Jump to content

December10

Members
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by December10

 1. Een Triax 110 is niet groot genoeg. Maar wel een mooie tijd mee gehad. Toch wel een aantal leuke satellieten mee ontvangen. Daarna een gibertini 150 geplaats dat was wel een verbetering. Nu een channel master 180cm dat is nog beter. C band ontvangst geef mee meer voldoening dan ku band. Ik heb het idee dat je voor C band meer moet doen voor een goede ontvangst . Het is elke keer weer anders hoe de lnb moet staan. Als je denk nu staat alles goed is het een paar weken later toch weer anders.
 2. In de tijd dat ik met een Triax 110 aan het ontvangen was had ik de lnb dichter op de schotel staan. Ik denk om de nabij 10 cm. Misschien eens uit proberen.
 3. Thaicom 5 heeft de positie 78.5 verlaten. Het einde van een mooie locatie voor ontvangst. Misschien gaan we dit jaar wel 80 oost ontvangen als het mogelijk is. Voor mij wordt het dan wel als het weer winter is.
 4. Ik denk dat we het ergste nu wel gehad hebben. Het is nu een stuk rustige. De schotel staat nog op het dak. Gelukkig maar je krijg van de moeilijke gesprekken met de buren.
 5. Een schotel van 180cm op het dak is nu wel spannen. Ik hoop wel dat die blijf staan, Voor de zekerheid staat die nu vast met een paar spanbanden. Volgens mij gaat zo schotel vliegen als die gepakt wordt door de wind.
 6. Vanavond toch nog ontvangst van Thaicom5 op 78.5 oost transponder 3480H30000.
 7. Jammer als je deze satelliet niet meer kan ontvangen. Het is altijd een mooi moment als je deze satelliet kan ontvangen in mij geval alleen in de winter.
 8. Eindelijk ontvang ik weer Thaicom 5 op78.5 oost. Maar nu lees ik dat de satelliet in de problemen zit. Ik lees dat de transponders over gezet worden op de andere thaicom satellieten. Het is te hopen dat deze ook te ontvangen is. Wie weet hier meer over te vertellen ?
 9. Als je wat zoekt ik heb nog 5 Actuators liggen .
 10. Het is blijkbaar niet van tevoren aan gevraagd denk ik. 42 oost tot 8 west is geen probleem.
 11. Adel de motor die er bij zit draai niet ver genoeg. Naar oost en west.
 12. Van de week de schotel op zijn plaats gezet en weer laten draaien. Alles werkt weer goed Alleen komt 66 oost maar met 1 transponder binnen. Dat is wel eens beter geweest. 78.5 oost gaat nog niet , de boom zit nog teveel blad aan denk ik.
 13. Het is wel hobby maar uit eindelijk moet het wel gaan werken. Maar je heb gelijk vandaag staat de lnb zo en denk je nu staat die goed. Met een stift alles gemarkeerd een week later snap je niet dat je zo de lnb heb staan.
 14. Deltastar verbaasde mijn altijd in de ontvangst . Een groot nadeel vond ik hoe ver de schotel draaide. Gibertini is een mooie grootte schotel en niet te zwaar maar in ontvangst viel die mij wel een beetje tegen. Op c band was de schotel prima op ku weet ik niet of die beter was dan een Deltastar. Als ik Adel68 was ging ik een gesprek aan met de verhuurder waar het staat geschreven dat je deze schotel niet mag plaatsen. Volgens mij mag je tot 2 meter vrij plaatsen.
 15. Plepkeshenkie Met 2 meter Lijkt mij dat het net iets makkelijk is om te ontvangen. Ben benieuw hoe de ontvangst is.
 16. Berlintersat op 51.5 oost is nu te ontvangen met 1 transponder . 3645 R 4915 komt bijna met 40 % binnen. Het is een Transponder die moeilijk te locken is.
 17. Cahors 120 is een prima schotel. heb zelf een Deltastar gehad de versterking is te vergelijken met een Gibertini 150cm . De Gibertini 150cm staat nu nog in huis. Deltastar is best wel een grote schotel ik dacht rond de 140cm.
 18. Een deltastar Geef de meeste versterking. dat was de vraag om Nilesat te ontvangen.
 19. Even een vraag die Gibertini 150cm kan je die niet iets lager bij grond plaatsen dat niemand meer de schotel ziet staan? Ik kan me niet voor stellen dat de verhuurder daar een probleem van maak. De schotel staat in de tuin wat is daar nou mis mee ?
 20. Ik zal gaan voor de Deltastar 120cm.
 21. Cookie monster. Een Offset Feedhorn werkt zeer goed op een Chapperal voor de C band. Ik gebruikt de Chapperal nog wel eens.
 22. Ik kan er niets over vinden. Maar wat is er zo bijzonder aan dat je deze lnb wil gaan kopen ? Is deze lnb beter in ontvangst ?
 23. De enige gegevens die ik heb is wat in de informatie balk staat bij de foto,s.
 24. De Eutelsat op 65 west is alleen in Nederland te ontvangen en die is alleen in extended c band. De satelliet Star one op 65 west is hier niet te ontvangen.
 25. 65 west is alleen extended. Op Lyngsat zie ik geen normale c band frequentie staan. Voor de zekerheid heb ik een blindscan uit gevoerd met 0 signalen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy