Jump to content

Jürgen

V.I.P.
 • Content Count

  10,133
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Jürgen

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 10/12/1944

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Den Hoorn ZH

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Probleem (vanzelf) opgelost.. De wonderen zijn de wereld nog niet uit... Diversen heractivaties van de CD kaart hebben niet geholpen en wie schetst mijn verbazing toen zo net zonder enige aankondiging of eigen ingreep de TV en VU+ beelden op alle zenders lieten zien. Mijn vermoeden is nu dat n.a.v. mijn gisteren aan CD via FB gestelde vraag de kaart alsnog (opnieuw) aangemeld of heractiveert werd. Het vreemde is alleen dat de app wel gewoon werkte, maar ja, wellicht hebben die 2 totaal niets met elkaar te maken. Hoofdzaak is dat het werkt en allen bedankt voor het meedenken. Ik vraag mij af wie dit vanuit de klachten gezien heeft kunnen bedenken, ik in elk geval niet.....☹️
 2. Ik draai op dit moment OpenPLI omdat ik dacht dat die eventueel verbetering zou kunnen opleveren
 3. Nee hoor, ik heb een MacBook Pro bij me. Ik moet alleen nog weer even opzoeken in welke map de configuratiefiles staan met de juiste poort maar dat zal nu wel tegen de avond worden.
 4. Tja, waar ligt nu het probleem, bij de nog niet goed aangemelde / heractiveerde CD kaart, aan de kaartlezer of aan Oscam?
 5. @ceesv Aha, dat wist ik niet want ik kijk er normaliter nooit na. @Tonskidutch ik heb de Scan uitgevoerd, daar werden 643 zenders gevonden waaronder de Regionalen en alle NPO HD en RTL HD zenders.
 6. Ga ik zo meteen doen maar is het niet vreemd dat ik van de Regionalen alleen RTV Drenthe te zien krijg terwijl alle andere regionalen ook dezelfde signaalsterkte laten zien? N.B. Ik heb ook OpenPLI geïnstalleerd en dan de geïntegreerde zenderlijst gebruikt maar die doet het ook niet beter.
 7. Nee, helaas niet. Deze is net nieuw, het is een Inverto Black Ultra Twin LNB Als jullie nu alle symptomen bij elkaar leggen, hoe groot is dan de kans dat dit probleem aan de LNB zou kunnen liggen? Feitelijk heb ik 2 problemen. Één met zenders die maar 2% kwaliteit hebben en alle gecodeerde CD zenders worden niet geopend Inderdaad, '...met naar achteren...' bedoel ik dat de chip vrij diep in de reader zit én dan moet de chip toch naar beneden gericht zijn, correct?
 8. Nee, die hebben allemaal een sterkte van rond de 85 maar een AGC van 2%
 9. De FEC heb ik nog niet gecontroleerd omdat ik ervan uit ga dat de d.m.v. Fast Scan binnen gehaalde zenderlijst uw-to-date is. Oscam heb ik al 2x opgestart. Oscam WebIf moet ik nog bekijken maar daarvoor moet ik eerst nog de poort opzoeken.
 10. Het is alweer jaren geleden dat ik een satelliet ontvanger op de camping geïnstalleerd en zelf gebruikt heb. Dit blijkt nu ook omdat ik het maar niet voor elkaar krijg om via VTI beeld te krijgen. Het enige beeld wat ik krijg is RTV Drente met een signaalsterkte van 86% en een kwaliteit van 94% en dat met een perfect beeld. Dus ik zou moeten veronderstellen dat de 80 cm Triax goed is afgesteld. De zenderlijst heb ik via Fast Scan binnengehaald. Alle anderen zenders zoals o.a. NPO1 en NPO2 geven geen beeld. Hierbij zie ik overigens ook een nogal vreemd verschijnsel. NPO1 geeft een signaalsterkte van 86% en een kwaliteit van 94% maar NPO2 geeft een signaalsterkte van 87% en een kwaliteit van 2% en m.n. het laatste is wel vreemd, dit is overigens bij meerdere zenders het geval. Ik gebruik Oscam 1.20 rev: 11572 uit de feed i.c.m. Oscam Butler. Op mijn wat oudere Samsung TV werkt het overigens ook niet, daar geeft die aan dat de zenders gescrabbeld zijn. De kaart is bij CD succes heractiveert en ik maak sinds gisteren gebruik van het abonnement Fles-6. Dit werkt wel op de o.a. tablet maar ik heb hier op de camping onvoldoende WiFi capaciteit. Nou, wat kan ik nog meer aan toevoegen, ik denk nauwelijks meer. iemand een idee waar ik het moet zoeken? Ooh ja, de kaart moet toch met de chip naar achteren en naar beneden, correct?
 11. Het antwoord is heel simpel, gewoon opnieuw flashen.... Wij kunnen op afstand niet zien wat jij tijdens de installatie / configuratie allemaal hebt uitgevoerd. Dit is een probleem die ik nog nooit eerder heb gezien. Je vertelt ook niet waarom LCD4Linux een uitdaging was en wat jij daar allemaal hebt gewijzigd. Nogmaals, gewoon opnieuw installeren en dan zo basic mogelijk configureren, als dat goed functioneert een backup maken en dan verder gaan met wat jij wilt wijzigen. Na elke wijziging weer een backup maken, als dan iets fout gaat terug gaan naar de vorige goed werkende backup.
 12. Misschien de volgende optie proberen.. Ik jouw oude telefoon nog volledig beschikbaar? Zo ja, Whatsapp op je nieuwe teleFood verwijderen. Backup naar Google Drive tijdelijk stopzetten, dit om te voorkomen dat de laatste goede backup wordt overschreven. SIM-kaart van het nieuwe naar het oude toestel omwisselen en het oude toestel opstarten. Bij probleemloze opstart WhatsApp opstarten en activeren. Als dat gelukt is controleer of alle Whatsapp data nog beschikbaar is. Zo niet, dan ben je helaas alles kwijt. Als de data wel beschikbaar is dan de backup naar Google Drive weer aanzetten en via het Whatsapp Menu een nieuwe backup maken. Daarna de SIM-kaart weer in het nieuwe toestel zetten en je weer bij Whatsapp aanmelden. LET OP dat je de melding niet over het hoofd ziet waarin gevraagd wordt om de backup terug te zetten. Het is het proberen waard.
 13. Het positieve is dat eergisteren al een nieuwe patch is opgeleverd welk o.a. dit probleem moet oplossen. Het is de laatste tijd wel raak met de versies van Apple, nog nooit zoveel fouten gezien.
 14. Daar staat geen file die daarop lijkt...
 15. Ik heb al sinds jaren een eigen LCD4config en wil deze na de installatie in mijn VU+ UNO 4K plaatsen. Nu dacht ik dat deze file in /etc/enigma2/ zou staan maar dat is niet het geval. LCD4linux staat in het Menu op AAN maar toch gebruikt de UNO nu een andere configuratie, waarschijnlijk de fabrieksconfiguratie. Weet iemand waar die LCD4config zou kunnen?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy