Ga naar inhoud


rolandroland

Lid
  • Items

    1330
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door rolandroland

  1. De overheid heeft hiervoor een platform opgericht. Zij gaan kijken hoe overlast voorkomen kan worden. Zo zijn er mensen die stoken op pallets of geïmpregneerd hout. Daar komen zeer giftige stoffen vrij. Er zijn mensen die zelfs tuinkachel aan hebben terwijl het 30 graden buiten is. Als je in de rook zit is dat niet prettig. Ook mensen zonder astma. Ik heb zelf geen astma maar krijg het wel benauwd. Ook krijg ik last van mijn ogen. We waren trouwens met meerdere mensen buiten, allen hadden klachten met ademen. Stoken is een vak en weinig mensen beheersen het goed stoken.

     

    Het platform van het RIVM kun je vinden op:

     

    http://www.platformhoutrook.nl 

     

    144s00.png?w=748

  2. Tja dan kun je rookverbod ook wel weer intrekken. Gewoon roken, ook in een klas waar kinderen bij zijn. Dat een kind in een klas vervolgens naar het ziekenhuis moet omdat die het zeer benauwd krijgt zeg je: Je hebt slechte longen dat is jou probleem. Vervolgens kunnen bedrijven de filters er wel afhalen en schadelijke stoffen gaan uitstoten. En mensen die er hinder van hebben: De evolutie gaat verder die mensen sterven dan wel uit. 

     

    Trouwens ik heb geen astma maar krijg het wel ontzettend benauwd plus dat ik hinder krijg van mijn ogen. De WHO adviseert niet te gaan stoken in dichtbevolkte gebieden. 

     

    Er zijn mensen die dagelijks de vuurkorf uren aanzetten waardoor je niet meer buiten kunt gaan zitten. Er zijn mensen die de pijp van de houtkachel laten uitkomen bij de buren, slaapkamerraam. De wetgeving schiet hier in te kort. 

     

    In Malta en in Nieuw Zeeland stookt iedereen met een houtkacheltje. Daar heb je een flinke smogvorming. Ook mensen zonder astma hebben het benauwd. Maar kennelijk zegt niemand er wat van. 

     

    Bij Dupont werden schadelijke c8 stoffen uitgestoten. Gemeente Sliedrecht stelde daar vragen over maar werden als lastig gezien. Je moet niet zeuren. Achteraf blijkt dat vele mensen kanker hebben gekregen. 

     

    De GGD pleit niet voor niets voor betere regelgeving (lees geen verbod)

     

    http://www.volkskrant.nl/wetenschap/ggd-wil-strengere-regels-open-haard-en-houtkachel~a4171960/

  3. theparasol,

     

    En als u zelf astma zou hebben dan zou u de vuurkorf niet aanzetten denk ik. Het fijnstof gedeelte van houtverbranding is nog groter dan het autoverkeer geworden. Dat heeft er mee te maken dat auto's en de uitstoot verder ontwikkelen. Maar houtverbranding wordt ongefilterd de lucht in geslingerd. Als ik bij iemand zak chips in de tuin gooi dan is dat aso. Maar fijnstof wat je niet ziet, dat mag ongelimiteerd?

     

    image1.jpg?w=748

     

    Verklaring Longfonds:

     

    https://www.longfonds.nl/sites/default/files/Longfonds%20Verklaring%20Houtrook%20met%20logo.pdf

  4. Wanneer je hinder hebt van houtrook:

     

    U kunt een verzoek tot handhaving indienen bij de gemeente waar u woont. U dient in de brief wel te zetten 'verzoek tot handhaving'. U dient zich te beroepen op Bouwbesluit 7.22. 

     

    Rijdende Rechter: http://www.sbs6.nl/blogs/mr-frank-visser-doet-uitspraak/blog/post/tussen-twee-vuren

     

    Daar zag je ook dat er geverfd hout bij lag. Als je geverfd- of geïmpregneerd hout stookt dan is dat zeer giftig en schadelijk voor je gezondheid. Niet alleen voor je zelf maar ook voor de omgeving. Volgens Rapport Blauw kan dat in een straal van rond de 1200 meter zijn. 

  5. Eindelijk: lange avonden lekker buiten. Warme dagen betekent ook dat we allemaal massaal de vuurkorf opstoken. Maar je wordt ziek van de lucht die je inademt. Voor niemand is het gezond: mensen met een longziekte merken het als eerste.
    Hou jij rekening met je buren?

  6. Grappig is dat de electronische programma gids EPG nog steeds de oude gids laat zien, met presentatie! De ncrv gids heeft NPO Radio 6 uit de gids gehaald. Denk dat het goed is dat de RTV gidsen, ook keer de thema kanalen laat zien. Die komen niet zo sterk nasr voren bij de NPO vind ik.

  7. Hoewel 100%NL er op tegen was dat Sterren.nl van start zou gaan bij de Nederlands Publieke Omroep, is de zender toch toegevoegd aan DAB+. Ik kan me voorstellen dat 100%NL het hier niet mee eens is.

     

    Tot mijn verbazing zijn de programma's van Sterren.NL van AvroTros ook gepresenteerd, dit terwijl NPO Radio 6 alle DJ's moesten verdwijnen overdag?

     

    Ga proberen te zoeken of er nog meer radiozenders zijn met dj's op de thema kanalen. Heeft u tips dan hoor ik dat graag.

     

  8. Sommige mensen zitten vrijwel dagelijks zo'n 14 uur in de rook. Die stoken alleen maar met de houtkachel. Een verbod gaat misschien te ver maar betere regels lijkt me goed. In Duitsland hebben mensen zelfs diploma nodig voor goed stoken? Het is nu te vrijblijvend. Je hebt een toolkit voor goedstoken. 

  9. Zo'n 3 Rebox apparaten aan gehad om een software update door te voeren. Hij komt steeds met de melding 'er is een nieuwe software update'  en dan kun je kiezen voor ja of nee. Als je kiest voor ja dan bevriest het beeld. Vervolgens blijft hij met die melding terug komen. Met KPN Telecom gebeld. Zij geven aan dat je de ontvanger op kanaal 30 moet gaan zetten, CNN. Verder moet het signaal boven de 50% zijn gaf de helpdesk medewerker aan. Vervolgens de ontvanger op zolder gezet met het antenne op het dak. Daar had ik 100% signaal. Ik had wel verwacht dat dit niets zou helpen. En inderdaad nog steeds hetzelfde apparaat gaat bij CNN gewoon doorspelen maar de update wordt steeds weer verlangd.

     

    KPN heeft hiervoor geen oplossing, dan de toestellen om te ruilen. Heeft iemand nog tips om dit euvel te verhelpen? Ik denk dat na een verloop van tijd de update wel geannuleerd wordt via het Digitenne netwerk, maar dan heb ik dus niet de laatste update!

  10. Ik vraag me af waarop de leerboeken de 20 hertz en 20 kilohertz op gestoeld hebben. De test of onderzoek kan ik niet vinden. Er zijn ook mensen die hele lage tonen kunnen horen. Die worden horendol ervan. Documentaire hierover http://www.debrom.nl 

     

    De wetgeving houdt rekening met 20 hertz en 20 kilohertz toonhoogte. Als je meer kunt horen, dan heb je pech, geen normen. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...