudigst 1 satteliet met alle daarbijhorende zenders verwijderen van een settingstlijst? Bv van 19,1 verwijderen van settingsijst 19,1 -23,1 en 28,2
 4. @Sprietje Ik heb de gibertini OP 85 SE schotel besteld met de met de multifeed houder voor 2 verstelbare lnb's van gibertini. (astra2 en 3 ) welke lnb's + switch adviseer je voor deze opstelling?( gewoon goed , hoeft niet perse de duurste te zijn).
 5. je mag zeggen wat je wilt, maar als je alleen wat commentaar hebt en nutteloos advies, heb ik liever dat je niks zegt. opstelling is op zich goed, Paal beweegt geen milimeter en zeker minder dan 2" buis ( buis op paal is niet van toepassing was voor andere schotel opstelling) Triax is inderdaad niet het beste, kwam ik achter en heb toen de bestaande setup zo goed mogelijk proberen te verstevigen. ga waarschijnlijk toch voor advies van Sprietje, gibertini met verstelbare rail voor 2 losse lnb's.
 6. Is deze dubbele lnb, Inverto BLACK Pro - 6° Monoblock Twin LNB hetzelfde als de konig die jij adviseerde? die zie ik namelijk niet op de duitse site die de Gilbertini voordelig aanbied.
 7. bedankt voor advies, denk dat ik een nieuwe gilbertini 100 schotel koop en dan of een KÖNIG KN-LNB-TM60N Lnb twin monoblock 6.0°, of 2 bestaande lnb's met nieuwe switch.
 8. is deze ook geschikt voor gibertini 100 schotel? ps is 6 graden niet te veel? 28.2-23.5=4.7 graden , is er geen twinlnb met 5 graden afstand?
 9. Fout uitgelegt, schotel uitgericht met schotelklemmen, toen schoor geplaatst,maar omdat ik de alu schoor vast moest boren op dik stalen spantbeen, is de boor uitgegleden en klopte maat niet meer van de schoor, dus draadspanner ertussen geplaatst om schoor op maat te maken.
 10. een zelfgemaakte schoor met daartussen een draadspanner voor fijn-afstelling. maar wat moet de hoek van de arm tov de schotel origineel zijn? ben bang dat de arm al doorgezakt was voordat ik de schoren plaatste.
 11. gewoon de complete rail of schotel wat links of rechts duwen en kijken wat effect heeft, veert wel terug maar vaak helpt het voldoende. heb eerst schotel jaren gebruikt zonder schoren, maar toen stond er ook nog wat windbeschutting, nu staat ie helemaal vrij in de wind. heb schotel jaren terug afgesteld volgens een beschrijving van jouw , Sprietje. Schoren los, zakt de arm eerder verder door dan omhoog komen. Hoek van de schotel moet ongeveer goed zijn, heb ik volgens beschrijving op aantal graden goed gezet, hoek arm heb ik mijn twijfels over, weet iemand wat deze origineel moet zijn tov de schotel? Vind het Triax schotel mechanisme nogal "tuttifrutti".
 12. @Ventura, hier kan ik wat mee. zijn er misschien ook duo LNB's voor alleen astra2 en astra3? Indien ik kies voor de Triax Flexi-block moet ik schotel dan opnieuw uitrichten, en zo ja, op welke kop?
 13. zoals je ziet , is de schotel flink verstevigd. waait nu flink hier en schotel wiebelt nu ook wat, beeld is goed op meeste zenders alleen op zwakkere zenders/lnb.s niet. dacht dat met alleen 2 lnb's de opstelling wat stabieler zou worden en ook minder kans op happeringen in de switch.
 14. Hallo, Heb nu een triax 110cm schotel met 4 LNB's (13-19,2-23-28,2) , maar omdat de schotel nogal wind vangt en geregeld bijgesteld moet worden en de 13 en 19,2 toch niet veel extras te bieden hebben, wil ik graag terug naar 2 LNB's voor astra 2 en 3. Mijn vraag wat is de beste , meest stabiele opstelling voor deze schotel; 1 duo LNB of 2 losse LNB's ( advies merk/type houder , LNB, switch) alvast bedankt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.