Jump to content

boaz

Members
 • Content Count

  2,033
 • Joined

 • Last visited

About boaz

 • Rank
  Sat4all Core Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. k sta op het punt om een Fritzbox 6820 LTE aan te schaffen voor aan boord. Omdat de boot aluminium is en als regel niet dicht bij een zendmast zal verblijven lijken externe buitenantennes een noodzaak. Er zijn 2 opties, 1 MiMo antenne of 2 aparte antennes. Mijn vraag is wat geniet de voorkeur. Tweede vraag, ik kan de antenne natuurlijk in de top van de mast zetten, normaal plaats je communicatie antennes zo hoog mogelijk, maar Het lijkt mij dat zeker voor 4G ontvangst er een maximale afstand is waarop nog een goede verbinding mogelijk is en dat er daarom ook een hoogte is waarbij het geen zin meer heeft nog hoger te gaan temeer daar een grotere kabellengte natuurlijk weer verlies geeft.
 2. Ontdek net dat het WEL werkt via AirPlay vanaf iPhone, het werkt NIET via synchroon wat weer WEL werkt met iPad. Ach ja, as't maar werkt.
 3. Net de AppleTV4k aangeschaft en ook bij deze lukt het streamen van de CD of Ziggo app wel vanaf iPad maar niet vanaf iPhone, deze laatste streamt alleen het geluid, dacht zal er eens een vraagje aan wijden, maar stuit gelijk al op een oud draadje van mezelf. Het zal wel een probleem met rechten zijn en mogelijk is het niet geblokkeerd in mijn oude iPad (ik meen 3, 16Gb) maar het blijft wel balen. Dacht de oude AppleTV 2 aan boord te gaan gebruiken en te streamen vanaf iPhone, helaas.
 4. Pana resetten lijkt me een goed idee. Heb er momenteel geen last van, Harmony kan doorstarten maar bij "normale" wijzigingen was er altijd het probleem dat de Pana een extra commando nodig had waardoor de Harmony de TV niet kon schakelen. Nu even kijken of die optie er is in de Pana. (is een plasma, dus "op leeftijd")'.
 5. Ah, heb ik dus een oude, wist niet dat er al een 4k uit was. Maar digitenne vereist dus nog een extra kastje, nou ja, dan maar niet. Wel 2 jaar geleden dus voor Jan L.. kabels getrokken. 😞 Enige vervelende is nu dat mij panaplas nu bij opstarten meldt dat de zenderlijst leeg is en er nieuw gescand moet worden (waarbij niets gevonden wordt en dus het verhaal opnieuw begint). Gelukkig laat mij Harmony 'm 2 seconden later doorschakelen naar sat ontvangst.
 6. en hoe herken ik de oude Ultimo? (wist trouwens niet dat er ook nieuwere versies van waren)
 7. Helaas, wel aan de rand maar dan de westkant. Vraag me toch af of het geheel legaal is dat je enkel met apparatuur van KPN digitenne abbo kunt ontvangen, kan me toch herinneren dat de sat-boeren dat niet mochten afdwingen. Maar goed, eerst de schotel nu eindelijk eens goed volledig uitrichten en dan eens kijken hoe groot de behoefte nog is. Ook de aanschaf van een TV voor aan boord maar heroverwegen, had oog laten vallen op toestel met all-in maar als er dan toch met losse kastjes gewerkt moet worden.......
 8. Van de week zware regenval en beelduitval. Omdat het lang bleef duren wilde ik terugvallen op digitenne signaal (enkel de 3 NL's + regio, geen abbo). Tot mijn verbazing, geen signaal, niet via de Ultimo, niet via de TV zelf, niet via de TV in de slaapkamer. Wat ik vermoedde blijkt inderdaad het geval te zijn, ook mijn regio is over op T2. Is er nu een bruikbare insteektuner voor de Ultimo (volgens diverse sites is er inderdaad een model en ook een USB variant) maar wat ik lees is dat er geen ontvangers meer te koop zijn en er geen insteekkaarten meer zijn. Klinkt als dichtgespijkerd systeem met verplichte huur van ontvangstkastje. Is er met zo'n tuner nu wat te ontvangen?
 9. Ik gebruik soms bij zware regenval de CD app en stream naar de AppleTV, werkte prima, wel alleen via iPad want synchroon moet je dan uitschakelen en dat kan niet meer op iPhone. Gisteren wilde ik hier weer gebruik van maken, maar kennelijk een update gekregen want nu streamt enkel het geluid en niet het beeld. (kreeg melding over casten) Is hier een oplossing voor? En nog beter, is er al een plugin voor dreambox/Vu+ om de "app" direct via de box te gebruiken. (en ja, ik moet mijn schotel beter uitrichten, klopt). ;-)
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy