Ga naar inhoud


Dpaki

Lid
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dpaki

  1. Laatste tijd wil men ons toch echt laten geloven dat Rusland de grote boosdoener is lijkt me. En dan zonder bewijs ook vingers wijzen. 

     

    Ik zat zelf te denken:

    Als Rusland die kerel nou dood wilde, zouden ze dan inderdaad zo dom zijn om een zenuwgas te gebruiken die alleen zij hebben? Bedoel ze hadden ook gewoon cyanide op z'n pizza kunnen doen of in zn drinken. Of gewoon ouderwets drive by met een kogel. Want blijkbaar konden ze er dichtbij komen. Waarom dan een methode gebruiken waar zij makkelijk aan gelinkt kunnen worden?

    Of wilden ze met deze daad een statement maken? Misschien te simpel gedacht van mij. Maar dan hadden ze hem toch gewoon officieel de doodstraf kunnen geven toen ze hem in Rusland opgepakt hadden? Hadden ze de statement echt wel gemaakt en zonder hoofdpijn. 

     

    In ieder geval vind ik het redelijk 'fishy' ruiken. En dat ze dan net de licentie van RT daarmee dreigen stop te zetten. RT laat namelijk vaak wel een hele andere zijde zien van de 'waarheid' die wij hier in Europa voorgeschoteld krijgen. 

  2. Allen bedankt voor alle antwoorden.

     

    Even een toelichting. Wat ik begrijp is het in de oude OpenWebIf mogelijk geweest dat als je ergens klikte dat je een m3u lijst kreeg met al je kanalen uit je favorieten in dat bestand. Als je dit bijvoorbeeld dan opende in VLC op de computer kon je gewoon tussen de kanalen wisselen. 

     

    @FalconerThe jouw suggestie ken ik. Levert inderdaad een m3u bestand. Maar slechts met 1 link en dus alleen de link naar het betreffende kanaal. Dacht om zelf een lijstje te maken door elke keer de links te kopiëren van alle kanalen. Echter de link blijft hetzelfde en de VU+Duo2 regelt dat schijnbaar intern dat er gezapt wordt en op dezelfde link een andere kanaal gestreamd wordt. 

     

    @Jürgen thanks, de app kende ik al. Helaas werkt om een of andere reden het streamen op die manier bij mij gewoon niet lekker. SD kanalen wel, maar HD is echt een drama. Heeft misschien te maken met WiFi ipv bekabeld. Dat zou ik nog kunnen proberen. Maar dit is wel het concept wat ik wil: dus TV kijken op mijn AppleTV wat doorgestuurd wordt door de Vu+Duo2.

     

    @wiz holy !@#$. Daar was ik dus naar op zoek. Overal geklikt en bezig geweest. Maar dat TVtje komt niet op als link als je met je muis erover gaat. Dus nooit gedacht dat die klikbaar zou zijn. Thanks! Heb nu een m3u bestand wat ik wilde. 

  3. Je hebt ook nog van Digital Devices de Octopus NET series welke voor je voor IPTV kunt Gebruiken. Kan CI modules hebben, geen idee op het CI+ kan hebben. Wel een stuk betaalbaarder dan eerder genoemde oplossingen. Kwam ik toevallig tegen omdat ik zelf ook op zoek ben naar een soortgelijk optie om DVB-S op m'n interne netwerk te streamen naar m'n AppleTV (zodat ik niet steeds tussen apparaten hoef te wisselen)

     

    Is mij alleen onduidelijk of het nou kanalen gedecodeerd doorstuurt of niet. Zoals ik uit de handleiding begrijp niet. Maar anderzijds heeft dat ding geen andere uitgangen. Dus waar zouden die CI modules dan voor moeten dienen zou ik me afvragen. Lijkt me dat dat ding gewoon gedecodeerde kanalen doorstuurt over IP.

  4. Beste allen,

     

     

    Ik heb een vraag. Ik wil graag thuis op een extern kastje TV kunnen streamen wat op m'n Vu+ Duo2 afspeelt. Dit gaat prima met OpenWebIf en ik kan in een browser prima streamen. 

    Echter wil ik dit op een gebruiksvriendelijker manier en eigenlijk dus in een IPTV app doen op mijn AppleTV die werkt met M3U bestanden. 

     

    Nu lees ik overal op internet dat je in OpenWebIf je Favorieten bouquet zou moeten kunnen exporteren als M3U bestand door ergens op een knopje te drukken. Echter op mijn OpenWebIf (met VTi 13 en het nieuwe OpenWebIf interface, zie bijlage) kan ik nergens een knopje vinden waarmee ik dit voor elkaar krijg. Ook volgens eerdere berichten hier op het forum (hier en hier) zou dat toch echt moeten kunnen onder VTi. 

     

    Wie kan mij helpen om dit voor elkaar te krijgen?

     


    Alvast dank voor de hulp.

    Screen Shot 2017-12-25 at 19.05.29 .jpg

  5. In principe moet dit je lukken als he tje binnen je netwerk ook lukt. 

    Als je op je synology je VPN het ingesteld dan moet je met je android/ios device die gegevens invoeren zodat je op je VPN kunt inloggen. Dan daadwerkelijk ermee inloggen. En vervolgens zit je gewoon in je eigen netwerk. Dus dan kan je gewoon TV kijken of je device zoals je dat doet als je thuis op je eigen wifi netwerk zit. 

  6. Dank. Net een update gedaan gewoon van de bestaande installatie. Paar minuten en herstart. Alles lijkt mooi te werken. Ik gebruik zelf de styleFHD skin geloof ik, die pakte hij na de update automatisch. 

  7. Heb je die gewoon kunnen updaten vanuit VTi 9 of moet ik met de USB stick aan de gang?

     

    Ik gebruik de ingebouwde backup utility in de VTi om op de interne hardeschijf een backup te maken. Kan die makkelijk terug gezet worden mocht het mis gaan met updaten?

  8. Ik zit hier op de Vu+ Duo2 nog op VTi 9.0.3. 
    Werkt allemaal naar behoren. Is er nog echt reden voor mij om te upgraden naar de 11.x versie? Of voegt het niet veel toe?

     

    Heb namelijk geen zin om aan te moeten kloten als het niets toevoegt.

  9. Maar Sprietje betekent de 20 graden ontvangsthoek zeg maar 10 graden links en rechts van het middelpunt of 20 graden elke kant op??? Ik neem aan dat jebhet eerste bedoelt want je hebt het over totale ontvangshoek.

     

    edit: overigens heeft de standaard Vu app voor de iPhone ook een signaalmeter die via wifi het signaal van je huidige kanaal die opstaat laat zien. Maar hoe precies die is en hoeveelnlag daarin zit weet ik niet.

  10. Dank allemaal. Net weer even bezig geweest. Interessante bevindingen:

     

    - Zoals eerder dus wel signaal op transponder van Slag TV op 23.5˚, maar niet op de resterende

    - Bezig geweest met instellen zoals eerder met m'm oude Technomate TM-9000 (linuxbox)

    - Op een gegeven moment omdat het niet lukte zelf gemaakte beugel ertussen uit en dus skew naar het Oosten weer opgeheven

    - Wederom na wat instellen alleen signaal op transponder met Slag TV

    - Zo maar geaccepteerd en vastgeschroefd met de gedachte de Multytenne gaat eruit

    - Kom beneden zet de TV aan en opeens beeld op NPO1 en alle resterende Nederlandse zenders op 23.5˚

    - Bijzonder dus dat mijn instel-box geen signaal liet zien, maar eerder ook beneden bij controle geen signaal

     

    Conclusie geen idee wat het is geweest. Waarschijnlijk toch de beugel, maar die zou het juist allemaal beter moeten maken. Dus dat snap ik ook niet. 

     

    Water in de LNB lijkt overigens niet het probleem want heb de LNB losgehaald en even voorzichtig heen en weer geschud en hoorde niks klotsen. 

     

    Wat ga ik doen? Geen idee. Misschien binnenkort toch maar een Big Bisat aanschaffen. Ik heb de ruimte er inderdaad voor. En geeft gewoon een stuk meer regenreserve. Een WaveFrontier T90 kan ook. Maar wel weer een beest. Lastiger op te stellen. En ik hoor wisselende verhalen over de bouwkwaliteit. Zeker hier op het dak kan het hard waaien. En ik heb maar de 4 satellieten nodig. 

     

    OVERIGENS: NatGeo Wild doet het nog steeds niet  :whistle:

  11. Ik zat naar de plaatjes te kijken en daar lijkt het inderdaad op dat ie te veel naar voren gekanteld is, heeft ook te maken met hoe de foto's zijn gemaakt. Maar als ik de schotel naar achteren kantel dan valt het signaal op de 3 satellieten toch weg. 

     

    De stand van de schotel wat betreft naar het Oosten heb ik gecontroleerd met de quicksat app op de iPhone. Volgens deze is er inderdaad een 4 graden stand naar het Oosten. De paal zelf overigens staat recht in 2 richtingen gemeten met de waterpas. Ook de quicksat app zegt dat dit klopt. 

     

    Overigens wat pleit tegen een te grote schuinstand is dat zowel 13˚ en 28.2˚ gewoon signaal geven (kan overigens misschien iets beter nog), maar dan zou het raar zijn dat de 23.5˚ die ertussen ligt opeens dermate dramatisch signaal heeft. Dus ik denk echt dat het een kwestie is van goed instellen op de 23.5˚ en accepteren dat je op de overige dus minder signaal hebt. 

  12. Dat zou kunnen. Had er al eens iets over gelezen. Maar moet zeggen dat ik prima ontvangst had alleen dat de NatGeo Wild niet goed te vinden was. Rest was prima. Maar viel bij regen weg. Problemen zijn nu begonnen nadat ik alles opnieuw ben gaan instellen en de skew heb willen instellen. Mocht ik het niet goed krijgen en een verdenking hebben op problemen met de LNB dan ga ik gewoon wel voor vervanging. Maar voorlopig gewoon even proberen deze te krijgen. Zeker ook omdat ik eerder gewoon vrij weinig klachten had.

  13. Beste Erwinnaar,

     

    Schotel staat inderdaad al gekanteld m.b.v. een tussenstukje wat ik zelf gefabriceerd heb. Deze staat nu zo 3.9-40˚ naar het Oosten (dus inderdaad naar links of tegen de klok in als je erachter staat) gekanteld (zie bijlage).

     

    Ik heb even gekeken naar Hotbird:

    - SuperTennisHD wordt niet gevonden

    - RTPi wordt wel gevonden (SNR 40%, BER 0%)

    - SRF Info HD wordt niet gevonden

    - De Engelse zenders (BBC/Channel/ITV) hebben erg goed signaal, de Sky kanalen (28.2˚) minder dan eerder

     

    Ik zal eens je tips opvolgen (wacht ook nog even een reactie op een PB van Sprietje af). Zoals te zien op de plaatjes heb zelf een stevig mastje ooit gefabriceerd. Hoek naar het Oosten staat er al in en het mastje zelf kan ik niet op een precieze wijze verder wijzigen. 

     

    Maar heet het nog nut om de Hotbird eerst beter te krijgen? Of gewoon meteen proberen de 23.5˚ zo goed mogelijk krijgen? Bijvoorbeeld Slagr TV op 23.5˚ is een van de weinigen waar ik wel signaal heb. Misschien deze proberen zo goed mogelijk krijgen zodat ik op de transponder van NGC ook signaal heb om deze verder goed af te stellen?

    post-60156-0-28357000-1457259422_thumb.jpg

  14. Helemaal in het begin heb ik dit probleem ook kort gehad. In mijn favorietenlijst had een kanaal een bepaald nummer en als ik dan dat intoetste kwam ik op een hele andere zender terecht. Na een herstart vanzelf over gegaan.

     

    Heb je de laatste updates draaien?

  15. Ik heb net sprietje maar een PB gestuurd.

     

    Lang bezig geweest en signaal op 13, 19.2 en 28.5 op de transponders die ik geprobeerd heb.

    Echter op 23.5 maar op een enkele transponder signaal.mkrijg geen enkele Nederlandse zender te pakken. Wel signaal op Slagr TV op 23.5 bijvoorbeeld. Maar dat is een van de weinigen. Op mijn duo2 geen enkele Nederlandse zender die signaal heeft.

     

    Morgen kijken of ik 23.5 beter kan krijgen. Iemand tips?

  16. De laatste dagen even een beugeltje geconstrueerd van een vierkant aluminium profiel die zo gemaakt is dat de schoten en LNB van Multytenne de hoek van 4.1 graden bij mij maakt. Redelijk goed gelukt. Sta nu op 4 graden. 

    Krijgt echter de schotel niet goed gericht nu. Geprobeerd op de VU+ DUO2 met via de iPhone app de signaalmeter. Maar krijg geen enkel signaal. Twijfelde of de kabel bij de LNB niet kapot was. Daar een nieuwe aansluiting gemaakt. Maar nog steeds niks. Morgen maar rustig weer even kijken. 

    Anders misschien toch ouderwets met een TV en decoder ernaast.

     

    Hopen dat het weer het morgen toelaat. Als iemand tips heeft verder hoor ik het graag.

     

     

    EDIT: gemeten met de QuickSat app op de iPhone zit ik nu inderdaad 4 graden af naar het oosten. Kan ik nog even iets bijstellen om het op 4.1 of 4.2 te krijgen hier in Rotterdam

  17. Ik heb hier ook een duo2 waar ik met volle tevredenheid gebruik van maak. Is het geld zeker waard. Zijn toch apparaten die je langdurig gebruikt. 100 euro verschil wat is dat nou op de gebruiksduur van zo'n apparaat???

  18. Thanks. Intussen gelukt om EPGimport te installeren en de bundels voor Benelux en Engelse zenders te installeren. Inderdaad nu EPG op een enkele zender na.

     

    Weet je of ik nog wat moet aanpassen in de instellingen van VTi voor de EPG?

  19. Thanks. Ga ik straks eens proberen of ik dat voor elkaar krijg. Gewoon uit interesse. Hoe komt het dat de Nederlandse kanalen wel EPG geven? Komt dat omdat ik de fastscan lijst heb gebruik en dat het daarbij automatisch is ingevoerd?

  20. Beste allen,

     

     

    Ik heb wederom een vraag. Ik draai de meest recente VTi op mijn Duo2 en heb een uitgebreide favorieten lijst. Voor Nederlandse zenders heb ik gewoon EPG data. Echter ik merk dat ik voor veel (eigenlijk bijna allemaal Engelse zenders zoals BBC1 HD) geen EPG data heb. Het betreft eigenlijk bijna allemaal zenders op 28.2˚.

     

    Deze zenders verschijnen dan bijvoorbeeld ook niet onder de webinterface (openwebif) onder het kopje EPG. En ook in de bouquet lijst zelf zie je bij de zender niet staan bijvoorbeeld wat er momenteel bezig is (zie voorbeeldplaatje).

     

    Is hier een oplossing voor? Mis ik iets? 

     

     

    post-60156-0-05408500-1456568130_thumb.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...