Ga naar inhoud


tokkio

Lid
  • Items

    114
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tokkio's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. SatwatcheR Geplaatst: 15 minuten geleden Is dit topic representatief voor het grootste deel van de klanten? Ik vermoed van wel, want ik haalde de kampeerders aan, maar vele Nederlanders en Belgen met een B&B zetten met fierheid op hun website, dat ze satelliet ontvangst voor Canal Digital en TV Vlaanderen hebben,valt dat weg door de maatregelen die CD wilt nemen, zijn ze ook vele B&B klanten kwijt,de neerlands talige kijken al +/- 25 jaar satelliet tv, en het heeft altijd, en zeker met de betere ontvangers dan die CD en TV VL aanbied,nooit geen probleem geweest, dus iets dat goed werkt, dat gaat men toch niet veranderen?Wij betalen ook voor de satelliet ontvangst, maar er zijn heel veel satelliet uitzendingen in vreemde talen die gratis te zien zijn,wat is dan het probleem bij CD en TVVL?
  2. Misschien zou een "petitie"kunnen helpen, want het overgrote deel van satelliet kijkers zijn kampeerders die eens ze weg van huis zijn toch graag naar hun ,eigen zenders zien, en zo kunnen volgen wat er in hun land en de wereld gebeurd,en zowel CD als TV VL zouden liever hebben dat hun "klanten"via internet naar hun zenders zien, maar met de kampeerders houden ze geen rekening,want sterk internet op campings is een zeldzaamheid,in vele plaatsen is er wifi voor 10 min, of een half uur, en soms kan men aan een hele dure prijs internet kopen, maar of men er een film of nieuwsprogramma mee kan zien is afwachten. Als we men ons allemaal en petitie zouden onderteken dat we de softcam oscam willen blijven gebruiken om beeld te hebben,of anders massaal opzeggen (ik zeker)zouden ze misschien wel nadenken bij CD en TV VL https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/petitie-indienen
  3. Dat is een artikel van 2021,daar staat dat zelfs een oude module niet meer gaat werken. https://www.providercheck.nl/blog/canal-digitaal-schakelt-deel-van-smartcards-uit
  4. Maar al de gebruikers die een ontvanger hebben waar geen module in kan ,wat gaan ze daar mee doen, ze een module aanbieden die men met een USB kan gebruiken in de ontvanger,of gaan ze die verplichten om een ontvanger die zij aanbieden te kopen? Vorig jaar was er een groot aanbod van "lowkost" ontvangers,hoeveel hebben er een module sleuf? Ik kijk al +/- 25 jaar TV VL zonder problemen , en nu gaan ze opeens moeilijk doen,en het is alleen voor de Nederlands/Vlaams talige, bijna alle andere landen hebben FTA uitzendingen ,,Nederland heeft alleen BVN,dus zijn NL en VL het die hun kosten en winst betalen,waarom gaan ze dan moeilijk doen?
  5. Ik vraag mij af waarom ze nu veranderingen willen,wat is hun doel, ik ben bij TVVL vanaf het beging, begonnen met een dreambox 500,dan een 800se nu heb ik een 820,en nooit heb ik van TVVL een bericht gekregen dat ik hun ontvanger moest kopen,we leven toch niet in een dictatuur,en koppelverkoop is (in België) verboden.
  6. Ik begrijp Canal+ Luxembourg niet wat de meerwaarde is om de satelliet gebruikers ,dus hun klanten,te verplichten om een cam module te gebruiken,wat is er mis met het huidige systeem met de TV kaart in de ontvanger, en die te openen met een oscam? Als al die Vlamingen en Nederlanders die gebruikmaken TVVL of CD verplicht worden om een module aan te kopen , of zelfs een nieuwe ontvanger,om verder TV te zien snijden ze in hun eigen vinger,en al wie naar het buitenland in gaan wonen, het zij in een B&B of de kampeerders kunnen(of zullen) daardoor wel hun abonnement opzeggen,en wat dan met Canal+ Luxembourg ? Voor wie op een vast adres woont in het buitenland,kan mits een internet abo met streaming nog wel naar BV VTM Go of VRT ,of NPO1 kijken,maar voor de kampeerders wordt het moeilijker, men moet al heel goede wifi hebben op een camping,want met een mobiel abo komt men er niet. Ook voor de ontwerpers van satelliet ontvangers en de schotelbouwers,komen er moeilijke tijden,is dat de bedoeling,om het satelliet ontvangst te dumpen. En kan dat zo maar, ik betaal al jaren het abo van TVVL in augustus, dus als ze stoppen met de ontvangst met een oscam, ben ik mijn geld kwijt? tot wie kunnen wij ons wenden om massaal klacht neer te leggen,want het gaat echt om een heel grote groep gebruikers. Het systeem van de linux enigma 2 met een kaartlezer en oscam loopt toch goed ,ze hebben er toch geen last of verlies van,waarom doen of willen ze dat dan doen? kunnen de consumenten bonden van Vlaanderen of Nederland er niets aan doen? graag iedereen zijn mening.
  7. Tja , Sprietje daar geef ik u gelijk in , maar ik spreek als kampeerder,en telkens wij op een camping zijn is het zoeken,ik heb wel een ovale maxvieuw schoter op de camper, en het hangt af van de grote van de bomen,in de zuidelijke richting, en niet allen bomen, op een camping tegen Santiago, had ik alles vrij,en toch kreeg ik geen signaal,ik zak in de verte wel een pyloon van de stroom voorziening,ik dacht, dat kan de oorzaak niet zijn, maar de camper toch verplaatst en wat verder achteruit gezet, en ja beeld,het zit echt in een kleine aanpassing,de richting, de helingshoek, zelfs de NLB kan moeilijk doen.. Zelfs in de algarve /Portugal haal ik met veel moeite 60% maar Maar beeld is beeld.
  8. Tja, de aarde schommelt ook, zo iets tussen de 21,5° en de 24graden denk ik ,men kan het ver gaan zoeken,maar ik denk dat de schommeling meer met de verschillende temperaturen en weer's omstandigheid te maken heeft, dan met de satelliet. https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/klimaatverandering-schommeling-of-trend Men zal in een satelliet wel een systeem inbouwen, zodat de wel steeds op de zelfde plaats meedraait en stabiel blijft ,maar als de mensen met "slecht beeld eens de moeite doen , om de schotel "haarfijn" uit te richten en zich niet blindstaren op een paar percent minderontvangst, zolang het beeld stabiel is, maakt het niet uit of men 60% of 95 % heeft,en bij onweer hebben we allemaal "blokvorming".
  9. Wij zijn nu is Salou Spanje, dat is wel niet helemaal zuid,maar toch,en ik heb even naar de zender van NPO 2 gezien, ik heb een signaalontvangst van 79% evenveel als van VTM, of VRT 1 met een Maxvieuw ovale schotel. Als we in Portugal ,algarve zijn heb ik met die schotel +/- 60 % maar altijd al (goed) beeld gehad.
  10. Zo ,wij zijn terug thuis, ik heb op de dreambox 800se een nieuwe flach gedaan , de Merlin 3 maar daar krijg ik geen softcam op, dan maar een MMboot opgezet en daar dan de Satdreamer Gr ingezet, terug beeld , waarom die in Spanje vastgelopen is weet ik niet,nu is alles normaal. nu ga ik op zoek naar een andere enigma 2 ontvanger, moeilijke keuze, Octagon, Zegma, mutant,wat is wijsheid,of toch maar dreambox of VU,suggesties zijn welkom .
  11. Als ls men ergens op een camping zit of thuis maakt wel een verschil,men heeft op de camping alleen Wi-Fi,en op sommige goed,andere minder,en ook rekening houden hoeveel gebruikers er op zijn, soms valt Wi-Fi gewoon weg en moet men telkens opnieuw inloggen,en men kan zo maar geen kabel in het camping netwerk pluggen. Waar we nu zijn is er alleen Wi-Fi aan de receptie ,en als er meer dan 3 zijn voor Wi-Fi,valt het uit. Voor de tijd dat wij nog in Spanje zijn,zal het dan zonder tv zijn,eens thuis zal ik het wel kunnen oplossen. Bedankt iedereen voor het meedenken. tokkio.
  12. Wij zijn wel in Spanje, gewoon(soms gestoorde wifi)het enige dat ik kan doen is misschien met dat service usb een ander inmage te plaatsen, alleen geraak ik er niet in,iets van drivers en de compoort. eens thuis zal het geen probleem zijn, maar dat is nog minstens een maand. Ik dacht geen probleem te hebben bij eventuele panne, omdat ik die kloon ook mee hem, maar die heeft de zelfde ziekte,en hoe dat komt weet ik niet, er zou als we weg waren 2X een korte stroompanne geweest zijn, dus dat kan voor de originele dreambox 800 SE, (die speelde)maar die kloon lag nog in de kast,en als ik er die wilde opstarten kwam die niet verder dat het logo van dream op het schermpje. Zou het door het image open pli 4 komen, dat weet ik niet, die staat op alle 2 de boxen. Bij een VU kan men een image flashen met een USB stick ,maar dat gaat niet met een dreambox,of zou dat misschien gaan men een bacup via een usb stck, maar hoe doe ik dat?
  13. Eens w<e terug thuis zijn ,is het eerste wat ik doe een andere ontvanger kopen,hier in Spanje een kopen is geen optie,koop die liever in eigen land,dan kan ik ,als er iets mis is terug gaan waar ik die koop, en het uitleggen in mijn eigen taal😄 Ik heb nu zo een klein usb gaan halen ,maar is geraak niet in de dreambox, iets van geen compoort,, ik heb vroeger op een oude laptop nog wifi gehad met zo een adapter, maar of dat werkt op de dreambox weet ik niet,trouwens ik zie op die originele alleen het logo van Merlin, verder niets, dus ook geen menu,op die kloon staat ook wifi, maar als die niet opstart kan ik niet in het menu om die wifi in te stellen,ik hoop dat ik er ingeraak met die sevice usb,en het zo kan oplossen.
  14. Wij zijn nu in Spanje, en al die jaren heeft de dreambox 800SE het prima gedaan,tot gisteren,als ik die vanmorgen aanzette, start die niet door, alleen het logo van Merlin 3 is te zien verder niets,normaal gaat die dan via MMboot naar de open pli 4 en start dan op. de stroomadapter geeft 12,1Volt,en ook al die van het TV scherm gebruikt, maar geen resultaat, dan de TVVL kaar onderaan gestoken, ook niets,thuis zou ik kunnen een ander image proberen, maar op de camping is er wel wifi, zou ik met een internet kabel,via de laptop in de Dreambox kunnen? of met een gewone usb? Ik zie wel zo een "service"voor een kleine usb maar die heb ik niet, als ik daar mee in de dreambox zou kunnen daar,kan ik die wel halen,maar ik weet niet wat ik er dan kan mee doen. Nu, de dreambox is al een oud bakje, en ik stelde het altijd uit om een nieuwe e kopen,ik wachte op de DM seven,maar die komt er maar niet door,dan kwam die Mutant 60 HD,die zou snel en goed zijn en met een multiboot,alleen las ik dat de Mutant 61 er zou aankomen waar een HD inkan, dus opnieuw wachten,en daar de dreambox nog steeds goed was,had ik de tijd ,denk ik. 2 jaar terug was de afstands bediening van de DM nukkig, en ik zag op 2de hand een dreambox 800 SE te koop voor 50 euro, de afstands bediening koste bij de sat winkel 39€ dus ik deet een koopje, alleen die dreambox was een kloon,dat zag ik maar als ik er een image wou opzetten, ik heb die dan toch weerkend gekregen,ook met open pli,4,en die speelde goed, dus heb ik een vervanger in geval van...,dat is nu, en ja ik heb met die kloon het zelfde probleem, alleen is daar op het tv scherm niets te zien, alleen op de box het dream logo, en het blauwe lampje,en wat mij opviel, de ventilator draait niet,dus ik zit helemaal vast,ik dacht dat ik geen probleem zou hebben, daar die kloon thuis goed speelde,nog getest voor we vertrokken, dus verkeerd gedacht,wat zou dat kunnen zijn,het niet doorstarten bij zowel de originele al bij de kloon?
  15. Zo we zijn in Portugal op camping ria formosa in cabannas-Tavira,en na 1 dag prutsen toch gelukt met signaal op de Astra 3B TVVL,de voorlaatste stop was op camping Altejo in evoramonte, en daar had ik no 66% signaal,maar bij aan komst in Cabannas terug niets,alhoewel we op een plaats staan waar er niets van een boom of takken in de weg staat,de dag nadien het volgende gedaan, eerst op Astra 19,2 op de duitse eins gezet,die kreeg ik tot + 90%,dan heb in de heling van de schotel van 36° verminderd naar 34° verminderd tot ik +/- 70% had,dan heb in de astra 3B TVVL opgezet en heel langzaam naar links gedraaid, en dan kreeg ik signaal ,zo een 45%,dan heb in de heling van de schotel nog een beetje lager gezet zo een 32% en ik heb 54% en beeld,er hier nu veel wind , en dan trilt de schotel zodat in naar 47% zak, en ja dan is het blokjes, en stilstaand beeld, maar eens de windvlaag weg terug tussen de 52 en de 56% dus ik kan er mee leven. de Tip van Old satterhand vind ik goed, dat ga ik ik een uitpluizen, want de skew van de LNB zou in Altejo(evoramonte) 25,3 zijn en op ria formosa(cabannas)26,8, en als ik de black inverto ook maar een ietsje verdraai heb ik geen signaal meer, een (slimme) mijnheer heeft op de camping in altejo gezegd zet die op 7H en het zal goed komen, nu ik sta ongeveer op half zeven , op 7H heb ik geen beeld. ik denk dat de omtrek van de kop van de NLB de graden bepaald, dus als ik de ronde van de kop overteken, en die in graden verdeeld zoals op de afbeelding van old satterhand zou ik aardig in de buurt komen denk ik. Dus ik heb beeld, en het ligt aan eerst open ruimte, dan de heling van de schotel en dan de skew van de LNB,en dit is een van de moeilijkste plaatsen, eens we terug naar huis rijden , heb ik geen probleem meer, iedereen bedankt voor de tips en het meedenken,en hopelijk kan die methode die ik heb gebruikt ,andere in de goede richting zetten. MVG T
×
×
  • Nieuwe aanmaken...