Ga naar inhoud


RonBoy

Lid
  • Items

    158
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RonBoy

  1. Hans, van deze film staat alleen de trailer op Apple TV. De film komt volgens het bijstaande bericht eerst in november in de bios en daarna pas op de streamingdienst. De trailer staat ook op youtube zag ik. Binnenkort naar de bios dus.

    • Like 1
  2. Om wachten op uitstel van executie te voorkomen nu dan toch de knoop doorgehakt en afscheid van CD genomen. Eens gaat de mogelijkheid van in huis kaartdeling er toch af, dan maar nu overschakelen op een ander systeem. Gekozen voor NL-Ziet, je kan op 2 toestellen gelijk kijken en dat is inmiddels voldoende voor ons. Voor de Franse, Duitse en Britse tv blijft alles bij het oude dus daarvoor blijft de schotel nog even hangen. Het handige om met één afstandsbediening te kunnen werken is nu vervallen en dat is wel jammer. Wil je heen en weer kijken dan moet je steeds de input veranderen. Nog eens kijken of we daar wat op kunnen verzinnen. Opzeggen CD ging zeer eenvoudig, 1 maand opzegtermijn, keurig geregeld en geen verdere vragen.

  3. 10 uren geleden, Penthe zei:

    Bij andere landen staat er bijna in elke hoek van je tv wel wat, links boven het logo, rechts boven supergroot welk programma er op prime time komt, rechtsonder een leeftijds symbool. En nog erger zijn de nieuws programmas met vaste kaders op je tv scherm en een niet scrollende dikke balk beneden.

     

    Vraag me af of dit na langdurig opstaan inbrand?

     

    Het gaat ook om het nut van die logo's en de schreeuwerigheid. De NPO is publiek en hoeft dus niet commercieel te concurreren, waarom dan zoveel grote logo's. Links fel en vaak gekleurd logo van de omroep, en rechts 2 tot 3 logo's, NPO, 1,2-of 3 en dan nog Live (ook als het maar deels live is en soms is het helemaal live en staat het er weer niet). Totaal nutteloos allemaal. Ik hoef maar op een knopje van de AB te duwen ik ik heb alle info in een keer op m'n scherm als ik iets weten wil. Laat die logo's weg of doe zoals zoveel anderen, bv de Belgen, een enkel klein logo helemaal links in de uiterste hoek en haast helemaal doorzichtig als een watermerk. Of als de Fransen in de avond, logo aan het begin van een programma en dan weg. Of gelijk de Britten, geen logo, klaar.

    • Like 1
  4. Nu maar hopen dat er nog wat beeld overblijft voor het programma. Die logo's staan in Nederland doorgaans haast prominent in het midden links en rechts van het scherm te schreeuwen om aandacht daar waar het toch om het programma zelf zou moeten gaan.

  5. Het is gewoon waardeloos allemaal. Bij mij vliegt de kaart ook regelmatig is de strafmodus, Het vervelende is dat het in bepaalde combinaties wel werkt om bv 2 opnames te maken en een derde live te kijken terwijl het in een ander combinatie weer niet werkt. Daar kom je pas achter als de kaart blokkeert. Dan kan je een opname stoppen en wachten totdat  de kaart weer genegen is zijn werk te doen. Heel ambetant dus.

    Het is dat ik niet een goede internetverbinding heb omdat ik op een buitengebied woon anders was ik er wel klaar mee met CD,

  6. Op 8-11-2022 om 13:43, Tonskidutch zei:

    Als de iCloud of welke Cloud ook vol is dan kun je die eerst fysiek kopieren naar het toestel geheugen in een aparte foto map, let op niet symlinken maar copieren, daarna kun je de iCloud leegmaken c.q. reduceren qua foto's.

     

    echter de iCloud zal een heel stuk groter zijn dan het telefoon toestel geheugen dus moet je al geheugen simmetjes kunnen bijplaatsen!

     

    Je kan iCloud ook via de Mac of PC benaderen en dan hetzelfde als voorgesteld doen.

  7. Heb zelf de Z10 en ben er zeer tevreden over. Het beeld is 4K 3840x2160 en echt voortreffelijk. Ik heb ook een Apple TV 4k, de laatste versie en zie eigenlijk geen verschil in beeldkwaliteit. Je moet wel de HDMI ingang op je TV juist instellen en een geschikte 4K HDMI kabel hebben anders krijg je een andere kwaliteit te zien. Een 4K IPTV uitzending met bijpassende bitrate geeft een veel beter beeld dan op sat bv NPO1 HD. 

  8. Even inhaken, bij mij komt dit probleem ook voor zeker als er voor 3 programma's een opname loopt en ik naar een 4e aan het kijken ben. Voorafgaande aan het op zwart gaan komen eerst haperingen, het beeld valt dan even weg of het is blokvormig. Dan gaat het een paar minuutjes weer goed en weg is het beeld. Ik moet dan 1 opname stoppen om terug beeld te krijgen. Best vervelend.

  9. Bij mij hetzelfde. De CD app op de laatste versie Apple TV geeft niet bepaald een mooi en stabiel beeld. Dit geheel een tegenstelling tot de Prime video app van Amazon en Apple TV+, beide geven een prachtig UHD of HDR beeld. F1TV geeft in het algemeen ook een goed en stabiel HD beeld doch soms is de kwaliteit beduidend minder, vooral op de zaterdagen tijden de kwalificatie. Het beeld zakt dan regelmatig naar een lagere resolutie. 4K clips op YouTube doen het prima zonder problemen. Het probleem lijkt dus eerder bij de aanbieder te zitten dan in de eigen installatie.

  10. Op 17-3-2022 om 12:06, Tonskidutch zei:

    geniet er nog maar eens van

    https://www.wolfmanjackradio.com/

     

    en dagelijks op Tune in

    Ja, the Wolfman en natuurlijk op Zaterdag (dacht ik zo) Casey Kasem met de American Top40. AFN stond altijd aan toen, alle zittingen van het Watergate hearings waren er te volgen. Wie nu wel eens in de US moet zijn en na het werk op z'n hotelkamer de TV aan zet merkt snel dat het in NL nog niet zo slecht zit. 

  11. Op 29-3-2022 om 20:53, MySat zei:

    Net even mijn Fransat kaarten gechecked op de officiele site om te zien hoe lang ze nog mee gaan op basis van het serienummer. Het ziet er naar uit dat ik binnenkort een PC7 moet aanschaffen. Volgens het WWW moet dat zonder problemen in oscam werken.

    Net even geprobeerd om een kaart per post te krijgen maar de meeste shops die kaarten verkopen rond de 20,- versturen deze niet buiten Frankrijk. Mocht iemand een webshop hebben zonder deze beperking, dan hou ik me aanbevolen.

    Tja, die kaart wordt geregistreerd op een Frans adres ivm de rechten op de programma"s. in Frankrijk dien je kijkgeld te betalen vandaar de koppeling adres aan kaart. Gaat dus lastig worden lijkt me.

  12. Op 7-3-2022 om 20:59, moonchild zei:

    Dit jaar is de F1 via deze dienst te bekijken, kosten op dit moment zijn 52 euro per jaar.

     

    Maar wat krijg je dan precies? Wie heeft er ervaring mee?

     

    -beeldkwaliteit

    -storingen

    -uitzending gemist

    -voor/achteruit spoelen

    -apps voor Samsung, LG etc

    -surroudsound

    -op hoeveel devices te installeren en te kijken

    -meer vragen die ik nu nog niet verzonnen

     

    aub geen commentaar om via oostenrijkse smartcard of viaplay of via streaming bij de buurman van je achterneef etc te kijken, zou dit nou 1 keer kunnen lukken ;) 

    1. 1920x1080, 6Mbps.

    2. Kijk nu 1 jaar, nog geen storing gehad. 

    3. Ja, je kan alles zelfs van jaren terug nog een keer in z'n geheel bekijken.

    4. Ja dus.

    5. Nee, wel Apple TV app en Chromecast streamen.

    6. Zeer goed geluid, dacht Dolby Digital via Apple TV.

    7. 4 devices en 1 stream, de buurman moet er zelf maar abbo afsluiten. Je kan zelf devices wissen/toevoegen dus genoeg voor TV, iPad en mobiel.

    8. Tja, keuze uit commentaar, diverse live camera standpunten, live alle data in 2e scherm, helmcamera meekijken, pitlane camera, onboard camera van elke coureur meekijken. Voor en nabespreking in het Engels. Hoogtepunten later op de dag, enz enz.

    Eigelijk een keuze waar je niet lang over hoeft na te denken als je F1 fan bent. Als je geen korting weet te ritselen betaal je 64€ voor 23 live races, 2,78€ per training, kwalificatie en race bij elkaar.

  13. Op 18-4-2021 om 12:18, RonBoy zei:

    Tja, ben een Apple fan. In de appstore is de app niet te vinden.

     

    Op 18-4-2021 om 12:51, Sprietje zei:

    Dan kijk je toch gewoon naar RTL-Duitsland, dan kun je de race ook zien.

    Zou ik normaal ook doen maar de stream van MBC bevalt me. HD beeld en geen reclame. Sfeerbeelden voor de start, gepruts aan wagens, arrogante blikken van sommige rijders, prima allemaal. Ik start de stream op de Mac en zo door naar de TV. Nu m'n Arabisch nog wat oppoetsen.

    Op 18-4-2021 om 12:18, RonBoy zei:

    Tja, ben een Apple fan. In de appstore is de app niet te vinden.

     

    Op 18-4-2021 om 12:51, Sprietje zei:

    Dan kijk je toch gewoon naar RTL-Duitsland, dan kun je de race ook zien.

    Zou ik normaal ook doen maar de stream van MBC bevalt me. HD beeld en geen reclame. Sfeerbeelden voor de start, gepruts aan wagens, arrogante blikken van sommige rijders, prima allemaal. Ik start de stream op de Mac en zo door naar de TV. Nu m'n Arabisch nog wat oppoetsen.

  14. Super eenvoudig in Frankrijk. Je betaalt een audiovisuele bijdrage per jaar (Kijkgeld) van 138,- nu. Daarnaast geen extra kosten. Sinds ongeveer 2010 zijn alle TV toestellen verplicht uitgerust met een DVB-T2 ontvanger. Afhankelijk hoever de zender staat heb je een hark of binnenantenne nodig. Die van mij ligt op zolder. 30+ kanalen netjes gesorteerd en automatische updates. Ieder avond rond 21 uur starten een of meerdere films in het Frans en toegevoegd de originele taal, b.v. Engels, Duits, Spaans en soms zelfs Nederlands.

    Wil je TV achter de betaalmuur dan heb je een schotel van TNTSat en/of Fransat nodig, afhankelijk wat je wilt zien allemaal. Dan bieden de internet providers ook TV programma's aan w.o. Sport en Films. Iedere provider heeft weer z'n eigen pakket. Er is een landelijke glasvezel dekking voorzien in 2022 (maar dat is rekbaar in Frankrijk). Op adsl is het vaak geen kijken tussen 21 en 23 uur, dan is alles overbelast.

  15. Goed moment om te stoppen met live kijken. Er blijft nog wel wat over, Silverstone, Zolder en Zandvoort komen op een open kanaal en wat er dan over is kan je in een lange samenvatting zien op Channel 4 via Astra2. De samenvattingen duren ruim 2 uur inclusief interviews, voor- en nabeschouwing en korte reclameblokken. Het prima commentaar is van Ben Edwards. Zelf neem ik dit programma op om aan het eind van de avond op m'n gemak te bekijken. De mindere stukken skip je door en dan heb je in een uurtje alles wel gezien.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...