Ga naar inhoud


Snoopy

Lid
  • Items

    1635
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Alles dat geplaatst werd door Snoopy

  1. Kleine vooruitgang geboekt. Was aan het experimenten met een eigen gemaakte FM dipool antenne van twee verkoperde las pennen (3,1mm) van 75cm lang in een kroonsteentje (en dat werkt prima) en tot mijn verbazing komt er nu ook wat op de AM door. Niet veel maar er is een begin met de Kenwoord KT-7500
  2. Nee, vreemde is op geen van de tuners. Niet op de (4) Denon's van rond 2000, de Kenwood KT 7500 pakt een piraat ergens maar dat was het. Heb hier ook een klein transistor radiootje, die pakt Caroline net hoorbaar. Zal eens in de tuin gaan staan met die laatste.
  3. Valt mee, de TU 1500 R doet 6 Watt.
  4. Daar heb ik het ook mee geprobeerd maar draaien maakt niet uit. De ferriet antenne achter op de Kenwood KT 7500 reageert wel op draaien. De Denon vindt tot nu toe alleen maar brom.
  5. Ik heb hier meerdere Denon tuners, de TU 255, de 1500RD en nu dus ook de S10. Heb op allen geprobeerd met die bijgeleverde antenne een scan te doen op MW maar vind niets. Wat bedoel je met ' verdraaid' ? Op mijn oude Kenwood KT 7500 (beauty) ontvang ik een of andere piraat (El Dorado ?) op de 1332 kHz (ongeveer)
  6. Sinds kort weer lekker aan het klooien met losse tuners. Mooie Denon TU QS-10 op de kop getikt, heeft als bijzonderheid 2 antenne ingangen voor de FM, dus maak gebruik van een antenne met horizontale en eentje met verticale polarisatie. Je kunt per zender de polarisatie instellen. Als ik op de middengolf een scan doe vindt de tuner absoluut niets. Is de middengolf totaal verlaten of valt er toch nog iets te beleven ?
  7. Ik heb de vraag ook via Whatsapp voorgelegd aan Samsung maar nooit een antwoord gekregen. Slechte zaak.
  8. Helaas, zelf benoemen heeft niet geholpen. Blijft HDMi1 poort waarop de VU zit scannen. Telkens opnieuw na schakelen naar deze poort. Vreemde is dat dit in het verleden niet gebeurde dus vermoed na een software update. De HDMi2 met de Acer laptop wordt nooit gescand.
  9. Bedankt. OK, zal proberen. maar heb hem al eens aangeduid als iets als Ziggo ontvanger en dat hielp niet. Maar laat weten !
  10. Op mijn half jaar oude 55 inch Samsung blijft de TV na het heen en weer schakelen tussen HDMI1 en HDMI2 de eerste aansluiting detecteren. Op HDMI1 hangt een VU Uno HD en op HDMI2 een Acer laptop. Heb al van alles geprobeerd, HDMi-CEC aan en uit, etc. Bij schakelen van HDMI2 naar HDMI1 gaat de TV telkens weer opnieuw detecteren, duurt eindeloos.
  11. Klopt, had hem al op de goede plek gezet en ineens beeld ....
  12. [EDIT} zie nu pas dat de BBC met een grote opschoonactie van SD zenders bezig is .... Dus BBC Four HD doet nog effe niets ? Wel gescanned maar geen beeld. Zo aan de info te lezen pas na 6 januari ....
  13. Smithsonian alleen nog streaming https://rxtvinfo.com/2022/smithsonian-channel-closing-falls-victim-to-streaming/
  14. OK dank je, daarmee zullen we de meeste wel gehad hebben.
  15. Ik vind nu hier al wat, maar niet compleet:
  16. Bij het schakelen met mijn VU+ Uno 4K zie ik symbolen voorbij komen waarvan ik aanneem dat deze door de ontvanger gegenereerd worden. Zijn deze image afhankelijk ? Ik gebruik OpenPli. Ik ben op zoek naar een overzicht met de betekenis van de symbolen zoals 'PDC' en die 4 gekleurde bolletjes en anderen die maar heel af en toe in beeld verschijnen.
  17. Isle of Man TT op ITV4 https://www.iomtt.com/tt-info/the-tt-on-tv
×
×
  • Nieuwe aanmaken...