Spring naar bijdragen

georges

Leden
 • Aantal bijdragen

  109
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door georges geplaatst

 1. georges

  Welke coax?

  We evolueren nu naar de 5G straling en nu ben ik zinnens om mijn schotel installatie op te smukken. Welke coax zal best weerstaan aan de stralingen? Met dank.
 2. Ik zal het met de gewone quad lnb's moeten oplossen, zeker.
 3. Bestaat er een lnb die beantwoord aan de beschrijving in de titel?
 4. Inderdaad scheelt er iets, maar wat? Ik heb de kabel van tuner A verwijderd en daardoor viel 1 satelliet uit. Daarna heb ik de kabel van tuner B verwijderd en dan was de andere satelliet uit. Een ding weet ik zeker dat de twee kabels in orde zijn. Even mijn installatie beschrijven: Vanuit de twee LNB's vertrekken telkens 3 kabels, telkens één naar drie splitters van waaruit telkens een kabel naar de ontvanger. De derde kabel is voor een tweede tv. Hoe moet ik dat nu interpreteren?
 5. Nu blijkt dat er toch nog iets verkeerd zit, maar wat? Ik laat de ultimo een programma van VTM opnemen en even later wil ik kijken naar de duitse versie van eurosport1. En dat lukte niet. Ik onderbreek het opnemen en dan kan ik terug kijken op eurosport. Na de aankoop van deze ontvanger kon ik meerdere programma's opnemen en ondertussen kijken. Dus moet er ergens toch iets niet juist ingesteld zijn. Heeft iemand een idee, wat?
 6. de oude is nu OK De instelling "KA" is dood, leve "KU", dit was de fout. De 4K laat mij nog in de steek. Ik ga opnieuw beginnen vanaf fabrieksinstellingen.
 7. georges

  Welke lnb quad?

  Veel jaren terug heb ik 2 lnb's geplaatst op de schotel om astra1 en astra3 te ontvangen. Een Inverto black premium quad lnb en een inverto ultra black quad lnb. Nu heeft de premium quad lnb de geest gegeven en dus ben ik op zoek gegaan naar nieuwigheden. De Inverto IDLH-QDL410-HMPRO-OPN home pro quad 40mm PLL LNB is er zo blijkbaar een. De prijs is ongeveer hetzelfde, maar is de kwaliteit dat ook?
 8. De kogel is door de kerk, of hoe zeggen ze dat ook alweer. Ik heb een Ultimo 4K gekocht en ga nu de tijd nemen om de oude Ultimo aan de gang te krijgen. Bedankt allemaal voor de hulp.
 9. Het is inderdaad gelukt. Maar blijkbaar is er meer aan de hand. Een tuner, B, doet het niet. Tuner A is highlighted en tuner B is dof of ontbreekt. De zenders van TVV doen het ook niet, wel de FTA. Ik zal nu de verschillende onderdelen van de verbinding met de schoten moeten nazien, denk ik. Of is er een andere wijze om er achter te komen wat fout zit?
 10. Ik gebruik openpli7...denk ik. En ja, de schotel is goed afgesteld. Ik ga nu direct de laatste openpli installeren. Veel dank voor de vlugge raadgevingen.
 11. Hallo, Ik heb mijn kennis even overschat en nu is de configuratie van mijn VU+ULTIMO om zeep. Er zitten 2 tuners (S) in het toestel. Voor ASTRA1 en ASTRA3. Kan iemand de nodige gegevens opsommen om de ultimo terug aan de praat te krijgen? Met dank bij voorbaat. Georges.
 12. Dank je wel Fred en... De wlan verbinding is nu ook in orde. Ik zal weer gerust kunnen slapen.
 13. Hallo, ik wil alleen zeggen dat het te hopen is dat ik geen problemen meer krijg in de toekomst en als ik wel iemand zou kunnen helpen, dan zal ik dat zeker doen. Mijn dankwoord is uitermate positief bedoeld.
 14. Eind goed, al goed. Behalve dat WLAN nog niet bruikbaar is, kan ik nu via LAN toch mijn zenders opladen via dreamboxedit. Alle helpers wil ik met deze graag bedanken. Hopelijk tot nooit meer, maar wie weet??? Nogmaals dank.
 15. Blijkbaar heeft het te maken met de configuratie van de tuners, ik heb daar ook aan geprutst...denk ik, proberen hé. Hoe stel ik dat in??? Nu ook FTA zenders niet meer.
 16. Hallo allemaal, dank zij jullie hulp ben ik er in geslaagd om mijn zenderlijst te installeren, maar... Door mijn proberen en proberen en nog eens...zijn alleen de FTA zenders te activeren, de zenders die afhankelijk zijn van een kaart doen het niet: "afstemmen mislukt". ik denk dat ik even vanaf fabrieksinstellingen zal moeten starten, of zien jullie dat anders?
 17. Dreamboxedit 7.2.1.0 (x64) openpli 7.0 /var/tuxbox/config/enigma/services ...dat is de laatste instelling die ik probeerde en blijkbaar zou dat ook verkeerd kunnen zijn. Alleen een LAN verbinding met de modem lukt.
 18. Hallo, ik ben even er van tussen geweest, maar nu ben ik er weer. Ik heb nu een IP-adres op de ultimo: 192.168.1.9. doorsturen van de zenderlijst lukt niet want: Verbinden mit 192.168.1.9. Verbunden. Dreambox reactie: Login successful. ** Ophalen directory lijst ** FTP-Transfer wird gestartet Transfer abgeschlossen ** Verzenden bestand "/var/tuxbox/config/enigma/services" ** FTP-Transfer wird gestartet Transfer abgebrochen Fout bij verzenden van bestand "services" naar de Dreambox. Verbindung wird getrennt. Verbindung getrennt Ik heb al ongeveer alles geprobeerd maar niets helpt. Nu begin ik te denken dat er misschien iets mis is met username of paswoord. Maar dat is indertijd ingevuld door de verkoper van mijn dreambox en dat weet ik niet. Zou ik dat ergens kunnen achterhalen? Ik moet jullie wel heel erg bedanken voor het mee denken.
 19. Even verduidelijken, Sinds ik mijn nieuwe pc heb kan ik geen contact meer krijgen met mijn VU+ via een dongel van VU, die het perfect deed met mijn oude pc. Het is natuurlijk al enkele jaren geleden dat ik die VU+ gekocht heb en ik weet niet meer of er speciale zaken moeten gebeuren om de verbinding te maken. Alvast bedankt voor het mee denken.
 20. Ik heb nu al uren geprobeerd om een IP-adres te krijgen op de VU+ maar niets lukt. De afstand zal het ook niet zijn, want ik heb geprobeerd op één meter afstand. Nog ideeen ?
 21. Ik probeer een nieuwe pc (64bit) te laten communiceren met mijn VU= ULTIMO. Maar het lukt niet. Op de VU+ lees ik: HUIDIGE INSTELLINGEN: IP adres niet beschikbaar Netmask niet beschikbaar Gateway niet beschikbaar NETWERKTEST: Lokaal netwerk verbroken IP adres onbevestigd nameserver onbevestigd De twee andere zijn groen, dus ok. Ik heb al ongeveer alles geprobeerd, zonder succes. waar zit de fout???????? goei vraag. Heeft het iets te maken met 64 bit? HULP!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid