Jump to content

Lemon

Members
 • Posts

  255
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Lemon

 1. Het hangt mogelijk van je TV af. Bij mijn Philips kun je nooit met een ab direct een bepaalde AV-bron kiezen, ook niet met de eigen afstandsbediening. Door herhaaldelijk op de AV-knop van de ab te drukken 'loop' je door een lijst met av-bronnen.

 2. Wij hebben een inductiekookplaat van Bosch. Dat is een model dat gewoon kan worden aangesloten op 220V, 1 fase. Een nadeel is, dat-ie zit op een groep waar ook de oven op zit, en dat die twee apparaten dus nooit tegelijk gebruikt mogen worden. Maar dat komt in de praktijk eigenlijk niet voor. En als alleen de inductiekookplaat zelf gebruikt wordt, maar teveel vermogen vraagt, bijvoorbeeld meerdere pitten ("kookzones") op vol vermogen, dan schakelt-ie automatisch wat terug. In de praktijk is dat niet of nauwelijks merkbaar, en functioneert het goed.

  Google maar eens op 1-fase inductiekookplaat of zoiets.

   

 3. Enkele weken geleden stelde ik op dit forum de vraag "Fuba 65 of Triax 64?". Maar ik koos uiteindelijk geen van beide. Op grond van het advies van Sprietje, bijgevallen door Paaltjens, besloot ik voor een B&R 65 te gaan. En zoals beloofd dan nu hier mijn ervaringen met montage en installatie van deze schotel.
  De schotel werd in twee delen geleverd. Arm en houder-met-paalklemmen waren al samen gemonteerd, zij het dat ik alle moertjes nog wat moest aandraaien, en dit geheel diende nog met vier bijgeleverd boutjes, ringetjes en moertjes aan de eigenlijke schotel te worden vastgemaakt. Geen probleem.
  Er is geen mogelijkheid om de kabels door de arm naar de lnb te leiden, of ik zou zelf gaten hebben moeten boren, maar daar heb ik maar van afgezien.
  De meegeleverd lnb-houder is van kunststof. Ik moest 'm iets bijvijlen, zoals Sprietje al had uitgelegd, om mijn Duo-lnb er met de juiste skew op te kunnen plaatsen.
  Vervolgens werd de schotel opgehangen op de beoogde plek. De kijkrichting werd met een kompas bepaald, elevatie en skew eerst grof geschat (Sprietjes had het een en ander al voorgerekend). Na het vastdraaien van de kabels kreeg mijn partner de taak om naar het scherm van de tv te kijken, waarop mijn M7 Sat801 een kwaliteitsbalk antenneontvangst weergaf, en de waarde steeds naar buiten door te geven. Aldus werden elevatie en skew nader ingesteld, en ook de kijkrichting nog wat gefinetuned. Een en ander resulteerde in een kwaliteit van 87%, dat is 2% meer dan met mijn vorige schotel (een transparante Comwell Digi1 TR80, die het 11 1/2 jaar heeft uitgehouden).
  Het kan zijn, dat er wat kwaliteitsverlies zit in de kabels, maar voorlopig is dit het beste resultaat wat ik kan bereiken. Montage en installatie duurden ongeveer één uur, het was niet moeilijk.
  Het was vandaag prachtig weer, dus over de ontvangst bij zware regen, hagel en wat dies meer zij, kan ik uiteraard nu nog niets berichten.
  Nogmaals dank aan allen, vooral Sprietje, die mij hebben geholpen. :D

 4. Dank voor alle reacties. In het bijzonder dank aan Sprietje, wiens adviezen in de omstandigheden van het geval het meest nuttig waren, en ik heb dan ook een B&R 65 schotel besteld. Mede omdat Paaltjens een goede ervaring met deze schotel meldde.

  De schotel is vandaag binnengekomen. Kennelijk van een wat oudere partij, want de LNB-kop is niet afgevlakt, zoals op de foto die Sprietje heeft gepost. Daar zal ik een stukje moeten afslijpen/vijlen/schuren om de Duo-LNB te kunnen plaatsen. Er zit geen montagehandleiding bij, en ook ontbreekt een schaalverdeling voor de elevatie. Maar de installatie gaat heus wel lukken.

  Over enkele weken zal ik in een aparte draad mijn ervaringen over montage, installatie en gebruik van deze schotel posten.

   

   

 5. 10 uur geleden zei erwinnaar:

  Gebruikt u 1 aansluiting? 

  Ik heb twee kabels. Die gaan naar een simpele M7 Sat801. Ik vermoed dat één kabel genoeg zou zijn. Maar vroeger had ik een Twin-ontvanger (opnemen en kijken tegelijk).

 6. OK, wederom dank. Ik begrijp om welke schotel het gaat, inderdaad die van €89. En als de Duo-LNB zonder problemen te gebruiken is, dan zal het waarschijnlijk deze worden.

  In ieder geval zal ik t.z.t. mijn ervaringen ook hier plaatsen!

 7. Bedankt Sprietje voor het snelle antwoord.

  Ik ben me dan wat gaan oriënteren op een B&R. Het zou gaan voor zover ik kan vinden om de B&R 68. Die is overigens niet heel veel goedkoper dan de Fuba. Het gaat mij echter om de beste ontvangst.

  Maar, ik lees op ditzelfde forum een bericht van Allcamjan uit 2002 waarin hij over een B&R 88 schrijft: "Doordat de schotel "dieper" is is deze schotel zeer secuur en met maximaal signaal te richten, het is wel een feit dat hierdoor geen (lees moeilijk) ontvangst met een dubbele LNB mogelijk is." Tja, goede ontvangst met de Duo LNB die ik al heb, is natuurlijk wel de bedoeling!

  In diezelfde draad uit 2002 schreef topicstarter Nico over een door hem bestelde en ontvangen B&R 88 schotel: " Na onderzoek bleek dat de LNB-stang onzuiver/te kort was. De leverancier bevestigde dit ook (hij had al eerder een partijtje gehad met onzuivere LNB-stangen). " (Hij heeft de B&R vervolgens omgeruild voor een Triax).

   

  Dus ik ben er nog niet uit. Er zijn kennelijk 60+ schotels die betere ontvangst hebben dan de Triax 64, zoals Fuba en B&R, maar ik moet wel een Duo LNB erin kunnen plaatsen, en verhalen over een te korte LNB-stang zijn ook niet vertrouwenwekkend ...

  Ik ga verder met oriënteren en sta open voor nog meer goede adviezen ...

 8. Beste mensen,

  Gaarne advies van wat meer ervaren forumleden.

  Ik heb een nieuwe schotel nodig (van de oude is de arm afgebroken). Ik had daarin een wat oudere CD/TVV Duo LNB Twin Astra 1 + 3 (dus met twee uitgangen), die ik wil hergebruiken. Die LNB is, volgens het doosje wat ik nog heb, geschikt voor schotels van 60 cm. (De oude schotel was overigens groter, ik schat tegen de 80).

  De meest verkochte schotel voor dit type Duo LNB is dacht ik de Triax 64 (is dat niet eigenlijk wat CD/TVV ook bijleveren als je een set koopt?) en die is ook heel goedkoop. Echter, volgens sommigen is Fuba een beter merk. De Fuba 65 is wel meer dan drie keer zo duur als de Triax.

  Mijn vragen:

  1. Kan ik de Duo LNB zonder extra moeite monteren op een Fuba 65? (Deze vraag omdat ik elders lees dat voor montage van een Triple LNB iets zou moeten worden afgezaagd ...)

  2. Ik begrijp wel dat de bouwkwaliteit van de Fuba beter is dan die van de Triax (o.a. geheel aluminium, incl. arm en lnb-houder), maar is de ontvangstkwaliteit ook beter dan die van de Triax 64?

  Reden voor mijn vragen: als de ontvangstkwaliteit duidelijk beter is, en montage geen problemen geeft, ga ik denk ik voor de iets duurdere Fuba.

  Bij voorbaat dank!

 9. De Aston kan worden geupdate bij een dealer of bij iemand die eenTopfield uit de 55xx serie heeft. Of neem contact op met Aston-France - opsturen kan ook.

  Is de Arion zelf wel voorzien van de laatste update? Dat is 3000 (819.zip), is nog steeds te downloaden bij een grote importeur in Eindhoven, waarvan ik hier vast niet de naam mag noemen.

   

  Maar nogmaals: MPEG4 gaat niet lukken.

 10. Ik zou dit zeker eens proberen (tip van D. Quijote: USB-stick proberen te formatteren via het menu). Lukt dat ook niet, dan is misschien de USB-stick niet geschikt. Als formatteren wel lukt, en opnemen ook (controle via pc), maar afspelen via de DVR-knop (midden onderaan op de AB, zie hfdst. 4.3 van de Handleiding) niet, dan is de afstandsbediening misschien kapot. Probeer dan van TVV een nieuwe te krijgen.

 11. Ik gebruik een Sitecom WL-061 Wireless Music Streamer. Werkt op 2,4 GHz, maar de storingen vallen mee, af en toe een klikje. Geen high end, maar voor circa €40 een simpele oplossing. Het is wel zo dat het ontvangertje (dat met de versterker verbonden moet worden) na enige tijd niet-gebruik de verbinding verliest. Er moet daar dan even op een knopje gedrukt worden. Niet gemerkt dat het zendeertje, een usb-dongle in de pc, de draadloze verbinding met het modem beïnvloedt.

 12. Excuses, ik hàd het kunnen lezen.

  Maar een aankondiging in het toen nog bestaande Arion/Echostar forum was m.i. meer op haar plaats geweest (en zou ik wel hebben gelezen) dan een posting in het forum "Nieuws (Geen roddels en geen vragen!)" met de ondertitel "Hier alleen nieuwsberichten over Digitale TV ontvangst!".

   

  Beschouw dit als terugkoppeling van een gebruiker. Het is nu eenmaal zo dat gebruikers soms vooral een bepaald forum volgen. Een aankondiging die betrekking heeft op dat speciale forum kan dan beter ook in dát forum.

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.