Spring naar bijdragen

Jürgen

Leden
 • Aantal bijdragen

  9926
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

5 Volgers

Over Jürgen

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Den Hoorn ZH

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. In het voorjaar ga ik weer een Triax schotel met een enkele LNB voor maar één satelliet en wel 23.5 gebruiken en daarvoor wil ik ook weer een SAT-Finder bestellen. Jaren geleden gebruikte ik altijd met veel plezier de Schwaiger SF9002 omdat ik daarop via LED's kon zien met welke satelliet ik op dat moment verbonden was. Nu vind ik deze Schwaiger nogal aan de prijzige kant, op dit moment kost de voordeligste optie € 179,=. Nu zie ik dat de Bente Satellite Finder met 5x satelliet herkenning nagenoeg dezelfde faciliteiten biedt behalve dan de DiSEqC optie en maar voor 5 satellieten maar dan rond de € 90,= voordeliger. Heeft iemand ervaring met deze Finder?
 2. Heeft iemand nog een losse VU+ DVB-S2x FBC Tuner te koop? Dit betreft het nieuwe type voor de VU+ UNO (SE) 4K en de Ultimo 4K. Ooh ja, eventueel ruilen tegen een VU+ DVB-C FBC Tuner LOS, afkomstig uit de UNO 4K SE
 3. Wat je verkeerd doet weet ik niet want dat kan ik uit de magere verstrekte gegevens niet opmaken. Ik gebruik zelf ook een UNO 4K SE i.c.m. VU+ HDPlayer en dat functioneert uitstekend wel met de kanttekening dat ik een iPad Mini 4 gebruik maar dat zal het bij deze foutmelding niet het probleem zijn. Heb je de VU+ HDPlayer app wel van de AppStore geplukt? Feitelijk kun je niet veel fout doen, uiteraard een goede netwerkverbinding, het juiste IP-adres en vooral de juiste Web Interface Poort invullen. Laat maar horen en zien (schermafdruk van de pagina met de instellingen app) wat je waar tot nu toe hebt geconfigureerd.
 4. Nou, met de prijzen valt het bij Apple + nog wel mee. Sinds vandaag in NL officieel beschikbaar en kost € 4,99 per maand. Een proefperiode van 7 dagen is beschikbaar en bij aankoop van een nieuwe Apple apparaat kun jij je voor 1 jaar gratis aanmelden.
 5. Nou deze dan..... lekker laten zitten, wat boeit het eigenlijk....
 6. Jürgen

  Nieuw Updates beschikbaar

  Wij gaan het blijven volgen....
 7. Jürgen

  Nieuw Updates beschikbaar

  Klopt, ik heb zelf de browser Opera geprobeerd om uit te sluiten dat het alleen om de eerste 2 genoemde gaat maar eveneens niet te gebruiken.
 8. Jürgen

  Nieuw Updates beschikbaar

  Je hebt de keuzes uit verschillende opties. De gemakkelijkste is via de optie Console, zie bijlage. Daarnaast heb je nog een aantal opties via de optie Terminal. zie bijgaande links. https://www.appletips.nl/de-mac-os-x-logbestanden-live-bekijken/ https://www.appletips.nl/systeemdiagnose-activeren-macos/
 9. Jürgen

  Nieuw Updates beschikbaar

  Vandaag nog eens een nieuwe poging ondernomen maar van hetzelfde laken een pak dus ik denk ook wel dat dit per apparaat wel verschillen kan opleveren. Voor mijn Mac Mini 2018 dus nog even niet, ben ook gelijk weer teruggegaan naar de versie 10.15.0. Ik heb wel een 'Virusscanner' aanstaan en wel Intego NetBarrier, NetUpdate en VirusBarrier maar deze werkt op de huidige versie 10.15.0 perfect, wordt zeer actueel bijgehouden dus zou ook op 10.15.1 moeten functioneren. Ik wacht nu eerst even een paar verdere updates af voordat ik het opnieuw ga proberen.
 10. Het gaat hierbij niet om de inhoud van de map t.b.v. een VTI flash maar om het logo van VTI te wijzigen naar OpenPLI en daar was dus deze map met het Splash bestand voor bedoeld.
 11. Jürgen

  Nieuw Updates beschikbaar

  Ik realiseer mij net dat ik gisteren op de bovenstaande vraag van @Noordzee onjuist heb gereageerd. Hij vroeg wie de update 10.15.1 had geïnstalleerd. Nou, vanmorgen wel geïnstalleerd en ik wist niet hoe snel ik die weer terug moest zetten. Zowel Safari als de Chrome browser reageerde ontzettend traag, dus maar eerst afwachten totdat alle bugs zijn verholpen.
 12. Dat is zeker het probleem, misschien nog eens opnieuw downloaden. Zoals je in de bijlage kunt zien is het updatebestand splash_cfe_auto.bin circa 1 Mb groot.
 13. Jürgen

  Nieuw Updates beschikbaar

  Ik heb gisteren Catalina op mijn Mac Mini 2018 probleemloos geïnstalleerd. Eigenlijk zie ik geen echte wijzigingen. Zoals verwacht kun je de 32-bits programma’s niet meer gebruiken en in mijn geval is dit alleen maar Logitech Harmony en een Canon Scanner programma maar beiden zullen binnenkort voor gebruik met Catalina opgeleverd worden en anders gebruik ik die wel met Windows 10 via Bootcamp. Ik was puur nieuwsgierig maar feitelijk merk je er in eerste instantie niets van, het meeste zal wel onderwater gewijzigd zijn of dingen die ik (nog) niet gebruik.
 14. Dat zie je verkeerd want DHCP heb je niet echt nodig want als je een IP-nummer handmatig ingeeft werkt gewoon alles. Maar ja, je beweert dit nooit toegepast te hebben dus dan zal het wel wat anders zijn. Ik weet niet hoedt binnen de Fritz!box werkt maar ik kan mij nauwelijks voorstellen dat dir anders zou werken dan op mijn Asus router. Daar kan ik gewoon alle aangesloten actieve en ook passieve LAN / WiFi connecties opvragen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid