Jump to content

adelaar

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by adelaar

 1. Hallo Sprietje, Heb hem op 12,5 graad gezet zoals je hebt aangegeven. Alleen de plaats van de lnb van Canal Digitaal. Zoals ik al zei, morgen een nieuwe lens voor mijn oog. Moet dan even rustig aan doen.
 2. Bedankt voor het compliment. Ben er zelf ook tevreden over. De lnb heb ik gemonteerd volgens de instructie van Canal Digitaal op hun side. Voor deze lnb zo dicht mogelijk bij de voorkant. Laat het eerst zo, ook omdat ik vanwege een nieuwe lens rustig aan moet doen. Heb de schotel voor Joyne niet bijgeplaatst, hiervoor was de buis te kort. Als dat zo uitkomt zet ik de tegelvloer achterhuis.
 3. Hallo Sprietje, Heb even foto's gemaakt. Komt nog een achteraan. Kon niet in één keer.
 4. Vandaag de schotel uitgericht. Zeer tevreden met het resultaat. De triple lnb kan dus goed op de Fuba 78 cm. Hierbij een foto van de schotel. Iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken en adviezen.
 5. Ben vandaag bezig geweest de schotel te vervangen. Nog een aardige klus, alles moet op de ladder. Maar hij hangt en de draden weer aangesloten. Morgen moet de schotel nog uitgericht worden, heb nog geen beeld. Allemaal hartelijk bedankt voor de tips en adviezen.
 6. Ja, heb ik toen ook gelezen. Was, meen ik voor losse lnb's. Heb zo voor en na hier al heel wat kennis opgedaan. Ook de inbreng van Sprietje volg ik altijd met grote aandacht.
 7. Hallo Sprietje, De Triax ga ik vervangen omdat ik nu twee Fuba schotels heb. De Triax is wind gevoelig. Heb hem aan de achtergevel hangen en kan dan uit het slaapkamerraam de schotel goed zien hangen. Bij harde wind zie je de lnb helemaal schudden. De Fuba schotels staan bekend als stevige schotels met een goede signaalsterkte. Had met de Triax ook goed beeld, maar heb het idee dat het nog beter kan. Als er dan toch uitgericht wordt, kan ik hem ook meteen vervangen. Hang nog een 65 cm schotel erbij voor 9 en 13 graden oost. Wil hiervoor een duale lnb gebruiken van Canal Digitaal. Kun je hiervoor de scheefstand ook nog even berekenen? A33, De berekeningen zeggen mij niet veel. Heb wel wat kennis op satelliet gebied, maar zo technisch ben ik niet. Hoop toch een en ander wel voorelkaar te krijgen.
 8. Heb beide schotels hier al liggen. Om het in één keer goed te doen mijn vraag in dit topic. Aan de hand van de verkregen informatie is de eerste keus de 78 cm. De hoekjes van de lnb houder had ik er al afgehaald. Heb er ook nog over gedacht om de 65 te nemen en een tweede voor 9 en 13 graden oost, voor de ontvangst van Joyne en de Hotbird, erbij te zetten. Kan de lnb op de 78 cm voldoende scheef gezet worden? Woon 7 km boven Leeuwarden.
 9. Wil de huidige Triax schotel van 78 cm met triple lnb vervangen door een Fuba schotel van 65 of 78 cm. Welke kan ik het beste gebruiken voor een optimaal resultaat? Triple lnb is gemaakt voor een 65 cm schotel, maar in een eerder draadje hier wordt een 78 cm schotel geadviseerd voor een betere signaal opbrengst voor de Astra 3. Dit ging over een Triax schotel. Ben benieuwd naar advies van andere gebruikers.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.