Ga naar inhoud


Jürgen

V.I.P.
 • Items

  10829
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  35

Over Jürgen

 • Verjaardag 10/12/1944

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Den Hoorn ZH

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Jürgen

  kpn 4 k zenders

  Dat is in de regel de bedoeling van een ‘automatische’ instelling. Maar ja, achter deze instelling staat een code en je weet nooit of die dan ook automatisch wordt omgezet. Gewoon beide opties testen.
 2. Jürgen

  kpn 4 k zenders

  Ik weet het niet of de Yamaha AV daadwerkelijk de veroorzaker van het probleem is. Uiteraard kun je dit prima testen. Als je de VIP5202 direct op de TV aansluit en de 4K zender Love Nature geeft geen problemen dan zou de Yamaha de oorzaak kunnen zijn. Maar ja, er kunnen ook nog andere drempels tussen zitten en dan moet jij je afvragen of het verder zoeken naar de oorzaak wel de moeite waard is om te willen kijken naar één exotische 4K zender.
 3. Jürgen

  kpn 4 k zenders

  Dat klopt maar UHD is ook 4K en dus 3840 x 2160 maar wie is ‘Hij’, de TV of de VIP5202? De EK wedstrijden zijn in UHD uitgezonden en die werden op mijn VIP5202 perfect via KPN weergegeven maar ja, helaas kun je dit nu niet meer testen. Eerlijk gezegd begrijp ik het probleem nog niet helemaal, je oorspronkelijke vraag ging over hoe je jouw AV-versterker moest instellen. Is dit nog steeds dezelfde vraag of…?
 4. Jürgen

  kpn 4 k zenders

  Wat maakt niet uit?
 5. Jürgen

  kpn 4 k zenders

  Goedemorgen Hans, Ik kan de door jou op het KPN forum gelezen update 1.157.3 niet vinden. Voor zover ik weet is de software voor de VIP5202 dit jaar maar ook vorig jaar niet vervangen. Bina alle in dit jaar vervangen software heeft betrekking op de nieuwe KPN (Android) TV+ box. Ik begrijp dat jij de VIP5202 direct via HDMI op de TV had aangesloten en en toen kon jij bij de Instellingen - Beeld -Beeldschermresolutie in de VIP5202 met de rechter pijltjes toetsen geen keuze maken voor de optie UHD@50, correct? Ik weet de reden hiervoor niet maar ik weet ook niet wat voor type HDMI de meegeleverde KPN HDMI kabel is. Ik gebruik in elk geval een gecertificeerde HDMI 2.0b kabel en daarmee functioneert het uitstekend, zie bijgaande schermafbeelding. Met andere types HDMI kabels had ik ook wat problemen. Goedemorgen Hans, Ik kan de door jou op het KPN forum gelezen update 1.157.3 niet vinden. Voor zover ik weet is de software voor de VIP5202 dit jaar maar ook vorig jaar niet vervangen. Bina alle in dit jaar vervangen software heeft betrekking op de nieuwe KPN (Android) TV+ box. Ik begrijp dat jij de VIP5202 direct via HDMI op de TV had aangesloten en en toen kon jij bij de Instellingen - Beeld -Beeldschermresolutie in de VIP5202 met de rechter pijltjes toetsen geen keuze maken voor de optie UHD@50, correct? Ik weet de reden hiervoor niet maar ik weet ook niet wat voor type HDMI de meegeleverde KPN HDMI kabel is. Ik gebruik in elk geval een gecertificeerde HDMI 2.0b kabel en daarmee functioneert het uitstekend, zie bijgaande schermafbeelding. Met andere types HDMI kabels had ik ook wat problemen.
 6. Jürgen

