Ga naar inhoud


throw

Lid
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Community antwoorden

  1. throw's bericht in GigaBlue hd 800 ue+ vraagjes en review CD kaart probleem? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ok probleem opgelost, lag niet aan de ontvanger maar aan de Rf modulator, gewoon stuk dus, gelukkig nog een reserve hier.
    Alles draait nu als een zonnetje!
  2. throw's bericht in 1 satellietsignaal bekijken op meerde TV'S werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ok, ik begrijp waar je heen wilt, er zijn 5 opties die je kunt doen. De beste optie is natuurlijk een dubbele LNB of genaamd monoblok LNB en 2de ontvanger en intern 'lan sharing' als je dus een legaal kaartje hebt om zo in de slaapkamer te kijken. Voordeel is dat je de ontvanger geheel onafhankelijk kan bedienen en kanalen kijken die je wilt. 
    Optie 2, de LNBout of 'Ant.out' wat er geschreven staat en die naar een 2de ontvanger (en Lan sharing je kaartje) maar dan kun je alleen kijkemn naar zenders in het zelfde kwadrant als waar de woonkamer ontvanger op staat of de woonkamer ontvanger dan gewoon uitzetten?
     
    Maar er zijn nog 3 andere opties zonder 2de ontvanger. Je kunt een scart verdeler kopen van bijv. Hama (5 way scart splitter) en dan een hele lange scart kabel naar de tv in de slaapkamer.
     
    Op je box heb je ook nog een andere uitgang de gele 'video' 'L' en 'R' ook daar kun je een lange kabel voor nemen en die in je zelfde aansluiting in je TV(als je TV zo een aansluiting heeft andder een scart adapter?)
     
    Maar er is nog een laatste optie en dat is een optie die ik zelf in het verleden heb toegepast en zeker prima is.
    Heb je in je slaapkamer en/of andere kamers een gewone antenne aansluiting stopcontact voor Radio en TV??
    Dan kun je namelijk de scart aansluiting van je ontvanger koppelen aan een RF modulator van bijv. het merk Hama model ="HF-Modulator #42511"  die dingen kosten rond de 20 euro of zo.
    Je zet de rf modulator achter box verbind hem met de scart van je box, stelt een rf kanaal in en verbind een doodgewone antenne coax kabel met de antenne uitgang van de modulator terug naar het gewone antenne stopcontact (niet de schotel lnb coax!) in je muur en voilà!
    Nu heb je beeld van je ontvanger op alle tv's in alle kamers van je huis, moet wel een remote control extender kopen van bijv. marmitek of zo om je ontvanger te bedienen in je huiskamer. 
    Je krijgt in feite 2 type signalen op je antenne stopcontacten. De signalen van je 'gewone' kapel of antenne/digitenne? en de Rf signalen van je box. Nu moet je een Rf kanaal op je RF modulator kiezen die niet stoort met de andere signalen. De modulator UHF kanalen zijn instelbaar van 21 tot 69 geloof ik.
     
    Zo heb ik het gehad tenminste in mijn kleine hotelletje, ik had ouderwetse TV's zonder scart aansluiting en had in mijn kantoortje een batterij digitenne boxen staan en een paar sat boxen en net zoveel Rf modulators van Hama en allemaal geperst op de coax die naar alle kamers gaan.(met wat signaal amps ook) Was een uitzoekerij met de kanalen om elkaar niet in de weg te zitten. Jaren zo gehad
    Nu sinds kort allemaal digitenne ingebouwd in de nieuwe Led TVs in de kamer dus de digitenne boxen weg uit mijn kantoor en dus plaats gemaakt voor nog een paar sat boxen die ook weer met de modulators op de coax zitten. Gaat prima! Dus ruwe antenne signaal samen met de UHF kanalen van de modulators van de sat op 1 coax!
     
    hoop geholpen te hebben.
    mvg
    ron
×
×
  • Nieuwe aanmaken...