Jump to content

georges

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

About georges

 • Rank
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  aalst belgië
 • Interesses
  Ik probeer nog iets te snappen van het digitaal gebeuren. Niet evident op mijn leeftijd (76).

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wel bedankt hulpvaardigen. Alles is zoals ik het wou.
 2. hallo, ik heb een aangepaste zenderlijst bewaard op dreamboxedit en succesvol doorgestuurd naar de VU+ULTIMO 4K. Normaal moet je om te installeren even de stroom afzetten en rebooten. Spijtig genoeg vind ik steeds de oude geïnstalleerde zenderlijst terug. Hoe zou dat kunnen verholpen worden? Met dank bij voorbaat.
 3. Nog even... Geen dongel meer nodig wegens een rechtstreekse aansluiting op internet. En ja, alles loopt nu op wieltjes.. Ik heb openpli7.2 verwijderd en 6.2 gebruik ik nu. veel kloterij gehad met 7.2. Alles blijkt opgelost, Dus... Nogmaals bedankt.
 4. Ik moet jullie allemaal bedanken voor de bereidwillige hulp. Wat een miserie, zeg. Eind goed, al goed. Nu heb ik nog een andere vraag: Ik wil een dongle usb3 kopen, maar ik heb daar geen verstand van. Graag zou ik daarover iets meer willen weten en wat/waar te koop is?
 5. Voorlopig kijk ik, jawel, maar met openpli-6.2-release-vuultimo4k-20200407_usb.zip . Ik heb daar nu ook geen uitleg voor. Deze instelling heb ik juist op dezelfde manier geïnstalleerd als al mijn vorige pogingen. Dit is natuurlijk niet het eindpunt, ik wil er openpli-7.2 op krijgen. Zou ik met deze openpli als basis de updates naar openpli-7.2 kunnen installeren?
 6. uiteraard op de ultimo, dat verlicht rondeken met een streep eronder. ook de afstandsbediening heeft wel toegang maar geen reactie, die zal ook gedeactiveerd zijn. Ik geraak gewoon niet verder. Ik denk dat het bestand ook eerst moet geünzipt zijn. Als ik de vermelde procedure volg en ik bekijk de activiteit op de USB-stick dan zie ik eerst even het lampje even flikkeren, daarna nog even en dan blijft het aan, maar niets gebeurd nog. Spijtig heb ik geen usb3 stick om zo eens te proberen. Moet het bestand, gemaakt zijn in 32 bit of 64 bit, of is dat van geen belang? En de boer...hij ploegde voort!
 7. Mebo870, dat is "bijna" exact wat ik gedaan heb, ik heb telkens "Press power" gedaan tot er niets meer gevraagd werd en ik zeg er bij dat de tijd per update varieerde van lang naar kort, dus variabel. Maar ik ga nu hetzelfde doen volgens jouw gegevens. ik laat iets weten.
 8. Mijn tuin is nu even in orde en nu terug naar de ultimo. Maar ik ben nu mijn geduld verloren en heb """geprobeerd""" om opnieuw te flashen. openpli-7.2-release-vuultimo4k-20200406_usb.zip . Waar het verkeerd gelopen is, dat weet ik niet maar nu is er alleen een grote VU+ op de tv. Andres niets, noppes. Ik heb de software op een usb gezet en dan de gebruikelijke procedure gedaan, stick in de ontvanger, power on en doen wat gevraagd wordt. Een ganse reeks updates en tussen elke update een power off, opnieuw opstarten en alweer op de power drukken. Aan het eind viel alles stil en kon ik enkel nog de ontvanger uit zetten daar de powerknop af te zetten. Misschien heb ik niet lang genoeg gewacht, maar na een kwartier had het toch lang genoeg geduurd. Zouden jullie weten wat ik misdeed? Misschien heb ik de verkeerde openpli gebruikt? Wat ik wel zag vooralleer de software opnieuw te laden,is, resolutie 3840/2160 niet te bereiken was, maximaal 1920/1080. Ik denk dat de verkoper van mijn ultimo mij bij mijn pietje heeft gehad.
 9. Ik heb de ontvanger aan een gewone HD tv 1920-1080 P gekoppeld en daar doet hij het prima. Maar op mijn 4K tv vertikt hij het. Het is wel een VU+4K. Waaraan zou dat kunnen liggen? Met welgemeende dankbaarheid voor zoveel geduld met mij. Ik heb de ontvanger aan een gewone HD tv 1920-1080 P gekoppeld en daar doet hij het prima. Maar op mijn 4K tv vertikt hij het, probleem met de tuner-configuratie. Het is wel een VU+4K. Waaraan zou dat kunnen liggen? Met welgemeende dankbaarheid voor zoveel geduld met mij.
 10. De zenderlijst zit er op, maar nu is er een probleem met de tunerconfiguratie. Ik zet hieronder de gegevens: Tuner A:VUplus DVB-S NIM(45308X FBC) (DVB-S2X) Diseqc A/B Satellieten: 19.2E Astra 1KR/1L/1M/1N Ku Band, 23.5E Astra 3B Tuner B:Vuplus DVB-S NIM(45308X FCB) (DVB-S2X) Diseqc A/B Satellieten: 19.2E Astra 1KR/1L/1M/1N Ku Band, 23.5E Astra 3B Tuners C,D,E,F,G,H zitten niet in de ontvanger, maar die staan wel: FBC Automatisch doorlussen Aktief Ik kan mij niet direct voorstellen wat het probleem is. De laatste loodjes wegen zwaarst zeker...
 11. Hallo, Ik ga dat eens proberen. Ik weet iets te vertellen.
 12. OEF, er is al leven in de brouwerij. Als onderstaande fout gevonden wordt, zijn we klaar. Ik ben gans de installatie vanaf de modem gaan onderzoeken en daar lag de fout. Vorig jaar heb ik ook al deze ontvanger willen installeren en dan had ik dezelfde moeilijkheden. Ik heb hem dan maar weg gezet, tot nu. De internet kabel was NIET aangesloten op de modem. Er is maar een mogelijkheid, de verbinding van de zonnepanelen met de modem. Om gemakkelijker te werken zal de installateur de verbinding naar het internet stopcontact uitgetrokken hebben en niet meer ingestoken hebben. Ik zie geen andere uitleg mogelijk. Nu nog onderstaande fout vinden. Nog even op de tanden bijten. In elk geval...bedankt allemaal, nogmaals bedankt. Verbinden mit 192.168.1.17. Verbunden. Dreambox reactie: Login successful. ** Ophalen directory lijst ** FTP-Transfer wird gestartet Transfer abgeschlossen ** Verzenden bestand "/var/tuxbox/config/enigma/services" ** FTP-Transfer wird gestartet Transfer abgebrochen Fout bij verzenden van bestand "services" naar de Dreambox. Verbindung wird getrennt. Verbindung getrennt. Reload commando wordt verstuurd. Dit kan enige minuten duren om de Dreambox het reload command te laten afmaken. Netwerk antwoord: HTTP/1.1 404 Not Found Kan geen verbinding maken met Dreambox op IP adres 192.168.1.17, controleer het ingestelde IP adres en/of het netwerk.
 13. Ik heb alles perfect gevolgd. MAAR!!! .......Ziehier de uitslag. Ik weet niet hoe die foto's gemaakt worden, dus heb ik alles getypt. NETWERKINSTELLINGEN. Netwerk Interface inschakelen aan Automatisch interface inschakelen uit IP-adres 0.0.0.0 Netmask 0.0.0.0 Gateway gebruiken aan Gateway 0.0.0.0 Huidige instellingen. IP-adres 0.0 Netmask 0.0 Gateway 0.0 Netwerk Lan verbinding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kan dat iets te maken hebben met BITDEFENDER?
 14. Ik wil de zenderlijst van mijn VU+ultimo 4K veranderen met Dreamboxedit, maar dan heb ik het ip adres nodig, maar waar vind ik dat? Ik heb al met LAN(kabelverbinding) en WLAN geprobeerd maar nergens een ip-adres te vinden. Dat kan toch niet? De netwerktest is wel duidelijk, geen verbinding. Met dank bij voorbaat.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy