Ga naar inhoud


Audioniek

Lid
  • Items

    549
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Community antwoorden

  1. Audioniek's bericht in Wat kan ik meten op de LNB ingang RE-2701SPVR ? werd gemarkeerd als het antwoord   
    In de basis is dit een goed advies, maar ik zou ook even rekening houden met deze feiten:
    - Dit is een SD ontvanger die MPEG4 niet kan decoderen. Met de huidige plannen van Canal Digitaal is de ontvanger op korte termijn niet meer geschikt om naar de Nederlandse zenders te kijken;
    - Op de bekende tweedehands site kun je een werkend exemplaar voor circa 20,- euro regelmatig vinden. Dat is denk ik minder dan welke reparatierekening ook;
    - Alle onderdelen in de ontvanger zijn inmiddels 8 jaar oud en mogelijk is de ontvanger in die tijd intensief gebruikt.
     
    Ik dit geval zou ik er over nadenken de ontvanger af te schrijven en een nieuwe HD ontvanger kopen. In het Rebox-programma kun je dan gaan voor een RE-2220 of een RE-4220. Bij andere merken zijn de mogelijkheden schier eindeloos.
     
    Groeten,
     
    Audioniek.
  2. Audioniek's bericht in Mijn rebox 2200HD pvr is naar mijn mening gebricked. Hulp gevraagd! werd gemarkeerd als het antwoord   
    Een mogelijkheid is ook dat de Rebox wel degelijk opstart, maar het beeld naar de verkeerde poort stuurt. Controleer eerste eens of hij de afstandbediening ziet nadat het LEDje bij start constant groen is geworden. Reageert de LED op de AB, dan start de ontvanger nog compleet op en zou de voorgaande aanname wel eens kunnen kloppen.
     
    Als de ontvanger met SCART of de gele Cinch is aangesloten op de TV, dan de HDMI eens proberen. Wordt nu HDMI gebruikt, SCART of de gele Cinch proberen.
     
    Lukt dat allemaal niet maar reageert de ontvanger wel op de AB, een blanco USB stick nemen en hierop de laatste Rebox software voor de ontvanger zetten. Ontvanger uitschakelen door de power-plug eruit te trekken. Sluit de stick op de ontvanger aan. Druk op de voorkant de toets CH+ in en houdt deze ingedrukt. Met de andere hand de power-plug insteken zodat de ontvanger weer inschakelt. Houdt de toets op de voorkant ingedrukt totdat op de USB stick regelmatige activiteit is te zien, of totdat de LED regelmatig knippert. De ontvanger wordt nu opnieuw geflasht en is na deze operatie in maagdelijke staat.
     
    Succes.
     
    Groeten,
     
    Audioniek.
  3. Audioniek's bericht in rebox 9000 hd pvr start niet op werd gemarkeerd als het antwoord   
    @metropar: De enige twee manieren om een maxi-uboot loader te vervangen zijn:
     
    1. Met de plugin HDF-flasher 1.54-09. Hiervoor moet er een firmware met plugin-support zijn geïnstalleerd, dus een niet-Rebox firmware. Dit dus eventueel eerst doen met behulp van een resellerchanger. De HDF-flasher heeft de mogelijkheid de reseller te kiezen voordat er geflasht wordt.
    2. (veel omslachtiger): met de AAF Recovery Tool. Eerst 1. proberen, en daarna melden of het gelukt is. Met de AAF Tool eindig je in eerste instantie met een loader met een Atevio resellerID, die je dan overigens volgens de genoemde sticky kunt veranderen in deRebox resellerID.
     
    @ De_Perre. Er is niet zoiets als de Octagon en Rebox-versie van de loader. De loaders van een Rebox en het overeenkomstige Octagon model zijn exact gelijk op precies één byte na: het tweede resellerID byte dat de reseller/merknaam aangeeft. Het image is de firmware zelf. Die hoef je niet terug te zetten; we hebben het hier over de loader.
     
    Groeten,
     
    Audioniek.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...