Ga naar inhoud


dorus43

Lid
  • Items

    229
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dorus43

  1. Ook mijn blauw/witte kaart ging enkele weken geleden op zwart. Heb dan maar een tivusat-ontvanger (  OCTAGON SX87 WL HD H.265 S2    )  et bijbehorende Tivusat gouden kaart gekocht en heb deze kaart met behulp van dit topic in mijn Octogan SF8008  geplaatst. Dit werkte perfect tot 21/12 .

    Heb de kaart terug in de terug in de OCTAGON SX87 gestoken (zeker een tweetal uren) op Rai1 HD en Canale5 op Hotbird , maar krijg hem niet meer geacitveerd.

    Iemand een idee alvorens ik hem ga proberen als garantie het te laten repareren.

    Alvast bedankt

  2. Een jaar geleden verving ik mij 2 nassen (een 2TB MY Book van WD en een 1TB excito b3 Debian based nas) door een Synologie DS 218+
    Daar de data die ik er op bewaar  voor mij niet kritiek is , bouwde ik er slechts 1 6TB HD in (WESTERN DIGITAL-6000GB 3.5 Inch RED 256MB 5400RPM WD60EFAX).
    Na een jaar leek deze voor mij in aanvang erg grote opslag toch nip te worden en besloot ik een 6 TB HD van het zelfde merk en type bij te plaatsen. Ik vond via google een artikel hoe ik dit kon uitvoeren   "Een schijf toevoegen aan een opslagpool":dit omvatte de volgende stappen.
    -gezondheid van de HD controleren
    -software updaten
    -Nas uitschakelen en extra HD inbouwen
    -Schakel Synology NAS in en start Opslagbeheer.
    -Ga naar de pagina Opslagpool en selecteer de opslagpool die u wilt uitbreiden. Klik op Schijf toevoegen in het vervolgkeuzemenu Actie.Selecteer de schijf die u uit de lijst wilt toevoegen. Alleen schijven van hetzelfde type en capaciteitsvereisten worden weergegeven.
    -Volg de wizard om het proces te voltooien.

    Na dit uitgevoerd te hebben lijkt het of ik een verkeerd artikel heb gevolgd. Ik heb nu wel 2 disks geïnstalleerd maar mijn opslagvolume niet vergroot wat wel de bedoeling.
    Wie kan mij hierbij op weg helpen.Ik ben al enkele dagen aan het zoeken maar mijn kennis van DMS 6.2 is schijnbaar te klein.  

    Alvast bedankt

     

    overzicht.jpg

    opslagpool.jpg

  3. Zoals in de tittel reeds vermeld wil ik een DAB antenne toevoegen aan mijn FM antenne. Daar deze op het zelfde toestel moet aangesloten worden, zou ik deze op de

    antennemast willen samenvoegen met behulp van een "combiner". Het probleem is als ik " Combiner voor FM en DAB+" ingeef,  krijg ik enkel combiners voor Sat en Tv. met meestal 

    2dB verlies. Daar de frequenties van FM en DAB+ dicht bij elkaar zijn dacht ik dat onder getoonde "trippel  F  connector" wellicht dit zonder veel verlies zou kunnen.

    Daar ik weinig ervaring en kunde heb in deze materie zou ik erg op prijs dat ander leden me zouden kunnen helpen.

    Alvast bedankt voor uw reacties

    Dorus43

    tripple F connector.jpg

  4. Na de problemen met radioportaal "Frontier Silicon" dat gelukkig verholpen is, is er nu een ander portaal dat er het bijltje bij neerlegt.
    Dit zou gevolgen kunnen hebben voor de volgende internetradio's Audisse, Block, DNT, Hama, K&M,  Lenco, Nordmende, Noxon, Pinell, P TEC, Revo, Roberts, Ruark, Sangean, Scansonic, Sharp, Sonoro, Tangent, TechniSat en eventuele andere radio's.
    Twee mailtje naar de support leverde mij de onder vermelde reacties op:
    vraag >  What will happen then , without a paid service are all my reciva radio's worthless?
    antwoord >  Hello,

     Thank you for your enquiry. As previously noted, from 31st January our
     internet radio station finding service will no longer be available.

     We are not able to offer any further support with regard to any specific
     radios.

     Regards,
    > Qualcomm Reciva Stations Team

    vraag 2 > What does this mean my radio will be sillent or can  I listen to pressent stations
    without any updates.
    Please clarify.

    antwoord 2 > Preset stations would still work. These links are stored locally on your radio.

    Best regards,
    Qualcomm Reciva Stations Team

    Op het iradioforum.net( http://iradioforum.net/forum/index.php?topic=2918.0) schreef Solo2 (administrator van dit forum)  dit

       "their reply was that while the presets would work for a time, eventually even that function won't work because the radios require a token to be renewed periodically from a Reciva server." Dit geeft weinig hoop voor mijn "dnt IPDio tune" tuner en door het faillissement van dnt kan ik ook niet meer op een upate van de fabrikant rekenen. Waarschijnlijk wordt dit een Black Friday item.
       
        

     

    Reciva.jpg

  5. @Sprietje 

    Vanmorgen heb ik de wijzigingen zoals je beschreven hebt nauwkeurig doorgevoerd.

    Het goede nieuws is dat de signaalsterkte fel verbeterd zijn voor de drie Astra satellieten ( Astra 1 Duitse HD-zenders >95 %

    idem voor de SD-BBC zenders De Nederlands talige zenders  zijn ook boven de 85 %)

    Voor de Rai zenders is er ook een bescheiden verbetering rond 43 % de MediaSet  kanalen geven nu wel lage  waarden en af en toe stilstaand beeld wat voorheen niet het geval was. Het is in ieder geval een merkbare verbetering.👍 👍 👍

     

  6. 14 uren geleden, Sprietje zei:

    Het mag duidelijk zijn dat als de rail 5 graden verkeerd staat, dit grote gevolgen heeft voor de buitenste lnb's. De twee binnenste lnb's hebben daar minder last van. Dat de rail 5 graden verkeert staat is duidelijk want met de bout in de bovenste groef kan de rail gewoon niet schuiner dan 7 graden. Je kan dus van het begin af aan voor de buitenste twee satellieten nooit optimale ontvangst hebben gehad.
    Ik ga voor je ook de afstanden van de lnb's uitrekenen.

    Zou je ook aan kunnen geven welke lnb's je precies gebruikt i.v.m. de kopdiameter. Je mag me ook de kopdiameter even doorgeven als je die met een schuifmaat hebt opgemeten.

     

    De kopdiameter van de 3 lnb's voor de Astra satellieten is 59.5  mm. Die voor de Hotbird is 29.7.

    Ik ga nu de rail in de ochtend koelte omdraaien en tijdelijk de lnb afstanden gebruiken die Connexxion gaf.

     

    afstanden LNB's.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...