Jump to content

P.C.Hooftletter

Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by P.C.Hooftletter

 1. Er stonden geen links in. Het was gewoon een bedankje en nog wat uitleg/vervolgadvies en uitleg/advies gevraagd.

   

  Ik kan me niet goed meer herinneren wat er allemaal stond, maar ik weet zeker dat het gepost was (verborgen) en dat er een post na kwam die ik vervolgens nog eens gewijzigd heb. Misschien toch eens iets dieper de software in duiken... Niet dat onbevoegden in je pot staan roeren...

   

  -edit- Mij valt ook in dat ik die verborgen post vervolgens ook weer heb aangepast (tekst vervangen voor "Verborgen?" oid) omdat de erop volgende post toch was aangekomen en het leek me niet nodig dat dubbel te laten staan.

 2. 3 uren geleden, ceesv zei:

  Ik kan niets terug vinden van een plaatsing, noch van een een posting die hier gewist zou zijn.

  Het stond eerst op verborgen. Toen een post erachteraan gedaan, die ging wel gewoon door. Toen heb ik de verborgen post maar gekopiëerd en de post eronder aangevuld.

   

  Nu zijn de verborgen post en die erna weg.

 3. Ik zie geen verschil in beeldkwaliteit met de Humax die ik van Ziggo heb gekregen. Wat ik wel zie is dat mijn outdated box een stuk sneller en overzichtelijker werkt dan die Humax. Een update levert mij weer slapeloosheid op omdat het nooit in 1 keer goed gaat. Ik wacht nog even tot ik een reserve achter de hand heb.

   

  Als ik in goede kwaliteit een film wil kijken dan gaat de blu ray speler of de PS4 aan met de surround. Dit apparaat heeft ook nog maar 1 tuner, dus het is op alle fronten aan een update toe.

   

  Waar ga ik precies een update terugzien in de kwaliteit van het beeld dan? De uitvoer is maximaal 1080i in de hardware als ik me niet vergis, hoe gaat dat met een update kunnen veranderen?
   

 4. Het is gelukt. Ik heb op de een of andere manier een *.ipk gevonden van Fancontrol2. Na een zoektocht op het forum van OpenPLi kwam ik uit bij een website:

   

  http://dreamboxupdate.com/

   

  Na wat klikwerk vond ik een verzameling oud spul, waaronder:

   

  http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm800se/feed-rel_32/dm800se/enigma2-plugin-extensions-fancontrol2_3.2git20110921-r0_dm800se.ipk

   

  Dan voor het nageslacht en de search gebruikers:

   

  Deze gekopieerd naar /tmp via de ftp, dan commando 'opkg install enigma2-plugin[...].ipk', en toen had ik controle over mijn fan. Hopelijk blijft hij nu koel.

   

  Iedereen bedankt voor het meedenken, maar voorlopig blijf ik op de oude software zitten. Misschien dat er een nieuwe doos komt als 4K is doorgekomen hier in huis.

 5. Even mijn dagboek bijwerken.

   

  Met de behuizing eraf is in elk geval het "glitchen" van het beeld weg, dus vandaar dat ik denk aan te warm worden. Ik moet dit echter nog wat langer testen, dus ik laat hem eens een avond draaien op deze manier.

   

  Kan ik via de Telnet/SSH niet gewoon die Fancontrol installeren? Zo ja, hoe?

 6. Ik heb al "heel lang" (zal ergens rond 2011 zijn dat ik hem kocht) een ORIGINELE DM800HDSE om op de kabel mee te kijken. Ooit heb ik er OpenPLi 2 op gezet en dat draait nog steeds. Al heeft hij tegenwoordig kuren. Ik kreeg steeds vaker flitsen van hoge BER waarde. Kijkend met een Humax (die zit aangesloten op de 'doorlus' van de DM800, dus hij gebruikt hetzelfde signaal) heb ik een BER van 0, continue. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten kijken op dat kastje, dus ik wil dat mijn DM het weer gewoon doet...

   

  Voelend in mijn TV meubel vond ik het allemaal maar erg warm op het doosje. De fan gaat niet meer aan... Een vervangende fan is bijna niet te vinden, maar het is me gelukt iets te kopen wat er op lijkt. Aangesloten, niks natuurlijk... Ook niet bij een reboot, maar ik weet niet of dat gebruikelijk is.

   

  Dus. Fan is waarschijnlijk niet kapot. Aansturing? Er zou een applicatie zijn die ik kan installeren (tempfancontrol 2.7), maar de repository van OpenPLi is natuurlijk al lang en breed met pensioen. Ik zit dus een beetje met een probleem. Hoe kom ik er nou achter wat mijn probleem is? Waarschijnlijk is mijn probleem dat ik te lang volhoud met oude spullen... Is er een oude rot die mij kan en wil helpen? Ik zit thuis met corona (geen test gehad, maar symptomen zijn voor mij duidelijk genoeg), dus ik heb wat tijd over.

   

  Ik kan me ook echt niet meer herinneren hoe ik een nieuwere versie van OpenPLi erop krijg (met de hoop dat die repository het dan wel nog doet), maar als ik het kan fixen met de configuratie zoals hij nu is zou ik eigenlijk nog gelukkiger zijn. Don't fix it if it isn't broken. Ja hij is broken, maar ik verdenk de hardware. Alvast bedankt...

 7. Ook de indeling van transponders is compleet onlogisch geworden. Alles ligt weer helemaal doorelkaar. Waar ik voorheen nog met een single-tuner kon kijken naar NL1, 2 en 3, zitten nu NL1 en 2 los van NL3... Als SBS6 aan het recorden is, dan kan ik verder ook helemaal niks anders meer kijken, terwijl ik eerder nog RTL5 of RTL7(?) tegelijk kon kijken/opnemen. Erg jammer.

 8. Nou over het beeld heb je bij Ziggo(UPC) echt niet te klagen daar kan CDS nog een puntje aanzuigen, we gaan kwa zender aanbod er goed op vooruit vergeleken bij vroeger. Eindelijk de 2 Duitse zenders in HD en alle regionalen weer op de kabel als de integratie is afgerond, dat zie ik CDS nog niet doen. ;)

   

  Het beeld is voor mij de enige reden om niet te klagen ja... Zo lang ik mijn DM800se kan blijven gebruiken blijf ik nog klant, maar als de 26ste (ik geloof dat ik me aan de planning van Roermond moet houden) mijn beeld weg blijft, vraag ik de scheiding aan. Ik denk niet dat ik nog prettig tv kan kijken als ik dat met een niet-linux gebaseerd doosje moet doen, in ieder geval niet als ik daar Ziggo veel te veel geld voor moet geven. Ik vermoed dat de Open PLi kabelscan gewoon de boel weer op orde brengt (alleen m'n zenderlijst moet natuurlijk weer op de schop), maar zeker weten doe ik dat niet. Voor de DM600 heb ik in elk geval nog geen oplossing gevonden (ik kan nergens een cables.xml vinden, maar dat ligt misschien aan mij).

   

  Ik vond het heerlijk om het internet van Ziggo op te zeggen toen hier eindelijk glasvezel lag. Ik heb niet veel goede woorden voor het bedrijf over, maar daar gaat het hier niet over dus daar laten we het bij.

 9. De enige reden dat ik nog niet weg ben bij Ziggo is omdat ik mijn DM800SE kan gebruiken. Als dat niet meer mogelijk is, dan denk ik dat ik geheel overstap op glasvezel (en eindelijk voor de DM800se een schotel op het dak zet). Elk nadeel heeft zo zijn voordeel.

 10. Ik heb het stiekem via de wifi van de overburen getest, maar dat was waardeloos, heel traag (Speedtouch = kpn adsl?). Maar dat kan goed aan de wifi en afstand liggen. Ik denk trouwens dat mijn upload wel meevalt, die kan tussen de 8 en 10 mbit.

   

  Toch zou het handig zijn als ik de uitgaande stream wat minder intensief kan maken. Kan het ook niet stand alone met een DM800SE? En anders maar iets van een servertje proberen als de boel niet wil. Ik heb vanmiddag de sleutel gekregen, maar ik had de laptop niet bij. De verbinding is in elk geval niet draadloos daar, dat scheelt.

   

  En alles via de WEBIF ipv een browservenster en een VLC los van elkaar, is dat mogelijk?

 11. Eerst het minder relevante van het verhaal.

   

  Ik ga in het buitenland (Belgie, Leuven) studeren en heb daar geen TV nodig, want ik heb thuis Dreamboxen en een goede internetverbinding.

   

  En nu het relevante.

   

  Inmiddels heb ik met portforwarden het zo voormekaar gekregen dat ik met de WEBIF en via VLC in contact kan komen met de Dreambox en kan kijken. Alleen vind ik het wat onhandig dat ik in de WEBIF moet zappen en met VLC moet kijken. Als ik inlog op de WEBIF op mijn eigen netwerk (intern dus) kan ik ook gewoon op de WEB-X-TV link klikken en krijg ik een pop-up met de VLC plugin waar ik kan zappen etc. Maar kan ik dat ook als ik buiten mijn netwerk zit?

   

  In de router zijn de poorten 8080 en 31344 geforward naar het IP van mijn DM600 en zoals ik boven al beschreef werkt het als ik de WEBIF en VLC apart van elkaar gebruik. Maar ik wil het dus makkelijker en alles via WEBIF doen.

   

  Dan nog een andere vraag. Kan ik ook ervoor zorgen dat de uitgaande stream iets minder intensief wordt? De SD uitzending die de DM600 uitgeeft is toch nog een beetje zwaar voor een Wifi verbinding (ik weet nog niet wat voor verbinding ik straks heb, maar ik ben graag voorbereid).

   

  Mijn dank ik groot!

 12. Het zijn inderdaad moeilijke klojo's daar. Ik heb 3 lui aan de telefoon gehad, de derde wilde me pas helpen.

   

  De eerste (afdeling verkoop) zei dat ik een 0900 nummer moest bellen daarvoor, want haar leidinggevende had dat gezegd. Ik betaal godverdomme 90 euro per maand aan die oplichters, willen ze me niet eens een kaartje bijzetten... Ik heb ook mijn telefonie bij hun, dus de helpdesk is gratis. Overigens toen ik vorige week belde met een collega van haar zei die mij dat ik gewoon bij hem kon laten bijschrijven. Dat had hij toen ook bij zijn leidinggevende moeten navragen, dus ik weet niet hoe goed die leidinggevenden daar op de hoogte zijn. Volgens haar was de vorige van Ziggo die ik sprak niet goed op de hoogte.

   

  Maar goed, ik heb vriendelijk bedankt en gezegd dat ik iemand anders ging proberen. Dus ik hang op, bel opnieuw 1200. Nu ga ik naar keuze 6 (vragen over het wijzigende pakket). Deze mevrouw zegt me dat ik verkeerd zit, want ik zit bij de afdeling opzeggen (?). Ze stuurt me vriendelijk door naar een andere afdeling.

   

  Aangekomen bij de afdeling wijzigingen. Inmiddels 30 minuten verder. Deze dame kon me gewoon meteen helpen. Helaas, de vierde en vijfde kaart die wordt geregistreerd krijgt geen free-view. Je mag wel gratis tot 5 smartcards laten aanmelden. Binnen 48 uur zou ik beeld hebben, daar wacht ik nu nog op.

   

  Ik heb nog een keer gevraagd welke keuze ik moest maken bij het keuzemenu. Volgens haar was het in het keuzemenu nummer 3, afdeling wijzigingen. Ik heb haar gevraagd hoe dat zat met dat 0900 nummer, ze zei dat dat gewoon bij 1200 mogelijk was, geen gezeik.

   

  In elk geval veel succes bij de registratie, laat je niet zomaar van het kastje naar de muur sturen. Mij hebben ze in elk geval goed op de kast gekregen.

 13. Origineel bericht van: Sjaak(k)
  Idd kun je 5 kaarten gebruiken dat is al jaren zo, maar voor die 2 moet je extra voor betalen, 3 ervan zijn gratis te registreren wink


  Ze zijn in elk geval zonder extra kosten te registreren. Dat van die freeview wel of niet kom ik volgende week achter als ik een vierde laat activeren.
 14. Ok. Volgens mij heeft de root wel standaard een wachtwoord, maar dat wachtwoord weet iedereen die google heeft. De gebruikers die toegang krijgen zijn te vertrouwen, dus ik hoef er geen geweldige beveiliging op te hebben. Gewoon zo veilig dat iemand niet perongeluk een verkeerde map eruit kan flikkeren.

   

  -Edit- Blijkbaar heeft dat nieuwe account toch gewoon alle rechten...

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.