  kpn 4 k zenders

  @Hansw, heb je al eens geprobeerd om dit probleem op het KPN forum te plaatsen? Zo niet dan is het handig om daar jouw profiel te voorzien van Postcode en huisnummer, dan kunnen ze bij KPN kijken wat (on)mogelijkheden zijn. Het is nog niet duidelijk of je het al geprobeerd hebt om de VIP5202 rechtstreeks op de TV aan te sluiten en zo ja, heb je dan ook het probleem? Er zijn meerdere problemen gemeld van gebruikers die de 5202 niet rechtstreeks op de TV hebben aangesloten. Ik kan niet zien welke HDMI kabel jij gebruikt maar ik zou sowieso aanraden om minimaal een HDMI 2.0b te gebruiken, het gebruik van deze kabel heeft minstens een probleem bij mij verholpen. Ik gebruik trouwens ook de VIP5202 maar heb geen glasvezel maar KPN koper via DSLx. Kun jij in de instellingen van de VIP5202 de optie UHD@50 als Output kiezen? Zo niet dan zal het sowieso niet lukken om storingsvrij naar 4k te kijken.
 7. Heeeeel lang geleden, ik denk in de jaren 1970 - 1980, gebruikte ik deze rasterantenne om de Duitse TV kanalen ARD en ZDF in mijn woning, toen nog Hilversum, te ontvangen. Dit lukte bij redelijk weer best prima maar dan moest die wel met een hoge mast op het dak gemonteerd zijn. Was best een flinke klus want die mast moest met tuidraden worden bevestigd en daarvoor moest je soms levensgevaarlijke toeren uithalen.
 8. Als je de link opent welke door @Tonskidutch is genoemd zie je de mogelijkheden waarover 'demoneditor' beschikt. Ik heb zo net deze app op mijn Mac mini M2 met de laatste software gedownload en geïnstalleerd en de app wordt door Apple geaccepteerd dus dat is geen belemmering.
 9. Voor zo ver ik weet was de laatste iDreamX Version 3.0.20 en is na 2019 niet meer ge-upgrade. Ik heb toen ook lang naar een alternatief gezocht maar niet gevonden.
 10. Ton bedankt maar mijn zoon heeft op mijn advies besloten op naast de nieuwe WIN11 laptop voorlopig toch nog met de oude HP W10 laptop door te gaan totdat dat problemen oplevert. Overigens wel een goede bijdrage.
 11. Ik weet niet met welke afstandsbediening (AB) je tijdens het TV kijken het geluid regelt, met die van je TV of met die van je ontvanger maar zoals @ceesv schrijft moet het daarmee wel goed te regelen zijn. Het had altijd mijn voorkeur om het geluid met de AB van de ontvanger te regelen. Daarvoor zette ik het geluid van de TV op 0 (nul of uit) en gebruikte voor het regelen van het geluid de AB van de VU+.
 12. Het wordt er niet echt duidelijker op…. Wat bedoel jij ermee ‘er is geen communicatie meer tussen TV en ontvanger’, dat je geen geluid meer hebt of ook geen beeld? Ik veronderstel dat er op dit moment maar één HDMI kabel tussen de ontvanger en de TV is aangesloten, correct? Zo ja, volg dan even de onderstaande procedure…. Schakel de TV uit, mits mogelijk Sluit de ontvanger uit d.m.v. van de wipschakelaar aan de achterzijde Trek de 220V stekker uit de 220V WCD van zowel de TV als de VU+ ontvanger . Haal de HDMI kabel los van zowel de TV als de ontvanger Laat alles zo gedurende 20 minuten staan Sluit hierna de HDMI kabel aan op de TV en wel op de HDMI-1 aansluiting dus niet op HDMI-ARC Sluit hierna de HDMI kabel op HDMI OUT van de ontvanger Sluit nu eerst de 220V stekker van de TV aan op de 220V WCD Sluit hierna ook de 220V stekker van de ontvanger op de 220V WCD Zet de de TV aan Zet de schakelaar van de ontvanger aan en wacht totdat die volledig is opgestart Controleer of je beeld en geluid hebt. Zo niet controleer of de Instellingen van de TV bron op HDMI-1 is ingesteld. Ook, Ton was mij net voor
 13. Wat bedoel jij met “Blijkbaar is er enkel HDMI IN”? Jouw LG TV heeft er 4 HDMI aansluitingen waarvan er gegarandeerd een HDMI-ARC aansluiting. Op de Ultimo4K zit er zowel een HDMI-IN als een HDMI-OUT maar de HDMI-IN is nauwelijks te gebruiken dus feitelijk overbodig. Dus vertel even hoe het nu is aangesloten…..
 14. @FGH77, Je kunt natuurlijk ook een nieuwe HDD kopen waarop je een backup maakt van de HDD uit je Solo2 en die je dan tijdelijk in de Solo2 plaatst. Heb je gelijk een backup welke je naar mijn mening sowieso nodig hebt, je weet bij benadering of de oude HDD de veroorzaker van de storing is en je kunt de nieuwe (backup) HDD ook in een eventuele nieuwe ontvanger plaatsen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...