Jump to content

boaz

Members
 • Posts

  2,044
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by boaz

 1. Mijn Vu Ultimo is van Pli 4 naar 8.1 gegaan met uiteraard ook een recente Oscam versie. Helaas zijn de server instellingen niet automatisch meegemigreerd. Nu staat het Internet bol van de Oscam handleidingen maar de eerste pagina's met links verwijzen naar veel geraadpleegde handleidingen, oftewel oude, jaren oude. De voorbeelden lijken nog nauwelijks op wat ik op mijn scherm zie. Waar kan ik een handleiding vinden voor OSCam: 1.20_svn Build: r11693-798.
 2. De Ultimo is vandaag van 5 naar 8.1 gegaan. Ging vrijwel probleemloos, alleen Oscam een zetje hoeven geven, benieuwd of de slaapkamer vanavond nog beeld heeft. De Solo volgt binnenkort. (Vond het vandaag meer zeilweer dan satweer).
 3. Ik heb een Solo SE in de slaapkamer, draait (nog) op Pli 4, werkt overigens perfect. Enige probleempje is dat als ik mijn iPhone 11 ontgrendel de Solo spontaan van kanaal wisselt (naar het naastliggende kanaal in de lijst). Iemand anders dit probleempje ook? En belangrijker, kent iemand een remedie (het is soms uitermate irritant, met name door het net missen van bijv. een journaal item) Daarnaast vraag ik me sowieso hoe dit mogelijk is, wat zend die iPhone uit bij ontgrendelen. O, de iPhone niet ontgrendelen is geen optie. 😉
 4. Even wat gegoogled en gevonden. Vrolijke hereniging met DCC en ww aangepast en binnen met root als gebruikersnaam (die wijzig ik later wel). Denk dat deze vraag als opgelost kan worden beschouwd. (Telnet, dat dat nog steeds bestaat en nodig is.......)
 5. Inderdaad gevonden. Tsjaa, boxen draaien al jaren, dan ga je vergeten waar sommige instellingen zitten. Is authenticatie en VPN inschakelen voldoende of moeten er in alle gevallen gebruikersnamen en ww's ingesteld worden. Staat me iets bij dat die laatsten handmatig in een bestandje aangemaakt moesten worden of kan dat via menu, iig nog niet tegenkomen waar dat ingesteld kan worden. Testen kan pas 15 Km verderop. 😉
 6. Nou, ik gebruik medische siliconenspray die ook gebruikt wordt in de luchtpijp bij het intuberen, die ontploft echt niet, maar als je daar bang voor bent je kunt de spray ook inspuiten en tegelijk met een compressor lucht in te blazen aan dezelfde kant, maar dan moet je even een aansluiting maken.
 7. Hier heb je een site die een goede uitleg geeft over de KPN APN's. https://www.vtmgroep.nl/kennisbank/uitleg-over-het-gebruik-van-apns advancedinternet was bij de Netgear een noodzaak om de IP camera te kunnen benaderen en als ik me niet vergis zit de SIM van die netgear nu in mijn Fritz. Met de netgear toen wel alle APN's uitgeprobeerd en (toen nog) alle 3 werkten voor access point, de advancedinternet was nodig voor portforwarding. je hebt wel helemaal gelijk over de vaagheid van KPN, ik kwam indertijd niet verder dan "het zou toch moeten werken". Info over APN's was bij de helpdesk niet te krijgen, daar moest je heel diep voor gaan graven en iemand "off te record" over spreken. KPN forum heb ik wel een toegang toe maar echt nuttig is het tot nu toe niet geweest, nog afgezien van de performance van het forum.
 8. Inderdaad de regels die ik zoek, helaas vind ik bij beide boxen (in expert mode) alleen de onderstaande regel: Authenticatie voor http streams noodzakelijk (die ga ik toch maar even testen). Toch maar eens een moderne image in de boxen laden.
 9. Ik heb regelmatig gebruik gemaakt van een netgear Airguard om een IP camera te benaderen vanaf Internet voor geboortebewaking (geen zorg, bij paarden 😉 ). Kwestie van de internettoegang instellen op advancedinternet en zowel de camera was te benaderen alsook een vast IP adres voor de aircard. Tegenwoordig heb ik een Fritzbox LTE voor Internet aan boord maar in dat netwerk zit ook een IP camera voor bewaking/toezicht vanaf afstand. Werkt prima. Probleem sinds de laatste weken is dat ondanks de instelling van de APN op advancedinternet dat de box nu bij iedere herstart een ander IP adres krijgt. Nu stuurt de Fritz wel keurig een mailtje met het nieuwe adres en hersteld ook het VPN netwerk met thuis zich na enige tijd spontaan, toch is het vervelend. Heeft KPN iets gewijzigd aan het APN beleid of heeft de Fritz hier een probleem ondanks instelling van de APN op advancedinternet.
 10. Ik heb thuis en aan boord Fritzboxen, deze verzorgen een VPN netwerk, ene net 192.168.0.x het andere 192.168.1.x. Zo kan ik aan boord bijv. probleemloos mijn NAS benaderen en de IP camera aan boord. Ik zou dus ook aan boord de VU boxen (duo en een solo) moeten kunnen benaderen om aan boord SAT-TV te kijken. Beide geven echter geen toegang vanuit het andere netwerk. Wel bereikbaar maar geen toegang. Nu sleutel ik al jaren nauwelijks nog met de sat ontvangers, draaien dan ook openPli 4 (het werkt en doet alles wat ik vraag, dus......) maar staat me iets bij dat ergens een instelling gemaakt moest worden om de box openVoor t te zetten voor toegang van buiten het thuisnetwerk maar kom er niets voor tegen bij de instellingen. Voor toegang vanaf Internet was het een kwestie van portforwarding instellen maar dat is niet iets voor VPN netwerk, boxen zitten gewoon op poort 80. Wat moet ik aanpassen?
 11. Kabels muurvast? Aan de ene kant even stofzuiger op de buis en aan de andere kant siliconenspray inblazen. Daarna grote kans dat je kabels zonder enige moeite uit de buizen te trekken is. Niet zuinig zijn met de spray.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.