Jump to content

Jürgen

V.I.P.
 • Content Count

  10,430
 • Joined

 • Last visited

About Jürgen

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 10/12/1944

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Den Hoorn ZH

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er is naar mijn mening ook geen sluitend antwoord op deze vraag mogelijk. Veel zal van de eigen lokale situatie afhangen. Als je alleen TV thuis nodig hebt en het simpel wilt houden dan denk ik dat Kabel de voorkeur krijgt. Wil je b.v. ook met vakanties al dan niet in het buitenland TV kijken dan gaat de voorkeur toch al snel naar Satelliet.
 2. ….en dat is feitelijk de beste oplossing, groen is prima en dan boeit het niet of er nu 8, 9 of 12 dB of wat dan ook wordt weergegeven. Gewoon de maximale uitslag van de indicator aanhouden en klaar is Kees en zelf dan is het nog twijfelachtig of de weergegeven waarde wel juist is. Zoals @ceesv ook al schreef, een consumentenontvanger is geen meetinstrument en wat betreft de signaalweergave volstrekt onbetrouwbaar.
 3. Het ‘wat langer volhouden’ is hier in NL en feitelijk binnen de zandgebieden van Astra 3 marginaal en rechtvaardig aankoop van een grotere configuratie meest al niet, zonder van het geld.
 4. Het is toch wonderbaarlijk hoe wij weken- / maandenlang kunnen door leuteren over een onderwerp waarbij het nog volstrekt onduidelijk is wat er volgend jaar nu wel of niet gebeurt. Wacht nu eerst even af totdat er duidelijkheid komt over dit onderwerp en ga dan gepaste maatregelen voor jezelf nemen…
 5. Bij veel regen, onweer, sneeuw, etc houdt de de gekozen configuratie het inderdaad wat langer uit wat continuïteit ontvangst betreft maar dat is het dan ook wel. Om alvast elke illusie weg te nemen, welke schotel of LNB jij ook kiest, bij extreme weersomstandigheden valt het beeld simpelweg uit. Ik gebruik ook een perfect uitgerichte 80cm Triax met Inverto Ultra Black en in de afgelopen 2 dagen viel het beeld hier in Zeeland gewoon een paar keer voor enkele minuten uit.
 6. Ik denk dat ik het probleem via een omweg heb verholpen. Op mijn MacBook heb ik de EXT4 USB HDD aangesloten. De Samsung T5 USB SSD 1 TB drive heb ik op de ZERO4K aangesloten een met EX4 va de Device Manager geformatteerd en gemount. Op de MacBook een conversieprogramma van Paragon geïnstalleerd om de data (TS opnamen) van de USB HDD te kunnen lezen. In de gratis proefperiode kun je alleen de Read-Only optie gebruiken maar dat is voldoende om de data te kunnen lezen. Via een kopieeropdracht ben ik nu de data van de USB HDD naar de USB SSD op de ZERO aa
 7. @Mimisiku, Jij had zo net geantwoord op een door mij in het Duitse VU forum gestelde vraag en daar stelde jij voor dat ik het beste kan heen- en weer kopiëren maar dat is niet zo simpel dan jij het stelt. EXT4 geformatteerde schijven worden door de MacBook niet herkend. Nu kan ik wel een programma bestellen om EXT4 files op mijn MacBook te lezen maar daar moet ik toch al snel € 35,= per jaar betalen, dan kan ik net zo goed een PVR-Kit kopen maar zoals al gezegd is dat nog niet de bedoeling omdat ik denk dat ik niet meer zal opnemen. De in EXT4 geformatteerde HDD wo
 8. Ik wil het zo eenvoudig mogelijk houden dus feitelijk USB SSD op de ZERO4K aansluiten en klaar. Ik had verwacht dat de ZERO4K het schijfformaat exFAT ondersteund maar schijnbaar niet.
 9. Dat begrijp ik maar ik zou niet weten hoe ik dit in mijn situatie zou moeten toepassen….
 10. Ik denk dat het niet uitmaakt welk nieuw type wij gebruiken, dit is geen generiek probleem. Voor zo ver ik mij kan herinneren is een dergelijk probleem maar één of twee keer eerder hier gesignaleerd Misschien toch eerst even de tips opvolgen en kijken wat er dan gebeurt.
 11. Trouwens nog even een aanvulling. Het blijkt dat de met exFAT geformatteerde Samsung T5 USB SSD in de ZERO4K wel als Harddisk wordt herkend maar ik kan deze niet mounten.
 12. Dit is geen verkeerd idee, daar had ik nog niet bij stilgestaan… Ik heb vannacht de opnames 670 Gb van de USB HDD (EXT 4) naar een USB SSD (exFAT) gekopieerd om de opnamen veilig te stellen. Zo net heb ik de USB HDD in één van de 2 USB poorten van de Samsung M5 monitor aangesloten en ik kan de opnamen daarop afspelen, dus dat valt in elk geval mee. Alleen ontstaat dan een klein probleem, de index van de opnamen die je normaliter in VU+ ziet wordt logischerwijs niet op de monitor weergegeven. Dus als ik op de VU+ een map zie met daarin b.v. 10 opnamen dan zie ik op de
 13. Kijk, ik ben ook niet zo op de Telegraaf maar ik kan mij nauwelijks voorstellen dat zij dat niet dubbel hebben gecontroleerd….
 14. @Christiaan71, Zit er vanaf de aankoop een HDD ingebouwd of is er later alsnog een ingebouwd, zo ja, haal die harddisk even eruit en ReiBoot opnieuw. Als dit niet helpt even flashen zonder ingebouwde HDD. Ik zie zo snel niet welke Image jij nu gebruikt maar misschien even een ander Image gebruiken of zelf de originele VU+ Image, het is het proberen waard.
 15. Nou, hij is terechtgekomen in de Indische Oceaan, ergens ten zuidwesten van Siri Lanaken en India. Het puin van de raket zou om 04.24 Nederlandse tijd in de atmosfeer zijn binnengedrongen. Schijnbaar is het grootste deel van het puin bij terugkeer in de dampkring verbrand en de kans is onwaarschijnlijk dat er enige schade is veroorzaakt….
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.