Ga naar inhoud


boaz

Lid
  • Items

    2044
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door boaz

  1. Mijn Vu Ultimo is van Pli 4 naar 8.1 gegaan met uiteraard ook een recente Oscam versie. Helaas zijn de server instellingen niet automatisch meegemigreerd. Nu staat het Internet bol van de Oscam handleidingen maar de eerste pagina's met links verwijzen naar veel geraadpleegde handleidingen, oftewel oude, jaren oude. De voorbeelden lijken nog nauwelijks op wat ik op mijn scherm zie.

    Waar kan ik een handleiding vinden voor  OSCam: 1.20_svn Build: r11693-798.

  2. Ik heb een Solo SE in de slaapkamer, draait (nog) op Pli 4, werkt overigens perfect.

    Enige probleempje is dat als ik mijn iPhone 11 ontgrendel de Solo spontaan van kanaal wisselt (naar het naastliggende kanaal in de lijst).

     

    Iemand anders dit probleempje ook? En belangrijker, kent iemand een remedie (het is soms uitermate irritant, met name door het net missen van bijv. een journaal item)

    Daarnaast vraag ik me sowieso hoe dit mogelijk is, wat zend die iPhone uit bij ontgrendelen.

     

    O, de iPhone niet ontgrendelen is geen optie. 😉

  3. Inderdaad gevonden. Tsjaa, boxen draaien al jaren, dan ga je vergeten waar sommige instellingen zitten.

    Is authenticatie en VPN inschakelen voldoende of moeten er in alle gevallen gebruikersnamen en ww's ingesteld worden. Staat me iets bij dat die laatsten handmatig in een bestandje aangemaakt moesten worden of kan dat via menu, iig nog niet tegenkomen waar dat ingesteld kan worden.

     

    Testen kan pas 15 Km verderop. 😉

     

     

  4. Hier heb je een site die een goede uitleg geeft over de KPN APN's.  https://www.vtmgroep.nl/kennisbank/uitleg-over-het-gebruik-van-apns

     

    advancedinternet was bij de Netgear een noodzaak om de IP camera te kunnen benaderen en als ik me niet vergis zit de SIM van die netgear nu in mijn Fritz. Met de netgear toen wel alle APN's uitgeprobeerd en (toen nog) alle 3 werkten voor access point, de advancedinternet was nodig voor portforwarding.

    je hebt wel helemaal gelijk over de vaagheid van KPN, ik kwam indertijd niet verder dan "het zou toch moeten werken". Info over APN's was bij de helpdesk niet te krijgen, daar moest je heel diep voor gaan graven en iemand "off te record" over spreken.

    KPN forum heb ik wel een toegang toe maar echt nuttig is het tot nu toe niet geweest, nog afgezien van de performance van het forum.

  5. Ik heb regelmatig gebruik gemaakt van een netgear Airguard om een IP camera te benaderen vanaf Internet voor geboortebewaking (geen zorg, bij paarden 😉 ).

    Kwestie van de internettoegang instellen op advancedinternet en zowel de camera was te benaderen alsook een vast IP adres voor de aircard.

    Tegenwoordig heb ik een Fritzbox LTE voor Internet aan boord maar in dat netwerk zit ook een IP camera voor bewaking/toezicht vanaf afstand. Werkt prima.

     

    Probleem sinds de laatste weken is dat ondanks de instelling van de APN op advancedinternet dat de box nu bij iedere herstart een ander IP adres krijgt. Nu stuurt de Fritz wel keurig een mailtje met het nieuwe adres en hersteld ook het VPN netwerk met thuis zich na enige tijd spontaan, toch is het vervelend.

    Heeft KPN iets gewijzigd aan het APN beleid of heeft de Fritz hier een probleem ondanks instelling van de APN op advancedinternet.

     

  6. Ik heb thuis en aan boord Fritzboxen, deze verzorgen een VPN netwerk, ene net 192.168.0.x  het andere 192.168.1.x. Zo kan ik aan boord bijv. probleemloos mijn NAS benaderen en  de IP camera aan boord.
    Ik zou dus ook aan boord de VU boxen (duo en een solo) moeten kunnen benaderen om aan boord SAT-TV te kijken. Beide geven echter geen toegang vanuit het andere netwerk. Wel bereikbaar maar geen toegang.
    Nu sleutel ik al jaren nauwelijks nog met de sat ontvangers, draaien dan ook openPli 4  (het werkt en doet alles wat ik vraag, dus......) maar staat me iets bij dat ergens een instelling gemaakt moest worden om de box openVoor t te zetten voor toegang van buiten het thuisnetwerk maar kom er niets voor tegen bij de instellingen. Voor toegang vanaf Internet was het een kwestie van portforwarding instellen maar dat is niet iets voor VPN netwerk, boxen zitten gewoon op poort 80.
    Wat moet ik aanpassen?

  7. k sta op het punt om een Fritzbox 6820 LTE aan te schaffen voor aan boord. Omdat de boot aluminium is en als regel niet dicht bij een zendmast zal verblijven lijken externe buitenantennes een noodzaak.
    Er zijn 2 opties, 1 MiMo antenne of 2 aparte antennes. Mijn vraag is wat geniet de voorkeur.

    Tweede vraag, ik kan de antenne natuurlijk in de top van de mast zetten, normaal plaats je communicatie antennes zo hoog mogelijk, maar Het lijkt mij dat zeker voor 4G ontvangst er een maximale afstand is waarop nog een goede verbinding mogelijk is en dat er daarom ook een hoogte is waarbij het geen zin meer heeft nog hoger te gaan temeer daar een grotere kabellengte natuurlijk weer verlies geeft.

  8. Net de AppleTV4k aangeschaft en ook bij deze lukt het streamen van de CD of Ziggo app wel vanaf iPad maar niet vanaf iPhone, deze laatste streamt alleen het geluid, dacht zal er eens een vraagje aan wijden, maar stuit gelijk al op een oud draadje van mezelf. 
    Het zal wel een probleem met rechten zijn en mogelijk is het niet geblokkeerd in mijn oude iPad (ik meen 3, 16Gb) maar het blijft wel balen. Dacht de oude AppleTV 2 aan boord te gaan gebruiken en te streamen vanaf iPhone, helaas.

  9. Pana resetten lijkt me een goed idee. Heb er momenteel geen last van, Harmony kan doorstarten maar bij "normale" wijzigingen was er altijd het probleem dat de Pana een extra commando nodig had waardoor de Harmony de TV niet kon schakelen. Nu even kijken of die optie er is in de Pana. (is een plasma, dus "op leeftijd")'.

     

  10. Ah, heb ik dus een oude, wist niet dat er al een 4k uit was.

    Maar digitenne vereist dus nog een extra kastje, nou ja, dan maar niet. Wel 2 jaar geleden dus voor Jan L.. kabels getrokken. 😞 

     

    Enige vervelende is nu dat mij panaplas nu bij opstarten meldt dat de zenderlijst leeg is en er nieuw gescand moet worden (waarbij niets gevonden wordt en dus het verhaal opnieuw begint). Gelukkig laat mij Harmony 'm 2 seconden later doorschakelen naar sat ontvangst.

  11. 6 uur geleden zei Tonskidutch:

    de oude Ultimo kan geen h265 / hevc verwerken in de oudere type broadcom proecessor

     en hoe herken ik de oude Ultimo? (wist trouwens niet dat er ook nieuwere versies van waren)

  12. Helaas, wel aan de rand maar dan de westkant.


    Vraag me toch af of het geheel legaal is dat je enkel met apparatuur van KPN digitenne abbo kunt ontvangen, kan me toch herinneren dat de sat-boeren dat niet mochten afdwingen. Maar goed, eerst de schotel nu eindelijk eens goed volledig uitrichten en dan eens kijken hoe groot de behoefte nog is. Ook de aanschaf van een TV voor aan boord maar heroverwegen, had oog laten vallen op toestel met all-in maar als er dan toch met losse kastjes gewerkt moet worden.......

  13. Van de week zware regenval en beelduitval. Omdat het lang bleef duren wilde ik terugvallen op digitenne signaal (enkel de 3 NL's + regio, geen abbo). Tot mijn verbazing, geen signaal, niet via de Ultimo, niet via de TV zelf, niet via de TV in de slaapkamer. Wat ik vermoedde blijkt inderdaad het geval te zijn, ook mijn  regio is over op T2. Is er nu een bruikbare insteektuner voor de Ultimo (volgens diverse sites is er inderdaad een model en ook een USB variant) maar wat ik lees is dat er geen ontvangers meer te koop zijn en er geen insteekkaarten meer zijn. Klinkt als dichtgespijkerd systeem met verplichte huur van ontvangstkastje.

    Is er met zo'n tuner nu wat te ontvangen? 

     

  14. Inderdaad, vreemde is dat je er niets over vindt op Internet. Ik kwam alleen maar berichten tegen dat je een advancedinternet abonnement moest hebben alleen nergens iets te vinden op de diverse bestelsites. Ook niet over de mogelijkheid een vast IP te krijgen, wat op basis van diverse forumberichten bij KPN wel mogelijk moet zijn. Maar de Netgear heeft een heel makkelijk menu met optie die APN aan te passen, dus niet geschoten....... 😉

    Bij enkele volgende starts lukte het niet, de poort van 81 veranderd naar 8080 en het werkte weer. Mogelijk dat ik bij herhaalpogingen te snel probeerde en dat de DNS een minuutje nodig heeft om de gegevens te verwerken. Bij de keren dat het werkt zit er wat meer tijd tussen starten en inloggen. (moet eerst de WiFi van de laptop wisselen naar de Netgear, IP opvragen, laptop weer naar de huisWiFi en dan de camera benaderen, dat kost wat tijd. 😉 )  Niet werkende pogingen ging dat sneller door gebruik van de USB optie.

  15. Ik vond de tip naar de oplossing:

     

    Fixed IP werkt alleen als je als APN "advancedinternet" gebruikt.  Je SIM kaart wordt door KPN aan een fixed IP gekoppeld, maar dat adres staat niet in de SIM kaart zelf.
    Er is ook verder niets speciaals aan je SIM, vandaar dat die standaard internet instelt.
    Het verschil tussen internet en advancedinternet is ook dat er op advancedinternet geen poorten worden geblokkeerd door KPN en dat er geen NAT wordt toegepast.

  16. Andere APN instellingen is inderdaad een optie, alleen staan deze bij KPN zoals ze volgens de handleiding (zie link eerste bericht) ook zouden moeten staan. Probleem is waarschijnlijk dat je een enkel data card moet hebben. Nu heb ik die in mijn werklaptop, alleen is die bedoeld als back-up, en dan wil je zeker in vakantietijd, nog wel eens vergeten maandelijks in te loggen via mobiel. Morgen maar weer eens een call inschieten bij de Heldesk en een halve dag van het kastje naar de muur.

    Ga ook wel even bij KPN langs voor een data only SIM voor de Netgear.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...