Ga naar inhoud

Tjoeben

Leden
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Tjoeben

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 07/01/1952

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Erezee
 • Interesses
  Vrouwen, honden en nog van alles.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Vorige zaterdag 7 elco's vervangen. Er waren er 3 zichtbaar defect, die stonden een klein beetje bol bovenaan, maar onderaan was er een uitstulping waarbij het afsluitende rubbertje behoorlijk naar buiten was geduwd. De batterij (CR2032) op het security board heb ik ook vervangen. Ik heb er eerst een 3V batterij parallel over gesoldeerd. Dat was niet simpel om een + en een - te vinden waar ik die tijdelijke batterij kon solderen. De - was vrij snel gevonden aan één van de pootjes van een connector. De plus heb ik gevonden op een pootje van een transistor. En dat was pierenwerk. Maar het is gelukt. Nu reeds 2 dagen op rij is de x-trend nog altijd wakker. Aan iedereen hier dank u voor het meedenken.
 2. Ja dank u wel Tonskidutch, ik had dit al eens tegen gekomen. Ik ga proberen er eerst een ander 3V batterijtje parallel over te solderen, om dan het originele batterijtje te vervangen. Dat zal niet gemakkelijk zijn want op de foto die u hier plaatst zit het batterijtje in een batterijhouder. Bij mij zitten de soldeerpennen vast gelast op het batterijtje. Ik zal op het printplaatje op een andere plaats een + en - moeten zoeken. Wens me maar succes, 'k zal het nodig hebben.
 3. Ja dank u wel Tonskidutch, ik had dit al eens tegen gekomen. Ik ga proberen er eerst een ander 3V batterijtje parallel over te solderen, om dan het originele batterijtje te vervangen. Dat zal niet gemakkelijk zijn want op de foto die u hier plaatst zit het batterijtje in een batterijhouder. Bij mij zitten de soldeerpennen vast gelast op het batterijtje. Ik zal op het printplaatje op een andere plaats een + en - moeten zoeken. Wens me maar succes, 'k zal het nodig hebben.
 4. De Elco's C21, C22 en C30 staan een klein beetje bol. Dat wordt soldeerwerk. De Elco's zijn besteld. Tegelijk gezien dat de batterij (CR2032) van het security board nog maar 1,7V heeft. Deze ga ik ook maar vervangen.
 5. Dank U wel voor uw reactie. De voeding ja is misschien het probleem? Alleen begrijp ik niet dat de stekker uittrekken en terug insteken het probleem oplost, toch tijdelijk tot 's anderendaags. Ik zal hem eens open gooien en zien of er iets niet in orde met de elco's. Dank U wel voor uw reactie. Kan deze ontvanger er dan niet goed tegen om in deep standby geplaatst te worden ?
 6. Mijn X-trend et9500 is na de nachtrust precies overleden. Niets te zien op de display en geen blauwe led. Een poging om op te starten door de hoofdschakelaar achteraan uit en terug aan te schakelen helpt niet. De stekker uit het stopcontact halen en terug insteken helpt wel. Dan start hij gewoon op en heeft de rest van de dag geen enkel probleem meer. Dit is nu reeds 4 dagen na elkaar hetzelfde. Bij het opstarten zie ik dat er eerst ET9x00 op het display verschijnt en even later Booting.....Nadien staan er 2 horizontale streepjeslijnen en die blijven nog een tijd staan. Het is pas bij het wisselen van kanaal dat dit verdwijnt en er de juiste zendernaam op komt. Maar op zich is dat geen probleem, ik weet zelfs niet zeker of dit niet altijd zo is geweest. Want gewoonlijk gaat de box 's nachts in deep standby. In de vroege morgen laat ik die ontwaken om de EPG binnen te laden, en daarna gaat hij in gewone standby. Dus dan ziek ik 's morgens de klok op het display staan. Wat zou het probleem kunnen zijn voor het schijnbaar overlijden van de et9500? Een slecht contact in het stopcontact is het niet, dat heb ik al nagezien.
 7. Volhouden, opnieuw mailen en desnoods bellen. Ik heb in ieder geval de korting wel gekregen.
 8. Stuur een mail naar TV Vlaanderen dat je geen voetbal kijkt en dat je dus de prijsverhoging onrechtmatig vindt. Je krijgt dan 2 euro korting per maand gedurende 12 maanden. Nadeel is wel dat je het contract gedurende 12 maanden niet kan opzeggen. Het is toch iets hé.
 9. Dat is fantastisch, het werkt. Ik heb dit via OpenWebif gedaan en van daar naar de OScamwebinterface en dan bij files het bestand ascam.dvbapi geopend. Bij mij kreeg ik melding dat het bestand niet bestond, dus heb ik die ene magische regel er in gezet, bestand ge-saved en dan een restart van Oscam gedaan. Et voila La Trois en RTL-TVi HD kan ik nu terug ontvangen. Ik snap niet wat ik juist heb gedaan maar het werkt wel. Dus hartelijk dank Kabeltje87.
 10. Wat bedoel je met "regel voor het voetbalkanaal in Oscam", hoe doe je dat ?
 11. Ik heb het op deze transponder ook geprobeerd, maar dit lukt ook niet. Volgens de zenderlijst van TV Vlaanderen is het 10930 H. Maar ja weten ze daar zelf wel?
 12. Sinds een aantal weken kunnen we La Trois en RTL-TVi HD niet meer ontvangen. Beeld blijft zwart. De andere Waalse zenders die in dezelfde transponder zitten op Hotbird 13°E kunnen we wel nog ontvangen. We hebben het pakket Basic +. Ik heb al een mail gestuurd naar TV Vlaanderen, maar dan krijg ik deze reactie: "De Franstalig zenders zijn overgezet naar astra 13 (Hotbird), om die zenders te kunnen ontvangen dient u een multifeed antenne te hebben. Een multifeed antenne is een ontvangstkop waarop u de 3 astras tegelijkertijd kunt ontvangen. Voor de Vlaamse zenders heeft u astra 19 en 23 nodig en voor de Franstalig zenders astra 13 (Hotbird)." Dat weet ik allemaal wel, ik heb al een reactie gestuurd naar TVV, maar snel zijn ze daar niet. Dus ben benieuwd. Zijn er hier nog mensen die La Trois en RTL-TVi HD niet meer kunnen ontvangen ? Volgens de zenderlijst van TV Vlaanderen zitten deze op13.0 E 10930H maar dat lukt niet. Op KingOfSat heb ik gezien dat deze beide zenders geen Mediaguard 3 codering meer hebben. Dit zijn de 2 enige zenders van het TVV pakket die geen Mediaguard 3 hebben, dus ik denk dat het daar aan ligt. Als er iemand van TV Vlaanderen dit ook leest (je weet maar nooit), kruip dan eens achter uw computer en zit dat bitje eens aan a.u.b.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.