Jump to content

Zuppelan

Members
 • Content Count

  1,739
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Zuppelan

 1. Er wordt geen 2e zender gevonden als ik de transponder scan.
 2. Kijk je op OLED of LCD? Ik kijk op OLED en vind het verschil overduidelijk, met name de scherpte bij bewegend beeld is veel beter (gevolg van geen interlacing). Als ik puur naar het grasveld kijk zie ik weinig verschil, maar zodra de camera bijvoorbeeld tribunebeelden weergeeft dan zie je ook bij stilstaand beeld dat het duidelijk 4K is. (Van 1080i50 naar 1080p50 is overigens een groter verschil dan van 1080p50 naar 2160p50, de voordelen van 4K moeten niet overdreven worden, resolutie is bij gewone HD eigenlijk het minste probleem.) Een bitrate van 24 megabp
 3. Het is dat dit een tijdelijke uitzending is, zou het dat niet zijn, dan zou het regeltje binnen de kortste keren in de standaardconfig van Oscam te vinden zijn en ook voor de grote meute te gebruiken zijn. Verhalen dat CDS zijn eigen encryptie niet kent verwijs ik ook naar wensdenken. Canal Digitaal weet drommels goed waar ze mee bezig zijn, dat wij beeld hebben was van te voren zo gepland. En laten we wel zeggen, de tevredenheid hier over Canal Digitaal neemt er flink door toe, dus wat dat betreft doen ze het juiste.
 4. Het kan zijn dat Canal Digitaal zich eerst op de klanten met Aston- en wereldbolmodules gaat richten wat betreft het uitfaseren van Seca. Dat is namelijk wat nu niet werkt en die klanten hebben als voornaamste bezwaar de aanschafprijs van een nieuwe module en kunnen ze zo prikkelen. Best kans dat de Linuxontvangers een soort van "fase 2" worden.
 5. Ik denk dat Jarco Kriek gewoon weer eens een artikel geschreven heeft waarbij de wens de vader van de gedachte was.
 6. We gaan het afkloppen, maar complimentje aan Canal Digitaal!
 7. Alleen het EK is 4K, de rest is opgeschaald. Desalniettemin doet de hoge bitrate echt wel zijn werk, ik zie héél weinig compressiearctefacten. Je moet maar eens kijken naar het haar van mensen in beeld, nog nooit zo scherp gezien bij Canal Digitaal.
 8. Doel van dit soort acties is meestal mensen bewegen om zelf de investeringen te doen, zodat Canal Digitaal straks minder modules kado hoeft te doen. Hoe fijn het ook zou zijn het EK in 4K te bekijken, advies is om er niet in te trappen.
 9. Dan ben je nog betaalplichtig (aan Joyne tot dat CDS het tegendeel bewijst).
 10. Ik zou zeggen dat CDS een "akte van cessie" moet overleggen: https://www.hijink.com/akte-van-cessie/
 11. Bij een faillissement blijven contracten in beginsel bestaan, totdat de failliete partij in gebreke blijft en daardoor jij ook het contract niet meer hoeft na te komen. Joyne is tot nog toe niet in gebreke gebleven, dankzij de overeenkomst met Canal Digitaal, levert het zijn klanten nog steeds televisie. Je bent daarom betalingsplichtig aan Joyne. Joyne is evenwel gerechtigd om die schuld van jou aan Joyne door te verkopen, best kans dat dat in de overeenkomst tussen CDS en Joyne staat. CDS moet aan jou aannemelijk maken dat zij de schuld van jou aan Joyne heeft gekocht. Een rekeni
 12. Het is de aard van Canal Digitaal een groot deel van het klantenbestand te verleiden tegen betaling over te stappen, door bijvoorbeeld nieuwe zenders volgens het nieuwe systeem te gaan uitzenden, tot nog toe mislukt met de 4K-zenders die niet kaart te bekijken zijn, maar in het verleden met succes gedaan is met bijvoorbeeld MPEG2 -> MPEG4. In een later stadium wordt met de zittenblijvers persoonlijk onderhandeld en wordt wel hardware kado gegeven. Ik vermoed dat Canal Digitaal dit als eenzelfde kwestie ziet als bijvoorbeeld de MPEG4-overstap. Dit is evenwel een hele andere kwest
 13. Satelliet-TV is beslist nog veel leuker dan kabel-TV bijv. vanwege de vele FTA-zenders die je hebt, dus om die reden zeker nog wel aan te bevelen. Het zijn de donkere wolken rondom Canal Digitaal en wat in de toekomst de beste manier is om Nederlandse zenders te ontvangen die bezinning vragen. Ga dus geen vergelijkingen met de kabel lopen doen, satelliet is niet goedkoper (was het in het verleden wel) en technisch niet superieur aan de kabel (was het in het verleden wel). Maar voor buitenlandse zenders kan niets tegen satelliet op, gratis en voor niets. Het draagt dan ook bij aan een betere TV
 14. Ze hebben met Fox Sports geprobeerd mensen van de softcam af te halen, dat het teruggedraaid is, is denk ik een duidelijke aanwijzing dat het pijn deed in de portemonnee. Ze hebben ook met Viaccess-only WK-voetbal in 4K en andere 4K-zenders geprobeerd ons over te halen van onze softcams af te halen... niet gebeurd. Hou de rijen vooral gesloten. Het is aan Canal Digitaal om met een goede oplossing te komen en een gratis CI+-module is dat beslist niet. Vrijheid of de dood, er is geen midden.
 15. Ik denk dat het nuttiger is als je 'm aan een in cryptografie gespecialiseerd informacus helpt dan aan een bak centen.
 16. De informatie van Up-/Downlink klinkt betrouwbaarder dan die van TotaalTV en ik ga er vanuit dat Up-/Downlink het dan ook juist heeft. Seca wordt dus uitgeschakeld, Nagravision blijft. Het ligt dan feitelijk op de schouders van de softcamprogrammeurs of het mogelijk blijft met vrije hardware te kijken. CAK7 is al aanwezig in Oscam, maar dat is voor HD+, best kans dat nog extra wijzigingen nodig zijn voor Canal Digitaal, en er zijn sleutels nodig. Daarmee is niet te zeggen wat de toekomst wordt, kans is dat ik volgend jaar met tegenzin naar Ziggo overstap, kan zijn dat ik nog jaren bij Canal Di
 17. Ik zou inderdaad proberen te onderhandelen en kijken of ze bereid zijn een Mediaguard-kaart uit te geven om je als klant te winnen.
 18. Het is bekend gedrag dat Canal Digitaal individueel met klanten onderhandelt. Als je het een beetje handig speelt en een verkoper treft met een goede bui kun je veel gedaan krijgen.
 19. Het lijkt me dat Canal Digitaal in zijn overeenkomsten met zenders wel iets heeft staan over storingen in het codeersysteem en noodgedwongen FTA, dat komt van tijd tot tijd namelijk ook voor op hun eigen transponders.
 20. Wou jij zeggen dat Joyne die CI-module aan de consument verkoopt dan? Als ik van een dealer iets koop, heb ik een koopovereenkomst met die dealer en niets met zijn leverancier te maken. De dealer is geen kale kip, daar kan beslist van geplukt worden.
 21. Faillisement van een leverancier is geen geldig argument om garantieverplichtingen te doen vervallen, dat is beslist geen overmacht, maar normaal ondernemersrisico van een dealer. De vraag is of traditionele consumentengarantie van toepassing is: Een CI-module moet de geadverteerde eigenschappen leveren. Er zit wat onzekerheid bij in dat de signaallevering waarschijnlijk een aparte overeenkomst met Joyne zelf was en dus wellicht los gezien kan worden van de CI-module. Dat zijn vragen voor juridisch geleerden om te beantwoorden.
 22. Dat lijkt me kansrijk: Geleverd produkt voldoet immers niet aan de verwachting die geschapen is. Het garantierecht lijkt me dan ook van toepassing en het is degene die aan de consument levert die aansprakelijk is voor de volledige garantie.
 23. Ja, alleen legt die IPTV-aanbieder je ook een dichtgetimmerd kastje met cloudopnemen e.d. op.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.